Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BMN Tartışıyor (1) | Futbol Sevgisi mi Öncelik Taşır, Takım Sevgisi mi?

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Bazen dunya karmalari birbirlerine karsi oynuyorlar ne kadar kaliteli futbol oynansada birseyler eksik kaliyor isin icinde yerlesik rekabet dusme cikma sampiyonluk vs gibi etkenler olmadimi olmuyor takim sevgisi olmadan bu cark zor doner diyer taraftan teknoloji cagindayiz isteyen dunyadaki ust duzey futbol takimlarini izleyip futbol keyfide yapabilir

Yorum

Gözümü Trabzonsporla açtım kendi etrafımı bilip olan bitene manâ verdiğim yıllardır 80'lerin sonu. Babamın heyecanla ( bir yandan televizyon açık bir yandan radyo son ses ) izlediği maçlar , tarihimizi anlatarak takımı sevdirmesi sonra gençlik-ergenlik dönemi maçlara gidişim , etrafımdaki istanbul tayfasına karşı okul,sokak ,iş yerindeki mücadelem.

Samimi yazıyorum velev ki böylesi bir hayat başlangıcım olmasa da futbolla ilgilenirdim zira dipleri gördüğümüz ve hezimetlerden bunaldığım 2000'li yılların başında her sayısını aldığım Goal dergisi sağolsun özellikle Serie A'yı o dönemin imkanı ne ise sonuna kadar kullanıp takip ettim zamanla internet, youtube ve tv platformlarıyla la liga, ligue 1, bundesliga da ilgi alanım oldu.Zaman içinde oyun ve oyuncu stillerinin değişmesi , yeni yüzler falan her zaman ilgimi çekti. Bizde ki balon derbilere benzemeyen hakiki rekabetlerde hakeza alakamı hep canlı tuttu şu ana kadar.

Trabzonsporsuz futbol düşünemiyorum ama oyunun kendisi hem izlerken hem oynarken keyif veriyor bana.
      Hominem te memento... - Sadece bir insan olduğunu unutma...-

StopMatchFixing.Com

Yorum

Futbolu oynamayı severdim Trabzonspor'u da izlemeyi severim. Trabzonspor dışında da kolay kolay ortam olmadığı sürece maç izlemem. Bu sene keyfen İstanbul takımlarının bazı maçlarına bakıyorum ama vakit öldürme amaçlı. Fakat şöyle bir şey var. Belki hayata bakışım ile ilgilidir 10-11 olayları ile Ersun yanal döneminin son sezon başlangıcına kadarki aralık bende mevcut değil. Hani burada zaman zaman paylaşılan efsane bir kadro vardır; Fatih Atik, Caner Osmanpaşa, Zeki Yavru, Yusuf Erdoğan'ın ve diğerlerinin olduğu. Ben bu adamlar kim bilmiyorum mesela. O dönem Trabzonspor'u izleyen insanların neler hissettiğini şu anki söylemlerinden anlayabiliyorum ama ne bileyim özel helikopterle gelen oyuncuyu bilmiyorum mesela. Trabzonspor'a değil ama futbola küsmüştüm çünkü. Buradan bakınca belki de futbolu daha hak edenin kazandığı bir şey olarak düşünmüş biri olabilirim o zamanlarda. Cam kırılınca belli de o fanusun dışındaki kavgayı görmek ve ona girmek istememiş de olabilirim.

Sonraki süreçte Trabzonspor'um ligi kaçıncı bitirdiğini dahi bilmiyordum artık. Trabzon berabere kalınca buz kesen bir ev havası varken ben yedi sıfırlık Antalya yenilgilerinden haberdar bile değildim. Konuşmadıkça zamanla babam da konuşmamaya başlamıştı. Var olmayan bir şey haline gelmişti.

Dönüş süreci de nasıl oldu ondan da emin değilim. Fakat Trabzonspor siyahtan başka bir renk var diye kendimi kandırmama sebep bir şey de olabilir. Bundan emin değilim. Futbol benim için hala çok kirli ve hep öyle kalacak olan bir şey olarak kalacak ama bana faydası olmayan bir şeye sevinmek yahut onunla ilgili bir şeyi dert edinmek de bu hayatın yaşanılabilirliği için belki de önemli bir şeydir. Yaşanılabilirlik diyorum çünkü yaş aldıkça insan basitleşiyor. Kendi basitliğinin farkına varıyor. Tamam futbol önemli değil de diğer şeyler de o kadar önemli değil diyebiliyorum artık. Sonuçta sadece bir insansın diyorum kendi kendime. Kendini bu kadar kasma hiçbir şey etrafındaki şeylerden bağımsız hareket etmez. Bu sebeple içerden veya onun etrafında dönen şeyler canını da sıksa bir renge gönül vermek kötü bir şey değil diyebiliyorum artık. Sevinç de var ihanet de var hayal kırıklığı da var. Her şey sevdaya dahil.
        En son Gökhan Balcı tarafından düzenlendi; 10.01.2022, 01:52.
        OMAE WA MOU SHINDEIRU...

Yorum

bizimkisi armaya olan aşk

Yorum

Valla çok güzel soru. Zaman zaman düşünürüm bu mesele üstüne. Her seferinde Trabzonspor bir adım öne çıkıyor. Ama şöyle de ekleyeyim; Trabzonspor olmasaydı da futbolu yine bu kadar severdim.

Şu an Livorno'nun teknik direktörlüğünü de yapan efsane kaptanı Lucarelli'nin "sevgi kıyası" konusunda çok efsanevi bir cevabı var. Buraya cuk oturuyor.

Bir gazeteci röportaj sırasında Lucarelli'ye "Livorno'yu karınızdan çok sevdiğiniz söyleniyor. Bu doğru mu?" diye soruyor. Lucarelli de "Hayır bu doğru değil. Karımı da en az Livorno kadar seviyorum." diyor
            En son Yiğit Gayretli tarafından düzenlendi; 12.01.2022, 16:04.
            Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
            Ayağa KALK!

Yorum

Trabzonspor olmasaydı futbol benim için hiç bir şey ifade etmezdi. Dünyada,futboldan daha eğlenceli daha stratejik daha teknik spor dalları var.
              TRABZONSPOR
              iyi ki varsın Eren Bülbül...
              İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

benim cevabım : Trabzonspor sevgisi
                futbolun tamamını düşününce olan şeyler adaletten uzak ve iğrençleşiyor

bana atam dan dedemden kalan tek şey Trabzonspor
                benim geçmiş ile gelecek arasında bağı güncel ve canlı tutan tek şey Trabzonspor
                Trabzonspor deyince rahmetli babam geliyor aklıma
                yaptığımız muhabbetler , heyecanlar ve üzüntüler geliyor aklıma
                Trabzonspor zaman geçtikçe üzerinde yükler ile hep kalbimde ve aklımda
                BMN KOCAELİ

Yorum

[MENTION=51796]Gökhan Balcı[/MENTION]

çok güzel yazı
                  duygularını iyi anlatmışsın
                  hani sol tarafa bakmasam bunu ben ne zaman yazmışım diyebileceğim bir yazı
                  BMN KOCAELİ

Yorum

Trabzonspor aşkı tabi ki

Çünkü Türkiye'de futbol çok kirli
                    2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
                    82 HELAL PUANLA
                    TRABZONSPOR

Yorum

İlk olarak zekeriyya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      <!-- BEGIN TEMPLATE: dbtech_usertag_mention -->@Gökhan Balcı<!-- END TEMPLATE: dbtech_usertag_mention -->

çok güzel yazı
                      duygularını iyi anlatmışsın
                      hani sol tarafa bakmasam bunu ben ne zaman yazmışım diyebileceğim bir yazı
                      Teşekkür ederim abi
                      OMAE WA MOU SHINDEIRU...

Yorum

Konuya Anket eklenmiştir.
                        Bize Her Yer TRABZON!

Trabzon Bir Sevda
                        Trabzonspor Bir Destan ...

Yorum

Anket için teşekkürler.

Bunu sevdim.

Trabzonspor sevgisi dedim.

Futbolu Trabzonspor sayesinde tanıyıp sevdiğim için

İyi ki varsın Trabzonspor
                          2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
                          82 HELAL PUANLA
                          TRABZONSPOR

Yorum

Futbolda olan bitenler nedeniyle futbola sevgim kalmadı diyen arkadaşlara sormak istediğim bir şey var.

Siyasal İslâm nedeniyle dinden soğudum diyenler var sosyal medyada...

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Aman buradan yola çıkıp siyasal islâm tartışmasına girilmesin, sâdece bu sözün mantık temelini soruyorum.

Mantıklı, tutarlı bir söz mü?

Önce futbol sevgisi diyen üç arkadaşı çok merak ettim, 2’si Nevzat61 ve Mehmedaga olsa gerek, 3. kim?
                            7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

Trabzonspor elbette. Bu camia olmasa asla maç takip etmezdim.

Yorum

İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Futbolda olan bitenler nedeniyle futbola sevgim kalmadı diyen arkadaşlara sormak istediğim bir şey var.

Siyasal İslâm nedeniyle dinden soğudum diyenler var sosyal medyada...

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Aman buradan yola çıkıp siyasal islâm tartışmasına girilmesin, sâdece bu sözün mantık temelini soruyorum.

Mantıklı, tutarlı bir söz mü?

Önce futbol sevgisi diyen üç arkadaşı çok merak ettim, 2’si Nevzat61 ve Mehmedaga olsa gerek, 3. kim?
                                Takim sevgisi derken neden aklimiza ilk once futbol geliyor diyer branslarda var madem mesele takim sevgisiyse neden hentbol veleybol vs ilgi az onlarda bordo mavi takim degilmi demekki oncesinde biraz futbol sevgisi olacakki takim sevgisiyle kenetlenmesi daha kolay olsun ayrica trubunlerdeki taraftarlardan kac kisi ben futbolu aslinda hic sevmem takim sevgisi dolasyisiyla burdayim diyebilir? sonuclar kotu oldumu bir bakiyorsunuz seyirci kalmamis nerde kaldi takim sevgisi? ikisi birlikte olmaya mahkum!

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim