Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kıbrıs ve Federe Devlet Saçmalığı

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak omondoles tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Merhaba. Türkiye insanı Kıbrıs Türkünü tanımıyordan kastım Türkiye'de yapılan analizler ve yorumlar. Kıbrıs'a tatile gelmek ile insanlarını bilmek, kültürünü anlamak çok farklı. Yokmuş kıbrıslılar Türkiyelileri sevmiyor, yok rum seviciler vs vs. liste uzar gider.

Bakın yine söylüyorum; Kıbrıs Türkü, Türk olmakla övünür ve koyu Atatürkçüdür, laiktir, sekülerdir. siyasal islamı ve dayatmasını sevmiyor ve istemiyor. Bizim Kıbrıs'ta ne istediğimizin inanki hiç bir önemi yok. Günün sonunda Türkiye'nin istediği olacak. Aklı başında her kıbrıslı bu gerçeği bilir, görür. 2004'teki Annan planına "evet" bir Türkiye kararı idi. hatta şimdi güzellemesi yapılan R.R. Denktaş vatan haini, Ergenekon'cu ve Mevcut (tr'deki) hükümetin üzerini çizdiği bir isimdi. Bana göre Türkiye de kıbrısta anlaşma istiyor. ve günün sonunda anlaşmayı kabul edecek. yeter ki doğu akdenizden çıkan gazdan payını alsın. Bizler çimen bile değiliz. Yukarıda yazdıklarım isteklerim veya fikirlerim değil, kendi ülkem hakkında nacizane tespitlerimdir.

Sorduğunuz soruya şimdi fikrimi söyliyeyim; Ben Kıbrıs'ta Türkiyenin garantörlüğünde bir anlaşma istiyorum (Federasyon olabilir). Bizler "Türkiyede almancı, almanyada yabancı" olan nesiller gibiyiz. Burada Türkiyeli, Türkiyede Kıbrıslı. ellerimizde KKTC kimliği (sadece Türkiye'de geçerli), ve TC kimliği var. Ben de çocukarımın rahatça güven içinde yaşayacağı, rahatça sehayat edebileceği bir kimliğe sahip olmasını istiyorum.
    Açıklamanızı şimdi gördüm, teşekkürler, maç günündeki bildirimlerin arasında kaynamış.

Şu haber ilginç:

Rum avukat ve yazar Fotini Michaelidou, Kıbrıs’ta bir anlaşma olmadığı takdirde uluslararası toplumun ‘iki devletli çözüme’ destek verebileceğini belirten bir yazı kaleme aldı.

Yavaş yavaş Trump'ı Kıbrıs'la birlikte anmaya başladılar: https://www.washingtonexaminer.com/o...prus-question/

Tam bu sırada, Barrack "Başkan Trump her yerde satranç tahtasını tamamen değiştirdi. Türkiye ve İsrail savaşmayacak. Bu olmayacak ve Hazar Denizi’nden Akdeniz’e kadar bir işbirliği göreceksiniz​." dedi.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

İngiltere'nin, Kıbrısa vize işlemlerinde Kıbrıs'ın kuzeyi ifadesini eklemesi Yunan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde tepki ile karşılandı.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

mesajimda ne vardi da silindi anlamadim......

Yorum

Yıllarca Kıbrıs’taki barış müzakerelerinde Birleşmiş Milletler Temsilcisi olarak görev alan Espen Barth Eide, Norveç Dışişleri Bakanı olduktan sonra Kıbrıs...

Yorum

Kibris'da yok Rumlarla birlesme yok 82 Kibris falan bos isler. Bir defa vakti zamaninda Rumlarla Turklee bir arada yasiyordu Kibris'da olanlari biliyoruz 1974 Kibris Baris Harekati oldu. Harekat sonrasi Turkiye hep tetikteydi her an savas cikacak diye. Askere gidenlere o yillarda savas sartlarina gore egitiyorlardi. Pek rahmetli orgeneral Sabri Yirmibesoglu Kibris da savas cikarmak icin cami yaktiklarini agzindan kacirmisti. Bir dunya gayri mesru olay ve ambargodan oturu cikan ekonomik kriz, sag sol catismasi sonucu 80 darbesi falan. O gunlerden bu zamana degisen ne var sanki. Annan planini 2004 de biz onayladik Rumlar reddetti. Orada aslinda hep sorun cikartan taraf Turklerr goruluyordu ama referandum sonucunda isin renginin farkli oldugunu anladi elin Avrupali ecnebisi.

Kibris'in bize baglanmasi ise baska planlar uzerine konusuluyor bence. Bu adamlarin hicbirinim vatan millet dusundugunu sanmiyorum. Bence asil amac Kibris uzerinden mahvettikleri ekonomiyi biraz toparlamak. Malum Kibris turizmden onemli gelir elde eden bir ulke. Biraz da oranin icini bosaltirlar. Kibris diyince bu aralar aklima hep yakin zamanda oraya da yaptirilan saray gelir. Bir de Van golu kiyiisinda yaptirilan kulliye vardi. Biz zavalli halk kendimizi fazla onemsiyoruz. Zaten bu aralar ayni filmin tekrarini izliyoruz. Once teror orgutu ile yeniden cozum sureci. Simdi de 74 yilindan beri Kibris'da kurulan duzeni tekar eski haline getirmek. 60 li 7P li yillarda Turk dusmani Makarios'un once yaptigi sey varken ve dikilen heykelde Kibris Anlasmasi imzalanirken Turk heyetinin yaninda duran Makariosun da olmasindan oturu Ekrem Imamooglu na denmedik laf birskilmamisken butun bu olanlar insana cok tuhaf geliyor.
            Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla TOKİ tarafından Kuzey Kıbrıs’ta inşa edilen ve 5,5 milyar TL’ye mal olan yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, 3 Mayıs’ta düzenlenecek törenle açılacak.

Van Gölü'nün kıyısına inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanırken Cumhuriyet tarihin de bir ilke imza atılacak.

Yorum

yok mu olan bitenlere açilan baslik ? ille ben mi açayim ?

Yorum

İlk olarak Sefer A. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                yok mu olan bitenlere açilan baslik ? ille ben mi açayim ?
                Bosuna umut etme acilmaz.Birak acilmasin yoksa gene kavga cikar.Sadece Ülkeye yazik.Nerdeyse mezara girecek kisiler bizlere ve cocuklarimiza gene kaos birakip gidecekler.Hic iyi anmiyacagim.Bu dünyada olmiyacak ama öbür tarfta hesaplari sorulacak.
                çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yorum

Nikos Hristodulidis: "Türkiye’nin 1960’lardan kalan çağdışı garantörlüğü kalkmadan, Türk askeri Ada’yı terk etmeden asla çözüm olmayacak, kabul etmeyeceğiz."

Zihniyetleri, niyetleri, hedefleri bu. Açık açık söylüyorlar. Bizim saflar da üç maymun...

Yorum

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Nikos Hristodulidis: "Türkiye’nin 1960’lardan kalan çağdışı garantörlüğü kalkmadan, Türk askeri Ada’yı terk etmeden asla çözüm olmayacak, kabul etmeyeceğiz."

Zihniyetleri, niyetleri, hedefleri bu. Açık açık söylüyorlar. Bizim saflar da üç maymun...
                    Çünkü Pez....'in işine geliyor. Başkanımız Tufan hocanın da dediği gibi asıl işgali Rumlardır. Çünkü 60 anayasası diye zırlayıp adadaki bütün kararları tek başına kendileri alıyor.

Yorum

Bugün Oksijen'de de diyalog yollarının tıkandığı haberi vardı. Başlığı da çok net, tabii anlayana:

"Kıbrıs’ta müzakereler başlamadan tıkandı"

Haberden bir cümle de şu:

"Güney Kıbrıs lideri 'Türk askeri adadan çekilmeli ve garantiler kaldırılmalı' ön şartından vazgeçmezse KKTC masaya oturmayacak."​

Böyle olur genelde. Siz taviz verirsiniz, bir adım önde olursunuz, "kimsenin çözemediğini ben hallederim" dersiniz; muhatabınız da "Önce Türk askerini çekin, sonra konuşalım" cevabını verir. Yani bulmuşken böyle safları, tabii daha fazlasını ister. Oyun Teorisi yani...

Evet, Türk askerini Ada'dan çekelim mi Bay Enhürman?
                      En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 28.11.2025, 10:09.

Yorum

Saçmalığa bak. Bunların niyeti aşikar, Enhürman neden kör gibi davranıyor?
                        "The North Remembers" (Kuzey Unutmaz)

Yorum

Türkiye'dekiler memleketi satiyor, Kibris'dakiler Kibris'i satsa ne olur ? sizinki de yâni... bombos tartismalar...

Yok Rum tarafi sunu demis de, Erhürman görmezden geliyormus da, fuzuli fuzuli isler...

Yorum

Hürriyet'ten:

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, göreve başlamasının üzerinden geçen 4 ay içinde dün Rum lider Nikos Hristodulidis ile Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde üçüncü kez bir araya geldi. Ancak Nikos’un tüm talepleri reddetmesiyle görüşmeden müzakerelerle ilgili kayda değer bir sonuç çıkmadı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, göreve başlamasının üzerinden geçen 4 ay içinde dün Rum lider Nikos Hristodulidis ile Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde...

Bravo, diyalogla her şeyi çözdü Bay Erhürman!

Yorum

Kendini rezil etmekten bıkmadı
                              "The North Remembers" (Kuzey Unutmaz)

Yorum

Rum müzakereci Menelaos Menelau, yakın tarihte onaylanan UNFICYP raporunun Kıbrıs sorununun uzlaşılmış çözüm temelini doğruladığını savunarak,...

Daha ne desinler...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim