Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzonlu veya Karadenizli Olmayıp da Trabzonsporlu Olmak!
Sayfa :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
thesiege61
13.02.2010, 12:25
benim de üniversitede tanıdığım arkadaşlarım oldu.
adanadan, hataydan, tunceliden ve karstan.
onların trabzonsporlu olması beni de ayrı gururlandırıyor.
lazibere
13.02.2010, 12:30
Bu başlık son derece anlamlı olmuş.
Ben RİZE /ARDEŞEN liyim.. Futbolun ne olduğunu anladığım yaşlar ki muhtemelen son şampiyonluğumuz olsa gerek o zaman trabzonsporlu olmuşum.. yani tam 8 yaşında idim.. Ondan önce başka takım tuttuğumu da hatırlamıyorum.
Peki futbol taraftarı olma duygusu nerden gelir. Bu takımınızın gösterdiği performansla birlikte yayılna bir duygudur. Benım doğuduğum yıllarda Ligimizde fırtınlar estiren bir kulubun taraftarı olarak Babam, dedim. amcam v.s aklınıza gelebilecek herkesin ortak paydası konumundakı Trabzonspor du..Bu zamanda bir çocuğun onlardan etkilenmesi için başka bir sebep arayamaya gerek yok.. O yıllarda başarılı olan takım galatasaray olsadı belki benım ailemde Galatasaraylı olacaktı...
Oncelikli olan sportif başardır.. Milliyetçilik, hemşericilik faktörlerinin olmaması kaçınılmazdır tabiki. Ama eğer bir takım lige çıktığı yıllarda 10 yılda 6 şampiyonluk alıyorsa, ortalıkta kupa bırakmıyorsa bu takımı tutmayn bir kişi bence spordan anlamıyordur...
Günümüzde ise artan teknoloji ile birlikte Tüketim toplumunun getirdiği sadece harcama kültürü ile de butun değerlerimizi harcamaya başladık.. Başarının salt ekonomık güçle geleceğine inananan yoneticilerin bunu alenen medya onlerinde söylemeye başladıklarından beridir içimizde isyanı ekonomık gerekçelerle değişmeye başladılar
Her zaman söylerim..''' Amerikan cı olmak marifet değildir, marifet onun karşısında olabilmektir... Bu açıdan Fenerbahçeli olmak galatasaraylı olmak beşiktaş lı olmak değildir marifet. Marifet Anadolunun bir isyanı olan, kolay olmayan zoru başaran.. Butun maddi güçleri butun idari güçleri onlarda olmasına rağmen, daha fazla nüfüsa sahip ve daha fazla gelire sahip olmalaıran rağmen bu takımların karşısında durmaktır .... marifet TRABZONSPORU tutabilmektir...
Televizyonlarda çok rastlarız... Topun nasıl olduğunu bilmeyen birilerine sorarlar '' hangi takımı tutuyorsunu diye , oda cevap verir Fenerbahçe... say bir tane futbolcusunu .. sayamaz... Çünkü onlar sadece tutmak için tutarlar... Onlar üstün olmak için kalabalık olanın tarafında olmak isterler, onlar mucadeleyi evmezler onlar hazır yiyicidirler, onlar isyanı bilmezler, onlar başkaldırmayı bilmezler, onlar her zaman maddi anlamda güçlünün yanındırlar ve en kolay olan da budur. Onlarda bunu laf olsun diye tutarlar..
Trabzonsporlu olmak için başarının yanında sabır da gerekir,bunu ancak iradesi sağlam kişiler yapabilirler.. Okula gidersin.. orda teksin bveya bir ıkı tane... Nereye gidersen git her zaman azsın ama bilmiyorlakı sen gerçek futbolseversin...
Burda yoneticilerimize düşne görev, elde ettiği başarılarla herkesin övünerek koruduğu takımımızı milletin diline dolanmasına musade etmemeleridir.. Bu açıdan asla maddi çıkarların peşine koşturarak sadece isimle bir yerlerde olmaya çalışmamaları için daha fazla başarı istiyoruz..
Kupa istiyoruz ... Gönüllerin şampiyonu olmak istemiyoruz.. Şampiyon olmak istiyoruz...
Son olarak şunu belirmek istiyorum.''Trabzonspoluluk ayrı şey, trabzonluluk ayrı şeydir.. Burda bölge milliyetçiliği yapmak hoş değil... Biz bir şehir takımıyız, barcelona da şehir takımı hemde BASK lı ama onların da yedi düvelde taraftarı var... Bizimde olmalı ve olacakta...
kaplanlar29
13.02.2010, 13:03
bunda eminmisin ?
4-5 sene önce gümüşhane de bir okul hangi ilçe hatırlamıyorum ama okulu boyatma kararı vermişti fakat renkler konusunda demokratik bir seçim yapmak açısından öğrencilere sordular anket yapıldı ve okul anket sonucu %90 oyla bordo maviye boyanmıştı üstelik öğrencilerimizin hiç biri şampiyonluk görmemişti
okul konusun da hic bir bilgim yok ama gordugum ve duydum kadariyla daha cok gsli varmis bilmiyorum yani insallah ben yanilmis olurum.
Murat Hızal
13.02.2010, 14:29
Ülkenin önemli hukuk fakültelerinin birinde hocalık yapan İzmir'li bir büyüğümüzün,üstümde Trabzonspor formasını gördüğünde çıldırması, neredeyse beni omuzlarına alıp tur attırmaya çalışması:)
Ülkenin en iyi Rock gruplarından biri Mavi Sakal'ın İngiliz asıllı fakat İstanbul'da yaşayan bas gitarcısı Andy'nin Trabzonspor'lu olduğunu öğrendiğimde yaşadığım şok,
Askerde Türkçe'yi bile zor konuşan hasta Trabzonspor'lu Batman'lı bir kardeşimin her Trabzonspor maçında yanımda yer alması,sinirlendiğinde ettiği Kürtçe küfürler:)
Başka bir takımın taraftarı olsaydım,yaşadığım bu anıların hiç bir anlam ve ehemmiyeti olmayacaktı.
Trabzonlu olmayıp da Trabzonspor'lu bütün arkadaşlara selam olsun,hala dik oynuyorsak sizlerin sayesindedir.
okul konusun da hic bir bilgim yok ama gordugum ve duydum kadariyla daha cok gsli varmis bilmiyorum yani insallah ben yanilmis olurum.
Anne tarafım Gümüşhane akrabalarımın tanıdıklarımın hepsi Trabzonspor'lu, arada istisnalar oluyor tabi birkaç tane...
- Sizlere ayrı bir sempatim var arkadaşlar..hepinize helal olsun...
zekeriyya
13.02.2010, 16:07
Bu başlık son derece anlamlı olmuş.
Ben RİZE /ARDEŞEN liyim.. Futbolun ne olduğunu anladığım yaşlar ki muhtemelen son şampiyonluğumuz olsa gerek o zaman trabzonsporlu olmuşum.. yani tam 8 yaşında idim.. Ondan önce başka takım tuttuğumu da hatırlamıyorum.
Peki futbol taraftarı olma duygusu nerden gelir. Bu takımınızın gösterdiği performansla birlikte yayılna bir duygudur. Benım doğuduğum yıllarda Ligimizde fırtınlar estiren bir kulubun taraftarı olarak Babam, dedim. amcam v.s aklınıza gelebilecek herkesin ortak paydası konumundakı Trabzonspor du..Bu zamanda bir çocuğun onlardan etkilenmesi için başka bir sebep arayamaya gerek yok.. O yıllarda başarılı olan takım galatasaray olsadı belki benım ailemde Galatasaraylı olacaktı...
Oncelikli olan sportif başardır.. Milliyetçilik, hemşericilik faktörlerinin olmaması kaçınılmazdır tabiki. Ama eğer bir takım lige çıktığı yıllarda 10 yılda 6 şampiyonluk alıyorsa, ortalıkta kupa bırakmıyorsa bu takımı tutmayn bir kişi bence spordan anlamıyordur...
Günümüzde ise artan teknoloji ile birlikte Tüketim toplumunun getirdiği sadece harcama kültürü ile de butun değerlerimizi harcamaya başladık.. Başarının salt ekonomık güçle geleceğine inananan yoneticilerin bunu alenen medya onlerinde söylemeye başladıklarından beridir içimizde isyanı ekonomık gerekçelerle değişmeye başladılar
Her zaman söylerim..''' Amerikan cı olmak marifet değildir, marifet onun karşısında olabilmektir... Bu açıdan Fenerbahçeli olmak galatasaraylı olmak beşiktaş lı olmak değildir marifet. Marifet Anadolunun bir isyanı olan, kolay olmayan zoru başaran.. Butun maddi güçleri butun idari güçleri onlarda olmasına rağmen, daha fazla nüfüsa sahip ve daha fazla gelire sahip olmalaıran rağmen bu takımların karşısında durmaktır .... marifet TRABZONSPORU tutabilmektir...
Televizyonlarda çok rastlarız... Topun nasıl olduğunu bilmeyen birilerine sorarlar '' hangi takımı tutuyorsunu diye , oda cevap verir Fenerbahçe... say bir tane futbolcusunu .. sayamaz... Çünkü onlar sadece tutmak için tutarlar... Onlar üstün olmak için kalabalık olanın tarafında olmak isterler, onlar mucadeleyi evmezler onlar hazır yiyicidirler, onlar isyanı bilmezler, onlar başkaldırmayı bilmezler, onlar her zaman maddi anlamda güçlünün yanındırlar ve en kolay olan da budur. Onlarda bunu laf olsun diye tutarlar..
Trabzonsporlu olmak için başarının yanında sabır da gerekir,bunu ancak iradesi sağlam kişiler yapabilirler.. Okula gidersin.. orda teksin bveya bir ıkı tane... Nereye gidersen git her zaman azsın ama bilmiyorlakı sen gerçek futbolseversin...
Burda yoneticilerimize düşne görev, elde ettiği başarılarla herkesin övünerek koruduğu takımımızı milletin diline dolanmasına musade etmemeleridir.. Bu açıdan asla maddi çıkarların peşine koşturarak sadece isimle bir yerlerde olmaya çalışmamaları için daha fazla başarı istiyoruz..
Kupa istiyoruz ... Gönüllerin şampiyonu olmak istemiyoruz.. Şampiyon olmak istiyoruz...
Son olarak şunu belirmek istiyorum.''Trabzonspoluluk ayrı şey, trabzonluluk ayrı şeydir.. Burda bölge milliyetçiliği yapmak hoş değil... Biz bir şehir takımıyız, barcelona da şehir takımı hemde BASK lı ama onların da yedi düvelde taraftarı var... Bizimde olmalı ve olacakta...
helal olsun çok güzel anlatmışsın
Selman61
13.02.2010, 16:15
Bu başlığa 1-2 saat önce rastladım. Daha önce hi görmemiştim. İtina ile tüm üyelerin yazılarını baştan aşagıya okudum.
Öncelikle yakın bir zaman öncesine kadar Trabzonlu olarak Trabzonsporu tutmayan biriydim. Ama ne adi nede aşagılık bir insanı temsil ediyordum.
Galatasaray' ı tutuyordum nedeni ilk okul 3. sınıfta en çok sevdiğim arkadaşımın bu takımı tutuyor olmasıydı. Şampiyonluklar yaşamış olması herkesin onu tutuyor olması beni ilgilendirmemişti. Aradan geçen 10 sene beni iyi bir galatasaraylı yapıyordu. Ama içlerimde bir yer de Trabzonspor sevdası olduğuna adım gibi emindim. özellikle gs-trabzonspor maçlarında Trabzonspor' u tutan adi ve aşagılık biriyim ( sizin demenize göre )
10 senelik tuttuğum takımın sadece bilekliklerini almışken şimdi Tranzonsporun ürünlerini teker teker almaya başlayan birisiyim. Trabzonspor' u tutma isteği aslında üniversite için gittiğim Amasya' da başladı. Kendi şehrimi överken kendi ilimin takımını tutmamak garip bi durumdu. Birşeylere baş kaldırmak gerekti. Sadece aklın yolu ile tutmadım Trabzonsporu. Gurbette gezerken 61 plakalı araç gördüğünde Trabzon değil de Trabzonspor aklıma gelince tutmaya başladım.
Bu başlığa 1-2 saat önce rastladım. Daha önce hi görmemiştim. İtina ile tüm üyelerin yazılarını baştan aşagıya okudum.
Öncelikle yakın bir zaman öncesine kadar Trabzonlu olarak Trabzonsporu tutmayan biriydim. Ama ne adi nede aşagılık bir insanı temsil ediyordum.
Galatasaray' ı tutuyordum nedeni ilk okul 3. sınıfta en çok sevdiğim arkadaşımın bu takımı tutuyor olmasıydı. Şampiyonluklar yaşamış olması herkesin onu tutuyor olması beni ilgilendirmemişti. Aradan geçen 10 sene beni iyi bir galatasaraylı yapıyordu. Ama içlerimde bir yer de Trabzonspor sevdası olduğuna adım gibi emindim. özellikle gs-trabzonspor maçlarında Trabzonspor' u tutan adi ve aşagılık biriyim ( sizin demenize göre )
10 senelik tuttuğum takımın sadece bilekliklerini almışken şimdi Tranzonsporun ürünlerini teker teker almaya başlayan birisiyim. Trabzonspor' u tutma isteği aslında üniversite için gittiğim Amasya' da başladı. Kendi şehrimi överken kendi ilimin takımını tutmamak garip bi durumdu. Birşeylere baş kaldırmak gerekti. Sadece aklın yolu ile tutmadım Trabzonsporu. Gurbette gezerken 61 plakalı araç gördüğünde Trabzon değil de Trabzonspor aklıma gelince tutmaya başladım.
Bir hamamda üstüne 40 tas su dökmen ve Avni Aker etrafında yedi tur atman gerekecek güzel kardeşim :D
Şaka bir yana. Saha da helal olsun ula!
Fatih Özkan
13.02.2010, 16:56
Ortaokulda az dalga geçmedim senle GS'yi tutuyorsun diye Selman (:
Doğru yolu bulman sevindirici :o
Fatih Özkan
13.02.2010, 17:01
Okudukça duygulanıyorum...
Gurur duyuyorum...
Helal olsun!
Selman61
13.02.2010, 17:33
herkesin dönüp dolaşacağı en az 1 yer vardır :D ben geri geldim. Sıra gidipte gelecek olanlarda.
Bunu bana abim yollamıştı okumuş olanınız vardır,okuyamayanlar için ..
lazibere
14.02.2010, 00:36
Güzel bir anektod olmuş...
lazibere
14.02.2010, 00:42
Bende size birşey anlatayım ...
mesleğim itibariyle istanbul da yaşan karadenizl birisiyim... Eşim ise Konya ereğli den ... Eşimi istemeye gittiğimizde... kayın babamın bizimkilere söylediğibirlaf vardır çok gurur duydum ve mutlu oldum..
kayın pederim mesleği itibariyle yıllardır yurtdışında yaşamış ve gezmedeği ülke olmayan bir kişidir...
Bu bilgiler işışında bizimkilere söylediği söz şu idi..
-- eğer hiç gitmediğim bir ülkeye gidersem, ilk olarak burda ne kadar kardenizli yaşıyor diye sorarım der..
-- neden diye dediklerinde
-- eğer bir karadenizli buraya gelmiş de burayı yurt edinememişse burda yaşanmaz... demiş
Fatih Özkan
14.02.2010, 01:08
Şahaneymiş ya...
Teşekkürler...
Mehmet Öztürk
14.02.2010, 01:18
hepinizi coooook seviyorum
Mehmet SELEN
14.02.2010, 01:29
Ben 1983 bu yana Trabzonsporu tutuyorum.Benimde karadenizle hiç bir bağlantım yok.İlkokul öğremenimiz fenerbahçeyi tutuyordu.Hafta sonu tatilinden köye gelirken gazete getirirdi ve o dönem takımız çok başarılıydı.Bizde biraz öğretmenimize inat Trabzonsporu tutmaya başladık.Küçük bir köy okulunda olduğumuz için son sınıf olan 4-5 kişi ile birlikte.
Hep Avni Aker stadında maç izlemek istedim.O isteğimide 2001 yılında (yanlış hatırlamıyorsam) Trabzonspor -Bursa maçını izleyerek gerçekleştirdim.Maç 5-0 bitmişti . Maç izlerken hissettiğim o duygu muhteşemdi.Haminin kolunun kırılması üzücüydü Ondan sonra da bir daha iç saha da maç izleyemedim.
worldmaster
14.02.2010, 01:57
Diyarbakırdan bir Trabzonspor'lu :) .Herkes sorup duruyor ;manyak mısın olm niye tutuyosun,dalga falan da geçerler hep.Tabi yalnız olmak kötü.Ama gene de tutuyorum mantıklı bi açıklaması yok...
Ceyhun Öncü
14.02.2010, 02:23
Amasya/Tasovaliyim ama Almanyada dogdum büydüm Babam sayesinde 5-6 yasinda Trabzonsporun kadrosunu ezbere biliyordum
Burda herkes bana soruyor niye Trabzonsporu tutuyorsun yasin kac daha ne basarisini gördün kaldiki Trabzonlu bile degilsin... Bende bilmiyorum acikcasi ama seviyorum bu renkleri.. bu takimi
Iki kere gittim Trabzona biri Türkiye Spor Yazarlari turnavisimi ne vardi Orduya karsi oynamisdik digerde secmelerine (10 dk bakip gönderdiler ayni yil u15 almanya milli takiminda forma giydim 1x hayatimdaki en büyük hayal kirikligi oldu)
Seviyorum ama Rafet El Romanin dedigi gibi..Sorma neden
ts_tuncay_ts
14.02.2010, 02:38
Eskilerden yani 40 yaşını aşmış kişilerden ve anadoludan bi yerden olan gördüğüm kişilerin çoğu trabzonsporlu...
Trabzonspor'un büyük takım olmasındaki en büyük etken bu konudur..
çeşitli anketlere, söylentilere göre Trabzonspor'un 2milyondan fazla-3milyona yakın taraftarı var.. Trabzon şehrini nüfusuna göre düşünürsek, 600bin kişi trabzonsporludur, demekki bu takımın 2milyona yakın taraftarı Trabzon dışındaki taraftar.. 3 istanbul takımı hariç hiçbir takımda bu rakamları bulmazsınız.. Avrupada da örnekleri azdır..
eğer ankarada-eskişehirde-izmirde-sivasta trabzonspor forması satılmasına rağmen, trabzonda ankaragücü-eskişehirspor-karşıyaka-sivasspor forması satılmıyorsa bu bir tek şehrin takımı olmadığının göstergesidir..
Ve benimde bu takımı tutma sebebimdir.. :)
zekeriyya
14.02.2010, 08:11
evet bu yazıyı sedat tunalı alıntı yapmıştı okumuştum ve birçok kişi ile paylaymıştım çok güzel bi yazı
evet aslında cok güzel şeyler yazılmış. benimde kardesim fenerbahçeli idi. universiteyi kazanana kadarda trabzonda okudu ama hep feneri tutyordu. bende olum gurbete cık gorursun trabzonsporu nasıl tutacan diye gülerler adama diye dedim .
sivas cumhuriyet uni. yi kazandı. benden daha trabzonsporlu simdi.
oturduğumuz sitenin bakkalının yeni bir çırağı var.
kara kuru bi şey. 10-12 yaşlarında.
geçenlerde eve bi şeyler getirdi kapıyı açtığımda benim 1,5 yaşındaki oğlumun üzerindeki bordomavi kıyafeti görünce ona sen trabzonspor'lumusun diye sordu. bende ona evet , sen hangi takımlısın dediğimde''ben de trabzonspor'luyum'' dedi.''nerelisin'' dedim '' van'lıyım'' dedi. ''baban mı seni trabzonspor'lu'' yaptı dedim ''yok babam fanatik gs li beni de gs li yapmaya çalışıyor hatta bana forma vs alıyor ama ben trabzonspor'u bırakmıyorum'' dedi.
ilk geçen yıl trabzon'a maça gidip şehirde bordomavi haricinde forma giyen görmediğimde tekrar içime umut dolmuştu ama şimdi ömründe hiç şampiyonluk görmemiş, trabzon'un yakınından geçmemiş hatta muhtemelen ailesinde bile hiç trabzonlu olmayan babası fanatik başka takım taraftarı olan van'lı bir çocuğu görünce ''işte budur'' dedim.
anadolu'dan arada bir sivirilen her takım biz de büyüğüz diyor ya işte onlarda olmayan ve hiç anlayamayacakları büyüklük kriterlerinden biri de bu...
artık bana da van'lı taraftarımıza en kısa sürede bir bordomavi forma almak düşer...
oguz altinbas
14.02.2010, 14:33
kesinlikle helal olsun dememiz gerekir.bir çok insan gördüm bu şelikde olan..cünkü kendi sehrimizde trabzonu tutmayan o kadar insan var ki..onun için diğer sehirlerden tutan arkadaşları tebrik ediyorum
hakankutlu
15.02.2010, 01:04
Önümüzde ki sene UEFA yada Şampiyonlar ligi maçına kesinlikle kalkıp geleceğim oraya.Ama gelirken düşünmeyeceğim orada tanığım yok.Orada akrabam yok nasıl yol yordam bulurum diye.İnanıyorum ki orada yüzbinlerce kardeşim var benim.
Biz yani Trabzon'u görmeyip de Trabzonspor'u tutan çılgın taraftarlar ile sizin aranızda fark yok.
o Sözde İstanbul büyüklerindeki para ve şöhret her şehri kasıp kavuruyor.Gücenmeyin sakın.
HEm Türkiye'de 4 tane büyük takım var.Ama sadece bir tane ihtilal yapan.O sisteme çomak sokan takım var.
EEEE böylesi varken..GS-FB-BJK kim.Barcelona Türk takımı olsa gene Bordo diyene Mavi derdim...
Uğur Karataş
15.02.2010, 07:34
Arkadaş trabzonlu ve karadenizli olmayanlar demiş ama bizim renkdaşlar giresunluyum orduyulum bayburtluyum demiş oralar karadeniz değilmi ? :D
zekeriyya
15.02.2010, 08:14
Önümüzde ki sene UEFA yada Şampiyonlar ligi maçına kesinlikle kalkıp geleceğim oraya.Ama gelirken düşünmeyeceğim orada tanığım yok.Orada akrabam yok nasıl yol yordam bulurum diye.İnanıyorum ki orada yüzbinlerce kardeşim var benim.
Biz yani Trabzon'u görmeyip de Trabzonspor'u tutan çılgın taraftarlar ile sizin aranızda fark yok.
o Sözde İstanbul büyüklerindeki para ve şöhret her şehri kasıp kavuruyor.Gücenmeyin sakın.
HEm Türkiye'de 4 tane büyük takım var.Ama sadece bir tane ihtilal yapan.O sisteme çomak sokan takım var.
EEEE böylesi varken..GS-FB-BJK kim.Barcelona Türk takımı olsa gene Bordo diyene Mavi derdim...
hakan kutlu kardeşim dediğin gibi bir çok arkadaşın var senin buralarda
Abd.kalaycı
15.02.2010, 08:36
Doğma büyüme Eskişehirliyim(ailem atalarım hepsi Eslişehirli)
Yıl 1988 di sanırım o zamanlar Batı Karadenizde bir 2 lig kulübünde profesyonel futbol oynuyorum takımda İstanbullular ağırlıklı Fenerbahçenin Rıdvanlı kadrosu fırtına gibi esiyorlar her gittikleri yerde 5-6-7 atıyorlar ve bizim takımdaki İstanbullular Feneri tutuyorlar ona buna gol yağdırıp hava atıyorlar derken Trabzonspor deplasmanda Fenerle oynuyor o zamanki adı Fenerbahçe stadyumu radyoyu açtım ve deplasman taraftarı için kota yok o dönemlerde erken gelen giriyor stada spiker diyorki ;;;Fenerbahçe stadı tıklım tıklım dolu yaklaşık 30000 (otuzbin) kişi var bunun 20000 (yirmi bin) e yakını Trabzonspor taraftarı ve Trabzonspor maçın 14.dakikasında 2-0 öne geçti maç çok çekişmeli geçti ve sonuçta 5-3 yendik deplasmanda İstanbul medyası Trabzonsporun neden yendiğini değilde Fenerin nasıl yenildiğini hocasının hatalarını vs vs vs tartıştı günlerce
ve ben ;;;;
İstanbullu vatandaşların yanına gittim
"ne oldu sizin Fenere?duvaramı tosladınız?"
dedim sonuçta o gün bugün Trabzonsporluyum son yıllarda fanatiklik derecesine ulaştı bu aşk Avni AKER,e gidemiyorum ama yakınlarımdaki maçlara mutlaka gidiyorum Eskişehir,Bursa,Sakarya,Kocaeli,vs.Tv den izlediğimiz maçları ise Eskişehir Karadenizliler Derneğinde izliyoruz adeta Avni AKER,e çeviriyoruz Derneği.
Süleyman50
15.02.2010, 08:36
daha öncede yazmıştım ama yine yazayım doğma büyüme nevşehirliyim ve ne mutlu ki bana Trabzonsporluyum 4.5 yaşında bir oğlum var oda şimdiden fanatik Trabzonsporlu....
Abd.kalaycı
15.02.2010, 08:57
Benim oğlum Fehmi (hayatında Trabzonu hiç görmemiştir ama durum aşağıdaki gibi)
http://img687.imageshack.us/img687/4973/cimg0513b.jpg (http://img687.imageshack.us/i/cimg0513b.jpg/)
http://img41.imageshack.us/img41/2269/cimg0511i.jpg (http://img41.imageshack.us/i/cimg0511i.jpg/)
Kader KORELİ
15.02.2010, 09:27
sabah sabah aglattin beni.. çok güzel bir ani.. paylastigin için sagol.
Abd.kalaycı
15.02.2010, 09:53
Trabzonlu değilim ama gözlerimden yaşlar akıyor şu anda.
İHTİLALL
15.02.2010, 09:56
Diyarbakırdan bir Trabzonspor'lu :) .Herkes sorup duruyor ;manyak mısın olm niye tutuyosun,dalga falan da geçerler hep.Tabi yalnız olmak kötü.Ama gene de tutuyorum mantıklı bi açıklaması yok...
Yalnız değilsin..
Ve dünya durdukça,
Asla yalnız olmayacaksın..
Tam tersine,
İçinde bulunduğun,ait olduğun camianın büyüklüğü,bilinen coğrafi terimlerle açıklanamaz..
Yanıbaşımızdasın..
Yanıbaşındayız...
Sonsuza kadar...
zafer6161
15.02.2010, 10:08
bunda eminmisin ?
4-5 sene önce gümüşhane de bir okul hangi ilçe hatırlamıyorum ama okulu boyatma kararı vermişti fakat renkler konusunda demokratik bir seçim yapmak açısından öğrencilere sordular anket yapıldı ve okul anket sonucu %90 oyla bordo maviye boyanmıştı üstelik öğrencilerimizin hiç biri şampiyonluk görmemişti
giresundu o .2.3 sene önce gazeteye çıkmıştı:)ayrıca g hanenin %80 trabzonsporludur
Aslen sinopluyum ıstanbulda oturuyorum ama ıstanbul,bursa,eskisehir ve ankarada hiç bir maçını kaçırmadan giderim ben 22 yaşındayım ve hiç şampiyonluk görmedim benim yaşıtlarımda görmedi ama bu yaşıtlarımın bir çoğu trabzonsporu tutuyor bu ama göre bir devrim ama bunu 3kız kardeş taraftarı yapmaz sen 24 yıl şampiyon olamadın ama ama bu yaştaki arkadaşlarım trabzonsporu tutuyor bence bunu trabzonspordan başka hiçbir takım türkiyede yapamazdı ayrıca bu başlığı açan arkadaşa sonsuz tşk bize bu fırsatı tanıdığı için alayına isyan ölümüne TRABZONSPOR
daha oncede yazmştım aslen eskışehırlıyız hayatımda karadenıze gıtmedım eskışehırı geçmedım dıye. Allah nasıp ederse 5 martta gıdıcem karadenıze Trabzonuma kavuşucam avnı akerde maç ızlıcem altına ustune getırcem :) karadenızın fırtyına gıbı esıcem :) çok heyecanlıyım ama
Etem Güner
15.02.2010, 12:38
gümüşhane kelkitliyim ailecek olmadı sülalanin tamamına yakını trabzonsporludur övünmek gibi olmasın
cemoli5408
15.02.2010, 12:47
Bende Hopa'lıyım çok fena Trabzonsporlu'yum. bizim sundura mahallesinde hopada hep beraber oturuyoduk tüm takım taraftarı olan çocuklar. 96 senesindeki şampiyonluğun kaçtığı maç başlayınca (trabzon fener maçı) tabi ben radyonun başına koştum. ilk golü attı trabzon ben balkona çıktım bağırıyorum goool goool diye çıldırtıyorum fenerlileri. sonra malum maç 1-2 bitti. 5.kattaydım öyle bir sinir vardıki içimde o an alttaki fenerlilerin üstüne atlayayım "hem bizden hem sizden ulan" hissiyle dellendim . o duygu anlatılmaz. sonra bi intihar haberi geldi, sonucu hazmedemeyen bi taraftar kendini asmış trabzondamı giresundamı bi yerde. onu çok iyi anladım haberini duyunca. yanlış bişey belki evet ama o an kopuyor insan.öyle deli seviyoruz trabzonsporu...
Gökçebey
15.02.2010, 12:48
geysenin bir maçında görmüştüm, kocaman bir BAYBURT pankartı vardı. Bizim Avni Aker'de küçük bir döviz şeklinde bile yok. Bayburtlu hemşerilerimize duyurulur. :)
Aynı şey Gümüşhaneli, Rizeli, Giresunlu, Artvinli ve Ordulu hemşerilerimiz için de geçerlidir. :)
Benim oğlum Fehmi (hayatında Trabzonu hiç görmemiştir ama durum aşağıdaki gibi)
http://img687.imageshack.us/img687/4973/cimg0513b.jpg (http://img687.imageshack.us/i/cimg0513b.jpg/)
http://img41.imageshack.us/img41/2269/cimg0511i.jpg (http://img41.imageshack.us/i/cimg0511i.jpg/)
abi herseyi iyi güzelde bari korsan ürünleri eklemeseydin :(
alanzinho_61@ho
15.02.2010, 12:58
vaybe ne güzel
Muammer Genç
15.02.2010, 12:58
bende baybutluyum ....
ama ailenin çoğu özelikle baba tarafı çoğu trabzonsporludur
bende bayburtluyum bayburt aydıntepe ilçesi habişke köyü ama aslımız trabzon köprü başı
şivemiz oyun tarzımız yedıgımız hiç bir şeyımız degişmedi sadece kimlikte bayburt yazıyor ama ne olursa olsu ne degısırse degıssın sadece TRABZONSPORLUYUZ AİLECE...
Muammer Genç
15.02.2010, 13:00
benim oğlum fehmi (hayatında trabzonu hiç görmemiştir ama durum aşağıdaki gibi)
abİ keŞeke trabzonu gÖsterseydin ozman korsan ÜrÜn kullanamzdi neyse maddİyata bagliyorum ama korsana verdigi lİralarla bİr orjinal giysin bariii
balıkesirli TS
15.02.2010, 13:00
balıkesirliyim üniversiteyi trabzonda okudum...beş yasında ilk trabzon maçına gittim.istanbulda sarıyer maçıydı son dakika golüyle galip geldik o günden trabzonsporluyum...öğrenciliğimde her yıl kombinemi aldım...şampiyonluk görmedim.onun dışında herseyi gördüm.bir takımı büyük yapan taraftardır...potansiyelimizi başarıda başarısızlıkta korumamız lazım...alttan gelenlere trabzonspor sevgisini aşılamak lazım:) bizi büyük kılan taraftarın gücü...yeğenimi de formalarla,hediyelerle trabzonsporlu yaptım:)...maça da gittik mi bu iş tamamdır:)
cemoli5408
15.02.2010, 13:09
TÜm trabzonsporlulara helal olsunnnnn...
Sinan SARI
15.02.2010, 13:51
Dün akşam bir kanaldaki spor programında adam çok güzel bir konuya değindi; istanbul takımlarının son senelerde giderek küreselleşip halktan koptuğunu ve taraftarını sadece bir pazarlama kitlesi olarak gördüğünü anlattı.Çokk güzel bir tespit aslında, takımımızın da bu konuyu tersine çevirip daha çok halkla ve taraftarlarla içiçe olması lazım.Trabzonspor Trabzon şehrini aşıp, yöreselden ziyade ulusal hatta uluslararası bir takım olmuştur.Bu bağlamda anadolu şehirlerine daha çok ağırlık verilmeli ve taraftar sayımızı bir çok organizasyonla çoğaltmalıyız.Bu olay sadece yurt geneliyle kalmamalı ayrıca; aynı hissiyatları paylaştığımız balkanlar,kıbrıs,azerbaycan,k.ırak, orta asya ve tüm Türk dünyasınada yaymalı.
Bu bizim büyüklüğümüzün bir görevidir.
o kadar takılmayın bu konuya.. ben trabzonsporum için orijinal üründen şaşmam o ayrı.. bence yukarıda bahsettiğiniz forma korsan sayılmaz.. korsan, ürünü aynen taklit etmektir.. buradaki annenin sana bordo-mavi atkı örmesi gibi bişey :) o nasıl korsan sayılmazsa bu da amblem-taklit bandrol taşımadığından korsan sayılmaz.. :)
Abd.kalaycı
15.02.2010, 15:15
Kardeşim fotoğrafın tarihine bakarsan 2007 yazıyor o dönemde Eskişehirde TS CLUB vardı da almadıkmı gerçi şimdide yok buralarda fenerium var kartal yuvası var ama TS CLUB yok ama şimdi özel getirttirdim şimdikiler lisanslı ürün..
Ilelioglu
15.02.2010, 15:17
Kardeşim fotoğrafın tarihine bakarsan 2007 yazıyor o dönemde Eskişehirde TS CLUB vardı da almadıkmı gerçi şimdide yok buralarda fenerium var kartal yuvası var ama TS CLUB yok ama şimdi özel getirttirdim şimdikiler lisanslı ürün..
Aslinda Eskisehir'de Fenerium'da yok Kartal Yuvasi'da, benim bildigim yani..
Hem siz Hatay'da mi kaliyorsunuz yoksa Eskisehir'de mi?
Kafam karisti...:D
Öztürk Adem
15.02.2010, 15:29
Sıradısı olmak farklı olmak kadar guzel bır sey yoktur:D
Doğma büyüme Eskişehirliyim(ailem atalarım hepsi Eslişehirli)
Yıl 1988 di sanırım o zamanlar Batı Karadenizde bir 2 lig kulübünde profesyonel futbol oynuyorum takımda İstanbullular ağırlıklı Fenerbahçenin Rıdvanlı kadrosu fırtına gibi esiyorlar her gittikleri yerde 5-6-7 atıyorlar ve bizim takımdaki İstanbullular Feneri tutuyorlar ona buna gol yağdırıp hava atıyorlar derken Trabzonspor deplasmanda Fenerle oynuyor o zamanki adı Fenerbahçe stadyumu radyoyu açtım ve deplasman taraftarı için kota yok o dönemlerde erken gelen giriyor stada spiker diyorki ;;;Fenerbahçe stadı tıklım tıklım dolu yaklaşık 30000 (otuzbin) kişi var bunun 20000 (yirmi bin) e yakını Trabzonspor taraftarı ve Trabzonspor maçın 14.dakikasında 2-0 öne geçti maç çok çekişmeli geçti ve sonuçta 5-3 yendik deplasmanda İstanbul medyası Trabzonsporun neden yendiğini değilde Fenerin nasıl yenildiğini hocasının hatalarını vs vs vs tartıştı günlerce
ve ben ;;;;
İstanbullu vatandaşların yanına gittim
"ne oldu sizin Fenere?duvaramı tosladınız?"
dedim sonuçta o gün bugün Trabzonsporluyum son yıllarda fanatiklik derecesine ulaştı bu aşk Avni AKER,e gidemiyorum ama yakınlarımdaki maçlara mutlaka gidiyorum Eskişehir,Bursa,Sakarya,Kocaeli,vs.Tv den izlediğimiz maçları ise Eskişehir Karadenizliler Derneğinde izliyoruz adeta Avni AKER,e çeviriyoruz Derneği.
o yıllardan sonrada pek değişen olmadı renktaş medya acısından
hala aynı tartışmalar adamlar 2 sıfır yenliyo kupadan eleniyo utanmadan sabahlara kadar nasıl yenildiklerini tartışıyolar:D:D(reklamın iyisi kötüsü yoktur tabi herkanalda 3 takım izle babam izle gözler aşına oluyo takım tutuyoruz sanıyolar tarftarlarıda:))
bu takımlar taraftarlarını nasıl topladılar snıyosunuz ,öyle buyuk bir takımmış gibi bahsediyolarki sonrda 3 ü birden yenilince birbirlerini savunuyolar rant lar düşmesin diye bjk bu değil fb bu değil cart curt:D
herzaman demişimdir benim gözümde sadce medyayla tv lerle marka yapmış paralı takımlardan öteye geçmiyo
kendi aralarında ksıır bi döngü oluşturmuşlar:)
Bahattin Aydın
15.02.2010, 15:47
geysenin bir maçında görmüştüm, kocaman bir BAYBURT pankartı vardı. Bizim Avni Aker'de küçük bir döviz şeklinde bile yok. Bayburtlu hemşerilerimize duyurulur. :)
Aynı şey Gümüşhaneli, Rizeli, Giresunlu, Artvinli ve Ordulu hemşerilerimiz için de geçerlidir. :)
Ben bunu 2 senedir düşünüyorum.Trabzon Avni Aker'de asabileceğim bi yer bulabilcek miyim bunuda düşünüyorum.Ama en azından 1-2 deplasmanda bu sene böyle bir pankart olacak. ;)
poetricus
15.02.2010, 18:54
Doğma büyüme Eskişehirliyim (Ailem atalarım hepsi Eskişehirli.)
(...)
TV'den izlediğimiz maçları ise Eskişehir Karadenizliler Derneği'nde izliyoruz; adeta Avni AKER,e çeviriyoruz Derneği.
Üç hafta önce Eskişehir'deydim. Tanışmak isterdim, ama demek ki kısmet değilmiş. İnşallah yaza.
ne bu eskişehir sayfası yaa :) benimde memleket eskişehir :)
Süleyman Baykan
15.02.2010, 22:05
kastamonuluyum baba mirası olan trabzonspor aşkı ölene kadar içimde olacak ve her geçen gün büyüyecektir.Ne mutlu bordo mavi renklere gönül verenlere:)
gkbr_hkn
15.02.2010, 23:37
Ben ve benim gibi binlerce kişinin yaptığı normal bir şey. Şaşıranlara da kızıyorum zaten.
Arkadaşlar bu bölümü Facemde paylaştım tıklanma rekorları kıracak sakıncası varmıydı:D?
paylaşamadım misafirlere kapalıymış bölüm:D
Abd.kalaycı
16.02.2010, 09:56
Aslinda Eskisehir'de Fenerium'da yok Kartal Yuvasi'da, benim bildigim yani..
Hem siz Hatay'da mi kaliyorsunuz yoksa Eskisehir'de mi?
Kafam karisti...:D
Kardeşim Eskişehirliyim iş icabı çok yerde dolaşıyorum Antakya,Bursa,Bandırma,İzmir vs 2 haftada bir Antakyaya gidiyorum bir kaç gün kalıp Eskişehire dönüyorum foruma üye olduğumda Antakyadaydım o yüzden Hatay yazdım...
Eskişehirde Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesinde Fenerium açıldı fakat bir süre sonra kapandı Kartal yuvası ise Boyner alışveriş merkezinde var ama sadece malzemelerini satıyorlar Kartal yuvası olarak bir ticarethane yok yani.
Abd.kalaycı
16.02.2010, 09:57
Üç hafta önce Eskişehir'deydim. Tanışmak isterdim, ama demek ki kısmet değilmiş. İnşallah yaza.
Her zaman beklerim burada baya bir gurup olduk Trabzonsporlu Eskişehirliler olarak.
ziya ataseven
17.02.2010, 09:26
ben ve 3 arkadaşım bu konuyla ilgili yüksek lisans hazırlıyoruz..daha olayın basındayız..ama şu ana kadarki çalışmalarımız gosterdiki..trabzonlu olmayıpta trabzonu tutmanın en buyuk sebebi sosyolojik yapımız...
yakın zamanda tezin sonucunda ulaştığımız bulguları burdan açılayacağım..
Fatih BALTA
17.02.2010, 09:33
ben ve 3 arkadaşım bu konuyla ilgili yüksek lisans hazırlıyoruz..daha olayın basındayız..ama şu ana kadarki çalışmalarımız gosterdiki..trabzonlu olmayıpta trabzonu tutmanın en buyuk sebebi sosyolojik yapımız...
yakın zamanda tezin sonucunda ulaştığımız bulguları burdan açılayacağım..
Çok güzel bir tez konusu.Tezinizi bitirdiğinizde mutlaka bizimle paylaşın.Şimdiden merakla bekliyorum.Kolay gelsin çalışmalarınızda.
zekeriyya
17.02.2010, 17:24
bizim işyerinde trabzonlu olmayıpta tutan abiler ve arkadaşların ortak paydası ALAYINA isyan
anadolunun adam gibi takımı
Trabzon34
17.02.2010, 17:30
Trabzon spor isyanın rengidir zengin ağababalarına karşı.. Trabzon ihtilal dir.. "fakir ama sonuna kadar onurlu genç" in zaferidir belki de.. Aslında bence anadoludaki yerel halk ın neden trabzon sporu tutmadıkları da araştırılmalı bence.. yani bursa daki sadece bursa sporu tututyorsa hadi peki de urfa daki neden feneri tutar ki?.. Hadi Trabzon u tutmuyorsun antep i tut onu da anlarım da neden fb - gs -bjk? biraz güce tapma, "güçlünün yanında yer alma güdüsü", "çoğunluğa uyma" var tabii ama genede eksik bir şeyler var mesela bir urfalının feneri tutmasını açıklamakta..
T.B_1461
17.02.2010, 17:37
Trabzonlu olup başka bir Anadolu takımı tutan var mıdır, onu da merak ediyorum.
Murat Acar
17.02.2010, 17:59
Olmazmı çok var heleki başka şehirde yetişip büyüyen TRABZONLU OLUP ÜÇ EZİĞİ TUTAN ÇOK TANIDIĞIM VAR...
zekeriyya
17.02.2010, 19:15
babam bugün arabayı muğlalı birisine sattı adam hasta trabzonsporlu şenol güneş hayranı çıkmış arabadaki trabzonspor süslemelerini ve bize her yer trabzon plakasını görünce ipler kopmuş :) eee trabzonspor um nelere kadirsin
bende trabzonluyum ama istanbul doğumluyum , sadece yaz tatillerinde gidebiliyorum trabzona ( oda her sene olmuyor ) . sonuçda istanbullu sayılırım fakat bi trabzonludan daha fazla trabzonsporlu olduğumu söylemem mümkün ..
elif dikmen
17.02.2010, 19:49
en çok trabzonlu olmayıp trabzonsporlu olanlarla gurur duyuyorum.çünkü bence zaten trabzonlu olup başka takım tutmak ziyanlık:o
olmaz mı malesef var öyle tipler:yumruk:
Murat Erdem
17.02.2010, 20:09
İşte o benim. Alanya'lı Trabzonspor'lu...
yaranozlu
17.02.2010, 20:26
son manisa maçına bizim mezun olduğumuz üni.den arkadaşlarla gittik. 4 kişi arasında bir tek ben Trabzonluydum. Arkadaşlardan biri Aksaraylı, biri Sivaslı, diğeri de başka bir şehirdendi unuttum :) ama sağlam Trabzonsporlular. Hele Sivaslı olan işi gereği çeşitli şehirlere gidiyor ve deplasman maçlarının çoğuna gidiyor. Okulda maç izlerken de inanılmaz fanatiklerdi, hakem makem bırakmıyorlar :). Onları bakınca Trabzonspor aşkının farklı olduğunu görüyorum. Trabzonsporluluk hakikaten bir tutku, bir duruştur.
yaranozlu
17.02.2010, 20:30
hemen aklıma bir hikaye daha geldi. geredeye bmnyle kampı ziyarete gittiğimizde, orda idmanı izlerken yanımdakilerle muhabbete başladım, baktım esmer adamlar, pek bizim oralılara benzemiyor, futbolcular hakkında fikir alışverişi yaparken yola gidicez falan dediler. Nereye dedim, Karabüke diye cevapladılar. Meraktan devam etip, nerelisiniz dedim, ve beklediğim cevabı aldım, Karabüklülerdi :) Ve köylerinde büyük çoğunluk Trabzonsporluymuş. muhabbette eski kadrolardan bahsederken kendilerinden geçiyorlardı...
Selim Turan
17.02.2010, 20:41
paylaşamadım misafirlere kapalıymış bölüm:D
Bu Konuyu 3 Aktif Üye Görüntülüyor 3 (2 Üye ve 1 Misafir)
Misafirlere açık...
Ben paylaşıyorum şimdi Facebook'ta
Trabzonlu olupta İstanbul takımı tutanların yüzüne tokat mahiyetinde :)
Mustafa AYDIN
17.02.2010, 21:13
erzurumluyum,dogma büyüme ankaralıyım trabzon'a hiç gitmedim AMA TS'mizin hiç bir maçını kaçırmam deplasmanlara giderim her işimi TS'ye göre ayarlarım.. Ailecek TS'liyiz...
kanımda var galiba :D
Sende bizden sayılırsın gardaş.Trabzon'lunun deniz görmemişi Erzurum'ludur daaa :D
Ben SİVAS'lı olarak neden TRABZONSPOR'luyum biliyormusunuz ? TRABZONSPOR Üç İstanbul takımına kafa tuttuğu için, onlar gibi çığırtkan olmadığı için, Şenol-Turgay-Necati- Hüsnü-Mustafa-Galip-Güngör-İskender-Ali Kemal- Çaycı Ahmet- Cemil Usta- Kadir- Hüseyin- Necmi -Necdet-Bekir-Yavuz sevdirdiler bu takımı bize . Çıktılar bileğinin gücüyle oynadılar, yendiler. Ben SİVAS maçına da giderdim aynı dönemde ,rakip KEÇİÖRENGÜCÜ idi 19 Mayıs stadının yanında, toprak sahada. Cebeci de maç yaparken Çubukspor- Şekerspor rakiptiler. Sincanspor rakipti Sincan toprak stadında.Belediye otobüsü ile yolculuk yaparlardı. Kahverengi deri koltuklu belediye otobüsü. O zamanları hatırlarım da SİVAS'lılar TRABZONSPOR'u daima severlerdi ve başarılarını takdir ederlerdi. Birçok SİVAS'lı TRABZONSPOR'u tutardı.
O ZAMANLAR SİVAS'lıyım TRABZONSPOR'LUYUM dediğim de saygı görürdüm. İki takım taraftarları dosttular, kardeştiler. Şu anda ise NANE MOLLA. İnanın insanın morali çok bozuluyor bu işe. Sivas-Kayseri maçındaki olayları halen anlatıyorlar, 1967'den bu yana 43 yıl oldu, benimle aynı yaşta. 58 plaka Kayseri'ye, 38 plaka SİVAS'a giremezmiş?
Ben böyle futbol taraftarlığını değil, MAÇLARIN SAHADA KIRAN KIRANA ,AMA SAHA DIŞINDA TARAFTARLARIN DOSTÇA DAVRANDIĞI futbol anlayışını seviyorum.
BEN SPORCUNUN ZEKİ ÇEVİK AYNI ZAMANDA AHLAKLISINI SEVERİM.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Gerisi bence teferruattır.
Tüm Trabzonspor'lu kardeşlerime ve büyüklerime sevgilerimle.
Bu Konuyu 3 Aktif Üye Görüntülüyor 3 (2 Üye ve 1 Misafir)
Misafirlere açık...
Ben paylaşıyorum şimdi Facebook'ta
Trabzonlu olupta İstanbul takımı tutanların yüzüne tokat mahiyetinde :)
Tamam bende yaptım şimdi:)
Abd.kalaycı
19.02.2010, 14:52
http://www.ressim.net/out.php/i498937_bize-her-yer-trabzon.jpg (http://www.ressim.net)
GERONIMO35
19.02.2010, 15:12
acaba taraftarda da ayrım yapacakmı bu özevlatçılar
Sende bizden sayılırsın gardaş.Trabzon'lunun deniz görmemişi Erzurum'ludur daaa :D
bu dediğinize katılamayacam maalesef :)
bahadır2561
19.02.2010, 15:33
bu dediğinize katılamayacam maalesef :)
sebep.....??
gerci ''erzulüm'' yazmandan belli biseler oldugu...
bahadır2561
19.02.2010, 15:51
cevap veremeyecegin şeyler yazma...benden sana tavsiye...
zekeriyya
20.02.2010, 12:15
herkez haddini bilecek
dün sivasspor bugün bursaspor yarın başka takım
biz hep aynı yerdeyiz
herkez haddini bilecek
bu sayfalarda yazılan yazılar yaşanan anılar ve olaylar gerçeği adınlatmıyormu?
trabzonspor un evrenselliğinin her kez er geç anlayacak
ertan arikan
20.02.2010, 14:15
Trabzonlu olmayıp TRABZONSPORLU olmak çok özel bir durum olsa gerek.Benim TRABZONLA
hatta KARADENİZLE hiç bir bağlantım olmamasına rağmen kendimi bildim bileleli TRABZONSPORLUYUM. TRABZONSPORUN üyesiyim İstanbuldaki bütün maçlarına giderim. Ailemde hatta sülalemde bir tek TRABZONSPORLU benim.TRABZONSPORU her yerde ve her zaman sonuna kadar savunuyorum,savunmayada devam edeceğim.Akrabalarım bana tekrar dünyaya gelsen hangi takımı tutarsındiye soruyorlar ben kararlı bir şekilde hiç düşünmeden TRABZONSPOR diyorum herkes şaşırıyor.Arkadaşlarımhangi takımı tuttuğumu sorduklarında TRABZONSPOR dediğimde garip garip bakıyorlar EDİRNELİ olup TRABZONSPOR'umu tutuyorsun diyorlar.Tutacak başka takım yokmu diye soruyorlar.Ben TRABZONSPORLU olduğum için gurur duyuyorum.TRABZONSPOR benim için bir sevda olmuş artık.Tüm TRABZONSPORLULARA sevgiler.
pascalli
20.02.2010, 14:18
Trabzonlu trabzonspordan başka takım tanımaz arkadaşlar..buna bu sene bir kez daha şahit oldum..Trabzonspor Eskişehirspor maçına giittim..maçta 1-0 öne geçtik herkes gooll diye havalarda o sırada arkamda oturanlardan biri diğerine bağırıyor..ulaaaa hau beyaz takım kimdur ? biz kimlen oynayıruk:)))
pascalli
20.02.2010, 14:20
Trabzonlu olmayıp TRABZONSPORLU olmak çok özel bir durum olsa gerek.Benim TRABZONLA
hatta KARADENİZLE hiç bir bağlantım olmamasına rağmen kendimi bildim bileleli TRABZONSPORLUYUM. TRABZONSPORUN üyesiyim İstanbuldaki bütün maçlarına giderim. Ailemde hatta sülalemde bir tek TRABZONSPORLU benim.TRABZONSPORU her yerde ve her zaman sonuna kadar savunuyorum,savunmayada devam edeceğim.Akrabalarım bana tekrar dünyaya gelsen hangi takımı tutarsındiye soruyorlar ben kararlı bir şekilde hiç düşünmeden TRABZONSPOR diyorum herkes şaşırıyor.Arkadaşlarımhangi takımı tuttuğumu sorduklarında TRABZONSPOR dediğimde garip garip bakıyorlar EDİRNELİ olup TRABZONSPOR'umu tutuyorsun diyorlar.Tutacak başka takım yokmu diye soruyorlar.Ben TRABZONSPORLU olduğum için gurur duyuyorum.TRABZONSPOR benim için bir sevda olmuş artık.Tüm TRABZONSPORLULARA sevgiler.
ertan kardeş seni kutluyorum
Sinan SARI
20.02.2010, 15:53
Trabzonspolu Rafet El Roman da Edirneliydi galiba.
demiradam57
20.02.2010, 17:23
Bu başlık Bursa Kemalpaşa'lı Ergün TURGUT'a,Malatyalı Adem Yavuz AVŞAR'a hediye olsun.Karadenizli olmamalarına rağmen Büyük TRABZONSPOR'lu...
Aynı zamanda şu anda Balıkesir Gönen ilçesi Belediye Başkanı değerli arkadaşım Hüseyin YAKAR'a da armağan olsun.Kesinlikle karadenizli olmamasına rağmen kardeşim,arkadaşım ve dostum üniversitede beni taraftarlık konusunda yalnız bırakmamıştı.Dersten birlikte kaçıp Bursayla oynadığımız final maçına gitmiştik.İşin ilginci Bursa Kemalpaşalı Büyük Trabzonsporlu Ergün kardeşimizde yanımızdaydı.Ve Bursaya 5 tane atıp kupayı almıştık.Ankara da bizi görmeliydiniz.
tuncay1984
20.02.2010, 17:56
trabzonspor degilde
karadeniz tarbzon olsaydi ismimiz daha cok tarftarimiz olurdu
TS sadece trabzona hitap ettigi icin rize lisi giresunlusu fazla ilgi göstermiyor
biz bu illeri almamiz lazim yoksa ist takimlariyla bas edemiyoru adamlar
dünya star larini getiriyo biz ahmet mehmeti aliyoruz
cevap veremeyecegin şeyler yazma...benden sana tavsiye...
benden de size tavsiye istediğimi yazarım ok ?
trabzonspor degilde
karadeniz tarbzon olsaydi ismimiz daha cok tarftarimiz olurdu
TS sadece trabzona hitap ettigi icin rize lisi giresunlusu fazla ilgi göstermiyor
biz bu illeri almamiz lazim yoksa ist takimlariyla bas edemiyoru adamlar
dünya star larini getiriyo biz ahmet mehmeti aliyoruz
biz buyuz kardeş bizim gidip dünya starlarını alacak paramız yok sizin çoksa kulübe bağışlayın alalım yoksa susun izleyin ....
ertan arikan
22.02.2010, 13:07
Trabzonspolu Rafet El Roman da Edirneliydi galiba.
Evet Rafet El Roman'da Edirneli aynı köydeniz.
bahadır2561
22.02.2010, 13:10
benden de size tavsiye istediğimi yazarım ok ?
bu güzel ortamı germeye calısma..içinde ne varsa içinde kalsın...
efendi ol...
Sefer A.
22.02.2010, 13:12
Evet Rafet El Roman'da Edirneli aynı köydeniz.
Ordu'lu degil mi ?
zekeriyya
22.02.2010, 17:18
Ordu'lu degil mi ?
bildiğim kadarı ile edirne li idi
beyaz şovda izlemiştim ts li olduğu için çok gururlu idi başı dik ti
zekeriyya
22.02.2010, 17:19
http://www.ressim.net/out.php/i498937_bize-her-yer-trabzon.jpg (http://www.ressim.net)
yazıyı yapıştırken biraz döndürseydiniz bayağı bir orjinal olacamış
olsun resim yinede çok güzel (helal olsun)
Sizin gibi insanlar oldugu icin gurur duyuyorum. Benim cevremde 3 bizansi tutan Trabzonlular oldugunu gördükten sonra, sizin gibi insanlarin oldugunu görmek icimi birazda olsun rahatlatiyor. Allah hepinizden razi olsun.
hakankutlu
16.03.2010, 15:35
Bende bunun Kütahya'lısını ekleyeyim bari...:D
Fatih Kuloğlu
16.03.2010, 18:44
hakan abi bu imzanda yazan ' Umut Bulut : Kendimi Drogba'ya benzetiyorum. ' gerçekten bunu söylemişmi Umut ? :O :O :O
hakan abi bu imzanda yazan ' Umut Bulut : Kendimi Drogba'ya benzetiyorum. ' gerçekten bunu söylemişmi Umut ? :O :O :O
Evet doğru ligtv röportajında söyledi.
Bende bunun Kütahya'lısını ekleyeyim bari...:D
bende uşak ını eklicem
Murat Erdem
16.03.2010, 19:46
Pazar günü diğer başlığa (çocukları Trabzonsporlu yapmak) eklemiştim, orada pek dikkate alınmadı.
Aşağıda yazdığım durum benim çok zoruma gitti-yor.
Benim büfeye 50 metre mesafede Ezgi Cafe diye bir yer var, oradan alış verişe gelen 16-17 yaşlarında bir çocuk var bir haftadır.
Biraz dialoğumuz oldu, baktım şive de benziyor..."memleket nere" diye sordum. "Of'luyum abi" dedi.
Tabi büyük bir hevesle "hangi takımı tutuyorsun" dedim.
Aldığım cevap "Fenerbahçe" oldu.
Şaşırdım "hadi ordan, dalga geçme Trabzon'lu adam Feneri mi tutar hiç" dedim, gayet rahat "ne olacak ki" dedi.
Ardından "abi, sen hangi takımlısın" diye sordu, ben de "futboldan anlamam, takım tutmuyorum" diye konuyu kapattım.
Boğazıma bir şey düğümlendi kaldı valla.
Bizim esas problemimiz bu.
Kalemiz içten fethedilmiş durumda.
Adem Erdoğan
16.03.2010, 19:54
O o kadar ilginç değil Murat abi;
Trabzon'dan ist.'a gezmeye gelip gs store'dan atkı eldiven tarzı şeyler alıp klüp kazansın diyen tipler de var.:)
Murat Erdem
16.03.2010, 20:00
O o kadar ilginç değil Murat abi;
Trabzon'dan ist.'a gezmeye gelip gs store'dan atkı eldiven tarzı şeyler alıp klüp kazansın diyen tipler de var.:)
Adem, ben buna inanmıyorum...ya da inanmak istemiyorum diyeyim:(
Trabzon'da doğup büyümüş bir çocuk:confused: nasıl olur ya:(
zekeriyya
16.03.2010, 20:07
var var ne insanlar var düşününce mide almaz tansiyon tutmaz kan yürümez damarlarda ama var öyle bünyelerde var. murat erdem abimiz konuyu iyi kapatmış yoksa manen bayağı bir yıpranırdı.bende öyle yapıyorum muhattap almıyorum. velhasıl forumun bu konu başlığı beni bayağı rahatlatıyor
Sefa Murat Dokuz
17.03.2010, 11:23
başıma beklemediğim bir olay geldi, 2.dönem üni de sınıfları kardılar. Okulda oldukça trabzonlu ve trabzonsporlu var ancak Trabzonlu olmayıp da pek rastlamamıştım. Sınıfta Hakkarili bir çocuk vardı öyle muhabbetimiz bile yoktu. Neyse adını sordum Mehmet falan nerelisin Hakkari hangi takımlısın TRABZONSPOR. Acayip sevindim. Gurur duydum.
bangkook_61
17.03.2010, 22:30
Pazar günü diğer başlığa (çocukları Trabzonsporlu yapmak) eklemiştim, orada pek dikkate alınmadı.
Aşağıda yazdığım durum benim çok zoruma gitti-yor.
Benim büfeye 50 metre mesafede Ezgi Cafe diye bir yer var, oradan alış verişe gelen 16-17 yaşlarında bir çocuk var bir haftadır.
Biraz dialoğumuz oldu, baktım şive de benziyor..."memleket nere" diye sordum. "Of'luyum abi" dedi.
Tabi büyük bir hevesle "hangi takımı tutuyorsun" dedim.
Aldığım cevap "Fenerbahçe" oldu.
Şaşırdım "hadi ordan, dalga geçme Trabzon'lu adam Feneri mi tutar hiç" dedim, gayet rahat "ne olacak ki" dedi.
Ardından "abi, sen hangi takımlısın" diye sordu, ben de "futboldan anlamam, takım tutmuyorum" diye konuyu kapattım.
Boğazıma bir şey düğümlendi kaldı valla.
Bizim esas problemimiz bu.
Kalemiz içten fethedilmiş durumda.
Şimdi kalemiz içten fethedilmiş demek için şehirdeki Trabzonsporlu sayısının azınlıkta olması lazım biraz abartmışsınız. Ama tabi eskisi gibi değil. Trabzon u kaybetmek öyle kolay değil. Başarısızlık sürdükçe bu sayılar artacaktır ama kaleyi fethettiler demek çok çok çok büyük bir abartı.
Yalnız bu "OF" konusunda sanırım ters bir durum var. Benim de 3 tane Oflu arkadaşım var ve hiçbiri Trabzonsporlu değil.
Fatih Kuloğlu
17.03.2010, 23:24
Kesinlikle ve kesinlikle murat abi çok çoook haklısın bende daha bugün 61 numaralı bir fb forması gördüm kuşadasında sanki yüreğimden bi parça imha edildi çok kötü bi durum
Emir Faruk
18.03.2010, 00:16
Şimdi kalemiz içten fethedilmiş demek için şehirdeki Trabzonsporlu sayısının azınlıkta olması lazım biraz abartmışsınız. Ama tabi eskisi gibi değil. Trabzon u kaybetmek öyle kolay değil. Başarısızlık sürdükçe bu sayılar artacaktır ama kaleyi fethettiler demek çok çok çok büyük bir abartı.
Yalnız bu "OF" konusunda sanırım ters bir durum var. Benim de 3 tane Oflu arkadaşım var ve hiçbiri Trabzonsporlu değil.
Bizim komşu var Of'lu, baba oğul fanatik Bjkliler. Hatta dediğine göre büyükbabası bile Bjkliymiş.
http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=376522927366&ref=mf (http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=376522927366&ref=mf)
trabzonlu degilim ama trabzon spor sayesinde trabzonu ögrendim birkaçdefa tokattan trabzona maç izlemeye geldim avni akerde maç izlemek bambaşka birşey büyüleyici walla
zekeriyya
19.03.2010, 23:28
http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=376522927366&ref=mf (http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=376522927366&ref=mf)
feys buk olmayanlar nasıl izleyecek
İslam Sezer
20.03.2010, 00:27
http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=376522927366&ref=mf (http://www.facebook.com/home.php?#%21/video/video.php?v=376522927366&ref=mf)
maşallah ne de tatlı tatlı anlatmış kerata.
zekeriyya
25.03.2010, 17:12
hakan kütahya ts resimlerini buralara koy bu başlık hep canlı olmalı
zekeriyya
25.03.2010, 17:13
bu başlık canlansın
hakankutlu
25.03.2010, 17:26
Bu gece taşıyacağım hocam...
Fatih Kuloğlu
26.03.2010, 17:13
Bugün Trabzonlu olupta gs yi tutan biriyle tanıştım ve malesef yine oflu :( :( :(
askerde arkadaşım vardı trabzonlu gs tutan , ben uşaklıyım ben trabzonu savunurdum, trabzonspora dönmesi için çok laf yaptım ama :D
mustafadinç
26.03.2010, 17:41
Benim Of lu arkadaşım var adı Tahir Eskişehirde ikamet ediyor fanatik Trabzonsporlu gece rüyalarına giriyor ..
Taner Tonbil
26.03.2010, 18:13
vallah kendimi trabzonlu görüyürom hernekadar memleketim giresun olsada :D
allah kismet ederse yazin türkiyde olucam ve ts clubu zengin edicez ailecek :D
Almanyadan herkese selamlar
doğuştantrabzon
26.03.2010, 18:57
Adanalıyım,ama doğuştan TRABZONSPORLU'yum...Adana'dan herkese ve Tüm TRABZONSPORLULARA sevgi ve selamlar...
hakankutlu
27.03.2010, 01:07
Nedense her maçda bize heryer Trabzon diye bağırırım ama açıkçası 1-2 kere dışında pekde göremedim oraları.
Yahu ne gıcık takımmış ya.Kendimi Egeli değil Trabzonlu gibi hissetmeye başladım.
Şivem değişecek ondan tırsıyorum :D
Fatih Özkan
27.03.2010, 01:10
Nedense her maçda bize heryer Trabzon diye bağırırım ama açıkçası 1-2 kere dışında pekde göremedim oraları.
Yahu ne gıcık takımmış ya.Kendimi Egeli değil Trabzonlu gibi hissetmeye başladım.
Şivemizin nesi var abi ya ? (:
hakankutlu
27.03.2010, 01:12
Şivemizin nesi var abi ya ? (:
Belkide dünyanın en tatlı şivesi kesinlikle lafım yok ama.Şimdi doğma büyüme Kütahyalı olupta cümle sonuna "daa" ekleyince peder bi garip bakıyor. :D
İsmail Alkan
27.03.2010, 01:15
Adanalıyım,ama doğuştan TRABZONSPORLU'yum...Adana'dan herkese ve Tüm TRABZONSPORLULARA sevgi ve selamlar...
Aleyküm selam :)
Fatih Özkan
27.03.2010, 01:19
Belkide dünyanın en tatlı şivesi kesinlikle lafım yok ama.Şimdi doğma büyüme Kütahyalı olupta cümle sonuna "daa" ekleyince peder bi garip bakıyor. :D
Daa ekini paha biçemiyorum ben (:
Dediğin gibi tatlılık katıyor (:
M.S.SOFU
27.03.2010, 02:11
sorma ya
aynı olay bendede var
gerçi yarı taraf karadenizli ama
bizim öğrenci evindekiler trabzonlu olunca benim şivede kaymaya başladı
memlekette bi ara ''darlandım'' dedim peder beye
bakışı görmen lazım :D....
askerde bende da yapışmışdı ağzıma
şiven niye değişiyor anlamadım sen kütahyalısan kütahyalısındır ne alaka karadeniz şivesi sen trabzonsporlusun trabzonlu değil anlamadım.Kütahyalı olman zor mu geliyor yoksa ben simavlıyım.Ben memnunum kütahyalı egeli olmaktan ve trabzonspor taraftarı olmaktan.Buralarda kimse yadırgamıyor sen niye trabzonsporu tutuyorsun diye çünkü çok taraftarı var ve trabzonspor türkiye takımıdır.
mustafadinç
30.03.2010, 14:39
[/URL]
[URL="http://www.ressim.net"]http://www.ressim.net/out.php/i739282_img0241a.jpg (http://www.ressim.net)
Çocul âcilde birgün gs'li bir çocuk hastam oldu. İsmi Egemen'di. Ona kaptanımızın adının Egemen olduğunu söyledim. Bana Arda'dan bahsedince ben de ona Alanzinho'dan bahsettim. Çocuğun aklını bulandırdım. 9 yaşında ve internet kullanabilen bu kardeşimiz Alan'ın videolarını izlediyse ve Egemen'in bizde 4. kaptan olduğunu öğrendiyse Trabzonsporlu olacaktır.
hakankutlu
30.03.2010, 16:11
şiven niye değişiyor anlamadım sen kütahyalısan kütahyalısındır ne alaka karadeniz şivesi sen trabzonsporlusun trabzonlu değil anlamadım.Kütahyalı olman zor mu geliyor yoksa ben simavlıyım.Ben memnunum kütahyalı egeli olmaktan ve trabzonspor taraftarı olmaktan.Buralarda kimse yadırgamıyor sen niye trabzonsporu tutuyorsun diye çünkü çok taraftarı var ve trabzonspor türkiye takımıdır.
5 sene Sinop'ta okudum.Eh bide sempati olunca yapışıyor.
Ayrıca Kütahya'lı olmaktan da hiçbirzaman ne gurur duydum ne kendimi yerdim.Normal bir Anadolu şehri Kütahya
valla dünkü maçta tribünde taraftarları gördüm kimisiyle konuştuk kimisine kulak misafiri oldum.adıyamanlısı maraşlısı nevşehirlisi kırşehirlisi niğdelisi kayserilisi her bölgeden taraftarımız var epeyce gururlandım ,hani diyorlarya taraftar kaybediyoruz diye bunun öyle olmadığını dün gece tekrardan gördüm.
Enes Ünal Kaya
31.03.2010, 21:06
HoşGeldin Adanalı :)
Adanalıdır,kabadayıdır nam salar
Trabzonludur,kumraldır can yakar:):):)
Tolga Kurt
31.03.2010, 22:14
Memleket Giresn, Yaşadığım yer Gebze (: Babam Kardeşim dedem ninem amcamlar dayımlar xD Tüm sülale Bordomavi
M.S.SOFU
01.04.2010, 04:07
bugün ekşisözlükte gezerken şöyle bir yazı gördüm
buyrun efenim;
trabzonspor başlığından
devrimdir.
geçen köpek gezdiriyorum, beraber geziyoruz daha doğrusu yaşadığım şehrin eteklerinde, baya bi dışına doğru. taa uzakta, ev demeye bin şahit lazım baraka benzeri bir yapının önündeki çamaşır ipinde bordo mavi bir forma sallanıyor. * (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=alg%c4%b1da+se%c3%a7icilik)
farkında olmadan ayaklarımız bizi oraya götürüyor. bir gecekondu. kuvvetli bir rüzgar esse yerle yeksan olacak bir gecekondu işte. bir şekilde, ucundan köşesinden hayata tutunmaya çalışan insanların yaşadığı bir yer. belli.
düşünüyorum 2-3 gündür:
trabzonspor. türkiye' nin varoşlarından çıkıp düzene çomak sokan, ağaların saltanatını yıkan, kendi hallerinde takıldıkları oyunlarını bozan takım. gecekondulardan çıkıp yine de bir şeyler yapılabileceğini gösteren ve o gecekondularda yaşayanların bugün dahi umutla peşinde koştukları takım. biz onların meydanları zaptetmesini, trabzonspor gibi oyunu bozmalarını bekliyoruz, onlar da trabzonspor' un, güçlülerin kale surlarını bir kere daha yıktığını görmeyi diliyor.
ayrılıyorum evin önünden, kapıdan bir çocuk fırlıyor, annesi elinde süpürgeyle arkasından koşturuyor. düzeni bozan bir yaramaz velet daha. o koşuyor.
biz de koşuyoruz. trabzonspor' un peşinden. para babalarına, silah tüccarlarına, tüpçülere, fabrikatörlere, güce tapanlara, yalakalara inat. güçsüsüz, tek yıldızımız var ama daha kalabalığız. bir kere daha farkediyorum.
1 tane daha yazı eklemek istiyorum ayrıca o da;
bu ülkenin takımıdır. öyle steril salonlarda içerisine riya zerkedilmiş naiflikle değil, yüreğinden gelen öfkeyi de aşkı da samimiyetle söyleyen uşakların takımıdır. elalemin sambalarına özenip tavuskuşuna özenen mukallit karga misali sambalayanların değil; dünyanın bir ucundan gelene de yüreğiyle hoptek oynatacak kadar yerli malı yurdun malıdır.
bu topraklardan neşet etmiştir, hastalığında da sağlığında da bu toprakların ruhu olacaktır elbet.
zafer6161
01.04.2010, 10:26
Daa ekini paha biçemiyorum ben (:
Dediğin gibi tatlılık katıyor (:
bizim normal konuşmalarımız her cümlesinin sonunda daa vardır daa
zafer6161
01.04.2010, 10:29
abi arada sırada öyle numuneler çıkıyor,ama emin olki ben burada o numunelere şimdiye kadar hiç rastlamadım:)
memleket tokat erbaa ama aile boyu iyi bir trabzon spor taraftarıyız trabzon sporu çoooooooooook seviyoruz.
sakaryalı.61
02.04.2010, 22:18
al bendende okadar bende birtek ben varım böyle tekim zannediyodum varmış demekki :D
sakaryalı.61
02.04.2010, 22:20
sakaryadan TRABZONSPOR..muzu seven kardeşlerime selam olsun
tsk61_24
03.04.2010, 03:37
Konu güzel, baslik mükemmel, ben aslinda kendimden fazla konusmak istemiyorum çünkü Trabzonluyum. Sadece birkaç sey anlatmak istiyorum, ben Franda'da dogdum ve halen orda yasiyorum, oturdugum sehirdeki Türklerin 70% GS'li geri kalan FB ve BJK'li ama tuhaf olan birsey var oda bu arkadaslar genelde Sivasli, Kayserili, Eskisehirli... yani ligde takimi olan kisiler. Her zaman onlara derim Istanbul takimlarini tutmayin yeterki anadolu takimi tutun. Ben bu tür insanlari anlayamiyorum, ben Trabzonlu olupta baska takimi tutmam imkansizin daha ötesi herhalde. Neyseki bazi arkadaslari Ts'li olmaya ikna ettim, ne zaman görsem hep Ts'den bahsettim ve sonunda Ts aski onlara bulasti. Düsünsenize fransiz olan arkadaslar bile Trabzonspor'u, futbolcularini taniyor, onlara o kadarki Trabzonsporumuzdan bahsettim. Hatta bir defa okulda iken yeni bir ögretmen gelmisti ve ders sonunda ona benim Türk oldugumu söyledim, ve merak ettigim için ona sordum Türkiye denince akliniza ne geliyor, bana futbol dedi ve çok iyi tanidigi bir takim var dedi, aklima ilk GS geldi ama Trabzonspor deyince Allah dedim o kadar mutlu o kadar sevindimki, bir gurulandim ki sormayim.
Ben Trabzonlu olmayipta Trabzonsporu tutan arkadaslara tesekkür etmek istiyorum, bu takim sizin gibiler sayesinde büyüklügü tartisilmaz hale geldi.
askemo_garleli
03.04.2010, 03:57
trabzonlu olmayıp da trabzonsporlu olanlar "bize heryer Trabzon" cümlesinin karşılığıdır,hepinize kucak dolusu sevgiler..ama;
bu değerli arkadaşlara ne kadar sevgimiz varsa,trabzonlu olup da trabzonsporu tutmayanlara da bir o kadar nefretimiz vardır..!
trabzonlu olupta başka takımı tutanların olmasına inanamıyorum.Çalıştığım işyerine gelen yabancı birisine nerelisin dediğimde trabzonluyum dedi bende trabzonsporu nasıl buluyorsun diye sordum beni ilgilendirmiyor ben fenerliyim dedi nasıl anlamadım benim gibi trabzonda çok insan var dedi fener derneğimizde var bizim dedim ben kendisine ben trabzonspor taraftarıyım ,bak trabzonsporun ne kadar büyük olduğunu gör dedim türkiyenin en ücra köşesinde dahi taraftarı olanız senin şehrin adını taşıyan takımın var sen ezik fb yi tutuyorsun yazık sana dedim.İçinden gelmiyormuş.Malesef böyle insanlar var ben trabzonspor ile tanışmayabilirdim taraftarı olmaya bilirdim ama allahın izniyle çok şükür bu takımın taraftarıyım ben hiç avniakerde maç seyretmesemde şehrimize yakın bölgelerdeki maçlarına giderek formasını alarak destek olurum.Böyle insanlar mutlaka birilerine inatla olmuştur benim bu kişiden anladığım bu.Trabzonspor trabzona özgü değil türkiyenin,dünyanın takımıdır.
Keleşoğlu
03.04.2010, 23:41
siz benim için hemşerim olupta başka takımı tutan kendinibilmezlerden daha değerlisiniz
Rockwaryum
05.04.2010, 01:27
Çalıştığım işyerine gelen yabancı birisine nerelisin dediğimde trabzonluyum dedi bende trabzonsporu nasıl buluyorsun diye sordum beni ilgilendirmiyor ben fenerliyim dedi nasıl anlamadım benim gibi trabzonda çok insan var dedi fener derneğimizde var bizim.
Ben 25 yaşındayım doğma büyüme Trabzonluyum ama Trabzonda Fener derneği nerde var kendi takımını söylerken heycana gelmiş Trabzonun kalbinde dernekleri var olduğunu söylemiş herhalde Fenerin Trabzona maça gelirken Trabzondan taraftardan çekinip konaklamak için rizeye gittiklerin biçok kez hatırlarım Trabzonda koskoca üniversite var elbette başka takım taraftarları olacak dışardan gelen öğrenciler sayesinde ama bu dernek falan hikaye sanal dernekleri vardır hangi takım cesaret edebilir Trabzonda dernek açmaya Arı kovanına çomak sokmaktır bu
Trabzonlu olup başka takımları tutanda Trabzon dışında büyümüş Trabzonu hiç görmemiş yada ömründe birkez gelmiş gençlerdir onlarada Trabzonlu demem ben
Trabzon bu ülkede tekdir ilktir
Karadenizli olmayan Trabzonsporluların çocuklarını Trabzonsporlu yapmak konusunda, endişesi olmasın kimsenin ;) Ancak, Karadenizli olmayan birini Trabzonsporlu yapmak zordur biraz. Alttan alttan vermek gerekir dozu, çaktırmadan.. Her gün birer doz şeklinde. Tecrübeyle sabittir, başka takımları tuttukları halde, Trabzonsporlu bir yürekten Trabzospor'u dinlendiğinde bu takıma nasıl büyük bir sempati duyulduğunu biliyorum. Bu noktaya getirdiklerimi, sempati duymaktan çıkarıp Trabzonsporlu yapmak için pek vaktim olmadı ama, inanın zor değil. Üniversitede hazırladığımız yılıklardan birer cümle :
"Erkek yurdunda senle maç izlerken, koyu bir Galatasaraylı olmama rağmen, Gs-TS maçlarında Trabzonspor'un yenmesini öyle çok isterdim ki, senden habersiz. Sayende öğrenmiştim çünkü, Trabonsporluların bu takıma yüklediği anlamı."
"Sayende sevdim Trabzonspor'u. Trabzonspor'u sevmeyi sevdim sayende."
Özgür MERCAN
05.04.2010, 12:31
Trabzonlu olmayıp trabzonsporlu olmak çok güzel bir duygu ama birde lisanslı ürünlerin çoğunda "bize her yer trabzon" yazmasa ve bizde daha çok ürün alabilsek daha güzel olacak
Oğuzhan İnce
05.04.2010, 14:58
ben de samsun otelinin orda galatasaray derneği olduğunu duymuştum doğru mu bu?
Rockwaryum
05.04.2010, 17:17
ben de samsun otelinin orda galatasaray derneği olduğunu duymuştum doğru mu bu?
Yok öyle bişey Trabzonda hangi takım taraftarı böyle bişeye cesaret edip dernek açabilir barındırırlarmı o derneği Trabzonda
zekeriyya
05.04.2010, 17:19
Yok öyle bişey Trabzonda hangi takım taraftarı böyle bişeye cesaret edip dernek açabilir barındırırlarmı o derneği Trabzonda
bu işin cesaretimi kalmış adam trabzonluyum diyor sırtında febeş cincon forması ondan sonra yok öyle yok böyle özgür mercan arkadaşın dediği gibi bize her yer trabzon yada 61 numara ağırlıklı olmamalı ürünler
zekeriyya
05.04.2010, 17:22
ama yinede trabzon lunun hakkını yemeyelim takımlarına sahipler
(arada istisnalar oluyor oluyorda ufak sinekte mide bulunuduruyor dimi)
2011sampiyonuz
05.04.2010, 19:54
Ben BATI TRAKYA liyim ( Yunanistan ). Buralarda bircok Trabzonsporlu var.
Uzakta da olsak, bizimde katkilarimiz var. Heryerde Trabzonu savunuyoruz. Medyada, Tvlerde, Forumlarda vs.
Digitürke abone oldum Trabzonspor icin.
Sizlerden ricam, hemen istifa cigliklari atmamaniz. Bizim basarili olmamiz icin büyük sabir gerekli. Birlik olmamiz lazim. Taraftar sadece desteklemeli. Yok bu istifa, yok su istifa. Senelerce yaptiniz da ne kazandiniz. Herkes isini yapmali. Basaramayan zamani geldiginde gider. Bizim zengin takimlar gibi bütcemiz yok. Zirt pirt degisiklik isteyelim. Basari ancak uzun vadeli düsünürsek gelir.
Senol Günes en az 3 yil takimda kalmali. Basarsada, basarmasada, o süre doldugunda, zaten kendi gider.
YA HEP BERABER BASARIRIZ, YADA DAHA COK SENELER SAYIKLARIZ!!!
:alkış:....................
bugün ekşisözlükte gezerken şöyle bir yazı gördüm
buyrun efenim;
trabzonspor başlığından
devrimdir.
geçen köpek gezdiriyorum, beraber geziyoruz daha doğrusu yaşadığım şehrin eteklerinde, baya bi dışına doğru. taa uzakta, ev demeye bin şahit lazım baraka benzeri bir yapının önündeki çamaşır ipinde bordo mavi bir forma sallanıyor. * (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=alg%c4%b1da+se%c3%a7icilik)
farkında olmadan ayaklarımız bizi oraya götürüyor. bir gecekondu. kuvvetli bir rüzgar esse yerle yeksan olacak bir gecekondu işte. bir şekilde, ucundan köşesinden hayata tutunmaya çalışan insanların yaşadığı bir yer. belli.
düşünüyorum 2-3 gündür:
trabzonspor. türkiye' nin varoşlarından çıkıp düzene çomak sokan, ağaların saltanatını yıkan, kendi hallerinde takıldıkları oyunlarını bozan takım. gecekondulardan çıkıp yine de bir şeyler yapılabileceğini gösteren ve o gecekondularda yaşayanların bugün dahi umutla peşinde koştukları takım. biz onların meydanları zaptetmesini, trabzonspor gibi oyunu bozmalarını bekliyoruz, onlar da trabzonspor' un, güçlülerin kale surlarını bir kere daha yıktığını görmeyi diliyor.
ayrılıyorum evin önünden, kapıdan bir çocuk fırlıyor, annesi elinde süpürgeyle arkasından koşturuyor. düzeni bozan bir yaramaz velet daha. o koşuyor.
biz de koşuyoruz. trabzonspor' un peşinden. para babalarına, silah tüccarlarına, tüpçülere, fabrikatörlere, güce tapanlara, yalakalara inat. güçsüsüz, tek yıldızımız var ama daha kalabalığız. bir kere daha farkediyorum.
1 tane daha yazı eklemek istiyorum ayrıca o da;
bu ülkenin takımıdır. öyle steril salonlarda içerisine riya zerkedilmiş naiflikle değil, yüreğinden gelen öfkeyi de aşkı da samimiyetle söyleyen uşakların takımıdır. elalemin sambalarına özenip tavuskuşuna özenen mukallit karga misali sambalayanların değil; dünyanın bir ucundan gelene de yüreğiyle hoptek oynatacak kadar yerli malı yurdun malıdır.
bu topraklardan neşet etmiştir, hastalığında da sağlığında da bu toprakların ruhu olacaktır elbet.
Oğuzhan İnce
05.04.2010, 20:39
Uzakta da olsak, bizimde katkilarimiz var. Heryerde Trabzonu savunuyoruz. Medyada, Tvlerde, Forumlarda vs.
Sizlerden ricam, hemen istifa cigliklari atmamaniz. Bizim basarili olmamiz icin büyük sabir gerekli. Birlik olmamiz lazim. Taraftar sadece desteklemeli. Yok bu istifa, yok su istifa. Senelerce yaptiniz da ne kazandiniz. Herkes isini yapmali. Basaramayan zamani geldiginde gider. Bizim zengin takimlar gibi bütcemiz yok. Zirt pirt degisiklik isteyelim. Basari ancak uzun vadeli düsünürsek gelir.
Senol Günes en az 3 yil takimda kalmali. Basarsada, basarmasada, o süre doldugunda, zaten kendi gider.
helal olsun ya(:
oraları da mı ele geçirdik(:
Oğuzhan İnce
05.04.2010, 20:42
ben duyduğumu söyledim bildiğim de var mesela,Üniversite'de kurulan gs grupları kafile karşılamalar falan filan,dediğinize inanmak istiyorum ama geçen seneki fb maçında burdan gidenlerin dalgalarını geçip dönmeleri engel oluyor buna..
arkadaşlar ben trabzona uğradım ama gezme imkanım olmadı görevim dolayısıyla gelmiştim zaten.Bu anlatmış olduğum şahıs trabzonslu demekki işine öyle geliyor nasıl olsa bunlar trabzonu göremez salla yalanı demiş olabilir.Ancak bu kişi üniversiteli değil oralı çalışan bir kişi.
Halil Atalay
06.04.2010, 11:59
ulan biri bana trabzonluyum dediğinde hemen soruyorum hangi takım eğer doğru cevapsa gözümün içi gülüyor yok başka takımsa başlıyorum kan kusmaya ula siz adamısınız hainler sizin karadenizde işiniz yok filan fistık adam kızarıyor bozarıyor kafayı yiyor sonra ayrılıyorum yanından bir daha bana selam verme diyorum son olarak
zafer6161
06.04.2010, 12:32
trabzonda fener gs ve bjk dernekleri asla yoktur,sözü gecen arkadaş galiba eski amatör fenerbahçe (şuanda kapandı)futbol takımının lokalini görmüş ve dernek diye kastedmiş olabilir....
Onur Civelek61
06.04.2010, 13:15
:alkış::alkış::alkış::alkış::alkış::alkış::alkış:: alkış::alkış: Yüreğinize sağlık.Söylediklerinde çok doğru ama bizim milletin kanı çok hızlı akıyor sabredemiyorlar bende dahil ama ben tedavi oluyorum kendi kendime bende senin gibi düşünüyorum :)
ben duyduğumu söyledim bildiğim de var mesela,Üniversite'de kurulan gs grupları kafile karşılamalar falan filan,dediğinize inanmak istiyorum ama geçen seneki fb maçında burdan gidenlerin dalgalarını geçip dönmeleri engel oluyor buna..
universitede kantinde gs ultra sultracilik oynayanlar vardir illaki, sonucta o bebeler baska yerlerden Trabzona okumaya geliyor, bu guzel kardeslerimizin hicbirinin maca asi yetmez Trabzonda formayla gezmeye, toplu yuruyus yapmaya , tur atmaya , hele dernek falan acmak fikrini kendi aralarinda bile tartisamayacaklarindan eminim:) okul kantininde gaysecilik oynamakla Trabzona dernek acmak ayri seyler.. bunu Trabzonlu gecinen istanbul saksakcilari ergun gursoy ve haluk ulusoylar bile yapamaz Trabzonda.. iki uc bidik afacan boyle birsey yapabilirse Trabzonda tebrik bile ederim kendilerini once:)
Mahmut Keleş
06.04.2010, 14:16
Dernek le ilgili geçen sene Sadri Başkanın açıklaması var...
Sivas için demişti... şehrinde bizans takımlarının dernekleri varsa siz büyük olamazsınız diye...
Direkt böyle demedi tabiki ama Ben bu ana fikri çıkarmıştım (=
Aslen İstanbulluyum trabzonla hiç alakam yok aslında..
Mabede lisede gelmeye başlamıştım evden kaçarak ..
Her seferindede babama yakalanırdım ..
Nereye gidiyorsun derdi bende trabzon maçına, tabiki lisede çok param olmadığı için yılda en fazla 2 maça gelebiliyordum neyse..
Benım trabzonsporlu olma hikayem çok başka :)
Orta 1'de aşık olduğum öğretmenim trabzonluydu ve trabzonsporluydu..
Herkeze takımlarını sordu, bende gözüne girmek için ben trabzonsporluyum demiştim :)
Sürekli maçlardan konuşurduk hocamla ve öyle bir aşıladı ki artık bütün maçlarını izler olmuştum..
O gün bugundür bu sevda hala içimde yaşıyor ve hergün dahada katlanıyor :)
İstanbuldaki ve ankaradaki bütün maçlara gidiyorum, babam abim filan bjkli evde tek başıma trabzonu temsil etmekten gurur duyuyorum
Bu aşkı çok seviyorum!
Küçükalioğlu
06.04.2010, 15:59
Neden bu başlığa girince hep gözlerim yaşarıyor. İyiki varsınız.
hakankutlu
06.04.2010, 16:06
Neden bu başlığa girince hep gözlerim yaşarıyor. İyiki varsınız.
İyiki sizde varsınız.Siz olmasaydınız Trabzonspor da olmazdı...
pinaradnan
06.04.2010, 16:08
İyiki sizde varsınız.Siz olmasaydınız Trabzonspor da olmazdı...
Hepiniz harikasınız. İyiki varsın Trabzonsporum
zafer6161
06.04.2010, 16:48
Nereye gidiyorsun derdi bende trabzon maçına, tabiki lisede çok param olmadığı için yılda en fazla 2 maça gelebiliyordum neyse..
Herkeze takımlarını sordu, bende gözüne girmek için ben trabzonsporluyum demiştim :)
Sürekli maçlardan konuşurduk hocamla ve öyle bir aşıladı ki artık bütün maçlarını izler olmuştum..
İstanbuldaki ve ankaradaki bütün maçlara gidiyorum, babam abim filan bjkli evde tek başıma trabzonu temsil etmekten gurur duyuyorum
Bu aşkı çok seviyorum!
:alkış::alkış::alkış::alkış::alkış:
merak ettim sorayım dedim,öğretmen bayanmıydımı yoksa erkekmiydimi :rolleyes:
Emir Faruk
06.04.2010, 16:58
Bu aşkı çok seviyorum!
Güzel şeyler yazmışsınız, ancak mabed yerine başka bir kelime kullanmamız gerek, buna dikkat edelim güzel kardeşim.
pinaradnan
06.04.2010, 16:59
Güzel şeyler yazmışsınız, ancak mabed yerine başka bir kelime kullanmamız gerek, buna dikkat edelim güzel kardeşim.
Sanırım futbol mabedi anlamında söylemek istemiştir değilmi .)
hatice_61
06.04.2010, 17:06
trabzonlu olmayıpta trabzonsporlu olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.
trabzonlu olupta trabzonsporlu olmayanlar örnek alsınlar
İskender66
06.04.2010, 17:59
Aslen baba tarafından Yozgatlıyım, anne tarafından Ankaralıyım. Doğma büyüme Ankarada yaşıyorum. Kendimi bildim bileli koyu bir Trabzonspor taraftarıyım. Gözümü Trabzonsporla açtım, Trabzonsporla kapatacam. Sülalemde bir tane bile Karadenizli yok. Trabzon'a hiç gitmedim. İnşallah birgün gitmek nasip olur.
Eskiden Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde çalışan bir berber vardı, Mehmet Abi. Kendisine bugün Bulgaristân topraklarında kalan Deliorman'da doğduğu için "Berberov" adı takılmıştı. Sık sık Türkiye'ye göçünü anlatırdı emekli olmadan önce. Evinden ülkemize âilesiyle birlikte bir kamyon karoserinde kaçmışlar ve yanlarına yalnızca Kur'ân-ı Kerim, ay yıldızlı Türk bayrağı ve Trabzonspor bayrağı almışlar. Çünkü kamyon doluymuş ve yanlarına eşyâ alabilecek vakitleri ve yerleri de olmadığı için evdeki kendilerince en kıymetli 3 şeyi alarak yola çıkmışlar.
:alkış::alkış::alkış::alkış::alkış:
merak ettim sorayım dedim,öğretmen bayanmıydımı yoksa erkekmiydimi :rolleyes:
Bayandı ağabey :)
Mabed:Bir inanca bağlı olanların, belirli zamanlarda topluca veya tek başına ibadet ettikleri özel yer ..
Açıklaması bu ağabey, merak ettim mabed kelimesinde bir kötülük veya bize uymayan bir açılımı mı var ?
zekeriyya
07.04.2010, 08:26
Eskiden Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde çalışan bir berber vardı, Mehmet Abi. Kendisine bugün Bulgaristân topraklarında kalan Deliorman'da doğduğu için "Berberov" adı takılmıştı. Sık sık Türkiye'ye göçünü anlatırdı emekli olmadan önce. Evinden ülkemize âilesiyle birlikte bir kamyon karoserinde kaçmışlar ve yanlarına yalnızca Kur'ân-ı Kerim, ay yıldızlı Türk bayrağı ve Trabzonspor bayrağı almışlar. Çünkü kamyon doluymuş ve yanlarına eşyâ alabilecek vakitleri ve yerleri de olmadığı için evdeki kendilerince en kıymetli 3 şeyi alarak yola çıkmışlar.
çok doğru ,gerçek ve muhteşem bir tercih
Mert Pasa
07.04.2010, 10:40
Aslen baba tarafından Yozgatlıyım, anne tarafından Ankaralıyım. Doğma büyüme Ankarada yaşıyorum. Kendimi bildim bileli koyu bir Trabzonspor taraftarıyım. Gözümü Trabzonsporla açtım, Trabzonsporla kapatacam. Sülalemde bir tane bile Karadenizli yok. Trabzon'a hiç gitmedim. İnşallah birgün gitmek nasip olur.
Boylece Yozgatli Trabzonsporlular dernegi kurulmasina bir adim daha yaklastik,yas memleket ve Ankarada buyumemiz ortak yanlarimiz tabiiki bir de Trabzonspor
İskender66
07.04.2010, 20:52
Boylece Yozgatli Trabzonsporlular dernegi kurulmasina bir adim daha yaklastik,yas memleket ve Ankarada buyumemiz ortak yanlarimiz tabiiki bir de Trabzonspor
Sevindim hemşerim. Bende Yozgatlı olupta Trabzonspor'u tutan bir benim sanıyordum :)
askemo_garleli
11.04.2010, 00:45
uşakta okuyom,bjk maçını izlerken karşılaştığım bi olayı anlatiyim:
önümde uşaklı bi amca ile 10 yaşındaki küçük kızı oturuodu.kız dünyalar güzeli ve hasta trabzonsporlu.bi görseniz;kaçan pozisyonlarda nasıl üzülüyor,havaya fırlıyor,yerinde duramıyor.hele bi laf etti orda koptum ben:"ya versene pasını umut abiye" :D
Emir Faruk
11.04.2010, 14:08
Sanırım futbol mabedi anlamında söylemek istemiştir değilmi .)
Mabed:Bir inanca bağlı olanların, belirli zamanlarda topluca veya tek başına ibadet ettikleri özel yer ..
Açıklaması bu ağabey, merak ettim mabed kelimesinde bir kötülük veya bize uymayan bir açılımı mı var ?
Futbol, sonuçta bir oyun, mabed kelimesini futbol için kullanmak ona istemeden de olsa kutsal bir anlam yüklememize sebep olabilir.
zafercalikoglu
12.04.2010, 23:16
evet trabzonlu ve karadenizli olmayanlara ve Ts yi tutanlara bitiyorum,helal olsun diyerum ,
Bu aşkı çok seviyorum!
- Vay be enteresan gerçekten...nerden nereye ha :)
Evet arkadaslar ben mardiligim ve almanyada yasiyorum ailemde cogu fanatik trabzonsporludur bununla gurur duyuyorum ve ölene kadar trabzonsporlu kalacam. insallah kupafinalinde ve ligin son macinda ordayim herkese selamlar her sey trabzonspor aski icin ......
yıl galiba 81 yada 82 amcam elinde bir radyo tarlada maç dinliyor ama ne maç dinleme kendinden geçmiş bir halde yanına yaklaştım bende dinlemeye başladım spiker sürekli Trabzonspor ataklarını anlatıyor ilk orda duydum belkide Trabzonspor adını ve belleğime öyle bir yerleşmişki seneler oldu hala hiç bir eksilme olmadı.Bazan soruyorlar hangi takımlısın diye Trabzonspor diyince afallıyorlar önce sonra ne alaka demeye başlıyorlar bende diyorumki bu öyle bir sevdadırki hiç bir şeye benzemez Trabzon taraftarı olunca insan kendini ayrıcalıklı hisseder özel hisseder başkaldırmış düzene ayak uydurmayan kendi düzenini kabul ettiren demek.Hem entresandır havasındanmı suyundanmı Patatesindenmi benim köyümde azımsanmayacak bir taraftar kitlesi var.Kayseriye maça gitmeye kalktık bir otobüs adam çıktı 3000 nüfuslu bir köy için az bir sayı değil bence hatta kasabanın belediye başkanı bile Trabzonsporluydu otobüse bordo mavi şeritler çektirmişti.Şimdi benim oğlumda Trabzonsporluya bu beni dahada mutlu ediyor.herkese nasip olur inşallah.Selam ve dua ile
- Niğdeli abi siz bu hikayeleri anlatırken emin olun Tüylerim diken diken oluyor çok duygulanıyorum sağolun :)
Üç yaşında bir kızım var. Ona soruyorum, "Hangi takımı tutuyoruz biz ?". Cevap standart :"Boydo-mavi". Üsteliyorum, "İyi de hangi takım ?". "mmmmh" diyor , hatırlayamıyor. "Trabzonspor" diyorum, neşeyle tekrar ediyor "Tyabzonspor"... İkimiz de Trabzon'a hiç gitmedik...
helal olsun der alnından öperim.
ayrıca bkz: imzam
Helal valla başka bir şey söylenemez sizin için.
zekeriyya
14.04.2010, 08:15
Üç yaşında bir kızım var. Ona soruyorum, "Hangi takımı tutuyoruz biz ?". Cevap standart :"Boydo-mavi". Üsteliyorum, "İyi de hangi takım ?". "mmmmh" diyor , hatırlayamıyor. "Trabzonspor" diyorum, neşeyle tekrar ediyor "Tyabzonspor"... İkimiz de Trabzon'a hiç gitmedik...
inşallah bir gün beraber maç izlersiniz avniakerde
zekeriyya
14.04.2010, 08:16
helal olsun der alnından öperim.
ayrıca bkz: imzam
Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı.Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti.
imzan güzelmiş helal olsun
mustafadinç
14.04.2010, 08:38
yıl galiba 81 yada 82 amcam elinde bir radyo tarlada maç dinliyor ama ne maç dinleme kendinden geçmiş bir halde yanına yaklaştım bende dinlemeye başladım spiker sürekli Trabzonspor ataklarını anlatıyor ilk orda duydum belkide Trabzonspor adını ve belleğime öyle bir yerleşmişki seneler oldu hala hiç bir eksilme olmadı.Bazan soruyorlar hangi takımlısın diye Trabzonspor diyince afallıyorlar önce sonra ne alaka demeye başlıyorlar bende diyorumki bu öyle bir sevdadırki hiç bir şeye benzemez Trabzon taraftarı olunca insan kendini ayrıcalıklı hisseder özel hisseder başkaldırmış düzene ayak uydurmayan kendi düzenini kabul ettiren demek.Hem entresandır havasındanmı suyundanmı Patatesindenmi benim köyümde azımsanmayacak bir taraftar kitlesi var.Kayseriye maça gitmeye kalktık bir otobüs adam çıktı 3000 nüfuslu bir köy için az bir sayı değil bence hatta kasabanın belediye başkanı bile Trabzonsporluydu otobüse bordo mavi şeritler çektirmişti.Şimdi benim oğlumda Trabzonsporluya bu beni dahada mutlu ediyor.herkese nasip olur inşallah.Selam ve dua ile
Eyvallah.........
zekeriyya
17.04.2010, 21:31
trabzonlu olmayıp trabzonsporlu olanların açık ve net olarak görünecek yer dir gap arena şanıurfa ve çevresindeki trabzonsporluları göreceğiz. çok güzel olacak inşallah bizlerde gidebiliriz
hakankutlu
19.04.2010, 03:09
Ama bu çok güzel yaaaa....
Nerede bu sitenin Nazar boncuğu iconu....:sevinç:
Emre EFENDİOGLU
19.04.2010, 03:26
Ya tüylerim diken diken oluyor yazılanları okuyunca dicem ama abarttığımı sanacaksınız, yemin ediyorum diken diken oluyor. İyiki varsınız, iyiki bizlerlesiniz. Benim için Trabzonlu olup Trabzonsporu tutanlardan emin olun çok daha değerlsiniz. Sizler için pozitif ayrımcılık var bende :D
hakankutlu
04.05.2010, 00:45
Gün Trabzonlu olmayıp da Trabzonspor'u tutanların günüdür.
O Şanlıurfa'yı dar edin bizanslılara...
maçı güzel oyunla hakederek kazanırsak, bi de alanzinho, yattara gibi sempatik oyuncularımız, coşarsa.. urfadanda taraftar kazanırız..
Karabükte doğdum, Kuşadasında büyüdüm, İstanbulda yaşıyorum, hayatimda hiç Trabzona gitmedim ama Trabzonsporluyum.
Bu sevdanin hiç bir dilde tarifi maalesef yok...
Murat Erdem
04.05.2010, 11:01
O benim...
İşte o şerefli insanlardan biri de benim...
Anne Baba cümbür cemaat Niğdeliyiz...
Tüm sülale olmasa da tüm aile (5 kişi), hiç görmediğimiz Trabzon'un her şeyi olan Trabzonsporluyuz....
S.DEMİRCİ
04.05.2010, 12:12
sizin bende yeriniz farklıdır..
saygılar....
TOKAT ERBAA LIYIM ölümüne TRABZON SPORLUYUM AİLE BOYU.
zekeriyya
05.05.2010, 08:15
sizler bu renklerin gördüğü en asil taraftarlarsınız
Süleyman50
05.05.2010, 09:35
İşte o şerefli insanlardan biri de benim...
Anne Baba cümbür cemaat Niğdeliyiz...
Tüm sülale olmasa da tüm aile (5 kişi), hiç görmediğimiz Trabzon'un her şeyi olan Trabzonsporluyuz....
tebrikler kardeşim, hemşeri sayılırız bende Nevşehirliyim ve fanatik Trabzonsporluyum...
ben nİgdelİyİm(51) ama hayatimi İstanbul(anadoluyakasinda )devam ettİrİyorum
kendİmİ bİldİm bİlelİ trabzonsporluyum hastasi aŞigiyim
atrafimdakİ yalaka taraftarlari gÖrdÜkÇe trabzonpsoru tutmam daha fazla gurur verİyor
ergin cesit
05.05.2010, 20:49
bizim gözümüzde çok büyüksünüz arkadaşlar
Mehmet Ç.
05.05.2010, 20:53
Ordu - Ünyeliyim .
Bütün yakinlarim herkez 3 büyükleri tutuyor .
Bir Babam birde ben Trabzonsporluyuz. Hem Annemin tarafinda hem babamin .
Cok onurluyum gururluyum .
baba ankara hacettepe,anne selanik göçmeni,ama en trabzonsporludan daha çok trabzonsporluyum
zafercalikoglu
05.05.2010, 21:19
gurban olurum TRabzon lu olmayıp da Trabzonsporu tutanlara
Ozan Yazıcı
05.05.2010, 21:21
Rize Hemşinliyim, ebed ezel Trabzonspor'luyum..
bu arkadaşları çok takdir ediyorum
sayılarının artmasını canı gönülden istiyorum
Trabzonsporluyum ve bu gün bu yüzden daha bi gururluyum..Maç bittikten sonra pencereden dışarı baktığımda karşı binada oturan bi uşak Trabzon forması giymişti..Akşehir gibi bir yerde bile 20 metrakare yarıçapında iki Trabzonsporlu..Çok mutlu oldum birden bire...
mete61bordomavi
05.05.2010, 21:45
Trabzonsporluyum ve bu gün bu yüzden daha bi gururluyum..Maç bittikten sonra pencereden dışarı baktığımda karşı binada oturan bi uşak Trabzon forması giymişti..Akşehir gibi bir yerde bile 20 metrakare yarıçapında iki Trabzonsporlu..Çok mutlu oldum birden bire...
Sizler, bu camianın en değerli taraftarlarısınız!
Başımızın üzerinde yeriniz var!
Selam ve sevgiyle!
Dursun Vural
05.05.2010, 21:53
allahma şükürler olsun trabzonsporluyum doğma büyüme düzceliym ailecek trabzonsporluyuz.Allahım bana fırsat verdide üniversite okumak için trabzona geldm trabzonsporu daha yakından tanıma imkanım oldu allahıma şükürler olsun
HIRCINBEY
05.05.2010, 22:02
Gümüşhaneliyim ve 14 yıl önce 5 mayısta Şampiyonluğu ve iki taraftarımızı kaybettiğimiz Fenerbahçe maçından sonra takıma soğukluk duymaya başladım amma gönül bu desteklemeden edemedim. İnsan sevdiğinden vazgeçermi kızgınlık işte...
Neyse Bu başlığı görünce başlıkla alakalı bir sorunu dile getirmek istiyorum, belki konuyla ilgili birisi okurda çözüm getirir bu soruna.
Takıma destek için Ankarada TS Club 'a gittim lisanslı ürünlerden alayım diye. Ancak gördüm ki neredeyse tüm ürünler trabzon şehrine uyarlanarak tasarlanmış. "Bize her yer trabzon." "Trabzon bir sevda, Trabzonspor bir destan" Yada 61 rakamına özgü ürünler vs.vs...
Tamam Trabzon şehrine özgü ürünler olsun tabi ama Trabzonlu olmayıpta Trabzonspora gönül veren insanlara özgü ürünlerde olsun istiyoruz. Resmi siteye mailde atmıştım ama, İnşallah bu yazıda işe yarar.
Herkese bordo mavi günler
Sizler, bu camianın en değerli taraftarlarısınız!
Başımızın üzerinde yeriniz var!
Selam ve sevgiyle!
Sağol varol nurol kardeşim..Eminim ki bu galibiyet ile Şanlıurfada da pek çok çocuk bu renklere sevdalanmıştır..İki örnek anlatayım müsaadenizle..2002 de ilk atamam şanlıurfa Halfeti Gülaçan köyüne çıktı..Oradaki kavruk Urfalı öğrencilerimden birisinin üzerinde çakma bi Trabzonspor forması gördüğümde garipsemiş ve sormuştum.."Bunu öylesine mi giyiyorsun Mehmet?" diye aldığım cevap gözlerimi doldurmuş memleketimden 1000 km uzakta olmama rağmen bir nebze olsun gurbet acısını unutturmuştu..cevap ne miyidi?"Örtmenim babam dediki Trabzonspor istanbul'a kafa tutmuş yıllarca anadolu'yu temsil etmiş.Ben niye tutmayayım biz anadolulu değil miyiz?"..bu cevap büyümüş de küçülmüş minik bi yürekten taşanlardı..İşte bizim büyüklüğümüz bu yönümüzle..İnşallah Mehmet de bu gün tribünlerde seyredebilmiştir kendi şehrinde bi destanın yazılışını...
ölümüne TRABZONSPOR mardinligim ve denizli maci gelecem insallah formamda 47 nr tanismak isterim sizinle orda insallah görüsmek üzere ..............
iboandibo
06.05.2010, 13:06
Teşekkürler sizlere biz çoğu yerde azınlık olsak bile o çoğunluğun içindeki dik duruşumuzdan dolayı azınlık olmamış beni daha onurlu kılıyor.Biz herkes gibi değiliz biz sürüye takılan kuzu değiliz ne olduğumuzu bilenlerdeniz bizim hayallerimizi kimse belirlemiyor biz kendi hayallerimizi çizip onlara inanlardanız ve bundan dolayı çokda mutluyuz.Dün istanbulda konvoy yaparken birsürü Trabzonsporlu olmayan taraftarın özellikle 40 yaş üzeri insanların takdiri ile karşılandık ve bu beni ne kadar mutlu etti tarif edemem.İyiki Trabzonsporlumuşum ve Trabonlu olmayıpda Trabonsporlu olan kardeşlerimiz siz bizler için çok değerlisiniz sizlere binlerce kez teşekkürler.Ve Trabzon dışındakilerden bir ricam var Trabzonsporu tutabilirsinizde tutmayabilirsinizde ama lütfen istanbul eziklerinden önce kendi değerlerinize sahip çıkın.Bizi büyük yapan en güzel şey sizlersiniz, biz şehir takımı olmamıza ragmen sizlerin sayesinde bu ülkenin her köşesinde yüreğimiz bir çarpıyor
babam balikesirli annem ankarali...ben trabzonsporlugu babam dan ögrendim.inadina trabzonspor derdi. Trabzonspor benim icin devrim ihtilal demektir. dün mesella maci dortmund trabzon derneginde baktim. beni bizden gibi kabul ettiler. mactan sonra bana biraz oturma mi istediler. sohbet ettik..ben kendimi trabzonspor hastasi olarak görüyorum
M.S.SOFU
06.05.2010, 14:19
valla trabzonspor bir şehir takımı
evet
ama trabzonspor sadece bir şehiri temsil etmiyor
bir arkadaşımız yazmıştı
trabzonspor filistinde israil tanklarına taş atan çocuktur diye...
velhasılı trabzon şehri güzeldir,insanlarıda güzeldir,memlekete zararları olmamıştır
ama trabzonspor sadece trabzonspor değildir.
yüreğimizde çok farklı anlamları taşımaktadır.her galibiyette paraya,sisteme,kapitalizme,rüşvete ...v.s. dünyadaki bütün kötülüklerin beline bir balyoz inmişçesine seviniyorum
trabzonspor benim için belli bir düzene karşı duran,durun arkadaş bu iş böyle yürümez diyen sestir.
trabzonspor mutlaka trabzon için önemlidir.hatta trabzonspor keşke bütün başarılarını altyapıdan çıkardığı oyuncularla,sadece trabzonlularla gerçekleştirse.
babam anlatıyor:trabzon şampiyon olduğu dönemlerde takımın malzemecisine kadar içinde bir tane başka şehirden adam yoktu.
bu neyi anlatıyor biliyormusunuz?
bu ülke kendi çocuklarına güvenip ne zaman memleketi kendi çocuklarına emanet ederse o zaman devrim olur,ülke emin ellerde olur. bunu anlatıyor.
bu arada bende trabzonlu değilim :)...
hatta baya aşşağı tarafta kalıyorum :D
mersinden selamlarla
Barış Bağcıoğlu
06.05.2010, 14:22
DÜnkÜ maÇkali olup fb İÇİn gelenlerden (İstanbul)Çok daha adamsiniz
İyİkİ varsiniz
Tolga Han
06.05.2010, 14:22
ben bursa dogumluyum aslen tunceliliyim ama ailece Allahına kadar trabzonsporluyuz
trabzonspor aşkı hiç bir şeye benzemez hiç bir şeye değişilmez...
doğuda potansiyelimiz yüksek, bunu yerinde görüyorum. teşekkür ediyorum o yüzden :)
GERONIMO35
06.05.2010, 15:12
Kütahyada doğdum büyüdüm Üniversiteye kadar kütahyada yaşadım Bizim mahallede öz be öz Kütahyalı arkadaşlarımla birlikte fanatik Trabzonsporluyduk biz Bayburtluyuz ama benim kalbim bordo mavi atmaya başladığında Bayburt un karadeniz bölgesinde olduğundan haberim yoktu Coğrafyadan önce Trabzonsporumu öğrendim ben :) Coğrafyam hala iyi değildir ama Trabzonspor un herşeyini bilirim:)
erol taha
06.05.2010, 15:17
Ben Çankırılıyım ama kimliğinde Trabzon diye yazandan daha Trabzonsporluyum.
zekeriyya
09.05.2010, 12:49
böyle bir havada bu başlığın alt sıralarda olmaması gerekir okumayan herkez okumalı
Oğuzhan İnce
09.05.2010, 13:58
Artvinli koyu galatasaraylı felsefe öğretmenim Trabzonspor'u tuttuğumu öğrenince
''ne alaka lan memleketin bile değil,daha büyüğnü bulamadın mı'' demişti
cevabım
''Galata kulesinde mi doğdunuz,büyük şeylere hayran olsam ben de sizin gibi afrikalı hayranı gs'yi tutardım :D
Recep KINALI
09.05.2010, 14:34
Hem Karadenizli olup hemde Trabzonsporu tutmayanlar özellikle Doğu Karadenizli olupta Giresun Ordu Trabzon Rize Artvin lilere sesleniyorum karaktersizlik yapmayın ve derhal fabrika ayarlarınıza geri dönün...
Murat SİSMAN
09.05.2010, 15:04
Ne karadenizli bir akrabam,ne de Trabzonlu babam oldu 25 yaşına geldim.Doğma büyüme Kütahyalıyım Şota'sına Hami'sine aşık olduğum Trabzonspor'umu tutarim yıllardır.Her zaman bana da sorulmuştur.Ne alaka Trabzonspor diye.Bende bilmem.Zaten insan sevgilisine bile anlatamaz onu neden sevdiğini bendekide öyle birşey heralde.
Peki Benim gibisi var mı?
Ne Trabzon'lu Ne de Karadenizli olupta Trabzonspor'a aşık olan?
Yoksa nedenleri Nedir?
Bunu yaratmak için ne gerekmektedir?
Tartışalım sorunu bulalım çözelim taraftarımız artısın.
Trabzonsporlular çoğalsın.Hem Klüp kazansın hem BMN kazansın..
Nedir Düşünceleriniz?
Ben Bu Makalen için sana özellikle tesekkurlerimi sunuyorum güzel anlamı bir konuya değinmişsin ellerin dert görmesin:alkış:
İlker Akçay
09.05.2010, 15:04
Bu başlığa yıllar sonra birçok Urfalı genç yürek hikayelerini yazacaktır eminim :)
Murat SİSMAN
09.05.2010, 15:06
Hem Karadenizli olup hemde Trabzonsporu tutmayanlar özellikle Doğu Karadenizli olupta Giresun Ordu Trabzon Rize Artvin lilere sesleniyorum karaktersizlik yapmayın ve derhal fabrika ayarlarınıza geri dönün...
Giresunluyum aslım trabzon tonyadan gelme ama trabzonsporluluk gururunu istanbul kadıkoyde bostancı bagdat caddesinde formam ile gezmekle yasıyorum....
adı istanbul unutulmayacak bir sloganımız var :) kaptan songunda dedigi gibi
BİZE HER YER TRABZON
İskender66
09.05.2010, 15:20
Kupayı aldıktan sonra Trabzonspor formamla işe gittim. Arkadaşlarım çok fanatik olduğumu biliyorlardı ama beni tanımayan kişiler formamın arkasındaki iskender 66 yazısını görünce nereli olduğumu sordular. Yozgatlı olduğumu söyledim. Çok şaşırdılar. Bir Yozgatlının bu kadar Trabzonspor fanatiği olması normal mi? Bir Trabzonlu gibi hatta Trabzonludan bile daha fanatik Trabzonsporlusun dediler. Beni tanımayan pek çok kişi beni tebrik etti. Otobüste, yolda, işte. İnsanın göğüsleri kabarıyor. Evimin balkonunu da dev Trabzonspor bayrağı astım. Caddeden geçen kişiler, arabalar bakıyorlar sürekli :)
eskişehirli melih i tanıdım urfaya giderken bu kadar içten bir Trabzonsporlu olur daha çokk melihler var buna eminim hepsini seviyorum
Gordon Freeman
09.05.2010, 16:21
" Trabzonlu veya Karadenizli Olmayıp da Trabzonsporlu Olmak! "
Bu harika bir cümle...
" Trabzonlu Olup da Trabzonsporlu Olmamak "
Bu da bir o kadar tiksinç bir cümle..
Ezgi Karkucak
09.05.2010, 16:45
babam samsun,annem trabzonlu..ailece trabzonsporluyuz.fakat beni en cok duygulandiran,trabzon yahut karadenizle hic alakasi olmayan trabzonspor sevdalilari..aglamakli oluyorum resmen.
eskişehirli melih i tanıdım urfaya giderken bu kadar içten bir Trabzonsporlu olur daha çokk melihler var buna eminim hepsini seviyorum
saol abi.. :)
bu takım büyük takım, nasıl f.bahçe, g.saray büyük takımsa trabzonsporda büyük takım.. şu takım art arda şampiyonlukları sıralasın görün daha nerelerden taraftarlar çıkacak..
altinkaya08
09.05.2010, 22:24
ben trabzonsporlu olmasaydım yine trabzonsporu tutardım!!!
insanın kendi şehrinin takımını tutması kadar doğal ve bir okadarda hoş bişey olamaz heralde..
peki ya bunların dışında kalanlar ??
bilinçli ve azda olsa tarihi bilen kişiler elbette bir fırtınayı,bir ihtilali,bir efsaneyi tutardı.tamamda bütün bunlarda nedir diyenler olabilir.
FIRTINA .. elbette yeni kurulmuş olan, küçük bir şehrin daha 1.lige çıktığı 2.sezonda şampiyon olup bunu ard arda sürdürmesi elbette ''fırtına''kelimesiyle tarif edilebilir.
İHTİLAL.. düşünsenize mütavazi bir anadolu takımı 1.lige çıkmış.karşılaşacağı takımlar tam bir kurtlar sofrası büyük takımlar.bunların en önemlileri ve dişlileri türkiyenin hatta dünyanın en büyük şehri istanbulun takımları.ozamanlar 5-6 milyonluk şehir.düşünsenize trabzon şehri ozamanlar kaç kişiydi.ben diyeyim 100 000 siz deyin 120 000..allah aşkına aradaki farka bi bakın.bunun adı ihtilal değilmi.küçücük bir şehrin takımı türkiyenin en büyük takımları arasında sıyrılıvermişte çekivermiş şampiyonluğu...
EFSANE ...elbette trabzonspor sadece yukarıdaki başarıları göstermiş olsaydı efsane olamzdı.kimileri değil hemen herkes kazanılan şampiyonluğun tesadüf olduğunu söylüyorlardı.peki öylemi oldu?elbette hayır.aksine bu başarıların üstüne yenileri eklendi katlanarak.şampiyonluklar ardarda geldi.artık takımlar trabzona gelirken (ki çoğu gelmek istemiyordu)ayakları titrerdi.bununla ilgilide birçok tatlı anı kaldı payı olan herkese.türk takımların karşılaşmak bile istemediği takımları bir bir dize getirmeyi başarmıştı trabzonspor.bu başarılar okadar çoktuki buda trabzonsporu efsane yaptı.
eğer ben bir başka takımı tutuyor olsaydım şimdi trabzonspor lu olurdum.çünkü ben duygulu ve akıllıyım.trabzonsporun göstermiş olduğu başarılar benim bu takımı tutmam için yeterde artar bile...
Asi Çaykaralı61
09.05.2010, 23:00
Ben Trabzon'da doğup büyümedim ama Şükürler olsun TRABZONSPORluyum.Ailece hepimiz Şükürler olsun TRABZONSPORluyuz.Zonguldak Kdz.Ereğli'de doğdum büyüdüm.Yazdan yaza Trabzon'a her sene gidiyordum.Zaman sonra Almanya'ya geldim.Gene Trabzon'a yazlarda Şükürler olsun gidiyoruz.Ben Trabzonlu ve Trabzonspor'lu olduğum için kendimle gurur duyuyorum.İyi ki TRABZONSPORlu olmuşum.Bana bazı kişiler diyorlar ki senin futbol bilgin iyi neden TRABZONSPORlu oldun?Bende diyorum ki benim memleketimin takımı varken başka takımı tutmam diyorum.Bizler destek vermeliyiz ki takımımıza takımımız başarılı olsun başarılara ulaşsın.Bizler iyi günde kötü günde her zaman TRABZONSPOR'umuzun yanındayız
eraytaskin61
09.05.2010, 23:09
erzurum, artvin, rizenin doğusu yani laz kesimde trabzonsporlu var fakat yeni nesil pek tutmuyor trabzonspor urfadaki güzellikleri oralara da taşıması lazım
AKSOY_61
09.05.2010, 23:19
Ben istanbulda doğdum.
Anne baba da istanbulda doğdu.
Onlar fenerliydi ben nasıl Ts li oldum anlamadım hatırlamıyorum yani.
Doğuştan ts li olmak böyle bişey heralde.
1 sene önce babamı da Ts li yaptım:D
Çocukluktan fb liydi.O zaman çok sevdiği otoriter birisi fb li olduğu için alışmış bu takıma.
İnsanın örnek aldığı kişinin tuttuğu takım önemli bence, örnekte görüldüğü gibi.
sakaryalı.61
09.05.2010, 23:20
ben trabzonsporumu ölene dek seveceğim ;)
İslam Sezer
09.05.2010, 23:40
Trabzonlu olmayıpta Trabzonsporu tutanlar genelde Anadolu takımlarını daha bir sever.
Katıksız,şartsız şurtsuz bir sevgidir bu.Babanın oğlunu sevmesi gibi.
yaramazlık yapan sivasta olsa bursada olsa acırız affederiz ve asla düşmana karşı onları yalnız bırakmayız.düşman kim.100 yıldır Türk futbolunu kartelleyen kemirici fareler fener jimnastik ve gs.bizim yerellik gibi kaygımız yok.geniş düşünüyoruz ufku görüyoruz ve asla fener şampiyon olsun demiyoruz.farkımız bu...
Since1912KsK
09.05.2010, 23:55
ben bi karşıyakalı olarak anadolunun en başarılı temsilcisi lideri trabzonspor olduğu için çok büyük sempatim vardır bayada tutarım trabzonu atkım bile var orjinal :) taraftarı ile olsun halkı ile olsun trabzonsporun diğer anadolu takımlarından ayıran özelliği var sempatim belki bundandır inşallah süper lige çıkarsak çok istiyorum trabzon deplasmanına gelmeyi.
Gordon Freeman
10.05.2010, 01:11
ben bi karşıyakalı olarak anadolunun en başarılı temsilcisi lideri trabzonspor olduğu için çok büyük sempatim vardır bayada tutarım trabzonu atkım bile var orjinal :) taraftarı ile olsun halkı ile olsun trabzonsporun diğer anadolu takımlarından ayıran özelliği var sempatim belki bundandır inşallah süper lige çıkarsak çok istiyorum trabzon deplasmanına gelmeyi.
İnşallah dostum inşallah..Karşıyaka gibi taraftar potansiyeli yüksek br takımı TSL de görmek istiyoruz..Allah yardımcınız olsun..
mehmetdoğan
10.05.2010, 10:14
ailedeki tek trabzonsporluyum ha bi de futboldan anlamayan abimi de zorla: bak bu trabzonspor diye ikna ettim:D
demiradam57
10.05.2010, 10:33
Siz birde bizim derneğimizdeki Sinoplu olupta fanatik Trabzonsporluları görün...
Her zaman dediğim gibi SİVAS'lıyım, TRABZONSPOR'luyum.
mustafadinç
10.05.2010, 14:02
Çalıştığım işyerinde Face book açmıyor az önce bir internet cafe ye gittim kutlamalrın hepsinin videolarını face book umda yayınladım daha önce yayınladıklarıma pislik atan cevaplar gelmiş yok işte "Trabzonun şampiyon olması için g.... arkasını görmesi lazım" filan hepsine teker teker cevap yazdım izleyin ulan ezikler en büyüğü görün yazdım,ligde şampiyon yapılmıyoruz ama taraftarımız her sezon şampiyon yazdım.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.