Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzonlu veya Karadenizli Olmayıp da Trabzonsporlu Olmak!
Sayfa :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
Trabzonlulara sesleniyorum.
Trabzonspor sizinle büyüdü,biz de büyük olduğu için Trabzonspor'u tuttuk.
Büyük Trabzonspor bazıları için çıkar kapısı mı oldu nedir bilinmez ama Trabzon artık tek yumruk değil.
Tribünler bölünmüş,
Taraftarlar onlarca gruba ayrılmış,
Camia bölünmüş,
Yönetimler kendi içinde parçalanmış,
İstanbul takımlarına rakip olduğumuz unutulmuş,unutturulmuş,
Küçük hesaplar yüzünden kulüp yerinde saymış,
Yeniden tek yumruk olmak için dibe mi vurmamız lazım?Küme mi düşmeliyiz?
hüseyin toraman
08.11.2009, 10:03
ben SİVASLI yım 7 yaşından beri TRABZONSPOR luyun 2 oğlum var biri 8 diğeri 13 yaşında ikiside TRABZONSPOR lu
bu aşk anlatılmaz yaşanır
kartal25
08.11.2009, 11:06
Erzurumluyuz doğuştan beri Trabzonsporluyuz
YaKuP ATEŞ
08.11.2009, 14:11
Benim Kökeni Zorlarsan Belki Trabzona Uzanır Ama Nedendir Bilinmez Öyle Bi Sevgi Anlatılmaz ki Trabzonluyuz Hatta Bi Ara Bana Nerelisin Diye Sorduklarında Trabzon/Of Diyodum O Derece Bağlıyım Bu Takıma Bu Renklere Belkide İnsanıdır Bizi Bu Renklere Bağlıyan Adam Gibi Adam Oluşu, Özü Sözü Bir Oluşu, Delikanlı Oluşu, Anlayışı Hoşgörülü Oluşu Saymaya Kalkarsam Sonu Gelmeyecek Bu Yazının :D
Kısacası Biz Trabzona Kalpten Bağlıyız..
Collmandante
08.11.2009, 19:50
Daha net konuşalım , bırakalım şimdi lirik dizileri .
Bu ülkenin çocuklarında , bundan seneler seneler önce Trabzonspor'un taşıdığı özellikler halen önemlidir . Burada bir mesih edasıyla kendini "ayrı " adledenler çok yanlış yapıyor .
Burada okuduğum bir kaç mesajdan aldığım izlenim , bu ülkenin gençlerinden "vazgeçildiği" yönünde . Yani mücadele yok , dönüştürme-genişleme arzusu yok . " onlar pis " uğraşmaya da gerek yok anlayışı var , sanki Trabzonspor taraftarı kendi içinde çok temizmiş gibi .
Şu kendimizi yüceltme zayıflığından ne zaman vazgeçeceğiz ?
Asalet nasıl doğuştan geliyor ? Geçmişte yaşananlar nasıl oluyorda bu gün yaşanan onur kırıklıklarının üzerini örtebiliyor ? Bu ülkenin yeni nesline Trabzonspor'u öğrenmesi için tarih kitapçıkları mı dağıtacaksınız ? Bu derece feodal bir düşünce yapısı ile zaten konunun genişlemesi olanaksız .
Galatasaray maçındaki şikeye ortak olan Trabzon yönetimini ve sesi çıkamayan taraftar gruplarını görüyor yeni nesil , bursa maçındaki faciadan sonra Eskişehir maçında federasyon hediyesi 3 puana ses etmeyen " asaletli " camiayı görüyor . Daha nice örnek ile Anadolu'dan uzaklaşan ancak istanbul kulübünün kapısından da giremeyen kendi kendini yanlızlaştırmış , bir kulübü görüyorlar , çoğu zaman onursuzca . Biraz daha büyüğü şike yapan futbolcuları biliyor , biraz daha büyüğü satılan şampiyonlukları . Onurlu bir mücadele ile gelen başarıları sen bile bilmiyorsun , o çocuklar nasıl bilecek .
Söylediklerimi hikaye olarak tanımlayanlar ... :) Ne diyebilirim ki , bir de üstüne kaf dağlarından masallar anlatır dururlar . Önce ovalara inmek gerek , önce deveyi düze indirmek gerek .
Kendi kendimize bile dürüst değiliz . İnsan , en kolay kendi vicdanını aldatır .
Peki, madem öyle o zaman lirik dizeleri bırakalım biraz da ajitasyon yapalım...
Hayır, anlamadığım takıldığınız şey asalet kavramı mı, yoksa Trabzonspor taraftarının asil olamayacağı mı, ya da bu aciz taraftarın kendini böyle görmek istemesi mi? :)
Bu ülkede, birileri zamanında şike yapıldığını televizyonlara çıkıp basbas bağırırken, şikeyi yapanlar her zaman olduğu gibi haklı çıkıyordu o zamanlar. Ne de olsa onların büyüklükleri ne şampiyonluk büyüklüğü ne de kupa büyüklüğüydü, onların büyüklüğü adı konamayan başka bir büyüklüktü. Böyle diyordu ya duayen yazarları...
Hepsini geçtik, bu ülkede hangi taraftar grubu veya hangi taraftar organizasyonu yoktur ki kendini diğerlerinden ayrı bir yerde görmesin?
Biz böyleyiz, kendimizden olanı sever onu ayrıcalıklı görürüz.
Ha siz diyorsunuz ki bu kulüp birçok haksızlığın, birçok komplonun, birçok şike organizasyonun merkezinde yer almıştır. Peki bunda taraftar olarak bizim suçumuz nedir? Ortaya bir liste koysak bizden çalınanlar, bize lutfedilenlerden kat kat daha fazla çıkar.
Her zaman ezilen olalım, her zaman çıkar hesaplarının aleyhte yapıldığı kulüp biz olalım sonra diyelim ki zaten bizim içimizde pislik çok bunları da görmezden gelmeyelim. Yahu yok böyle bir şey, biz bu ülkede kurulu tezgahın hep figüranı olduk, ne hikmetse o tezgah hiçbir zaman bize bir şey vermedi.
Vallahi siz deveyi düz ovada gezdire durun, ben yine kendimi ayrıcalıklı görüyorum. Hiçbir özelliği olmasa bile bu taraftar sadece sabrından dolayı bu sıfatı hak eder.
Siz gerçekleri gören olun, düzeni değiştirmeye çalışan devrimci ruhlu kişiler olun; ben kandırılan, oyalanan olayım. Sonuçta size göre öyledir, bana göre böyle...
Etem Güner
08.11.2009, 20:53
ben gümüşhane /kelkitliyim ailecek hatta sülalemin yüzde 85 trabzonsporlu birde zaten gümüşhaneyle trabzon ayrılmaz kardeştirler
avniaker
08.11.2009, 21:19
sizlerle gurur duyuyoruz
Bir erkek çocuğu olarak, yaşıtlarıma göre futbolla daha geç ilgilenmeye başlamıştım. O "ilgilenmez" halimle bile, babamın mezun olduğu lise ve dolayısıyla tuttuğu takım olan Vefa'yı ben de tutuyordum. İçimde öteden beri var olan "Adalet" duygusu, beni İstanbul'un üç kardeşinden uzak tutuyordu. Üçünün de, diğer takımlara karşı sürekli kayırıldığını hissedebiliyordum.
Orta 2'ye gittiğim sene, kendisi de Fenerbahçeli olan sıra arkadaşımın Fenerbahçeli babasının, o zamanlar yaşadığımız şehir olan Erzurum'dan maç için Trabzon'a gittiğini öğrenince çok şaşırmıştım. Demek ki Trabzonspor, gidilmesi gerekecek kadar önemli bir deplasmandı. Fenerbahçe'nin o gün Trabzonspor'a 1-0 yenilip, şampiyonluk yolunda ağır bir darbe almasına ise hem çok daha fazla şaşırmış, hem de arkadaşımın babasının kaygısına hak vermiştim.
O maçtan bir-iki ay sonra Türkiye 1'inci Ligi ilk defa yeni bir şampiyonla tanışıyordu: Trabzonspor. O takım, benim için "Eğer çok güçlü olunursa, adaletsizliğin de bir şekilde alt edilebileceğinin" sembolü olmuştu. Artık benim de 1'inci ligde tutabileceğim bir takımım vardı. Sene 1976'ydı ve ondan sonraki bütün şampiyonlukları doya doya yaşayacağım takımıma kavuşmuştum.
Ben herhalde Trabzonlu ve Karadenizli olmayıp da, Trabzonspor'u tutan en yaşlı ve ve ilk insanlardan biriyimdir. Bir ara bu konuyu forumda bir kere daha tarıştığımızda, üyelerden Gülşen'in eşinin de Trabzonlu olmayıp, benden evvel (Daha Trabzonspor ilk şampiyonluğunu yaşamadan) Trabzonsporlu olduğunu öğrenmiştim.
Hakikaten, bazılarınızın bildiği, ama bazılarınızın da hayal bile edemediği çok sayıda Trabzonsporlu insan tanıyorum. Bu çok ilginç ve hoş bir duygu. Ama bundan evvelki sayfalarda da tartışıldığı gibi, "Öz evlât - Üvey evlât" tartışması gerçekten pek şık olmuyor. Aslında bir "Üvey evlât" kavramı tabii ki yok. Ama aynı şekilde "Öz evlât" kavramının da Trabzonspor taraftarından hızla uzaklaşması lâzım. Ancak bu şekilde daha hızlı büyüyebilir ve uluslar arası seviyeye gelebiliriz.
Bu konuyu daha fazla uzatmayıp, beni çok gururlandıran bir hatıramı sizlerle paylaşmak istiyorum:
Yaz tatillerinde son yıllarda genel olarak sene aşırı Bodrum'a giderim. Çoğunuz bilirsiniz, tatil yörelerindeki pek çok birahane tamamen İngiliz turistlere yönelik olarak, İngiltere Ligi müsabakalarını gösterir. Fanatik İngilizler, tatillerinde bile futboldan uzak kalamıyorlar, demek ki. Adamlar konuşmalarında bile sürekli futboldan bahsediyorlar.
2008 yılında, hemen her sene yaptığımız tekne gezilerinden birinde, İngilizce bilmeyen oğlum, yaşıtı olan ikiz İngiliz kardeşlerle tekne gezisi boyunca arkadaşlık kurmuştu. Ne onlar Türkçe, ne de benimki İngilizce biliyordu ama aralarında elektronik iletişim kurulabilen iki Game-Boy'la (İkisi de ikizlere aitti; benimkisininki daha iptidai bir modeldi) çocuklar çoktan kendi iletişimini kurmuştu bile. Bir de benimkisi, "koltukaltı zortlaması" gibi her ümmet tarafından bilinen bir lisanı kullanınca, teknenin ön tarafından kahkaha seslerinin yükselmesi hiç de gecikmemişti.
Oğlum mutlu, ben mutlu.
Ama beni hem mutlu eden, hem de şaşırtan başka bir şey daha vardı. Çocuklar daha iletişime geçmeden, ikizlerin babası olan, bilgisayar operatörü Ken'in Trabzonspor'u tuttuğunu konuşmalarından bir şekilde öğrenmiştim. Çocuklar koltukaltlarını zortlatadursunlar, benim Ken'le sohbet edebilecek kadar İngilizcem vardı. Biraz hoş-beşten sonra
-"Az evvel Trabzonspor'u tuttuğunuzu duydum; doğru mu?"
diye sordum.
-"Evet."
dedi. Sohbetimiz devam etti:
-"Memnun oldum, ben de Trabzonsporluyum. Ama doğruyu söylemek gerekirse, son yıllarda Trabzonspor'un Avrupa'da bir başarısı yok. Bir İngiliz olarak, Trabzonspor'u tutmak nereden aklınıza geldi?"
-"Ben her yaz Türkiye'ye gelirim. Türkiye'de insanların hep Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı tuttuğunu gördüm. Ama ben farklıyım."
Hiç tahmin etmediğim bir cevapla karşılaşmıştım. Doğrusu ya,
-"Aston Villa'yı elediğinizden beri, sizi tanıyor ve hayranlık duyuyorum."
gibi klişe bir cevap beklerken,
-"Ben farklıyım."
gibi asil ve de âsî bir cevap beni çok şaşırtmıştı.
Bilmem, Ken'i bir "Öz Evlât" sayar mısınız?
En büyük sıkıntılarımdan biri olan basiret bağlanması, benim o gün Ken'le bir fotoğraf çekilmemi engelledi. Bu hadiseden onaltı sene önce, balayı için Trabzon'a çok sevdiğim Leekens'le aynı uçakla gitmiş, ama gene aynı çekingenlikle, aynı karede yer alamamıştım.
Hayatımdaki "keşkeler"i, keşke bir kenara not edebilseydim.
.
Muhammed
08.11.2009, 23:56
Bende Cyzio Hocam'ın anısına benzer bir anı anlatayım. 8. sınıfta iken OKS'ye 1 ay kala daha sıkı çalışmak için yurdun birine yerleşmişim. Birgün sabah Arnavutluk'tan 2 kişinin geleceği söylendi yurda sadece ziyaret için. Her neyse bu 2 kişi geldiler ve salonda koltuğa oturup öğrencilerle sohbet etmeye başladılar. Konu futbola geldi ve takımları soruldu. Birinin hangi takımı söylediğini hatırlamıyorum muhtemelen Fb veya Gs idi. Fakat diğeri herkesi şaşırtır bir şekilde Trabzonspor dedi. Bunu çok heyecanlı söyleyerek hemen takımın oyuncularını felanda saymaya başladı. Bu saydığım olayın üzerinden yaklasık 5 yıl geçti ve ben bir daha o kişiyi görmedim. Acaba şu anda Arnavutluk'ta o da bizim kadar üzülüyor mu? Böyle bir taraftar kitlesini insanların kendi egoları için üzmeye ne hakkı var?
Yalniz bu Trabzonlu olmayipta Trabzonsporu tutanlarda biraz yabanci hayranligi ve Trabzonlu futbolculara karsi bir soguk bakis seziyorum,yaniliyor da olabilirim.
yanılıyorsun kardeşim ben tam tersine özümüze dönelim derim. Yaa Allah aşkına bugüne kadar gelen yabancıların içinden bize simkoviak,cyzio,arçil şota..... dışında faydalı yabancı söylermisin.....
Serdar A
09.11.2009, 14:33
Peki, madem öyle o zaman lirik dizeleri bırakalım biraz da ajitasyon yapalım...
...
Aynen de öyle yapmışsınız . Safları sıklaştıralım , düzen bozulmasın .
Asalet takıntısı olan ben değilim . Trabzonspor'u bununla ilişkilendiren , ondan sonrada bu yolda olmayan 15-16 yaş altını onursuz ilan eden sizin mesajınızdır . Bir arka sayfaya dönüp bakınız . Geçmişte bir başarı etmiş insanların yaptıklarına ortak olmayan , sonradan gelen nesli doğuştan asil ilan eden de sizsiniz . Bana iki mesajınız arasında tutarlı bir bağ kurmama yardımcı olursanız sevinirim .
Yalın bir gerçekçilik , devrimci olabilmek kadar yüksek bir karakter midir ? Devrimci olarak tanımlanmam elbette gurur verir ancak benim ortadaki hastalıklı durumu izah edebilme uğraşıma biraz fazla bir karşılıktır . Neden kaçıyoruz , bu günün dün ile bir olmadığını açıklayamanlar , nasıl olurda geçmişin mirasına sahip çıkabilir ?
Her zaman ezilen olalım diye bir şey söylemiyorum . Hakikaten de ajitasyonun dibine vurmuşsunuz . Bu kulübün tüm yaşanan sportmenlik dışı organizasyonun merkezinde olduğunu da söylemiyorum . Geçen mesajımı okumadan cevap yazmışsınız . Yahut alıntı yaptığınız mesajımdaki , geçen sezon maçlarla örnekleyrek açıklamaya çalıştığım kısımda doğru ifadeyi bulamamışım . Sonuçta her iki durumda da Trabzonspor'un mevcut duruşunun geçmişten farksız olduğunu düşündüğünüz sonucunu çıkarıyorum . Yanılıyor muyum ?
İnsan beyni çalışma prensibine bağlı olarak , olasılık hesaplarken sürekli statüyü koruma eğilimi gösterir . Olanı , kalan kazanımları korumak bir yöntemdir ve ben bir davranış biçimi olarak buna karşı değilim . Yöntem olarak önümüze sizin sunduğunuz yapıyı koyarız ve politikalarımızı bu doğrultuda ilerletiriz . Başarı bu durumdan bağımsız bir değişken ve başarı tanımı her ne ise buna bir den çok yöntem ile ulaşmak mümkündür .
Ancak o koşulda Trabzonspor'un Türkiye sosyolojinde bir varlık olarak sahiplenmediği kurum ve değer yargılarından vazgeçmesi gerek . Hesap eski , varlıklar ise yeni , aktif pasifi tutmuyor . Bir muhasebe sürecine girmek , inanın Trabzonspor'un an itibariyle kaybettiğinden daha fazlasını kaybettirmeyecektir .
Murat Erdem
09.11.2009, 14:57
Kısa vade de bir şampiyonluk gelse, çocuklarımızı Trabzonsporlu yapma yolunda, tutunacak bir dalımız olur dedik zamanında.
O başlıkta bana verilen cevap ''şampiyon olduk diye tutacaklar, tutmasın bizi''
Eee ! ne yapayım ben Alanya'da, camia bana neden yardım etme ihtiyacı hissetmiyor ? dedim
Alanya'lı Murat Erdem'in oğlunun Trabzonsporlu olması umrunuzda mı? dedim
Bülent Şirin cevap verdi : ''Oğlunu alacaksın karşına, anlatacaksın yüksek değerlerimizi(?)ilham vermesi için Suç ve ceza yı okutacaksın, kemençe, horon dinleteceksin. Olursa olur. Olmadıysa sen becerememişsindir. Zaten oğlun Trabzonsporu tutacak entellektüelliğe sahip değilmiş, baksana yüksek değerlerimizden anlamıyor Suç ve Cezayı idrak edemedi''
Camianın sözü geçen adamlarından birinin bana verdiği öğüt bu !
O kadar kibirli bir camiayız ki, Alanyalı Murat Erdemin oğlu Trabzonsporu tutsa ne, tutmasa ne !
Camianın bu konuda gayret ve özen göstermesine gerek yoktur !
Bir taraftar daha kazanılması Alanyalı Murat Erdemin insafına kalmış !
Ben becerirsem olucak !
Başka sorumluluk hisseden yok !
İhale babaya kalmış !
Bu zihniyete göre Trabzonspor öylesine ulaşılmaz bir makamda ki, Bizlerin taraftarlığına ihtiyaç yok ! Bu takımı sadece yüksek vasıflara sahip, Suç ve Cezayı idrak edebilen, seçilmiş kişiler tutsun.
Öyle Alanyalı, malanyalı ne gam, ne keder !
Bizleri ayak takımı olarak görüyor bu zihniyet !
Trabzonsporu, sadece Trabzonlulara bahşedilmiş nimet olarak görüyorlar !
Öyle ya, ben tutarsam, oğlum tutarsa, yarın bir gün sormaya başlarız, eleştiririz, hataları görüp, çözüm ararız !
İşlerine gelmez !
Küçük olsun, onların olsun !
Çok soran olmasın !
Yönetmek kolay olsun.
Yalniz bu Trabzonlu olmayipta Trabzonsporu tutanlarda biraz yabanci hayranligi ve Trabzonlu futbolculara karsi bir soguk bakis seziyorum,yaniliyor da olabilirim.
Sahsim adine söyleyeyim, hicbir zaman aklimin ucundan böyle bir sey gecmedi ki gecmesi de imkansiz. Fakat bu öze dönme politikasi da bana sacma ve anlamsiz geliyor. Devir degisti, duvarlar yikildi. Ben istiyorum ki daha cok Trabzon'lu futbolcu olsun takimimizda ama olmuyor. Artik gelmiyor futbolcunun iyisi... Hele bir de o cok sevdigimiz öz evlatlarimizin da guruplasmalari vardi takim icerisinde, o da ayri bir dertti.
dun mac izliyorum turkiye-kolambiya dk 20 gol Muhammet Demir nereli bu cocuk Araklili nerede oynuyor bursaspor
bakin ise yarayacak trabzonlu futbolcular emre okan tugay haric geriye kalanlari aliyorduk ama simdi bakiyorum yerlinin yerlisi takimda yok olsun arzu ediyoruz gokdeniz gibi fatih tekke gibi ama altyapidan yukariya adam cikaramiyoruz bari hollanda genc milli oguzhani kacirmayin bu Muhammeti kacirmayin bu takimi yerlinin yerlileri sirtlar bu gencleri yetistirelim ama altyapinin basina genc hedefli hirsli bir hoca bulunsun torpilli degil hakkedenleri alsin trabzon lisesi dunya birincisi oldu Hamdolsun 10 yilimiz garanti altinda dedik elde var sifir
bir arkadasin yerli futbolculara karsiymisiz gibi sezgilerine cevaben yazdim
O cocuklari da bize yar ederler mi artik bilemem.
zekeriyya
10.11.2009, 08:33
alanyalı murat erdem abicim ne diyebilirim ki haklısın sonuna kadar. ne desem ki ne yazsam ki sıkınıtılar hep aynı. trabzonspor u küçük bir şehrin sınırlarına hapsetmek istiyorlar. adamların derdi kartvizitinde yönetici yazması böylece bayındırlık ihalelerinde ayrıcalık. sen ben aşk peşinde koşalım adamlar ikiyüzlü dolaşsınlar milyon dolarlar havaya gider yanlış transverler ama taraftarlara ulaşmak için proje üretmezler hep taraftar versin.inanıyorum bu camia içinden gerçek ve yararlı proje çıkaracak yüzlerce insan var. ama adamların derdi ihale-para . en azından buradan öyle görünüyor.
dun mac izliyorum turkiye-kolambiya dk 20 gol Muhammet Demir nereli bu cocuk Araklili nerede oynuyor bursaspor
bakin ise yarayacak trabzonlu futbolcular emre okan tugay haric geriye kalanlari aliyorduk ama simdi bakiyorum yerlinin yerlisi takimda yok olsun arzu ediyoruz gokdeniz gibi fatih tekke gibi ama altyapidan yukariya adam cikaramiyoruz bari hollanda genc milli oguzhani kacirmayin bu Muhammeti kacirmayin bu takimi yerlinin yerlileri sirtlar bu gencleri yetistirelim ama altyapinin basina genc hedefli hirsli bir hoca bulunsun torpilli degil hakkedenleri alsin trabzon lisesi dunya birincisi oldu Hamdolsun 10 yilimiz garanti altinda dedik elde var sifir
bir arkadasin yerli futbolculara karsiymisiz gibi sezgilerine cevaben yazdim
Kardeş,Muhammed Demir'i Bursadan alabilmek şu an için Sercan'ı almaktan daha zor...17 Yaşında ve Liverpool-Arsenal-Chelsea izliyor bu adamı...Sen olsan Muhammedi 3-4 M.Euroya verirmisin?
Muhammed Demir'i Bursadan alabilmek şu an için Sercan'ı almaktan daha zor...17 Yaşında ve Liverpool-Arsenal-Chelsea izliyor bu adamı...Sen olsan Muhammedi 3-4 M.Euroya verirmisin?
Ama Çocuğa sorsan Trabzonsporludur...
İllaki Trabzonlu futbolcu, öz evlat değil,Trabzonsporlu yapabileceğimiz, para sevgisinin dışında; duyguları olan,mentalize olmuş yıldız adayları bulsak diyorum...
Yabancılarda da öyle...
Bakınız Pierre Van Hoijdonk...
Bakınız Georgi Hagi...
Adamlar Türkiyeye geldiklerinde oynadıkları takımı benimsemişler...
Bakınız Şota...
Hala biz onu,o da bizi sever...
umitçebi
10.11.2009, 13:33
Ben doğma büyüme Trabzon merkezliyim.
Ama tahakii 2000 yılına kadar Trabzonda yaşıyodum.
2000 yılından sonra önce Bursa 2 sene sonrada İstanbul
Şİmdiki gibi Trabzonspor hastalığı ve Trabzonspor aşkı tabii
bu kadar değildi. Ama şimdi öylemi tabii ki değil.
İnsan gurbet ellerde daha fazla özlem daha fazla aşkla seviyor.
aynennn ben bir bayburtluyum ailemde fenerlide var ama ben trabzonsporluyum en trabzona doğup büyüyenden daha fazla...uzakta kalmakda gutbette yaşamakda trabzonspor aşkını büyütüyor....
maçlarda kendinizi bir e 200 ikiye 200 maç izlerken bulsanız ve hepsine dalacak güçte hissetseniz bu trabzonsporlu olmak demektir.......
CANIM TRABZONSPORUM BENİM...
umitçebi
10.11.2009, 13:40
kısa vade de bir şampiyonluk gelse, çocuklarımızı trabzonsporlu yapma yolunda, tutunacak bir dalımız olur dedik zamanında.
O başlıkta bana verilen cevap ''şampiyon olduk diye tutacaklar, tutmasın bizi''
eee ! Ne yapayım ben alanya'da, camia bana neden yardım etme ihtiyacı hissetmiyor ? Dedim
alanya'lı murat erdem'in oğlunun trabzonsporlu olması umrunuzda mı? Dedim
bülent Şirin cevap verdi : ''oğlunu alacaksın karşına, anlatacaksın yüksek değerlerimizi(?)ilham vermesi için suç ve ceza yı okutacaksın, kemençe, horon dinleteceksin. Olursa olur. Olmadıysa sen becerememişsindir. Zaten oğlun trabzonsporu tutacak entellektüelliğe sahip değilmiş, baksana yüksek değerlerimizden anlamıyor suç ve cezayı idrak edemedi''
camianın sözü geçen adamlarından birinin bana verdiği öğüt bu !
O kadar kibirli bir camiayız ki, alanyalı murat erdemin oğlu trabzonsporu tutsa ne, tutmasa ne !
Camianın bu konuda gayret ve özen göstermesine gerek yoktur !
Bir taraftar daha kazanılması alanyalı murat erdemin insafına kalmış !
Ben becerirsem olucak !
Başka sorumluluk hisseden yok !
İhale babaya kalmış !
Bu zihniyete göre trabzonspor öylesine ulaşılmaz bir makamda ki, bizlerin taraftarlığına ihtiyaç yok ! Bu takımı sadece yüksek vasıflara sahip, suç ve cezayı idrak edebilen, seçilmiş kişiler tutsun.
Öyle alanyalı, malanyalı ne gam, ne keder !
Bizleri ayak takımı olarak görüyor bu zihniyet !
Trabzonsporu, sadece trabzonlulara bahşedilmiş nimet olarak görüyorlar !
Öyle ya, ben tutarsam, oğlum tutarsa, yarın bir gün sormaya başlarız, eleştiririz, hataları görüp, çözüm ararız !
İşlerine gelmez !
Küçük olsun, onların olsun !
Çok soran olmasın !
Yönetmek kolay olsun.
sonuna kadar benİm umrumdaa...bİz zaten trabzonsporu sevİyoruz hocam yÖnetİcİlerİ deĞİl Çocuk takimi 4 5 yaŞinda tutar o yaŞta da horondan kemnÇeden suÇ ve cezadan yÜksek deĞerlerden ne anlasin..gİyİdİrİrsİn bordomavİ zibinliĞi kÜÇÜkkene Çektİrİsİn bordomavİ bordomavİ...allahin İznİyle olur oda trabzonsporlu...
cem arin
10.11.2009, 15:55
Cok üzülünesi bir durum ya da bir tartisma aslinda burada yürütmeye calistigimiz! hepimizin anlatacak hikayesi vardir trabzonspora dair. Ancak ben anlatilanlari da yasananalari da cok da garipseyerek ya da gögsüm kabararak okumuyorum cünkü bu anlatilanlar yasamin bir parcasi!
bakin ManU,Real,Barcelona her yil yaz kamplarina asyayi amerikayi dahil ederler. bunu da oralarda takimlarini destekleyenlerin yüzü gözü hürmetine yapmazlar yapmiyorlar da. bizler konunun biraz duygusal yönüne takilip kalmisiz ve kendimizi avutuyoruz! anlatilanlari kötülemek deigl derdim bunu da belirteyim. tabi ki de güzel bir sey trabzonpsorun bir yabanci nezdinde taninirligini yasamak ancak bunlari anlatirken bölgesellikten siyrilip,sehrin sinirlarinin icinde gizli kalmak yerine acilmaliyiz. bakin bayernin almanya daülke sathinda taraftarlari var ya da buralara kadar gelmenin anlami yok üc istanbullulari gözünüzün önüne getirin. onlarin da ülke sathina yayilmis genis bir taraftar kitlesi mevcut. buna ragmen neden bazi dar beyinlilier trabzonsporu trabzon ili sinirlarinda düsünemye calisiyorlar anlayablmis degilim. kabul etseniz de etmeseniz de trabzonspor artik sadece trabzon sehrinin ortak paydasi olmaktan cikmistir. kaldi ki en fazla bu dar görüslü insanlarin bu konuya kafa yorup gurur duymalari gerekir.
İskender
10.11.2009, 17:22
Yazılanları okuyunca başımdan geçen güzel bir hikayeyi paylaşmam gerektiğini düşündüm,
Benim kahramanın adı Osman bakmayın Osman dediğime aslında onun adı Carlos,
Nereli derseniz ta kuzey amerikadan Meksikadan bir çoğumuzun haritada yerini bulamayacağı bu arkadaşımızla geçenlerde tanıştım,
Türkiyeye üniversite okumaya gelmiş, türkçeside gayet güzel bu kardeşimize konu uzayınca hangi takımı tutuyorsun dedim, Trabzonspor dedi, neden dedim ilk tanıştığı arkadaşı acaba trabzonulumu,hayır dedi dahada merak ettim bir nedeni var mı peki?
Tabiki var dedi Trabzon çok asil, çok kararlı, çok inatçı tıpkı bizim oralar gibi, herkez bana bunları soruyor hatta birçoğu kararımı değiştirmeye çalışıyor ama işte bak bende artık karadenizliyim inatçıyım hayatta bırakmam trabzonsporu,Ki birçok arkadaşım yenilince takılıyor ama bu iş skor işi değilki...
Emin olun söylediklerini yazmak çok zor, keşke imkan olsada kendisi yazsa, ki bu sayfaya davet edeceğim kendisini..
Cep telefonunu istedim, onunda benimde şimdi en büyük isteğimiz Trabzonspor maçına gitmek, umarım kasımpaşa maçında BMN ailesinin içinde birlikte maçı izleriz.
Erzurum'luyum ama Bursa'da büyüdüm.
Ts'nin Beşiktaş'a 7-1 yenildiği gece babam maçı izlerken değiş şu maçı diyip,dayağı yedikten sonra Trabzonspor'lu oldum.
Ts'nin Beşiktaş'a 7-1 yenildiği gece babam maçı izlerken değiş şu maçı diyip,dayağı yedikten sonra Trabzonspor'lu oldum.
Çok duygusal. :)
YaKuP ATEŞ
10.11.2009, 19:47
Ehehee Gerçekten Etkileyici En Farklı Olan Budur Herhalde :D
Şenol'un bize en büyük faydası. Bize o gece bir taraftar kazandırmış.
Bu lâfı da ağzımdan kolay kolay bir daha duyamazsınız.
.
hüseyin toraman
11.11.2009, 08:18
herşeye inat herkese inat iki oğlum var ikisinide TRABZONSPOR lu yetiştiricem saten TRABZONSPOR lular
bu aşk anlatılmaz yaşanır
Ben de Ankara dogumluyum ve Allahima sukurler olsun futbolu bildim bileli (33 yildir) Trabzonsporluyum. Baska hicbir takimin taraftari olmadim , bundan sonra da olmayacagim. Trabzonsporsuz bir hayat dusunemiyorum.
bende ayvalıklıyım, karadenizle hiçbir kan bağım olmamasına rağmen, trabzonspora gönülden bağlıyım...
Alp Yavuz 13
11.11.2009, 12:58
rizeliyim :) rizeli olup BORDO MAVİ'ye aşık olduğumu öğrenince şaşırıyorlar :) .....
ibrahim ŞEN
11.11.2009, 13:10
abi bide aslen trabzonlu olup ıstanbul takımlarını tutan var :S
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=trabzonlu+olmayan+trabzonspor+taraftarl ari
Kahraman Çorumluyum. Ucundan karadeniz sayılır mı ?
abi bide aslen trabzonlu olup ıstanbul takımlarını tutan var :S
o konuya hiç değinme..birde öz akrabansa insan bir an katil olsam çok yatarmıyım diye içinden geçirmiyor değil..
trabzonlu olmayıpta trabzonsporumza gönül verenler..sizler en büyük taraftarsınız kim nederse desin..
Kardeş,Muhammed Demir'i Bursadan alabilmek şu an için Sercan'ı almaktan daha zor...17 Yaşında ve Liverpool-Arsenal-Chelsea izliyor bu adamı...Sen olsan Muhammedi 3-4 M.Euroya verirmisin?
ben olsam vermem ama eger futboldan anliyanlar derseki bu adam gelecegin topcusu hemen gider ailesini baglarim bursaya yetistirme parasi ile bu isi cozer cocuga bu paralari veririm
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=trabzonlu+olmayan+trabzonspor+taraftarl ari
Orada Bursaspor kısmıda var.
benim üyeliğim yok orda. üyeysen yazarmısın şöyle,
Bir Kupa maçında, Trabzonsporu ilk maçta 3-0 yenip havalara giren timsah olduğunu unutup kuşlar gibi göklerde süzülen ,
rövanş maçında kendi evinde 5-1 yenilerek Kupayı Trabzonspora veren ve tekrar timsah olup yerlerde sürünen bir takımdır Bursaspor.
Birtan Karaman
11.11.2009, 22:36
Ofluyum Trabzonspor'luyum ! :) Başlığın Dışında Olduk Ama Neyse ;)
Trabzonlu veya Karadenizli Olmayıp da Trabzonsporlu Olmak!
İşte o dediğiniz kişi benim :)
Bir Adıyamanlı olarak 1994'ten beri Trabzonsporluyum..
Trabzon dışından taraftar sayısını arttırmak için de sportif başarı şart.. Şimdiki çocuklar kim şampiyon olursa o takımı tutuyorlar..7-8 yaşından sonra da tuttukları takım değişmiyor artık..
Adem, bazıları ''şampiyon olduk diye tutacaklarsa, tutmasın'' diyor ama:mad:
Murat ağabey, kimse kusura bakmasın ama, eğer onlar öyle diyorlarsa ben de derim ki, 7-8 yaşındaki çocuktan mantıklı bir şekilde hareket etmesini bekleyenler bu takımı tutmasın o zaman.. :mad: Ayıptır, yazıktır..
serkansdkasma
24.11.2009, 00:07
takdir gerektirir
Sinem Yılmaz61
24.11.2009, 18:29
Trabzonluyum ve Trabzonsporluyum mezara kadar, allahima sükür Memleketimin Takimini destekliyorum. Tuttun Takimdan hic birzaman pisman olmicaksin, ne olursa olsun ;)
Ali Tunahan Güllü
24.11.2009, 18:47
Çorumluyum ama Trabzonsporu tuttuğum için hiçbir zaman pişman olmadım gurur duymaya devam ediceğim neden o takımı tutuyorsun sorularına inat!!!
zafer6161
24.11.2009, 19:09
her zaman düşünürüm,acaba TRABZONLU olmasaydım hangi takımı tutardım diye:p
arkadaşlar şuna inanınki bizim taraftar bjk dan fazladır,bize son 15 yılda trabzon dışında hami çok taraftar kazandırdı,son 5 yılda ise yattara sayesinde biraz taraftar kazandık
Bence bu konu sabitlenmeli...
Ben doğma-büyüme Ankaralıyım. Annem-Babam Eskişehirli. Trabzon'a hiç gitmedim bile. Ancak Fanatik TRABZONSPORluyum..
Bana "hangi takımlısın?" diye sorduklarında "Trabzonsporluyum" diyorum. Hemen "Trabzonlu musun?" diyolar.. Durumu anlatsam da çok garip bir durummuş gibi gülüyorlar..
ben en büyük trabzonlu olmayan trabzonluyum...
itirazı olan salavat getirsin...
Son olaylardan sonra, 'Acaba Trabzonlu olmayan renkdaşlarımız ne düşünüyordur şimdi, pişman olmamışlardır inşallah' diyordum ki, gözüm bileğimdeki TS bilekliğine çarptı. Orada, Fırtına,İhtilal, Efsane yazıyordu. Sonra, 'Biz bu takımı bu sloganların anlamlarıyla bütünleştirdiğimiz için sevdik; biz onda kendimizi bulduğumuz için sevdik' diye geçti içimden ve neden sonra, 'niçin pişman olsunlar ki?' diye düşündüm ve kaldığım yerden işime devam ettim.
İşte, bu başlığın muhatapları renkdaşlar... Siz tam da bu noktada istanbul takımlarını körü körüne destekleyen güruhtan ayrılıyorsunuz. Çünkü, farklısınız. Kendinizle gurur duymalısınız, bizim sizinle duyduğumuz gibi.
Saltuk Buğra
25.11.2009, 06:45
ben hep derdim göç veriyoruz ondan bu kadar taraftarımız var her ilde. helal olsun sizlere .
zafer6161
01.12.2009, 17:40
Trabzonspor sevgisi bambaşka
01 Aralık 2009 / 17:12
Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde Trabzonspor aşığı bir genç evini bordo mavi boyatarak Trabzonspor sevgisini gösteriyor.
http://www.haber61.net/images/news/19334.jpg
Hanönü ilçesinde ikamet etmekte olan 25 yaşındaki Mehmet Aydın Trabzonspor'a o kadar düşkün ki evinin dış cephesini bordo maviye boyattı. Aydın bordo mavi boyaları Kastamonu'da bulamayınca boyayı Samsun'dan getirtti.
http://www.haber61.net/images/news/taraftar1.20091201171331..jpg
TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLUNCA EVLENECEK
Fanatik derecede Trabzonspor hayranı olan Mehmet Aydın AA muhabirine yaptığı açıklamada Trabzonspor'u çok sevdiğini belirterek Trabzonspor şampiyon olana kadar evlenmeyeceğini söyledi.
http://www.haber61.net/images/news/taraftar2.20091201171343..jpg
Aydın Şenol Güneş takımın başına geçti tek umudum Şenol Güneş bu sene olmazsa bir daha ki sezon kesin şampiyon olacaklarını iddia ettiğini belirtti.
http://www.haber61.net/images/news/taraftar3.20091201171356..jpg
Seneye şampiyon olursak çifte düğün yaparız inşallah dedi. Fanatik taraftar Aydın, biz ailece Trabzon spor'luyuz askerdeki kardeşim Ahmet'te fanatik Trabzon spor'lu evin boyanma kararını ikimiz ortak aldık diye konuştu
İHTİLALL
01.12.2009, 18:13
Herbirinizle ayrı,ayrı gurur duyuyorum..
iyi ki varsınız..
Trabzonspor'un ,Trabzon'lu olmayan üzgün ,kırgın ama "mağrur" taraftarları..
iyi ki varsınız..
üzgün krgın mağdur falan değilim, herzaman trabzonsporlu olduğum için kendimi çokşanslı hissediyorummmm,şmapıyon olmasakda hiç değişmez bu aşk
ceserdar
01.12.2009, 18:19
Çok fazla değillerdir. Elle sayılabilecek kadardır bana göre sayıları. Yalnız sevgileri dünyadaki bütün insanların ellerini dolduracak kadar büyüktür.
ergin cesit
01.12.2009, 18:19
trabzonlu olmayıp da trabzonsporu tutan arkadaşlar bizim gözümüzde çok büyük bir değere sahiptirler.trabzon lu olup da trabzzonu tutmayan kişilerle bir arada olduğumda ben şahsen aşağılıyorum.%50 trabzonlusunuz diye
Murat Erdem
01.12.2009, 19:20
Helal olsun o adama...
Salih Edip
01.12.2009, 19:38
bizden mi bahsediliyo ne :D
rizeliyim :) rizeli olup BORDO MAVİ'ye aşık olduğumu öğrenince şaşırıyorlar :) .....
bende rizeliyim ve trabzon asıgıyım bızım ts lı olmamıza sasıranlar var ama aslında sasırılacak bıse yok kanı bozuk olup da feneri destekleyenler utansınn:D
Çorumluyum ama sonuna Kadar TRABZONSPORLUYUM
trabzonspor trabzonun takımı değil, tüm anadolunun takımıdır..
UmutBaykan
02.12.2009, 14:58
Bide Trabzonlu olupta Trabzonsporu tutmayanlar var onları ne yapmak lazım..
Bütün sülalem nerdeyse Trabzonsporlu.Trabzonlu olmamamıza rağmen.
Abim sezonda en fazla 2 maça gelebildiği halde her sene kombine alır.Vakıfbankın Trabzonspor kartını kullanır her sene 4-5 ürün alır.
Çok büyük sempatim var Trabzonspora.Bizle oynadığı maçlar haricinde yenildiği her maçta Ankaragücü yenilmiş kadar üzülürüm.
Mustafa Yüksek
02.12.2009, 16:04
Geçen Kasımpaşa maçına giderken ts forması giyen bir abi ile karşılaştık.Ailesini de yanına almış maça geliyordu...Bmn nin toplanma yerine gideceğini söyledi...Bizle beraber gel abi dedim...Biraz muhabbet ettik yolda...Trabzon'u hiç görmemiş...Bitlis li veya Siirt liyim dedi...Sonra ekledi şampiyonluk zamanları tutmaya başladık diye...Güldük beraber...İnanılmaz güzel bir duygu yaşattı bana...Teşekkürler tekrar...
Turanzade
02.12.2009, 16:42
3 yahut 4 yaşımdan beri Trabzonsporluyum :) Yaşım oldu 23 halada Trabzonsporluyum... Ne Trabzonu gördüm, ne de Trabzon'da akrabam var :) Kuzenlerim küçüklüğümde çook kandırmaya çalıştı dondurma alarak, gezilere götürerek. Ters köşe yaptım, her seferinde şimdi hangi takımlısın diye sorduklarında, Trabzoon diyip başlardım koşmaya :)) Doğum Elbistan, yaşadığım yer Ankara... Tuttuğum takım, doğduğumdan beri değil ama, ilelebet Trabzonspor...
İHTİLALL
02.12.2009, 17:04
üzgün krgın mağdur falan değilim, herzaman trabzonsporlu olduğum için kendimi çokşanslı hissediyorummmm,şmapıyon olmasakda hiç değişmez bu aşk
Mağdur demedim,"mağrur" dedim..
Sen Trabzon'lu olmadığına eminmisin?..:D
Sinem Yılmaz61
02.12.2009, 18:13
bende rizeliyim ve trabzon asıgıyım bızım ts lı olmamıza sasıranlar var ama aslında sasırılacak bıse yok kanı bozuk olup da feneri destekleyenler utansınn:D
Helal olsun size Arkadaslar, sizlen gurur duyuyorum :alkış:
Oğuzhan İnce
02.12.2009, 18:15
samsun havza'da izledim TRabzonspor-eskişehir maçını.oturdum tek başımayım diye üzülürken üçer beşer dlşutular içeri esmer esmer insanlar,çoğuda 40ı devirmiş, bir iki tane de benim akranım 15 kişi falanız.içlerinde trabzonlu olan bir kişi vardı.Vakfıkebirliymiş kendisi.gelip yerleşmiş havza'ya,maçtan sonra kahveden bir çıkışımız vardı ki,15 kişi meydanda bize her yer trabzon diye bağırmaktan gırtlaklarımız patladı.ama biz hiç trabzonu görmemiştik ki:)
Samsun'luyum, Eskişehir'de oturuyorum, T R A B Z O N S P O R luyum
Farklısınız,çok farklı..
Şu düzende herkes İstanbul'a çalışrken siz çıkıp "Trabzonsporluyum" diyorsunuz ya.
Helal olsun:alkış:
Mağdur demedim,"mağrur" dedim..
Sen Trabzon'lu olmadığına eminmisin?..:D
uşaklıyım gurur duymuyorum neden trabzonda doğmadım diye şansıma yanıyorum :D
ÜNYE liyim, ÜNYE'li olmaktan gurur duyuyorum.Ama bordomavi renklerin de hastasıyım :))
Trabzon'a 1 kez gittim ve şahsi görüşüm; ilginç bir şehir ve ben trabzonsporun şehriyim diyor.Ünye'deki giib olmasa da evimde hissettim kendimi :)
ÜNYE liyim, ÜNYE'li olmaktan gurur duyuyorum.Ama bordomavi renklerin de hastasıyım :))
Trabzon'a 1 kez gittim ve şahsi görüşüm; ilginç bir şehir ve ben trabzonsporun şehriyim diyor.Ünye'deki giib olmasa da evimde hissettim kendimi :)
tekrar bekleriz. sizi ve müsait olan herkesi.
Gelmek istediğinizde Cafe61 başlığında haberdar ederseniz çok daha güzel olur. :)
asilhamsi
02.12.2009, 23:35
bursada dogdum buyudum...Trabzona hic gitmedim...Ama bir sürü trabzonlu tanıdıgım var..Bana hangi takımlısın diyorlar trabzonspor diyince ne alaka diyorlar...Yanlızca gülüyorum...Ben simdi onlara trabzonlu olmak baskaldırıdır desem...Trabzonlu olmak gururdur onurdur desem...İstanbul saltanatını yıkmak bizansı aratmayan basın ve hakem oyunlarına ragmen trabzonsporu tutmak icin yeter sebeptir desem..Ali kemal abimizin pastanede parasızlıktan rehin kaldıgını sonra yoneticinin onu alıp sırtını sıvazlayıp sampiyonluk macına cıkardıgını anlatsam..Trabzonspor tribününden elinde orgu olan neneleri göstersem..Gözünden tanıyacagım bir renktası cevirip say bakalım bizim 11 deyince 11 degil 24 kisiyi bir nefeste saydıgını göstersem...Anlarlarmı...Hic sanmıyorum...Anlasalar ikinci takımım bursaspor demezlerdi...Anlasalar anadoludan tek sampiyon cıkmazdı..
askemo_garleli
02.12.2009, 23:44
kardeşim sen yine şanslısın çünkü ben senin memleketinde okuyorum ve yazılmışsa bir gün seni avni akerde misafir edicem.pazar günü ankaragücü maçı için de atakan'a bekliyorum seni ;)
bu arada,trabzonlu olmayıp da bordomavi renklere gönül veren herkes başımızın tacıdır.hepsine burdan helal olsun diyorum,sizler "bize heryer trabzon" cümlesinin ne demek olduğunun kanıtısınız.
Süleyman Baykan
03.12.2009, 00:02
kastamonuluyum babamdan kalan en güzel miras bana Trabzonspor sevgisi şampiyonluk dönemlerinde Trabzonsporlu olmuş babam bende ondan gördüm ve büyüdükçe daha da bağlandım her zaman demişimdir futbola sadece sonuç olarak bakanlar tutamaz bu takımı anlayamaz bu sevgiyi kaldıramaz!
ne mutlu ki trabzonsporlu olduğum güne:)
tarkan57
03.12.2009, 00:11
Baba tarafından Sinopluyum..Doğma büyüme İstanbul.Fakat Trabzonspor denilince orda durmak lazım..5-6 yaşlarında Trabzonsporlu oldum 30 senelik Trabzonsporluyum..Son şampiyonluğu hayal meyal hatırlıyorum ama fanatik Trabzonsporluyum İstanbuldaki maçlara elimden geldiği kadar gidiyorum.unutamadığım maç ise 5-3 fener galibiyeti..banada sorarlar ne alaka ts diye bende derim siz ne alaka tuttugunuz takım diye..Hayalimde avni aker e gitmek var ama bir türlü kısmet olmadı ancak en kısa zamanda bu durumuuda gerçekleştireceğim...en kısa zamanda...herkese saygılar..
TSunami_69
03.12.2009, 09:44
bende bayburtLuyum
vay hemşerim nasılsın.ben de bayburtluyum
b0rd0mavi
03.12.2009, 09:54
corum'luyum melbourne 'de yasiyorum "trabzonspor"lulugumun 30. yilini yasamaktanda da gurur duyuyorum herkes trabzonsporlu olamaz.tum renktaslara sevgiler...
İHTİLALL
03.12.2009, 10:02
iyi ki varsınız..
Defalarca,defalarca,defalarca..
Bu ifade sonsuza kadar geçerli...
İnşallah birgün Trabzonspor'un, Trabzon'lu omayan mutlu,gururlu ve "şampiyon" taraftarları yazmayıda nasip eder mevla..
İHTİLALL
03.12.2009, 10:08
O kadar da değil yahu..
81 ilimizin bütün insanları, şehirleriyle gurur duymalı ...
Hatta Trabzonspor'luluk biraz da bu demektir bence..
Trabzon'da biz bile ancak yılda bir kaç maç izleyebiliyoruz..
Bu şansa ,aslında mutlu bir azınlık sahip..
Onlarda bunun kıymetini ne kadar bilirler,tartışılr..
Bazen üzüntüden kendilerini "çekirdeğe" vuruyorlar da..:D
kaplanlar29
03.12.2009, 10:15
Gumushaneliyim Trabzonsporluyum.. ve cok gurur duyuyorum.
burda ardahanli, sakaryali, sivasli,yozgatli, karamanli ve urfali arkadaslarim var ve onlar koyu trabzonsporlular.. Bu beni gercekten cok mutlu ediyo. bu gercekten baska bi duygu.anlatilmaz yasanir derler ya aynen oyle. iyiki varsin trabzonum..
Süleyman50
03.12.2009, 10:17
Nevşehirliyim ve ne mutlu ki Trabzonsporluyum, bu takım şampiyon olmasa da mezara kadar yanındayız ama taraftar sayımızın çoğalması için kesinlikle sportif başarı şart...
Ben de Trabzonlu değilim ama Kasımpaşa maçında 40'lı yaşlarda sakallı bir abi Doğubeyazıtlı olduğunu söylemişti.Bir çok kez Avni Aker'de maç izlemeye gittiğini ve Doğubeyazıtın yarısının Trabzonsporlu olduğunu söylemişti.Anlattıkları çok hoşuma gitmişti.
Hani büyük takım tartışmaları yapılıyor ya aslında bu örnekler hiç tartışmaya bile gerek olmadığını,Trabzonsporun 50 yıl daha şampiyon olmasa bile büyüklüğünden bir şey kaybetmeyeceğini gösteriyor.
Aslında Lig tv abonelerine hangi takım taraftarı olduğunu soruyor.Keşke bu bilgileri bizle paylaşsada Türkiye'nin en ücra yerlerinde bile Trabzonsporu takip etmek için Ligtv abone olanları öğrensek bari.
lazkopatxx_69
03.12.2009, 13:18
bende bayburtluyum zaten bayburtta çoğu kişi TRABZONSPORU TUTAR.
M.S.SOFU
03.12.2009, 14:51
mersinliyim
trabzonla alakam yok
anne tarafı ordudan
trabzonsporluyum
gururluyum
ama 2 takım daha destekliyorum
mersin idman yurdu
orduspor
martinpetrov
03.12.2009, 15:02
sivaslıyım.25 senedir adanada yaşıyorum.hayatım boyunca Trabzonu görmedim.Ama kendimi bidim bileli Trabzonsporluyum.
LazAnisT
03.12.2009, 15:04
Hepinizi tebrik ederim.
Sizler varken sırtımız yere gelmez ama sadece sizinle kalmasın.Oralarda örgütlenmeyide ihmal etmeyin.
Bu başlık açıldığında pek anlam verememiştim ama şimdi şaşkınlıkla okuyorum mesajları. Trabzonspor'un çok taraftarı olduğunu biliyordum ama bu kadar çeşitli illlerden insanın gönül verdiğini bir kez daha şaşkınlıkla izliyorum. Trabzonlu olmayıp da Trabzonspor taraftarı olan kardeşlerim, ağabeylerim, ablalarımla gurur duyuyorum.
Ümit Tekşan
03.12.2009, 15:06
Konu Başlığına bakıyorum, "Trabzonlu veya Karadenizli Olmayıp da Trabzonsporlu Olmak! " diye başlık açılmış. Ama bakıyorum Rizelisi , Kastamonulusu , Ordulusu vs. yazmış :) Bende Ordu'luyum Karadenizliyim.
Dolayısıyla bende Trabzonspor'u tutuyorum. Trabzona hiç gitmedim, görmedim ama nasip olursa bir gün Avniakerde maç izleyecem.
martinpetrov
03.12.2009, 15:12
Hepinizi tebrik ederim.
Sizler varken sırtımız yere gelmez ama sadece sizinle kalmasın.Oralarda örgütlenmeyide ihmal etmeyin.
Nasıl bir örgütlenmeden bahsediyorsunuz pek anlamadım.Etrafımızı Trabzonsporlu yapmaktansa o zor.Benim ailemde bir tane Ts'lu yok.hepsi fenerli:)
Külünkoğlu
03.12.2009, 15:17
Diğer illerdeki arkadaşlar kusura bakmasın, özellikle Giresunluların ve Rizelilerin Trabzonspor'u tutmasının itibarı bir değeri yoktur.
Başlıkta da yazıyor "Karadenizli olmayıp"
Serdar A
03.12.2009, 15:21
Yeni nesilde durum biraz karışık ama Kastamonu'da belirli bir yaşın üzerindeki insanların önemli kesimi Trabzonspor'lu duruşunun ne manaya geldiğine dair önemli düşüncelere sahip .
Sebebini tahmin ediyordum da , bizzat Kastamonu'da büyümüş bir büyükten dinleyince hak verdim .
Yeni nesildeki durumun karışıklığına hak verdim .
İzninizle bir de yazı paylaşmak istiyorum . Kastamonu Postası'ından Ozan Ozanoğlu'na ait .
Uzun bir otobüs yolculuğunun sonunda, Trabzon’da, yol yorgunluğu biraz olsun atmak için bir kahvehaneye girdim. Demli çayım, üzerinde buğusuyla geldiğinde, etrafıma bakınmayı sürdürüyordum.
Ve bütün duvarları uzun uzun izliyor resimlere göz gezdiriyor, bordo mavi bir tutkunun, günlük yaşamın her yerine sindiğini görüyordum.
Duvarda O’nun büyük bir resmi vardı…
İskender Ağabeyin resmine gözlerim takılıp kaldığında, ikinci demli çayım masadaydı. Yandaki masada Ondan bahsediyorlardı… İçimi saran sevinçle, dışımda büyüyen gurur birbirine karışıyordu…
Çayımın son yudumuna küçük bir tebessüm bırakıp, kalktım…
Bakınıp durdukça, başka mekânların da duvarlarında aynı tutkunun izlerini yakalayabiliyordum.
80’li yılların sonuydu… Yola koyulduğumda, resimdeki adamın Kastamonuspor, Şekerspor ve 10 yıllık Trabzon kitabındaki, kendinden emin adımlarla yürüyüşü, işini iyi yapmanın onurlu duruşu; sözcüklere, fotoğraflara ve estetik değerlere yaslanarak dizilmişti kafamda.
...
“Göğsünün sol yanındaki cevahir” de sol ayağı kadar iyiydi.
Genç adamlara öğütler taşıdı.
İyi bir örnek olarak, etik ve estetik bir değer olarak Kastamonuluların, Trabzonluların ve bu ülkenin kalbinde yerini koruyor.
İskender Günen’i hatırlamak kadar önemli olan bir şey daha vardı aslında… İskender’i anlamak. Belki de bunun için kendinden başka çok az insan bu camiada emek harcamıştır.
Vedasına ilişkin söyledikleri aslında çarpıcı bir tespittir: “tribünden birileri bırak diye bağırmadan, bırakacaksın”
Ve Onun hikâyesi Onun istediği gibi bitti.
http://www.kastamonupostasi.com/kposta3/index.asp?fuseaction=home.makale&cid=20411
Muhammed
03.12.2009, 15:22
Önceki sayfalarda yazmışımdır sanıyorum. Siirtliyiz ve 3 erkek kardeş Trabzonsporluyuz. Mersin'de Trabzonspor'lu sayısı malesef çok az :(
Sinan SARI
03.12.2009, 15:23
Aleme kapak olsun burda yazılanlar...:)
Süleyman50
03.12.2009, 15:30
burda benim gibi Trabzonla veya karadenizle hiçbir alakası olmayıpta Trabzonsporumu tutanları görünce ne kadar mutlu olduğumu anlatamam...
burda benim gibi Trabzonla veya karadenizle hiçbir alakası olmayıpta Trabzonsporumu tutanları görünce ne kadar mutlu olduğumu anlatamam...
katılıyorum ve gonulden :alkış::alkış::alkış: herkesi
TSunami_69
03.12.2009, 16:11
doğma büyüme bayburtluyum.kendimi bildim bileli TRABZONSPORLUYUM.ama benim şahsi görüşüm trabzonlu arkadaşlar TRABZONSPORUMUZ a trabzonlu olmayanlar kadar destek vermiyor.
zafer6161
03.12.2009, 16:12
benim askerde arkadaş vardı hakkarili,düşünün işte babası hakkaride evini bordo maviye boyamış :d
ARAGORN01
03.12.2009, 16:22
Daha önce benzer başlıklar vardı, o başlıklara da yazmıştım ama madem tekrar böyle bir konu açıldı buraya da yazayım.
Adanalıyım. Hayatımın ilk 25 senesi Ankara'da , sonraki 13 senesi ise İstanbul'da geçti. 5 yaşımdan beri Trabzonspor'luyum. Kongre üyesiyim.
Diğer illerdeki arkadaşlar kusura bakmasın, özellikle Giresunluların ve Rizelilerin Trabzonspor'u tutmasının itibarı bir değeri yoktur.
Başlıkta da yazıyor "Karadenizli olmayıp"
ne yazdığının farkında değilsin galiba!
Külünkoğlu
03.12.2009, 17:31
Ne yazdığımın farkındayım, sen ne anladığının farkında mısın ?
Muhammed KOÇ
03.12.2009, 17:35
Ya millet ne karadenizi ben Aksaray'lıyım sevdam bu renklere.. bu ne komik bi tartışmadır :)
Külünkoğlu
03.12.2009, 17:35
ordu karadeniz değil mi?
Yazımdan anladığın sadece bu mu ? daha doğrusu yanlış anladığın bu mu ?
valla daha fazlası da var.. istersen ne demek istediğini ayrıntılı anlat,çünkü yanlış bir zemine doğru kayıyor mevzuu..
Külünkoğlu
03.12.2009, 17:43
Daha fazlası sana kalsın o zaman.
Giresun ve Rize kültür olarak (Folklor,Sosyal Yaşam, Doğa) Trabzon'a en yakın iki İl'dir. Zaten de komşudurlar. Diğer illerden daha fazla kendilerini Trabzon'a yakın hissetmesi doğaldır. Bir Hatay'lının veya Adana'lının, Kastamonu'lunun, Amasya'lının öz be öz kültürünü paylaşmadığı Trabzon'un Trabzonsporu tutması kayde değerdir ve önemlidir. Yöresinin herşeyi paylaşanların Trabzonspor'u tutması pek bir elzem değildir. (bana göre şarttır) Çünkü onlar ziyadesi ile etkilenmiştir iç içe girmiştir.
eyvallah.. böyle daha güzel oldu.. "yönetim kurulu" etiketi yer aldığı için avatarında , durumun irdelenmesi bakımından rahatsızlığımı dile getireyim dedim..
Gordon Freeman
03.12.2009, 18:16
bursada dogdum buyudum...Trabzona hic gitmedim...Ama bir sürü trabzonlu tanıdıgım var..Bana hangi takımlısın diyorlar trabzonspor diyince ne alaka diyorlar...Yanlızca gülüyorum...Ben simdi onlara trabzonlu olmak baskaldırıdır desem...Trabzonlu olmak gururdur onurdur desem...İstanbul saltanatını yıkmak bizansı aratmayan basın ve hakem oyunlarına ragmen trabzonsporu tutmak icin yeter sebeptir desem..Ali kemal abimizin pastanede parasızlıktan rehin kaldıgını sonra yoneticinin onu alıp sırtını sıvazlayıp sampiyonluk macına cıkardıgını anlatsam..Trabzonspor tribününden elinde orgu olan neneleri göstersem..Gözünden tanıyacagım bir renktası cevirip say bakalım bizim 11 deyince 11 degil 24 kisiyi bir nefeste saydıgını göstersem...Anlarlarmı...Hic sanmıyorum...Anlasalar ikinci takımım bursaspor demezlerdi...Anlasalar anadoludan tek sampiyon cıkmazdı..
Harikasın.Sen ve senin gibi bütün renktaşlarımla gurur duyuyorum. :alkış::alkış::alkış:
Bu arada tavsiyem "ne alaka" diyen arkadaşlara hangi takımı tuttuklarını sor..İst takımlarından birini söyliceklerdir (Muhtemelen)..Sen de aynı edayla cevap ver "ne alaka"..
Gordon Freeman
03.12.2009, 18:27
sozlukteki yazı sana mı ait ? Çok güzel yazılmış.:D
Orhan Aydın
03.12.2009, 19:00
Daha önce yazdım galiba:)Memleket Amasya, Ankara'da doğdum ve 18 yıldır bu bedenle beraber Ankara'da ikamet ediyorum.:)
Murat Erdem
03.12.2009, 19:49
Uzakta olmak çok zor. BMN de olmasa ne yapardım.
Dip.Ing.Mag.
03.12.2009, 21:40
Sanirim söyle bakildiginda, Trazonlu olmayipta, Trabzonspor'u tutanlar en cok Gümüshaneliler... en azindan benim tanidigim nekadar gümüshaneli varsa hepsi Trabzonsporlular ve ayri bir sevgi ile baglilar takima onlar... Rizeliler den cok azdir Trabzonspor u tutanlar, onlar genelde rizespor u bile tutmuyorlar ki , ya fb liler yada gs li .... Ordulu ve Giresunlular da bayagi var bizi tutan... ama Samsundan pek duymadim ki bizi tutsun... Diger illerimizdende var tabiki hatta yurt disindan bile var, Isvecli Hammarby li bir arkadasim vardi Christopfer diye o usakta Trabzonsporluydu.. :))
askemo_garleli
04.12.2009, 00:03
uşak'ta da trabzonsporlu potansiyeli bayağı var,marmariste bi ticari taksinin arkasında trabzonspor atkısı gördüm,ankaralı fanatik bir renkdaşımız ile aynı okuldayım vs...
bunlar dışında rafet el roman da Trabzonsporlu :D
-[ooD;2804639']Sanirim söyle bakildiginda, Trazonlu olmayipta, Trabzonspor'u tutanlar en cok Gümüshaneliler... en azindan benim tanidigim nekadar gümüshaneli varsa hepsi Trabzonsporlular ve ayri bir sevgi ile baglilar takima onlar... Rizeliler den cok azdir Trabzonspor u tutanlar, onlar genelde rizespor u bile tutmuyorlar ki , ya fb liler yada gs li .... Ordulu ve Giresunlular da bayagi var bizi tutan... ama Samsundan pek duymadim ki bizi tutsun... Diger illerimizdende var tabiki hatta yurt disindan bile var, Isvecli Hammarby li bir arkadasim vardi Christopfer diye o usakta Trabzonsporluydu.. :))
Trabzon şehrinden sonra, en fazla Trabzonspor kulübü üyesi Rizede.
Can basten
04.12.2009, 01:07
Artvin'i unutmayalım. Trabzonspor'u tutan Artvinli de çoktur. ;)
Bize profesyonel olarak oynadığı "herhangi bir takım" muamelesi yapmayana biz de porfesyonel olarak mücadele eden "herhangi bir futbolcu" muamelesi yapmayacağız...Dünyanın her yerinde böyledir bu...
Sorulmuş ya, Karadenizli olmayan Trabzonsporlu sayısını nasıl arttırırız diye. Böyle futbolculardan oluşan bir takım kurduğunuzda artar. Avni Aker'de rakip takım oyuncuları korner kullandığı zaman gol atmış kadar sevindiğinde artar. Avrupa kupalarında kazanmayı tekrar alışkanlık haline getirdiğimizde artar.
Ahmet Faruk
04.12.2009, 09:58
Şu başlığın kendilerine hitap ettiği abilerimizin kulüpte etkinliğinin, ağırlığının artmasıyla bu kulübün dünya kulübü olma yönündeki gidişatı doğru orantılıdır.
Trabzonlu olup da Trabzonspor'u tutmayan birkaç öğrencim var. Onlaraı zaman zaman çağırıp bazı videolar izletiyorum. Velileriyle görüşüyorum ama nafile. Bir de bu sayfada yazılanları okutayım, belki utanırlar da yaptıkları yanlıştan hemencecik geri dönerler.
Üniversitede iken yaklaşık 30 kişiye yakın Trabzonlu öğrencilerden oluşan bir arkadaş grubumuz vardı. Haftasonları Kızılay'daki TRabzonlular derneği'nde bir araya gelir ve sohbetler ederdik. Okula yeni gelmiş bir Trabzonlu varsa, kalacak yer sorununu, maddi sıkıntılarını çözmeye çalışırdık. Trabzonlu olmaktan duyduğumuz onur artık travmatik boyutlara ulaşmaya başlamıştı ki bir süre sonra Trabzon'un doğusu - batısı tartışmalarına girdik. İlk önce Of, Sürmene, Araklı, Arsinliler ile Vakfıkebir, Tonya, Akçaabat ve Şalpazarlılar olarak ikiye ayrıldık. Sonra Of ve Çaykaralılar güç birliği yaptılar. SOnra biz Şalpazarlılar Tonya ve Vakfıkebirlilerle daha yakın olmaya başladık. Derken bu gidişin iyi bir gidiş olmadığına karar verdik ve sonra daha aklı başında davranmaya başladık.
Bu sayfada çok güzel yazılar okudum ama zaman zaman gözüme bazı illerimizle alakalı tartışma yaratacak mesajlar da takıldı. Bu mesajlar bu sayfanın güzel dokusuyla uyuşmuyor. Dikkat edelim lütfen. Trabzonsporlu olma saadetini dünyanın her şehrinden insanlar tadabilir.
cihatöztürk
04.12.2009, 10:23
burada bayburtluları atlamayalım lütfen :)
bayburt gümüşhane buralarda çok vardır trabzonsporspor taraftarı
talsuv61
04.12.2009, 10:34
Üniversitede iken yaklaşık 30 kişiye yakın Trabzonlu öğrencilerden oluşan bir arkadaş grubumuz vardı. Haftasonları Kızılay'daki TRabzonlular derneği'nde bir araya gelir ve sohbetler ederdik. Okula yeni gelmiş bir Trabzonlu varsa, kalacak yer sorununu, maddi sıkıntılarını çözmeye çalışırdık. Trabzonlu olmaktan duyduğumuz onur artık travmatik boyutlara ulaşmaya başlamıştı ki bir süre sonra Trabzon'un doğusu - batısı tartışmalarına girdik. İlk önce Of, Sürmene, Araklı, Arsinliler ile Vakfıkebir, Tonya, Akçaabat ve Şalpazarlılar olarak ikiye ayrıldık. Sonra Of ve Çaykaralılar güç birliği yaptılar. SOnra biz Şalpazarlılar Tonya ve Vakfıkebirlilerle daha yakın olmaya başladık. Derken bu gidişin iyi bir gidiş olmadığına karar verdik ve sonra daha aklı başında davranmaya başladık.
Yüzölçüm olarak Trabzon, Türkiyenin en küçük şehirlerinden ama gene de bölünmeyi çok kolay beceriyoruz.Hatta bölünmeyi ileriye götürüp ilçe içinde de, o dereli bu dereli diye bölünmeler yada sadece 10 km. uzaklıktaki yerlerin insanını beğenmemezlik yapabiliyoruz.:mad:
Gökçebey
04.12.2009, 10:50
O dereli bu dereli fark etmez arkadaşlar. Hepimiz birer hamsiyiz ve hangi dereden akarsak akalım Karadeniz'e akıyoruz :)
Serdar A
04.12.2009, 14:15
O dereli bu dereli fark etmez arkadaşlar. Hepimiz birer hamsiyiz ve hangi dereden akarsak akalım Karadeniz'e akıyoruz :)
:D
Karadeniz hamsisi var , Marmara hamsisi var .
Külünkoğlu
04.12.2009, 14:40
Hamsi derede de yetişmiyor, sen ne demek istiyorsun birader ? :cool:
Gökçebey
04.12.2009, 14:42
Yani Metin abi, yazımdan anladığın sadece bu mu ? daha doğrusu yanlış anladığın bu mu ?
vınnnn :D
@Farabi :D
http://www.komikim.com/e-kart/card/komik//zehirlicikarsa.jpg
Süleyman50
04.12.2009, 14:45
Trabzonlu yada Karadenizli olmayıpta Tranzonsporlu olmak zor ama çok güzel bir duygu...
M.S.SOFU
04.12.2009, 14:49
:D
Karadeniz hamsisi var , Marmara hamsisi var .
akdeniz hamsiside var
hatta facebookta grup var
:)
Barış Cebioğlu
04.12.2009, 15:02
işim gereği bir çok Trabzonspor taraftarıyla tanışıp sohbet etme fırsatını buluyorum ve şuna inanın ki Trabzolu olmayıp Trabzonsporu tutanların sayısı gerçekten çok fazla.Karadeniz dışında da o kadar çok sevenimiz var ki... Bunun için bu kulübe 6 şampiyonluğu tattırmış büyüklerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.
TrabzonLa,KaradenizLe hatta trabzonspor'la hiç alakam olmamasına rağmen,tanıştığım bir arkadaşın trabzonLu olması davranışları beni trabzon'a,trabzonspor'a sıcak olmaya itti.İstanbulda oturan biri olarak 1.Gs deplasmanına 2.Kasımpaşa deplasmanlarına gittik.Yenildik ama oLsun trabzonspor u ve taraftarıyla istiklal'de veya şişLi de yürümek değerdi :D
Yazımdan anladığın sadece bu mu ? daha doğrusu yanlış anladığın bu mu ?Abi, bu cümlenize bayıldım. İzninizle Face'de ve twitter'da kullanacağım.
zekeriyya
04.12.2009, 17:23
ne zaman canım sıkılsa forumda bu başlığı bulup okuyorum çok dugulanıyorum ve seviniyorum.
poetricus
04.12.2009, 17:25
Yakında bu başlık altında size öyle bir taraftar tanıtacağım ki bir yandan "bu kadar da olmaz" diyecek öte yandan mensubu olduğunuz camiayla ne kadar gurur duysanız az olduğunu anlayacaksınız.
Kısa bir süre sonra...
Tolunay Abdioğlu
04.12.2009, 18:15
@poetricus
Fazla bekletme abi. :)
Abi, bu cümlenize bayıldım. İzninizle Face'de ve twitter'da kullanacağım.
:alkış::alkış::alkış::alkış::alkış:
ya da
:eek::eek::eek::eek::eek:
zekeriyya
04.12.2009, 22:38
Yakında bu başlık altında size öyle bir taraftar tanıtacağım ki bir yandan "bu kadar da olmaz" diyecek öte yandan mensubu olduğunuz camiayla ne kadar gurur duysanız az olduğunu anlayacaksınız.
Kısa bir süre sonra...
eminim etkileyici ve güzel bir hayat anlatırsın
biliyorum ki
o kadar saf temiz ve karşılıksız sevgi ile bağlı trabzonspor taraftarları var
biryerlerde karşılaşınca
kendimi bile hayıflıyabiliyorum ulen diyorum benim dedem trabzonlu olmasa ben trabzonspor lu olurmuydum diye
sonra
olurdum yine bulurdum seni
çünkü trabzonspor
anlatılmıyor yaşanıyor.
bu sevgide herşey karşılıksız çıkar yok kabullenme var
Ahmet Faruk
04.12.2009, 23:34
Kısa bir süre sonra...
Hocam işi gücü bıraktık bekliyoruz....
Bu arada gurur duyma meselesinde bir tariz seziyorum :)
Ozan Yazıcı
05.12.2009, 00:09
Rizeliyim, Trabzonsporluyum, bezginim, mutsuzum, öfkeliyim, ama iyi ki Trabzonsporluyum..
Artvin'i unutmayalım. Trabzonspor'u tutan Artvinli de çoktur. ;)
bayburtu da unutmamak lazim..
Trabzon şehrinden sonra, en fazla Trabzonspor kulübü üyesi Rizede.
ben yurdumun her yerinden insanlarin bu 3 buyuk propagandasi ve istanbul emperyalizmine ragmen Trabzonsporlu olmasindan gurur duydugum gibi bu kardeslerimizin benim nazarimdaki degeri Trabzonlu olup istanbul takimi tutanlardan kiyaslanamacak olcude daha fazladir.. hatta ne yalan soyleyeyim.. Trabzonlu oldugunu soyleyip istanbul takimi taraftari olan biriyle hic isim olmaz, cunku melek olsa bu ayrinti ona onyargili yaklasmama neden oluyor,. tamam hadi digerlerini anladik diyelim , sana ne oluyor?
ergun gursoy - kaya cilingiroglu celal kolot gibi zatlar ha Trabzonlu olmus ha papua yeni gineli ,beni zerre kadar ilgilendirmedigi gibi bu zatlarin islerine gelince Trabzonlu kimligi takinmalari da zoruma gidiyor.. hatta kayacilingirogluna ayri bir kinim var,, bjk ile oynadigimiz ve kaybettigimiz bir macindan sonra fotomactaki yazini okuduktan sonra nefret ettim kendisinden.. baslik soyleydi " iste buyuk takimla kucuk takimin farki " utanmaz adam.. bu tiplerden memlekete ne hayir gelir ki?
Barış Mayda
05.12.2009, 00:43
samsunluyum ama trabzonsporluyummmmmmmmmmmm
Can AYDIN
05.12.2009, 01:21
Benim çocukluk arkadaşım 25 yıldır arkadaşım aslen Diyarbakır Lice'lidir..Orta okula kadar feneri tutuyordu ama bana dayamadı Trabzonspor'lu oldu..Şuan 6 yaşında bir oğlu var ve adı GÖKDENİZ...bütün abileri (11 kardeşler)kafayı yiyor ama o Trabzonsporu tutuyor..Dostluk böyle bişey...
Karadenizli uzaktan akrabam bile yok..
Doğma büyüme İzmir :)
Ama kalbimiz 61 :)
Trabzonlu veya Karadenizli Olmayıp da Trabzonsporlu Olmak
http://www.bordomavi.net/images/haber/ToTolmak.jpg
Şenol Güneş'in kitabımız "Bize Her Yer Trabzon"a gönderdiği yazıda dile getirdiği gibi, Trabzonspor, kökleri Trabzon'da olan ama dalları tüm dünyayı sarmış bir kulüptür.
BMN'de de aramızda Trabzon veya Karadeniz ile alakası olmasa da, büyük bir bağ ile Trabzonspor'a bağlı olan taraftarlarımız var.
Trabzonspor'u yaşamsal, coğrafi bir refleksle tutmayıp, bir seçimle benimseyenler.
İşte bu üyelerimiz bu görüşlerini dile getiriyorlar.
http://www.bordomavi.net/index.php?page=duyurular&d_id=2738
Adem Erdoğan
05.12.2009, 02:59
http://i01.timsah.com/videos/652/edTMTOLANhA/6_150.jpg
Beyaz şovda çıkan Gaku.:)
CAFER ÖZER
05.12.2009, 08:52
Ben Orduluyum Trabzonsporluyum,Bundanda Hiç gocunmam Gurur duyarım,
Trabzonspor Sadece Trabzon şehrine hatta karadeniz bölgesine ait bir takım değildir.
Trabzonspor Dünyada her yerde Taraftarı olan ender Kulüplerden birisidir.
Ama malesef Trabzonda Bir grup varki,Trabzonsporu sadece Trabzondan İbaret,Hatta Trabzonda Oturanlardan İbaret gören,Küçük olsun benim olsun mantığındahareket eden,Trabzonlu olupta Trabzon dışında oturanları bile Kabul etmeyen bir grup var,İşte Bu fruplara karşı birlik olmalıyız,
Takıma Başkan adayı oldu,Bizim adamlarımızı yönetime almıyor Diye Ahmet Ağaoğluna kurşun sıkan Bu zihniyetttir.Bunlara Karşı birlik Olup Trabzonsporu Bunların Oyuncağı olmaktan Çıkarmalıyız,
Neden Trabzonspor Yönetiminde Bir Ordulu,Gümüşhaneli,Giresunlu,Adıyamanlı,Antalyalı, Bingöllü,Muşlu vs Türkiyenin değişik yerlerinden bir kaç insan yönetimde olmaz,
Tabzonsporun 3,4 şampiyonluğunda İmzası olan Başkan Bildiğim kadarı ile Nevşehirli,
Önemli Olan Trabzonlu Olupta Trabzonsporu Tutanlar deği Bunlara ne kadar değer veriliyor.
Trabzonda Yıllardan beridir devam eden Öz Üvey tartışması,
Trabzon Kanadı,İstanbul kanadı tartışması Bitmeden Trabzonspor başarılı olamaz.
Trabzonspor sadece Trabzonda Oturan bir kaç eski Dinazorun takımı değildir.Hepimizin Takımıdır.
poetricus
05.12.2009, 10:57
Karadenizli uzaktan akrabam bile yok..
Doğma büyüme İzmir.
Ama kalbimiz 61.
Lise yıllarımdan beri İzmir'i neden çok sevdiğimi sorar dururlardı, doğru dürüst bir cevap veremez hep bir şarkının nakarat cümlesini tekrarlardım:
"Seviyorum işte var mı diyeceğin?"
Sanırım şimdi hikmetini anlıyorum. Böylesine güzel gönüllü insanları barındıran bir şehir sevilmez mi?
Bu yaz Allah kısmet ederse oradayım. BMN İzmirle hasret gidereceğiz, İzmirli üyelerimiz ve taraftarlarımızla ise özellikle tanışmak istiyorum.
İyi ki varsınız!
Hocam işi gücü bıraktık bekliyoruz....
Bu arada gurur duyma meselesinde bir tariz seziyorum.
Arkadaşlar bana biraz zaman verin. Canlı bir "mucize" ile karşılaşacaksınız. Ropörtajı bitirip metni hizaya sokmak için biraz zamana ihtiyacım var.
Ertan Artan
05.12.2009, 11:12
İsmim Ertan. 74 İzmir Torbalı doğumluyum. Babamın babasının babasının babası dahi İzmir'li. Anne tarafımda 1936'da Atatürk tarafından Bulgaristan'dan getirilmiş. Ne Karadeniz'le nede Trabzon'la bir bağlantım var. Ama Trabzonspor'la evliliğim var. Evliyim, iki kızım var. Kızlarımdan birisi Trabzonspor'lu. Ama diğeri zehirlendi. Eş durumundan Fenerbahçe'yi tutuyor. Bizimkisi kesinlikle bir sevda. Yanlış olanın bile bile arkasından gidecek kadar "güce tapan" insanlardan olmayışımız herhalde bizi Trabzonspor'lu yapan.
Ben
Ordu/Artvin ölümüne Trabzonspor.
konyali_ts
05.12.2009, 15:52
degerli arkadaslar,oncelikle ben uzun yillardir buranin uyesiyim ve birlikte zaman zaman mac izlemisligim olmustur.avrupada oldugum icin her etkinlige katilmak maalesef mumkun olmuyor.aslinda forumlara msj atmak cok yaptigim is degil,ama bu konu beni tepeden tirnaga ilgilendirdigi icin biseyler yazmam icap etti.uzatiyorsam affedin ama yazmam gereken okadar cok sey varki aslinda..hicbirzaman trabzonlu olmayanlari bu takimi sizden daha az sever diye dusunmeyim,bazilarimiz okadar cok benimsedikki bu takimi bilemezsiniz.benim babam 8 erkek kardes,belki inanmazsiniz ama hepsi ts li.haliyle bu hastalik hepimize sirayet etti.yegenlerimin icinde ismi hami dahi olan var.
bana gelince,butun hafta takimin macini bekler,yenersek neseli yenemezsek uzuntulu bir hafta geciririm.zaman zaman isyan etsemde,bin defa pisman etsede beni bu takim,mazisiyle avunur ve gururlanirim.ben yandim cocugum yanmasin derim;) ama daha dunyaya gelmeden Trabzon dan elbiselerini ismarlarim.evleniriz 2 gun sonra 600 km uzaga kayseriye deplasmana gideriz hayretli bakislar arasinda.cocukluk arkadasimizi,dostumuzu hatta dayimizi .enistemizi kirmaktan korkmayiz sebepsiz yere konu bordo mavi aski olunca.chate gireriz nickimiz konyali diye kanal op u tarafindan kovulurz casus diye:).ama genede vazgecmeyiz ve umutlarimizi koruruz.
EN ONEMLISI DOSTLAR,TRABZONSPOR BUYUK DOGMUSTUR,OZAMANIN SARTLARINA YETERDI TRABZONUN KENDI KAYNAKLARI.AMA GUNUMUZDE MARKA DEGERIMIZI KORUMAK VE ARTIRMAK ICIN TRABZON DISINA HER YONUMUZLE ACILMAMIZ GEREK.Zaten Trabzonsporun buyuklugu buradan gelmiyormu?5 milyon Trabzonsporlunun sizce kac tanesi Trabzonlu?
tsk61_24
05.12.2009, 16:29
Ben Trabzonluyum ve elhamdülillah Trabzonspor'luyum, gurbette dogdum ve büyüdüm. Oturdugum yerde baya türk aileleri var ve çogunluk ya Gs'li yada Fb'li. Biz ailece Trabzonsporluyuz ve burada Afyonlu, Samsunlu, Nigdeli aileler var ve hepsi Trabzonsporludur. Ve sagolsunlar iyi günde kötü günde hiç bir zaman Trabzonspordan vaz geçmemislerdir. Azinliktada olsak her Ts maçlarinda hep beraber toplanip Trabzonsporumuzu seyrederiz. Buda Ts farki herhalde.
M.S.SOFU
05.12.2009, 16:46
nu izmirle bi bağlantı çıkcak ama hayırlısı bakalım
bende karşıyaka severim ama adamlar bi çıkamadı ki lige
şöyle bimaç yapsak
gomeş gomeş takımlar var ligde
yok i.b.b. ymiş
yok ankaraspor
yok galatasaray
dandik dundik kültürü olmayan takımlar
oysa çok iyi taraftar kültürü olan takımlar var
onlar niye çıkmaz ki bu lige
karşıyaka,göztepe,kocaeli,sakarya iyi taraftarı olankuüpler
şehir takımları
böyle olsa ligin daha zevkli geçeceğini düşünüyorum
saçma sapan takımlar var liglerde
ibb
adamların maçına taraftar gitmiyor,bi kere futbolun temel mantığına ters,sonuçta futbol seyirci için oynanıyor ama adamın seyircisi yok,stad boş filan...
böyle hiç atmoser de olmuyor
tff karar alsın ve şu ibb yi özellikle düşürdün ligden
http://i01.timsah.com/videos/652/edTMTOLANhA/6_150.jpg
Beyaz şovda çıkan Gaku.:)
gakudan sampiyon trabzon :)
2. dakikadan itibaren
oyStDn1i_VU&feature=player_embedded#
ceserdar
05.12.2009, 17:04
En asil duygunun insanıdır.
gaku nerden trabzonsporlu varmı hikayeyi bilen süpermişşşşşş
Bizim aslımız Ordu'ya dayanıyor ama ben İzmit'te doğup büyüdüm.Doğru dürüst görmedim bile Ordu'yu yani Karadenizli bile sayılmam Kocaeli'liyim.Trabzonspor sevdası bana babamdan kaldı babam karadeniz takımı diye Trabzonsporu tercih etmiş birde İstanbula kafa tutan onları dize getiren asi Anadolu takımı.Babamında benimde herkesten farklı düşünen bir yapımız var babam olmasaydı bile Trabzonsporlu olmak isterdim.Ne öyle 3 tane takım var aynı şehirden herkes onun peşinde farktan yanayım.Birde benim küçüklüğümde Hami MANDIRALI vardı.Oda Trabzonsporu bana sevdiren önemli nedenlerden biri.Bir çok Trabzonludanda daha çok Trabzonsporlu olduğumu düşünüyorum. Saygılar...
şenolköz
06.12.2009, 00:18
ben doğma büyüme istanbulluyum.ailem gümüşhaneli,sülalem tranzonsporlu :)
talsuv61
06.12.2009, 00:29
Ben Orduluyum Trabzonsporluyum,Bundanda Hiç gocunmam Gurur duyarım,
Trabzonspor Sadece Trabzon şehrine hatta karadeniz bölgesine ait bir takım değildir.
Trabzonspor Dünyada her yerde Taraftarı olan ender Kulüplerden birisidir.
Ama malesef Trabzonda Bir grup varki,Trabzonsporu sadece Trabzondan İbaret,Hatta Trabzonda Oturanlardan İbaret gören,Küçük olsun benim olsun mantığındahareket eden,Trabzonlu olupta Trabzon dışında oturanları bile Kabul etmeyen bir grup var,İşte Bu fruplara karşı birlik olmalıyız,
Takıma Başkan adayı oldu,Bizim adamlarımızı yönetime almıyor Diye Ahmet Ağaoğluna kurşun sıkan Bu zihniyetttir.Bunlara Karşı birlik Olup Trabzonsporu Bunların Oyuncağı olmaktan Çıkarmalıyız,
Neden Trabzonspor Yönetiminde Bir Ordulu,Gümüşhaneli,Giresunlu,Adıyamanlı,Antalyalı, Bingöllü,Muşlu vs Türkiyenin değişik yerlerinden bir kaç insan yönetimde olmaz,
Tabzonsporun 3,4 şampiyonluğunda İmzası olan Başkan Bildiğim kadarı ile Nevşehirli,
Önemli Olan Trabzonlu Olupta Trabzonsporu Tutanlar deği Bunlara ne kadar değer veriliyor.
Trabzonda Yıllardan beridir devam eden Öz Üvey tartışması,
Trabzon Kanadı,İstanbul kanadı tartışması Bitmeden Trabzonspor başarılı olamaz.
Trabzonspor sadece Trabzonda Oturan bir kaç eski Dinazorun takımı değildir.Hepimizin Takımıdır.
Çok güzel yazmışsında ufak bir düzeltme yapayımbizi 4 defa şampiyon yapan başkanın adı ;Şamil Ekinci ve Kırşehirli.
LazAnisT
06.12.2009, 00:53
Benim çocukluk arkadaşım 25 yıldır arkadaşım aslen Diyarbakır Lice'lidir..Orta okula kadar feneri tutuyordu ama bana dayamadı Trabzonspor'lu oldu..Şuan 6 yaşında bir oğlu var ve adı GÖKDENİZ...bütün abileri (11 kardeşler)kafayı yiyor ama o Trabzonsporu tutuyor..Dostluk böyle bişey...Can çocukluk arkadaşını buraya getirde tanışalım
benim kız arkadaşımda Trabzonspor lu artık, zor oldu ama başardım :)gs li idi
askemo_garleli
06.12.2009, 03:11
benim kız arkadaşımda Trabzonspor lu artık, zor oldu ama başardım :)gs li idi
kardeşim ankaragücü maçı için atakandayız,bekliyoruz seni :D
Anıl Caner
06.12.2009, 03:13
Trabzonspor'u büyük yapan 6 şampiyonluk ve alınan sportif başarılar değil bu insanların sayısıdır. Bu insanlar ne kadar fazla olursa Trabzonspor o kadar büyüktür.
Anıl avatarını mı değiştirmiş ne!
:eek:
:p
kardeşim ankaragücü maçı için atakandayız,bekliyoruz seni :D
gelmeye çalışcam zor gibi biraz ama
Kara deniz
06.12.2009, 03:53
Tokat/Erbaa'lıyım. Gerçi biz Karadeniz'liyiz ama, bizim buralar da genellikle kızkardeşleri tutarlar. Trabzonspor'u sevmek, tutmak ap ayrı bir şey.
Manisa'nın bir ilçesindenim. Bırakın Trabzon'u, Batı Karadeniz'e dahi gitmişliğim yoktur.
Anadolu'nun diğer bazı takımları da iyidir hoştur ama Trabzonspor başkadır.
26 seneden beri şampiyon olamasak da, kadromuz ne durum da olursa olsun, her sezonu, klişeleşmiş bir söylem "Şampiyonluk parolası" ile açarız.
Taraftar olarak buna gerçekten inanırız. Bizim için şampiyonluk iddiası, matematiksel olarak bunun mümkün olduğu son haftaya kadar geçerlidir (bazılarımız için daha sonrasın da geçerli olabiliyor :D) Diğer takımlarla (buna İstanbuldakiler de dahil) aramızdaki farkı yaratan en önemli noktalardan biri de budur.
tüm renktaşlara saygılar..siz trabzonspor la gurur duyosunuz bizde sizlerle :) aynı gururu hepbirlikte yaşıyoruz..
Memleketten uzaktır Trabzon
oysa Trabzonsporluluk;
herkes gibi olmamaktır,
direnmektir,
başkaldırmaktır,
çok istemektir,
özlemektir,
farklı olmaktır,
kolaya kaçmamaktır,
herşeyden önce sevmektir...
hakankutlu
06.12.2009, 14:37
Direniş kalplerde başlar her zaman.Bizimde öyle oldu.7 yaşında direnmeye başladı bu kalp o 3 İstanbul takımına karşı.Yaş 25.Direnecektirde.Şampiyonluk görmesemde.Hem bi yanım Bordo bi yanım Mavi diyecek.
Memleket Kütahya.
Trabzonlu Akraba Sayısı=0
Kars lıyım ben. Trabzonspor İStanbul oligarşisine, saltanatına son verdiği için Trabzonsporluyum.
Ezilen Anadolu nun takımı ama ezik bir takım olmadığı için Trabzonsporluyum.
Başkaldırdığı için Trabzonsporluyum.
Ben Trabzonu hic bilmem dedemler zamaninda göc etmis bende sakarya da dogdum, büyüdüm ama bana memleketin neresi soruldugunda Trabzon diyorum..
belki o sehre hic gitmedim, belki oranin havasini hic solumadim, belki oranin sivesini konusamiyorum ama ben kendimi oraya ait hissediyorum..
Sakaryayi asla inkar edemem orada dogdum, orada büyüdüm, ailem orada ikamet ediyor zaten imzamda ki 54 de bu vefa borcundan dolayidir ama beni bir tercihe zorlasalar kesinlikle hic gitmedigim Trabzon olur..
Trabzonsporluluk bana babadan miras kaldi bende o mirasi su anda 3 yasimdaki ogluma emanet etmek icin onu simdiden her türlü ic baskiya ( izmir li ve gs li esim ve ailesi) ragmen Trabzonsporlu yapmaya calisiyorum..
Insanlar bana Trabzonspor yillardir sampiyon olmuyor sen sampiyonluk göremedin birakta oglun görsün diyor bende onlara ben, sizler gibi kolayi secip istanbul takimlarini secebilirdim ama o zamanda hayatimda birseyler eksik olurdu..
Cünkü Trabzonspor benim icin bir futbol takiminin ötesinde bir hayat felsefesi, kendimi ifade edebilecegim bir kimlik..
Bulundugum ortamlarda tek Trabzonsporlu oluyorumn cogunlukta bundan asla gocunmuyorum aksine bu ne kadar dogru karar verdigimi gösteriyor.
Cünkü Trabzonsporlu olmak yürek ister, emek ister, sabir ister... öyle bir taraftar düsünün ki hic sampiyonluk görmemesine ragmen her sene lige umutla, sabirla ve metanetle giriyor..
isterse Trabzonspor hic sampiyon olmasindan bundan sahsim adina gocunmam tabiki gelecek nesillerin Trabzonsporlu olmasi adina sampiyon olmasini isterim ama ben bu takimi salt sampiyon olsun, basarili olsun diye tutmuyorum yukarida da belirttigim icin kendimi ifade etme tarzim oldugu icin kisacasi "ben" oldugum icin tutuyorum..
Bu takimin cefasida, üzüntüsüde bir baska oluyor evet kahroluyorum, milletin alaylarina maruz kaliyorum, günüm zehir oluyor ama hayatta böyle degil mi!..
Trabzonsporun maci oldugu an dünyayla iliskimi kesip maca kilitleniyorum öyle asiri holiganda degilim, takim icin birileriyle agiz dalasinada girmem ama trabzonspor maclari benim icin bir anlamda "desarj olma" maclari oluyor..
uzun lafin kisasi iyiki Trabzonsporluyum yoksa hayatimda birseyler her daim eksik olacakti!..
freezenty
07.12.2009, 11:36
ben giresunluyum ... neden tuttum ki bu takımı diye defalarca soruyorum kendime.... öyle ki her maç kaybedişinden sonra beni kaplayan karamsarlık yiyip bitiriyordu ; ve haftaya bir daha giden ne olsun maç izlemeye!!! diyen ben , öbür haftaki maç için yerimi hazırlatıyorum....
hep agladım hep agladım hiç gülmedi şansımız...
kimler geldi kimler geçti ; yine şampiyonluğu göremedim...
varmıdır bizim kadar cefakar bir taraftar ... yok dimi yok....
bir gün yine sordum kendime niyeeee....
kalbim cevap veriyordu ; sen asi bir çocuksun kimlere kafa tutmadınki , ne ezberleri bozdun ; işte kendimi bildim günden beri benim yarim olan trabzonsporuma bundan tapmıştım....
birde mabedimize ayak bastığımda elim ayagım titrerdi ,,, öyle heycanlanırdımki sormayın gitsin....
tabii maç başlayınca asıl ugultunun başlayacağını düşünürdüm ,,, taki çekirdekçi gelene ve onun takviyesi sucu gelene kadar.... herkes paket paket çekirdek , paket paket su alırdı.... maç başlar;hani bizim canlarından çok sevdiğini iddia eden taraftarlar şöle seslenirler ; hele ne edeysun önümden çekül dahaaa..... yawww haçan maçu izleyemeyruk bagurma kulamuzun dibinde ..... diye serzenişte bulunurlardır....
ve ben yine karamsarca düşünürdüm bu da tapıyor bende tapıyorum.....
fakımız neee ,,, yoksa onlar ( trabzondaki trabzonsporlular) alıştılarda hani, anadolunun kıçı kırık takımlarının taraftarı vardırya başka takımları tutarlarda yinede ölesine bi bakim deyipte stada gelenler vardırya bizimkiler onlara mı benzedi.... yada o kadar maç gördülerde artık bagır bagır bişe olmyo deyip gerimi çekildiler .... eeee o zaman git eziği ,gayseyi tutttt ne işin var senin trabzonsporla ,,hani biz anadolunun asi gençliğiydik... başkalarıyla kahvede muhabbet yaparkennn uffff toz kondurmaz bu abiler.... stada geldilermiii haçan horadan 2 ytl lik kuruyimiş al demeyi bilirler....
neden söylüyorum bunları artıkk yeterrrrr.....
bagırmayacak olan gelmesinnn bırakın bagıranlarıda etkilemeyin.....
heee buradan yanlış anlaşılmasın 40 yaşına gelmiş adamdan bagırmasını istemiyoruz....
genç olan kendini genç hisseden arkadaşlarımızadır bu ithaf....
unutmayınn 61. dakika bizim şovumuz bunu görsel zengillikle sunmalıyız .... unutmayın kolbastı bize has , maç sonunda mutlaka oynatmalıyız... hepsi birer market olayıdır.... bunları yaparsak gerçek bütünlüğü yakalarız.... yoksa çekirdeğe devam....
aramızda çekirdekçilerde vardır bundan eminim... kimse kusura bakmasın herkes üstüne düşeni yapmalı... gol atınca goooollllll diye bagırmakla olmaz.... o zaman git tv de izle ... hiç olmassa meyve tabagını önüne koyar çayını demler izlersin.....
fan_ts
giresun / manisa
arkadaşlar bşy sormak sormak istiyorum lutfen yanlış anlamayın...merakımdan soruyorum sadece..trabzonlu olmayıpta ts yi tutan arkadaşlar düşününki bursa giresun eskisehir yada digerleri kendi şehir takımınız defalarca şampiyon olmuş olsaydı büyük basarılara imza atmış olsaydı yinede trabzonsporu tutarmıydınız ? örnek sivas lılar normalde 3 ist takımdan birni tutyo nezamnki gecen yıl hareketlendi hepsi sivası tuttu..
İHTİLALL
07.12.2009, 14:12
Memleketten uzaktır Trabzon
oysa Trabzonsporluluk;
herkes gibi olmamaktır,
direnmektir,
başkaldırmaktır,
çok istemektir,
özlemektir,
farklı olmaktır,
kolaya kaçmamaktır,
herşeyden önce sevmektir...
İlk mesaj..
Ve birde bir..
Merhaba ,gönül adamı...:)
hakankutlu
07.12.2009, 14:37
arkadaşlar bşy sormak sormak istiyorum lutfen yanlış anlamayın...merakımdan soruyorum sadece..trabzonlu olmayıpta ts yi tutan arkadaşlar düşününki bursa giresun eskisehir yada digerleri kendi şehir takımınız defalarca şampiyon olmuş olsaydı büyük basarılara imza atmış olsaydı yinede trabzonsporu tutarmıydınız ? örnek sivas lılar normalde 3 ist takımdan birni tutyo nezamnki gecen yıl hareketlendi hepsi sivası tuttu..
Bu sorunun cevabını verebilecek tek insanlar Trabzonlu olupta Trabzonspor'u tutmayanlardır.
Trabzonspor defalarca Şampiyon olmuş Türkiye kupasını almış bir takımdır.Ancak o şehirden de bu takımı tutmayanlar cıkıyorsa.Bizde öyle olurduk heralde.Mesela Kütahyaspor isterse şampiyonlar ligine oynasın farketmezdi benim için.
(Kütahyaspor düşecek küme bulamadığı için en alt kümede en alt sırada hala çırpınmaktadır):D
Bu sorunun cevabını verebilecek tek insanlar Trabzonlu olupta Trabzonspor'u tutmayanlardır.
Trabzonspor defalarca Şampiyon olmuş Türkiye kupasını almış bir takımdır.Ancak o şehirden de bu takımı tutmayanlar cıkıyorsa.Bizde öyle olurduk heralde.Mesela Kütahyaspor isterse şampiyonlar ligine oynasın farketmezdi benim için.
(Kütahyaspor düşecek küme bulamadığı için en alt kümede en alt sırada hala çırpınmaktadır):D
:)ama biz onları hain ilan ediyorz:)beni şimdi derinden yaraladın yarama parmak bastın:)kuzenlerim trabzonlu ama fb li digeri gs li falan çok sordum sebebini trabzon u begenmiyolar trabzonlu anılmak istemiyolar bircok tanıdıgım var boyle isim peşindeler dostum lanet olsun onlara:)
hamibasoglu
07.12.2009, 20:12
Trabzonlu olmayıp ta Trabzonsporlu olmak bir AYRICALIKTIR,ONURDUR.
" N E M U T L U T R A B Z O N S P O R L U Y U M D İ Y E N E "
M.S.SOFU
07.12.2009, 22:15
takım 1 kere tutulur
zaten mersin idman yurdu şampiyon olsa m.i.y. maçına gitmem,bu güne kadar da gitmedim zaten
ama km,ce öteden trabzon maçına gittim
bu trabzonu tutma meselesi şahsen şampiyon olması ya da şampiyonluk mücadelesi vermesi değil
eğer şampiyonluk için takım tutmuş olsaydık,25 yıldır şampiyon olamayan trabzonsporu değil fener,gs,bjk yi tutardık....
orduluyum,trabzonada 1 defa gitmişliğim var ama trabzonsporu tuttum ,nedendir bilemem ama yöremin takımı, kücükken cok fukara idik, kardeşimle birlikde ilce pazarında satılan neredeyse naylondan dokunmuş bir trabzon formasına her hafta pazar günü gıpta ile bakardık, babacığımın bir gün eline fazla para gecmiş kardeşimle bana birer trabzonspor forması aldı ,nasıl sevinmiştik, giymeyip yanında yatardık .. hey gidi günler ,fakirlik vardı ama adamlık derya idii.şimdi ne adamlık nede onur kaldı etrafda herşey para herşey sahtekarlık...
bu arada tokatta şehit olan gardaşlarımın ailelerine allah sabırlar versin ,onlar namus borcunu canları ile ödediler geride kalan bizlere allah akıl vede güc versin keza memleketimiz cok zor günlerden geciyor,artık benim aklım tutuldu ,neye şaşıracağımı bilemiyorum vede cok üzgünüm....
Kendimi bildim bileli en sevdiğim renkler bordo ve mavi...Güce meyletmek veya doğduğu şehrin takımını tutmak su içmek kadar doğal aslında;Trabzonsporlu olmaksa bir karakter yansımasıdır. Trabzonspor'un bir şehir takımı olduğu kanaati bence haksızlıktır elbette Trabzon şehrinin yarattığı bir markadır ama tekrar şehir sınırlarına geri döndürmeye çalışmak haksızlığın daha büyüğüdür.Bazı arkadaşların "Gidin şehrinizin takımını tutun!!!" tavrı ise henüz literatürde karşılığı bulunamamış bir davranış biçimidir bence...
Kendimi bildim bileli en sevdiğim renkler bordo ve mavi...Güce meyletmek veya doğduğu şehrin takımını tutmak su içmek kadar doğal aslında;Trabzonsporlu olmaksa bir karakter yansımasıdır. Trabzonspor'un bir şehir takımı olduğu kanaati bence haksızlıktır elbette Trabzon şehrinin yarattığı bir markadır ama tekrar şehir sınırlarına geri döndürmeye çalışmak haksızlığın daha büyüğüdür.Bazı arkadaşların "Gidin şehrinizin takımını tutun!!!" tavrı ise henüz literatürde karşılığı bulunamamış bir davranış biçimidir bence...
Trabzonspor, Trabzon'a sığmayacak kadar büyüktür, zaten sığmadığı içindir ki Anadolulu'nun gönlüne girebilmiştir. Aldırmayın siz söylenenlere.
Trabzonspor, fırtınadır; ihtilaldir; efsanedir. Bizi Trabzonspor'lu tutan da bu karakter benzerliğidir zaten.
Süleyman50
08.12.2009, 08:51
bence de karadenizli yada Trabzonlu olmayıpta Trabzonsporu tutmak,bir duruşun göstergesi bir karekter yansımasıdır,onun içindir ki hiçbir şeye aldırmadan Trabzonsporluyuz...
bu konuyu, Trabzonsporu "küçük şehir takımı" olarak ellerinde tutmak isteyen , trabzonlu oldukları için mecburen Trabzonsporu tutan aklıevvellere sormak lazım..
ayrıca yerel tv'lerde Trabzonspor yorumcularını dinledikçe üzülüyorum.. yorum yorum yoruyorlar bizi..
Trabzonspor, Trabzon'a sığmayacak kadar büyüktür, zaten sığmadığı içindir ki Anadolulu'nun gönlüne girebilmiştir. Aldırmayın siz söylenenlere.
Trabzonspor, fırtınadır; ihtilaldir; efsanedir. Bizi Trabzonspor'lu tutan da bu karakter benzerliğidir zaten.
işte sorumun cvabı tşk ederim.
İHTİLALL
08.12.2009, 12:18
Bu bahsettiğiniz arkadaşlar varya..
Sepetleri küçücük..
İçine en fazla tekli rakamlar,bilemediniz iki haneli rakamlar sığabiliyor..
Sayı üç haneli olunca,sepet doluyor,almıyor..
Sepet kapasitesi yani..
İşin en ilginç yanı ,bu küçücük sepetleri "beyin" zannediyorlar..
İşin vahim tarafı ise ,muhtemelen bunu anlayamadan ölecek olmaları..
Unutmadan,Trabzonspor'lu luk biraz da böylelerine tahammül etmek...:)
OLCAY ÇAKIR
08.12.2009, 13:34
Arabayı servisten alıyorum,ödeme yapılan bölümdeyim.
Abi dedi bende Trabzonsporluyum..
Gözlerim parladı.
Nerden anladın dedim Trabzpnsporlu olduğumu..
Yüzüğünüzden dedi.
Ordu'luymuş.
Bunu bir keresinde de İSKİ de yaşadım.
Yüzüğüm kartvizitim oldu...
O arkadaşta Ordu'luydu...
ORDU gibi maşallah Ordu:)
Saygıyla eğiliyorum ben..
Not:Özellikle Sadri Şener ve Ersun hoca dönemi yani geçen yıl ve yıl boyunca sandıktan çok ama çok bayrak çıktı gün yüzüne..
Bu kadar sık rast gelmiyordum özellikle araçlarda vs...
hooligans61
08.12.2009, 13:44
\\ TRABZONLU OLMAK AYRICALIKTIR // birkere
M.S.SOFU
08.12.2009, 14:10
şunu bir kez daha belirteyimistedim
cevap olsun diye değil yanlış anlaşılmasın
eğer şampiyonluk için takım tutmuş olsaydık,25 yıldır şampiyon olamayan trabzonsporu değil fener,gs,bjk yi tutardık....
\\ TRABZONLU OLMAK AYRICALIKTIR // birkere
Bende Trabzonluyum.
Ama ayrıcalık olan Trabzonsporlu olmak.
erol taha
08.12.2009, 15:08
Olsaydı bütün Trabzonlular Trabzonsporlu olurdu.Trabzonspordan daha başarılı olmuş olan şehir takımı varmı? Ben Ankarada yaşıyorum Ankaragücünün hemen hemen her maçına giderim başarılıda olmasını isterim şampiyonda fakat Trabzonspor benim için başka birşey buda Aşk olsa gerek öylesine tutkuluyum bu takıma 25 senedir şampiyon olmasakta beklerim aşkımın yolunu ölene dek.
ığdırlı olup trabzonsporu tutan tanıdıgım var...bu olabilir artık şaşırmamak lazım
oyle ac gozlulerkı bızı trabzonludan baska trabzonsporlu olabılecegıne hatta tarafatarımızın az olduguna ınandırmaya calısıyorlar gelecek nesıl de populerıtesı olmayan bır takım havasında olan trabzonsporumuzu tutmayı tercııh etmıyor dedımya bız ınanmadık ama gelecek nesılı ınandırmaya calısıyorlar
ALİ FATİH
08.12.2009, 19:54
Bende Trabzonluyum.
Ama ayrıcalık olan Trabzonsporlu olmak.
Ben de Trabzonluyum. Trabzonlu olmaktan da mutluyum. Ama Trabzonsporluluk en asil ,en üstün , en tartışmasız kimlik!!!
bmnserdar_61
08.12.2009, 20:43
Ben Gümüşhanliyim insanlar fazla bilmiyor ama Gümüşhane de Trabzonspor umuzu tutan çok var.
bmnserdar_61
08.12.2009, 20:43
agrı lı trabzonspor lu tanıdıgım var
Yasin Altuntas
08.12.2009, 20:45
Ben de Trabzonluyum. Trabzonlu olmaktan da mutluyum. Ama Trabzonsporluluk en asil ,en üstün , en tartışmasız kimlik!!!
Valla ben önce Müslümanim sonra Türk sonra Trabzonluyum (Trabzonsporlu olmak Trabzonlu olmakdan gelen birseydir demek degil ki Trabzonlu olmamak Trabzonsporlu olmamaktir) ;)
en gurur veriiciolanda trabzonsporun trabzon il sınrlarını aşmış olması belki inanmazsınz ama bu steye grene kadar dışardan bu kadar insanın trabzonspor tutugunu bilmiyodum heleki yukarda @35deniz arkadasın yazdıkları dogrultusunda diğer takımlar tamamen poplerite demkki bizler bunn peşinde değiliz ve farkınyız adam gibi takım tutuyoruz vede trabzonnlu olmak gerkmiyomus bunu anlamak için:)bi noktada da gönül bagımız olmuş oluyo trabzonspor
Trabzonsporlu olmaksa bir karakter yansımasıdır
aynen öyle kardeşim :alkış:
Erol Koç
09.12.2009, 18:10
Ligin en fazla futbolcuya sahip şehirleri değerlendirmesinde ikinci sırayı 28 ile İzmir, üçüncülüğü 16’şar futbolcuyla Ankara ve Trabzon illeri aldı.
TRABZON (16)
Savaş Yılmaz, Yaser Hacımustafaoğlu (Kayserispor), Barış Memiş, Tayfun Cora (Trabzonspor), Mehmet Yılmaz (Eskişehirspor), Ergin Keleş (Manisaspor), Osman Kurtuldu (Diyarbakırspor), Orhan Şam (Gençlerbirliği), Muhammet Demir (Bursaspor), Çağlar Birinci (Denizlispor), Sedat Bayrak, Abdulrahman Dereli, İbrahim Şahin (Sivasspor), Ümit Tütüncü (Gaziantepspor), Ufuk Bayraktar, Emre Aydın (Ankaragücü)
zekeriyya
10.12.2009, 17:15
sayın forum yöneticileri bu başlık altında çok güzel taraftar hikayeleri var bmn ikinci kitabımızda bu yazılanları kullanabiliriz bence çokta güzel bir kısım oluşturulmuş olur.
çünkü bizi biz yapan aslında bu arkadaşlarımızdır
Benim babam erzurumLu,Annem elazığlı bende istanbulda doğdum.Yani trabzonLa aLakam yok. Ama istanbuldaki bütün deplasman maçlarına gittim :)
M.Kılıç50
10.12.2009, 20:10
Önceden tek Kendimi bilirdim Memleketi nevsehirli Olupta Trabzonsporu tutan...
ama artik hem forumda hemde cevremde bircok Nevsehirli Renkdaslarim var...
Kayserili Renkdaslarimizda var...
Nezaman Anadolu´da veya Trabzondan ve Karadeniz´den baska bir Trabzonspor´lu ile tanisirsam Tüylerim Diken Diken Oluyor...
Takimiz ile gurur duyuorum...
hakankutlu
23.12.2009, 00:56
Trabzonlu yada Karadenizli Olmayıp da Trabzonspor'lu olmak bazen hiç tanımadığın adamların arkasından göz yaşı dökmek demek oluyormuş.
Bugün Öğrendim.....
Trabzonlu yada Karadenizli Olmayıp da Trabzonspor'lu olmak bazen hiç tanımadığın adamların arkasından göz yaşı dökmek demek oluyormuş.
Bugün Öğrendim.....
hakan aynen katılıyorum keşke öğrenmeseydik hiç ama
Alibeyoglu
23.12.2009, 01:08
bende amasyali birini taniyorum adamin araba plakasi ts-61 eski arabasinin renki bordo-mavi kolunda bordo mavi dövme evinin perdeleri bordo-mavi,canak anteni bordo mavi lafin özü adamda bordo mavi olmayan bisey yok
keske kendiside buraya üye olup arabasinin plakasini nasil ts-61 yapdiginin hikayesini sizlere anlatsa kesinlikle kesinlikle yeni yazilan kitaplik icin
Rahmetli Mesut kardeşimiz Manisalıymış.Gerçekten Karadenizli olmayıpta bu renklere gönül vermek takdire şayan bir durum.Mesut kardeşim beni kat be kat üzdü.Gittiği ilk Avni Aker deneyimi onun ilk ve son maçı oldu.
Mert Pasa
24.12.2009, 16:00
Bir de Trabzonlu olup da Trabzonsporlu olmayanlar var,Ozer Hurmaci ornegi cok icimi yakiyor mesela,yeni bir Fatih veya Gokdeniz olmamasi icin hic sebep yoktu
Hayriye Ayan
24.12.2009, 16:19
Bir de Trabzonlu olup da Trabzonsporlu olmayanlar var,Ozer Hurmaci ornegi cok icimi yakiyor mesela,yeni bir Fatih veya Gokdeniz olmamasi icin hic sebep yoktu
özer çok koyu bir trabzonspor taraftarıdır
onu zamanında almayan yönetim utansın
ertanbyk
24.12.2009, 16:34
Başlık ilgimi çekti doğrusu.Aslında bir de madalyonun diğer yüzüne bakmalı.Yani; "Trabzon'lu olup Trabzonspor'u tutmayanlar"ın sayısı nedir?Yaşadığım yerde bu oranın baya yüksek çıkacağını biliyorum.Dejenere olmuşuz maalesef.Aslını inkar edenin neslinden hayır gelmez derler.Taraftar derneği başkanlığı yapıyorum.Üyelerin büyük çoğunluğunun Trabzon'lu olmadığını görüyorum.Bir yandan sevinirken diğer yandan üzülüyor insan, üye sayımız kadar Trabzon'lunun diğer takımların taraftarı olmasına!
Ne diyelim.Az olsun, öz olsun, Trabzonsporlu olsun.İster Edirne'li olsun, ister Kars'lı olsun.Bu başlık da Trabzon'lu olup diğer takımların taraftarlarına KAPAK OLSUN. SİNOP TARAFTARLAR DERNEĞİ
ihtimana
01.01.2010, 21:37
Trabzonspor diye bir takım olmasaydı ben yine İstanbul takımı tutmazdım,O zamanın başarılı takımı Zonguldaksporu tutabilirdim,Bugün Adana Demirsporu tutabilirdim,bizim aşkımız sadece Trabzon değil Trabzonspordur.
Sene 1983 ve ben İstanbul'a ilk kez geliyorum bir hukuk fakültesi öğrencisi olarak, yüzlerce öğrencinin kaldığı bir yurttayım başımda Bordo mavi bere var. Aklımca İstanbul'daki insanlara hava atacağım.4 trabzonlu aynı odada kalıyoruz ama hava atacak kimse yok.Yan odadaki Çapa Tıp fakültesi öğrencisi ve şimdi eminim başarılı bir doktor olan çocuk BALIKESİR'li veTrbazonspor'u tutuyor.
O yıl tanıştığım ve 26 yıldır halen en iyi arkadaşım olan KArs Digor'lu bir Kürt Trabzonsporlu( İktisat öğrencisi) Batman lı Sıraç adında bir başka Kürt arkadaş var O da Trabzonsporlu( Bu arkadaşımızın oğlu GS ye sempati besliyordu. BAbası çok ısrar etti ama direndi.Sonunda geçen yıl Trabzona götürdüm bu aileyi.Birlikte Son dakikada Konyasporu 3-2 yendiğimiz maçı izliyoruz,90 da Gmkhan Ünal gol attğında bu çocuk yumruğunu sıkıp Gooollll diye havaya sıçradı-şimdi Trabzonsporu tutuyor)
MAnisa'nın demirci ilçesinden,Artvin Yusufeli'ye kadar çok Trabzonsporlu arkadaşım oldu.Bizim gibi konuşmayan,bizim gibi düşünmeyen insanlar. O zaman anladım ki Bu takım sadece bizi kucaklayan bir takım değil,vicdan sahibi her insanın umudu olan bir takım.
Anadolunun unutulmuş herhangi bir dağının başında,damla yağmur düşmeyen herhangi bir bozkırında, Sadece İstanbulun değil tüm türkiye'nin haramilerine inat olsun diye direnen bu tohumların güneşi veya yağmuru olmuşuz meğer.
Ben sadece Trabzonsporu tutmakla değil sizlerle aynı takımı tutup aynı sevinci veya üzüntüyü yaşamaktan da gurur duyuyorum arkadaşlar.
bizim burda nigdeli bir abi var 32 yasinda. bildim bile trabzonsporludur kendisi.
ama daha bi kac sene oncesine kadar nigdeli oldugunu bilmiyordum.
abi neden trabzonspor deyince.
ben kücüklükten beri karadenizlilerle büyüdüm, en iyi arkadaslarim karadenizliler onlarin hepsi trabzonsporlu oldugundan banada asilamislar dedi.
Editttttttttttttttt..........
Trabzonspor diye bir takım olmasaydı ben yine İstanbul takımı tutmazdım,O zamanın başarılı takımı Zonguldaksporu tutabilirdim,Bugün Adana Demirsporu tutabilirdim,bizim aşkımız sadece Trabzon değil Trabzonspordur.
Sene 1983 ve ben İstanbul'a ilk kez geliyorum bir hukuk fakültesi öğrencisi olarak, yüzlerce öğrencinin kaldığı bir yurttayım başımda Bordo mavi bere var. Aklımca İstanbul'daki insanlara hava atacağım.4 trabzonlu aynı odada kalıyoruz ama hava atacak kimse yok.Yan odadaki Çapa Tıp fakültesi öğrencisi ve şimdi eminim başarılı bir doktor olan çocuk BALIKESİR'li veTrbazonspor'u tutuyor.
O yıl tanıştığım ve 26 yıldır halen en iyi arkadaşım olan KArs Digor'lu bir Kürt Trabzonsporlu( İktisat öğrencisi) Batman lı Sıraç adında bir başka Kürt arkadaş var O da Trabzonsporlu( Bu arkadaşımızın oğlu GS ye sempati besliyordu. BAbası çok ısrar etti ama direndi.Sonunda geçen yıl Trabzona götürdüm bu aileyi.Birlikte Son dakikada Konyasporu 3-2 yendiğimiz maçı izliyoruz,90 da Gmkhan Ünal gol attğında bu çocuk yumruğunu sıkıp Gooollll diye havaya sıçradı-şimdi Trabzonsporu tutuyor)
MAnisa'nın demirci ilçesinden,Artvin Yusufeli'ye kadar çok Trabzonsporlu arkadaşım oldu.Bizim gibi konuşmayan,bizim gibi düşünmeyen insanlar. O zaman anladım ki Bu takım sadece bizi kucaklayan bir takım değil,vicdan sahibi her insanın umudu olan bir takım.
Anadolunun unutulmuş herhangi bir dağının başında,damla yağmur düşmeyen herhangi bir bozkırında, Sadece İstanbulun değil tüm türkiye'nin haramilerine inat olsun diye direnen bu tohumların güneşi veya yağmuru olmuşuz meğer.
Ben sadece Trabzonsporu tutmakla değil sizlerle aynı takımı tutup aynı sevinci veya üzüntüyü yaşamaktan da gurur duyuyorum arkadaşlar.
:alkış::alkış::alkış::alkış::alkış:
reisoğlu61
02.01.2010, 01:17
burda yasadigim yerde Urfa,Kars,Bolu,Kirsehir,Hatay arti Cezayirli tanidiklar var Trabzonsporlu olan.
cyberentalpi
02.01.2010, 02:19
Aslıunda yeterince var.
Biz macları 10 kisi felan izliyoruz kahvede Ts lı olarak
Trabzonlu sayısı sadece 4. Digerleri Trabzonlu degil Trabzonsporlu.
Mesela ben omrumde Trabzon u gormedim. Alakam hic yok. Kastamonu otesinde sadece 1 gun samsuna dugune geldim. Ama Trabzonpnsporluyum.
volkanferhan
02.01.2010, 02:22
bahçelievler beledıyesının karşısında olan bır restaurantta çalışan batmanlı bir abimiz hastalık derecesınde TRABZONSPOR lu.tarağına varana kadar cebındeki herşey bordo mavi.
askemo_garleli
02.01.2010, 03:05
ben de uşak ünv'de okuyorum ve geçen hafta uşak üni-ts'yi kurduk.birçok üyemiz var,içlerinde trabzonlu olmayanlar da mevcut.
uşakta muazzam bir trabzonspor potansiyeli var,buna birçok kez şahit oldum.uşak'ın bir ilçesine bağlı bir köyün tamamının trabzonsporlu olduğunu 2 sene önce öğrendim.o köyden bi arkadaşım vardı,aynı fakültedeydik.dio ki "bizim köyde ne oldu bilmiyorum ama 1 hafta içinde herkes trabzonsporlu oldu" :D
Samet Metin
02.01.2010, 12:44
ben de trabzonlu değilim... trabzona 1 kere gitmişliğim var koyu trabzonsporluyum... içten gelerek tutuyorum trabzonsporu...
zekeriyya
02.01.2010, 12:45
ihtimana (http://forum.bordomavi.net/member.php?u=20314)
http://forum.bordomavi.net/image.php?u=20314&dateline=1261945565 (http://forum.bordomavi.net/member.php?u=20314)
Yer: kocaeli
hocam çok iyi özetlemiş durumu
Hasan Habip Özbay
02.01.2010, 12:49
aslında trabzonsporluluğu istanbulun ezik takımları bu arkadaşlara sorsalar herhalde ne yüce bir takım olduğumuzu daha iyi anlarlar
MehmeTS_ADANA
02.01.2010, 13:27
aslen mardinliyim doğma büyüme adanalıyım 6 yaşından beri Allaha şükür trabzonsporluyum.çevremde bende başka trabzonsporu tutan yok.
kimse kahvede 150 -200 3 ezik taraftarının arasında maç seyretmenin nasıl bi duygu olduğunu benim kadar iyi bilemez.hele bide gol yediğimizde çıkan o ses varya adamı mahvediyor.ama bide tam tersi olunca süper oluyor düşünün herkes susuyor tek başına bir tek sen bağırıyon.gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooolll
ben trabzonluyum (oflu belirtmek isterim :)) sakaryada okuyorum.sakaryada inanılmaz bir trabzonspor potansiyeli var.bir cok ilde oldugu gibi trabzonsporlular derneği var.üniversitenin en etkin kulüplerinden birisi sakarya üniversitesi trabzonsprlular kulübü.ve ayrıca her sene trabzonsporlular gecesi düzenleniyor ve geceye bir cok seckin kişi katılyor.ayrıca şehrin en güzel mekanlarından birisi bizim trabzonlular derneği
yani sonuç olarak şunu söyleyebilirim.sakarya trabzonsporun pilot taraftarı diyebilirim :)
ihtimana
02.01.2010, 14:40
[QUOTE=.ama bide tam tersi olunca süper oluyor düşünün herkes susuyor tek başına bir tek sen bağırıyon.gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooolll[/QUOTE]
KEsinlikle, bu duyguyu trabzon dışında yaşayanlar iyi bilir. KAtılıyorum.
Fatih Öztürk
02.01.2010, 16:17
bu zorba yönetimlere rağmen bu isyan bu başkaldırışın simgesi trabzonspor dünyanın her yerinde 70 çeşit milletle sevilmeye bağırlara basılmaya devam edecek...
Elazığlıyım...Trabzonu hiç görmedim... Hiçbir maçını kaçırmam,her işimi maç saatine göre ayarlarım.Trabzonspor yenildiğinde illa evde bir hır çıkarırım.. Biri takıma laf eder, mesele olur diye dışarda maç izleyemem..... varsa yoksa bordo mavi...! Trabzonlu arkadaşlarım var , biz seni gördükçe trabzonluluğumuzdan utanır olduk diyorlar )))
hakankutlu
02.01.2010, 22:12
Elazığlıyım...Trabzonu hiç görmedim... Hiçbir maçını kaçırmam,her işimi maç saatine göre ayarlarım.Trabzonspor yenildiğinde illa evde bir hır çıkarırım.. Biri takıma laf eder, mesele olur diye dışarda maç izleyemem..... varsa yoksa bordo mavi...! Trabzonlu arkadaşlarım var , biz seni gördükçe trabzonluluğumuzdan utanır olduk diyorlar )))
burda bi Elazığ'lı daha var bazen boğazlayasım geliyor...
Ha yanlış anlama tabi Fenerbahçe'li olduğundan öyle yoksa Gakkoş'lara lafımız olmaz..:)
özer çok koyu bir trabzonspor taraftarıdır
onu zamanında almayan yönetim utansın
-Ve bide fb ye pazarlayan dayısı lemi utansa hiç fena olmıyacak..
ediitttttttttttttttttttttttttt
Başlık arkada kalmasın güzel bir kitap çıkar burdan:)
iso_4939
02.01.2010, 22:44
trabzonsporlu olmak bir sereftir...........
ariftoprak
03.01.2010, 14:14
aslen mardinliyim doğma büyüme adanalıyım 6 yaşından beri Allaha şükür trabzonsporluyum.çevremde bende başka trabzonsporu tutan yok.
kimse kahvede 150 -200 3 ezik taraftarının arasında maç seyretmenin nasıl bi duygu olduğunu benim kadar iyi bilemez.hele bide gol yediğimizde çıkan o ses varya adamı mahvediyor.ama bide tam tersi olunca süper oluyor düşünün herkes susuyor tek başına bir tek sen bağırıyon.gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooolll
Bu bambaşka bir tutku, ayrı bir gurur kaynağı... Ve bu ateş tekrar büyüyerek saracak dörtbir yanı, Trabzonspor um yıkacak hegomonyayı, parçalayacak düzenin adi oyunlarını. Sadece biraz sabır. Güneşli ve BORDO MAVİ günler göreceğiz...
Alibeyoglu
03.01.2010, 14:19
Trabzonlu veya Karadenizli Olmayıp da Trabzonsporlu Olmak! dogrulugun dürüstlügün bas kaldirisin azimin yaninda yer almakdir
zekeriyya
12.02.2010, 22:12
arkadaşlar başlık bayağı bir geri düşmüş bulana kadar bayağı uğraştım
zekeriyya
12.02.2010, 22:13
alayına isyan forevır 61 (işyerinde herkezin dlinde)
Saltuk Buğra
12.02.2010, 22:13
bende aslen menteşeoğullarındanım. muğla-milas.. :) oda sayılıyo mu? :D
çevrem beni trabzonspor uğruna kırdığımı düşünüyor hep :D
ne geçim sıkıntısı ne arkadaşlarım ne sevgilim ne hastalık , trabzonsporun önüne geçemiyor
kaplanlar29
12.02.2010, 23:58
Ben Gümüşhanliyim insanlar fazla bilmiyor ama Gümüşhane de Trabzonspor umuzu tutan çok var.
Gumushane de daha cok cimbomlu var sonra tsli, bende gumushaneliyim ama OLESIYE TRABZONSPORLUYUM. babam , amcalarim hepsi tsli.
murat3861
13.02.2010, 00:09
arkadaşlar, ben kayseriliyim ve fanatik trabzonspor taraftarıyım.trabzonspora işimden, eşimden ve çocuğumdan daha fazla vakit ayırıyorum.Bilmiyorum yaptığım ne kadar doğru.Kayserispor- Trabzonspor maçlarında arkadaşların yanında tarafsız gözükmeye çalışsamda içten içe Trabzonun kazanması için dua ediyorum.Maçları aslen sivaslı olan bir polisle beraber bir kahvede izliyorum.Trabzonsporluluk bence gönüllü bir hastalık. Herkese selamlar.
Avrupa kupaları önemli...Oralarda alınacak iyi sonuçlar bizi yeniden konuşturulur olacak...Üstelik bu kez üstüne koymak için her zamankinden daha hazırız....
arkadaşlar, ben kayseriliyim ve fanatik trabzonspor taraftarıyım.trabzonspora işimden, eşimden ve çocuğumdan daha fazla vakit ayırıyorum.Bilmiyorum yaptığım ne kadar doğru.Kayserispor- Trabzonspor maçlarında arkadaşların yanında tarafsız gözükmeye çalışsamda içten içe Trabzonun kazanması için dua ediyorum.Maçları aslen sivaslı olan bir polisle beraber bir kahvede izliyorum.Trabzonsporluluk bence gönüllü bir hastalık. Herkese selamlar.
Gözümsünüz!
Helal Olsun!
Murat Acar
13.02.2010, 01:02
Bu başlığa daha önce yazdımmı hatırlamıyorum ama kısaca kendimden bahsetmek istiyorum.Ben Aslen Artvin'liyim Ama Annem yazları köye gidermiş Yaylaya çıkar yayladaki işleri yaparmış bende bir yaz günü yaylada doğmuşum ama kendimi bildim bileli Ankarada yaşadım taki üniversite ve iş için Ankaradan ayrılana kadar doğru dürüst hiç Karadenize gittiğim bile söylenemez...1993 den beri düzenli giderim artık memleketime...Trabzonsporlu oluşumsa kısaca mahalledeki Bizim Artvinli Mikail abi cinconlu ol sana kola ısmarlıycam her gün deyip dururken babama gidip baba en büyük takım kim dediğimde hala kulaklarımda çınlar o gür sesi TRABZONSPORDUR başkası yalan demişti.Ogün bugün o cinconluların arasında geçen çocukluk yıllarıma nispet bende zerre kadar bir yılma olmadı Herşeyimle TRABZONSPORLU olmaktan grur duydum.Bizim mikail abinin onca rüşvetine onca tehdidine rağmen o mahallede Cinconlu olmayan tek çocuk bendim Bu benim için ayrı bir gururdur.Hala bile Mikail abi Seni hep takdir ettim o çocuk yaşında bile onca baskıya rağmen yılmadan dimdik durman beni çok etkilemiştir der durur...Biz sadece Futbol takımı tutmuyoruz.Bizim için Bir yaşam Biçimi TRABZONSPOR.Dünyanın hiçbir yerinde yoktur Bordo Mavi renkleri bir arada gören iki yabancı anında çok samimi 40 yıllık dost gibi sohbet edebilsin.İşte bizim farkımız budur.Biz TRABZONSPORLUYUZ HEPİMİZ BİRİZ...Yanlız şu son olayları duyunca kendi içimizde kavgalar kendi içimizde tartışmalar heleki bunu medya önünde yapıyorlarsa böylelerinide kınıyorum onların TRABZONSPORLU OLDUĞUNDAN şüphe duyuyorum açıkçası...
Hüseyin Çümen
13.02.2010, 01:09
Gumushane de daha cok cimbomlu var sonra tsli, bende gumushaneliyim ama OLESIYE TRABZONSPORLUYUM. babam , amcalarim hepsi tsli.
bunda eminmisin ?
4-5 sene önce gümüşhane de bir okul hangi ilçe hatırlamıyorum ama okulu boyatma kararı vermişti fakat renkler konusunda demokratik bir seçim yapmak açısından öğrencilere sordular anket yapıldı ve okul anket sonucu %90 oyla bordo maviye boyanmıştı üstelik öğrencilerimizin hiç biri şampiyonluk görmemişti
BDiler61
13.02.2010, 01:12
Ben anne tarafindan Trabzonluyum ama benimde cok ozel bi durumum var dogma buyume Ankaraliyim ve Trabzonu ilk kez 15 yasinda gordum.Bunun yaninda babam ve abim ise fenerli.Tum cocuklugum baski altinda gecti ama yilmadim :D.Simdi Trabzonlu olup istanbul takimlarini tutan cocuklari gormek gercekten cok uzucu.
Çağatay_
13.02.2010, 01:24
Zonguldakspor'u tutardım diyen abinin mesajında Zonguldakspor kelimesini duyunca tüylerim diken diken oldu :)
Burak 1967
13.02.2010, 01:31
Ben Sürmeneliyim, yalnız başlıkla ilgili yazmamın sebebi oturduğum yer olan Çanakkale nin Biga ilçesinde yaşadığım bir anıyı paylaşmak. Biga daki pomakların (Bulgaristan göçmenlerinin bir grubu) içinde hatırı sayılır derecede Trabzonsporlu mevcut ve kahvelerde çatır çatır tartışırlar ezik taraftarları ile. 'Biga da kaldığım bir gün Trabzonsporun ankaragücü maçını izlemek için kahveye gittim, maç sırasında etrafı da arada süzüyordum, o sırada Trabzonsporun golünün gelmesi ile önümdeki 2 kişi sevinç çığlıkları ile yerinden ok misali fırladı. bende yatıştıklarında 'hemşerim merhaba, memleket nere diye sordum, birinin cevabını anlayamadım zaten Türkçesi kıttı, diğer biga dedi. tamam biga da... yani köken neresi, ben pomağım demez mi! sonradan öğrendim ki arkadaş fanatik trabzonsporlu imiş.'
Uyanık pomak atkıma sulanmış olsa da geri püskürtülebilmişti.
Madalyonun öteki yüzüde tartışılmaya açılmalı bence, çevremizde Trabzonlu olupta Trabzonsporu 2. takımı niyetine tutanlar kadar hiç desteklemeyen Trabzonlık. oflu iki aile dostumuz var. enteresam olan bu aile fertlerinin babaları Trabzonsporlu iken çocukları hasta gs li. bana kalırsa ruhun hissettikten sonra nereli olduğunun hiç önemi yok.
zekeriyya
13.02.2010, 08:07
komuşumuzun çocucuğu ki komuşumuz elazığlı trabzonspor u tutmaya karar verdi 12 yaşındaki çocuk ne dedi abi benim ne alakam var istanbulla ben trabzonsporluyum ve adamımda colman
Bugün Bir Doğulu Abi İle Karşılaştım, Kendisi Trabzonspor Taraftarı. Bunu Öğrendikten Sonra Kendisini Ayrı Bir Sevdim =)
Bende Kadıköy'de çalışırken bi ozolitçide doğulu bi abi vardı,bende tekke ve gökdenizin birbirlerine sarılarak sevindikleri bi resmi büyütmek için gitmiştim.
Bu doğulu arkadaş bu resmi görünce delirdi büyütücem bu resmi dedim,resmi büyüttük borcum ne kadar dedim bırak para almayı nerdeyse bana kendi para vericekti..
Ey büyük Trabzon nelere kadirsin :)
Emir Faruk
13.02.2010, 09:25
Ben doğma büyüme Bandırmalı'yım. Ortaokul yıllarından bu yana Trabzonspor taraftarıyım. Futbol haricinde Trabzon ile tek bağlantım eşimin Trabzonlu olmasıdır. Ayrıca şu an Güneydoğu'da görev yapan dayımın oğlu da Trabzonsporludur. Oturduğum mahallede Oflu bir abi var, kendisi ve 20'li yaşlarındaki oğlu fanatik derecede Bjk'li. Maçları izlediğimiz kafede tartışma konusu futbol olduğunda "Baktık siz tutmuyorsunuz bari biz tutalım dedik Trabzonspor'u" diyerek dalga geçerim hep onlarla.:D Bahsettiğim kafenin sahibi de fanatik Fb'li, kafede iki tane televizyon var, televizyonların birinin altında Fb atkısı diğerinin altında Trabzonspor atkısı asılı duruyor. Sağolsun kırmadı beni.:)
Mahalledeki caminin müezzini de Çanakkaleli olmasına rağmen Trabzonspor taraftarı. Maçları her zaman onunla izleriz. Kısacası Trabzonlu olmadığı halde Trabzonspor taraftarı olan kişi sayısı o kadar çok ki...
başlığı açana teşekkür ediyorum çok güzel bi noktaya değinmiş.bende ofluyum ama trabzonsporu tutuyorum:)
zekeriyya
13.02.2010, 11:56
şenol hocanın sürekli bahsettiği şey bu kökleri trabzonda ama tüm türkiye ye yayılmış trabzonspor takımı
trabzonspor tüm TÜRKİYE nin dir.
arkadaslar makedonyadan arkadaslarım var fanatik trabzonsporlu universitede tanışmıştım. yine kazak arkaadaslarımda vardı
zekeriyya
13.02.2010, 11:57
ayrıca bu başlığı sabit kalması gerekli diye düşünüyorum
çünkü bizi biz yapan en önemli konu başlığından biri
Hekimoğlu
13.02.2010, 12:00
İyi ki varsınız.
bahadır2561
13.02.2010, 12:12
erzurumluyum,dogma büyüme ankaralıyım trabzon'a hiç gitmedim AMA TS'mizin hiç bir maçını kaçırmam deplasmanlara giderim her işimi TS'ye göre ayarlarım.. Ailecek TS'liyiz...
kanımda var galiba :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.