Basketbol takýmýmýza ABD’li takviye
Basketbol takýmýmýz Amerikan NCAA Ligi takýmlarýndan Kent State University’den Michael Anthony Scott’ý kadrosuna kattý.
Trabzonspor’a transfer olduðu için mutlu olduðunu vurgulayan 2.03 cm boyunda ve 1986 doðumlu Amerikalý oyuncu Scott, “Ailemden kilometrelerce uzakta olmak zor. Onun dýþýnda burada güzel bir ortam buldum. Yaptýðým iþten zevk almak istiyorum. Bunun yanýnda izleyenlere de keyif vermek amacýndayýz. Ýyi bir takým olduðumuzu gözlemledim. Teknik heyet ve takým arkadaþlarýmýn ilgisi çok hoþuma gitti” açýklamasýnda bulundu.
Basketbol Takýmý Baþ Antrenörü Alaattin Yakan ise uzun süren araþtýrmalar sonucunda Scott’ý transfer ettiklerini belirterek, “Scott’un bize oldukça faydalý olacaðýný düþünüyorum. Üniversite kariyerinde yaklaþýk 13 sayý, 7-8 ribaunt ortalamasýyla oynuyordu. Bu rakamlar üniversite liginde önemli bir ortalama. Scott’ýn en büyük özelliði en az 3 pozisyonu çok rahatlýkla oynayabilmesi. Yani ikinci ligde sýkýntý çekebileceðimiz tüm noktalarda bize faydalý olabilecek bir oyuncu olmasý sebebiyle kendisini tercih ettik. Klasik bir 4 numara sadece tek bir bölgede oynayabilir. Ama Scoot 2,3 ve 4 numaralý pozisyonlarda görev alabiliyor. Ayrýca ribauntçu, savunmacý, atlet ve dirençli bir oyuncu olmasý önemli özellikleri. Ýyi bir oyuncu aldýðýmýzý düþünüyorum. Zaman içerisinde umarým haklý çýkarýz” dedi.
Yakan, Michael Anthony Scott’ýn kadroya katýlmasýnýn ardýndan transfer çalýþmalarýný tamamladýklarýný sözlerine ekledi.
Yeni sezon hazýrlýklarýnýn da büyük bir hýzla devam ettiðini dile getiren Yakan, “Geride kalan iki haftayý tamamen ön hazýrlýk çalýþmasý yaparak tamamladýk. Oyuncularýn konsantrasyonlarý çok üst düzeyde. Bu oldukça sevindirici. Bunun dýþýnda tesislerde kamp yapmamýz takým olma sürecimizi bir hayli hýzlandýrdý. Düþündüðümden çok daha erken oyuncularýn kaynaþtýðýný gördük. Bu gelecek için büyük avantaj. Çünkü kalabalýk bir kadromuz var. Her mevkide 2 oyuncumuz bulunuyor. Bu tür iyi takýmlarda ileride oynama sorunlarý doðabilir. Bu sorunlarý aþmanýn en iyi yolu takýmýn iyi arkadaþ olmasýdýr. Onu çözmeye baþladýk. Özverimiz, mücadele düzeyimiz çok üst seviyede. Kazanmayý çok isteyen, her top için yere atlayan bir takým olmak amacýndayýz. Tüm Trabzonlularý aileleriyle maçlarýmýza bekliyoruz. Onlara iyi bir oyun izleteceðiz” diye konuþtu.
Michael Anthony Scott
BOY: 2.03 M
KÝLO: 94 KG
Senior olarak oynadýðý 2008 yýlýnda mezun olan oyuncunun performansý istatistiklere aþaðýdaki þekilde yansýmýþtýr.
35 maçta : 13.2 sayý
6.3 Ribaunt
1.1 assist
1.1 top çalma
Toplam atýþ % 48.5
3 sayý % 39.6
Serbest atiþ % 85