29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 51 kiloda mücadele eden boksör Furkan Ulaş Memiş, Hindistanlı rakibi ile yaptığı maçın üçüncü raundunda 12-3 yenik durumdayken antrenör Cahit Süme ringe Trabzonspor havlusu attı.
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli maçın ardından yaptığı açıklamada, hem havlu atılması hem de havlunun Trabzonspor havlusu olması nedeniyle milli müsabakada böyle bir şeyin olamayacağını belirterek, Türkiye'ye dönüşte konunun sorumluları hakkında soruşturma başlatacağını belirtti.
"Hakemlere çok sinirlendim"
Çin’in başkenti Pekin’de devam eden Olimpiyat Oyunları’nda, 51 kiloda mücadele eden boksör Furkan Ulaş Memiş, ilk turda Hindistanlı rakibine yenilerek elendi.
Müsabakanın ilk raundunu 5-0, ikinci raundunu 9-2 yenik durumda tamamlayan Furkan Ulaş Memiş, üçüncü raundda 12-3 yenik durumdayken, Milli Takım Antrenörü Cahit Süme, hakemlere sinirlenerek havlu attı. Böylece mağlup olan Furkan Ulaş Memiş olimpiyatlara ilk turda veda etti.
Milli Takım Antrenörü Süme müsabaka sonrası yaptığı açıklamada, 3. raundda havlu atmasının istem dışı bir hareket olduğunu belirterek, "Hakemlere çok sinirlendim. Çünkü Hindistanlı sporcunun puanlarınıhemen verirken, Furkan’ın yumruklarına puan vermediler. Havluyu bir anlık öfkeyle istem dışı olarak attım. Bu hakemlerle zaten müsabakayı kazanamazdık" diye konuştu.
Sporcusu Furkan Ulaş Memiş’in henüz çok genç bir sporcu olduğunu ifade eden Cahit Süme, "Tecrübe eksiği var. Fakat zamanla daha iyi olacak. Burada ilk turda elenmiş olsa da 2012 Londra Olimpiyatları’nda mutlaka madalya kazanacağına inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı
Kaynak: milliyet.com.tr
ya bu olayın neresi ayıp çocuk 17 yaşında adam devamlı vuruyordu maçı izledim, abondone oldu adam da havluyu atmak zorunda kaldı, kaldı ki antrenörün dediği doğru paso adama puan veriyorlardı, olayın bizi en çok ilgilendiren kısmı ise Trabzonspor havlusu olayı, milli bir mücadele olabilir ama havlu bu sonuçta ne gibi bir sakıncası var çocuğun Trabzonlu olmasının?! boksta havlu atmanın da ayıp olduğunu ilk defa duydum, bıraksaydı da gencecik çocuk beyin tranvasımı geçirseydi, spor müsabakalarına bu kadar bilinçsiz bu kadar kazanma odaklı bir bakış açısı olabilir mi kazanmakda var kaybetmek de havlu atmakda ne var bunda?!