Ersun Yanal`in yerinde olsam mac bitiminden sabaha kadar Gökhan ile Umut`a Avni aker`de gol calismasi yaptirirdim.Gerci bunu idmanlarda yapmasi lazim ama bugünkü maci bu iki ö....n kacirdiklari yüzünden kaybettik.
Ersun Yanal`in yerinde olsam mac bitiminden sabaha kadar Gökhan ile Umut`a Avni aker`de gol calismasi yaptirirdim.Gerci bunu idmanlarda yapmasi lazim ama bugünkü maci bu iki ö....n kacirdiklari yüzünden kaybettik.
dediğin kısmen doğru ve daha yazmıyorum < ama spor kamuoyu falan boşver sen < onlar hiçbir zaman trabzonu sevmedi... isterlerki trabzon hüseyini 40 yaşına kadar oynatsın ve yerine iyi bir adam almasın,tabiki bu bizi sevmeyen 3 ezik odaklı kamuoyunun işine gelir... nihayetinde transfer sezonu değil ve şimdilik bu konuyu geçelim ...
Gün duygusal olma günü değil. Külahımızı önümüze koyup düşünmeliyiz:
1-Tüm takımlar oyuncu değişiklikleriyle canlanırken, TS neden oyuncu değişikliklerinde tamamen çöküyor?
2-Ziya Doğan'ı torpille oynattığı oyuncularından dolayı yerden yere vuran bir tararftar kitlesi olarak Ersun Hoca'nın "Selçuk" konusundaki takıntısı hem hocayı hem de parlak bir gelecek vaadeden Selçuk'u "bitme" noktasına getirmiyor mu?
3-Hüseyinle birlikte bugün sahanın iyileri olarak görülen Colman-Yattara-Alanzinho isimleri bu takımda 90 dk birarada oynamadıkça gol yollarında her maçta zorlanacağımızı neredeyse lig biterken daha niye anlayamadık? Bu 3 lü Colman çıkarılarak dağıtılana kadar geçen kısa süre içerisinde Konya ceza sahasından çıkamaz hale gelmedi mi?
4-Alanzinho göbekte bile kısa süre oynamasına rağmen bugün çok etkili biri olduğunu kanıtlamasına rağmen göbekteki Colman'ı sol çizgiye çekmenin anlamı nedir? Alanzinho göbekte oynarken Egemenin sol açık gibi orta yapmaya çalışması, Yattara sağ kanada geçince Song'un sağ açık gibi ileri çıkışının anlamı nedir? Ne zaman Alanzinho sol çizgide, Yattara sağ çizgide Colman ise ikisine de servis yapacak şekilde ortada oynayacak? (Yani en iyi oldukları yerlerde)
5-Oyunun sıkışan bölümlerinde kötü oynayan ama kilit açabilecek oyuncuların oyundan çıkarılmasının anlamı nedir ve bu sezon başından beri kaçıncı kez tekrarlanmıştır? Ersun Hoca niçin herkesin gördüğü en basit şeyleri görememektedir? Gol atmak için sahada 3 santraforun komik olduğunu, yapılması gerekenin 2 kanatla oyunu tamamen rakip ceza sahasına yıkmak olduğunu niçin teknik heetimiz dışında herkes bilmektedir? TS bugün Alanzinho oyuna girince sadece sağ kanattan Konya kalesini ablukaya almamış mıdır? Bir de çift kanatla aynı baskı olsaydı neler olabilirdi acaba? Niçin 20 hafta bunun denenmemesini anlarım da "beklenen "sol açık" geldikten sonra son 3 hafta niçin 5 dk bile denenmedi bu? Her takım çift kanatlı oynarken bizdeki "Çift kanat allerjisi" nereden geliyor?
6-Taraftar niçin son 2 C.tesi maçında maç seçmiş ve tribünde en az 5000 kişi değişerek kombineleri farklı kişilere vermişlerdir ve tribünlerin sezon baından beri sürekli iyiye giden görüntüsü son 2 maçta dibe vurduğu gibi 6 puan da uçup gitmiştir? Sezon başından beri çok zor durumlara düşülen bir çok maçı çeviren taraftar nereye gitmiş ve daha maçın 5. dk sında tüm takımın ayaklarını birbirine dolaştıran bir taraftar ortaya çıkıvermiştir? Maçın devre arasında stadyumda "Sevgili TS taraftarları lütfen takımımızın moralini bozmayalım, tüm başarılarında bu takımın yanında taraftarı olmuştur." diye insanı yerin dibine sokan bir anons yapılmıştır? Bunun ayıbı nasıl temizlenecektir?
7-Her takımın her takımı yenebileceği bu ligde hala şampiyonluk şansı en yüksek olan takımlardan biriyiz. Çünkü deplasmanlarda içeride kaybettiklerimizi sadece biz telafi edebiliyoruz. Ama Denizli ve Konya maçlarındaki taraftarı ve Ersun Hocayı gördükten sonra bu takımın alabileceği en iyi derecenin lig 4. lüğü olabileceğini düşünüyorum. Maalesef.. Çünkü ne taraftarın düzeleceğinden ne de Ersun Hoca'nın kovulacağı güne kadar doğruları yapacağından hiçbir ümidim kalmadı. Olacak olsaydı çoktan olurdu. Ersun Hoca ile Avrupada büyük başarılar yakalayacağımıza inanıyordum. Ne yazıkki kendini kovdurma sürecine girdi artık. 60 trilyon harcandıktan sonra "bu kadarını ben de yapardım" diyenlerin sayısı yönetim kurulunda da her geçen gün artıyor. Cebinde toprak taşıyarak sahaya atıp uğur deneyen Ziya Doğan'dandaha büyük takıntıların olduğunu yeni öğrendik Ersun Hoca'nın.. Yazık ediyorsun Ersun Hoca... Hem kendine, hem de TS a... Ve ne yazıkki etmeye de devam edeceksin gibi görünüyor. Ben bu takıma her zaman güveniyorum. Ama oyuncu değiştirerek son maçlarda takımı bitiren sana ne yazıkki hiç güvenim kalmadı. Bugün sadece 10 dk mükemmele yakın oynadık ama Colmanı alarak son verdin yine.. O dk dan itibaren Denizli maçındaki zavallı takım tekrar sahadaydı. İşte taraftarın tepkisi buna sadece.. Gol de kaçar, maç ta kaybedilir.. Umarım tüm umutsuzluğuma rağmen GS maçından itibaren beni yanıltırsın. Sen efendiliğinle bu takıma ne kadar yakışıyorsan, takıntılarınla da bir o kadar yakışmıyorsun. TS maç kaybedebilir. Ama 90 dk gereken her şeyi yaptıktan sonra...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Seneye A.Aker her sene olduğundan daha fazla " Fa-tih Tek-ke " diye inleyecek. Fatih alınsa da, alınmasa da... Çünkü A.Aker daima en büyük ihtiyacı dile getirmiştir...
İsaac'in kattığından veya katabileceğinden çok daha fazla katkı yapıyordu hücuma, Colman...
Onu geçtim, Selçuk'un takıma savunma anlamında verdiğinden daha fazlasını da veriyordu savunmaya..
Neresinden bakarsak bakalım yanlış bir değişiklik idi..
Kardes, ne yazikki kaliteli ön libero sayisi o kadar'da fazla degil. Biliyorsun Fenerbahce Mehmet Aurelio'yu kaybetti, simdi nerelerdeler. Zaten o kadar iyi ön libero olsa onu türk vatandasi yapmazdilar zamaninda. Dogru olan, biz sadece üc orta sahayla oynuyoruz ve Hüseyin ne kadar defansif iyi isler yapsada, ofansik katkisi hemen hemen sifir. Bu bizim icin önemli bir handikap. Mesela Selcuk formsuz su an ve orta saha'mizda tüm yaraticilik Colman'in omuzlarina biniyor. Colman'inda en büyük sorunu bence, top ayagina ne kadar cok yakissada, yeterince dinamik degil, onuda söylemek lazim.
"Adalet zengin bir hazinedir, günü gelince herkese lazım olur..."
Abı dogruyu soylemek gerekırse benım canım cok sıkılmıs ve umutsuzlasmıstım ama senınle gırdıgımız dıyalogtan sonra daha cok ınanıyorum.Gs macını ıns kazanırız ve herseye devam ederız.Trabzonlu olsam gelmek ıcın herseyı de yapardım maca.Ama en yakın zamanda mecıdıyekoye gıdıp colman forması alıcam hacettepe deplasmanınıda heyecanla beklıyorum.Hep destek Tam destek...
Bu maçta Ersun yanala söyleyebileceğim tek şey nasıl Ziya doğan celalleddini oyundan almazdı inat ederdi ,işte oda selçuğa öz oğlu muamelesi yapıyor bu takıma yazık oluyor.90 dk hiç bir şey yapmayan selçuk yerine el insaf rezil bile oynasa başka bir futbolcu alabilirdi..Ama almadı alamıyor almıyor yazık ya yazık ...
Ersun yanalla kafaya oynarız ama şampiyon olamayız...Olamayız...
Kendisine taraftarlık adına hep desdek dedik o ne yapıyor tüm bir trabzonu bir selçuğa değişiyor...
Gökan yada umut eğer golçü ise gol atacak 2 mt reden topu dışarı yada kaleciye vermeyecek...çalışacak çalışacak gol atmaya antreman yapacak ...
Ya gökhan yada umut oynamayacak yada biz asla şampiyon olamayacağız ...kim oynayacak bu saaatten sonra isterse alt yapıdan genç iki çoçuk oynasın ama umut yada gökan oynamasın....
Ersun yanal kendinede bizede yazık ediyor biraz daha iyi düşünmeli hatalarını görmeli...
''7''
Ya biri bana birşeyi açıklasında ondan sonra eleştirelim amenna.
Lig Tv bir anket yapmış. Sezon başından beri en çok net gol pozisyonuna giren takım Trabzonspor. Sadece Gökhan Ünal 41 kez yüzde yüzlük net gol pozisyonuna girmiş ve sadece 9 unu gole çevirmiş. Başarı oranı %21. Galatasaraylı Milan Baros 31 kez gol pozisyonuna girmiş ve 15 ini gole çevirmiş. Başarı oranı %48.
Neyse konuya dönelim. Ne diyorduk, en çok pozisyona giren takım Trabzonspor. Buda demek oluyor ki Ersun Hoca tam da bizim istediğimiz hucüm sistemini oynatıyor. Bugünki maça bakın. En az 5 tane %100 lük karşı karşıya pozisyon var. Ama onu gole çevirecek beceri yok. Düşünün o pozisyonların gol olduğunu. Hanginiz değişikliklerden bahsedersiniz? Ne yani çıkıp Ersun Hoca mı gol atacaktı?
Eğer bu sene şampiyonluk giderse (ki umudum kalmadı artık) inanın bunun sorumlusu sadece ve sadece gol atma görevini yerine getiremeyen futbolcularımızdır.
Hadi pozisyonumuz olmasa ''tamam'' deriz. Ama ne yazıktırki en çok pozisyona giren ve atamayan biziz. Acı ama gerçek.
ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
"Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''
Bu arada taraftar da şapkasını önüne koyup düşünmeli. Neden bu takım dışarıda bu kadar başarılı iken kendi sahasında maç kazanamıyor?
Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!- Eomer -
Ersun hocayı tukaka edenler, bir zahmet yerine isim önersinler eleştiri yazılarının sonunda. Merak ediyorum önerilerini.
Avni Aker'deki taraftar futboldan anlamıyor. Anlasaydı çekirdek çitletip maç boyu homurdanacağına, bize yapılan faullere hakemin hatalı kararlarına anında tepki verir, takımı ayağa kaldırmak adına var gücüyle tezahurat yapardı
Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Ersun Yanal'ın tek hatası var: Mesela Konyaspor maçı haricinde bu takıma gram faydası olmayan Isaac'den halâ medet umması gibi. O kadar maçta (yedek olsada) zaman almasına rağmen Isaac ısrarı yerine Barış veya Göksu'yu düşünebilirdi. Çünkü Isaac'in performansına bakıldığı zaman Barış ve Göksu tercihlerinde kaybedecek bir şeyi olmazdı. Bunun dışında alternatif olarak tercih edilen ve yine pek katkısı olmayan Ceyhun yerine Faty Papy'de tercih edilebilirdi. Bu tercihinde de kaybedecek bir şeyi yoktu Ersun hoca'nın.
Isaac ve Ceyhun, ellerine geçen fırsatları bir güzel harcamaya devam ederken -Barış Memiş, Göksu ve Faty Papy tercihlerini düşünmesi için gerekli ortam halâ mevcut.
Bunların dışında Ersun Yanal'ın eleştirilecek fazla bir şeyi yok.
Klasik olacak ama ciddi anlamda bu forvet hattı Capello, Jose Mourinho, Alex Ferguson gibi teknik adamları bile ip'e götürür.
Konu erol_izm tarafından (07.03.2009 Saat 20:02 ) değiştirilmiştir.
Get up, stand up: dont give up the fight!
Hocaya isyan edenler, sezon başında hocanın forvet konusunda ilk tercihinin Rukavina olduğunu unutmasınlar.
Bu gün ne deniyor ilerde top tutamıyoruz.
Yönetim prestij için kimsenin haberi yokken G.Ünal'ı almıştır. Kabul bende bayram ettim Gökhan transferine ama geldiğimiz günde hocanın tercihlerinin daha elzem olduğu ortaya çıkmıştır.
koyu ersuncular şimdi yine saldırıya geçer ama ben yine de kendimce onda gördüğüm yanlışları yazayım buraya. çoğunluk eleştirmek için sezon sonundaki hüsranı bekliyor ama bana göre su testisi du yolunda kırılmalıdır. o yüzden bugünden yapılacak yanlışlıklar bizi şampiyonluktan uzaklaştırmanın aksine bizi şampiyonluğa yakınlaştırır.
bizler Ersun Yanal ın gelişine, onun farklı tarzından, bilimsel çalışmalarından, iddaalı duruşundan, başarıya açlığından, hücum futbolundan, gençlere verdiği değerden dolayı sevindik. Ancak bizim tanıdığımız Ersun hocayla son dönemlerdeki, özellikle son 10 haftadaki Ersun hoca arasında dağlar kadar fark var. Adeta Ersun hoca, onu o yapan değelerin hepsine ihanet ediyor.
Hocam, Trabzonspor ,,,, Ankaragücü, gençlerbirliği yada manisaspor değildir bunu farketmen lazım. Sen buraya gelerek büyük bir sorumluluk aldın, ama demeçlerinde bu sorumluluğu kaldıramıyor hissi veriyorsun. Büyük takım antrenörlüğü zordur, sabır ve güç ister, tepkileri göğüslemeyi gerektirir, devamlı gelecek olan eleştirileri düzgün karşılamayı gerektirir.
Hocam, sol açığım yok dedin, sol açık alındı. Bütün imkanlar zorlandı, çok büyük paralara bir adam aldık ama sen bunu oynatmıyorsun. Oynatacağın zamanda da sağ açığını kesmeye kalkıyorsun. Sol açık alındı diye sağ açığı kesik yiyen tek takımız. Eğer bu transfer senin isteğinse oynamaması senin başarısızlığın, eğer yönetim zorla aldıysa bu yine senin başarısılığın çünkü senin iraden dışında transferler yapılıyor demektir.
Hocam, Selçuk diye bir kardeşin var maşallah, baba evladına o kadar sabır ve müsama göstermez. Sen böyle çifte standartlı yaklaşımlarda bulunduğun sürece hem yedek kulübeni köreltirsin hem de takım içindeki arkadaşlığın altına dinamit koyarsın. Selçuk haftalardır dökülüyor ama hep sahada ve her duran topun başında. Bu maçta bile hiçbir şey yapamayan adama en tehlikeli yerden kazanılan frikiği attırdın ki o anda sahada frikikleri Selçuk tan çok daha iyi olan bir Yattara vardı. Yattara sana dönüp "ben atayım" diye işaret yaptı sen yedek kulübesinden "okey" verdin ama frikiği Selçuk kullandı. Bir büyük takım teknik direktörü otoriter olmalıdır. Oyuncularına kararını çiğnetmemelidir.
Hocam, bizim bu sene şampiyonluğa ihtiyacımız olduğu kadar senin de bizde yaşayacağın başarılara ihtiyacın var. Burada sen olası bir başarısızlık yaşadın mı silinir gidersin. Trabzonspor senin bir bakıma son şansın gibi bir şey artık. Ve şunu da sakın unutma, bu kulüp senin de kendini Türk futboluna tekrardan kabul ettirebilmen için en büyük fırsat. Bu hataları yapmaya devam edersen kendine yazık edersin. Hem kendini hem de bizi yakma.
Hocam, kaybedilen puanlarda tabiki kaçan pozisyonların payı var sen bunun arkasına sığınma. Sen gerçekten hatalarını gör artık. Pisliği halının altına iterek pisliği sadece biriktirirsin asla temizlemezsin.
Hocam sen sen ol eleştirilere kulak ver, kendine en acımasız eleştiriyi de yine sen yap ve doğruyu bul artık. Takımın buralara gelmesinde büyük pay senin, ama artık gözüken düşüşte de en büyük pay senin. Sezon sonu hüsran yaşandığında sana yüklenen zaten çok olacak, sen yolunu kaybettikten sonra sana "kaybolduk" diyen çok olacak. Ama sen gel yol üstündeyken daha iyi yolu gösterenlere de bir kulak ver.
Konu İlker ToSun tarafından (07.03.2009 Saat 20:06 ) değiştirilmiştir.
İsaac'i oyuna almak doğru hareketti. Önceki maçta 2 gol atmıştı İsaac. Ama Colman'ın çıkması yanlıştı. Her şeye rağmen Ersun Yanal iyi oynattı takımı. Hataları vardır ama doğruları daha fazladır. Top çizgiyi geçmiyorsa bunun hesabı hocaya kesilemez.
Arkadasim, Trabzonspor deneme tahtasi mi? Hele Unal bir kac yil calissin, biraz top oynatsin baska takimlara, ondan sonra dusunuruz....
Evet istifa diyen isim onermeli???
Ersun Yanal Aragones ten kotu mu?
Ersun Yanal Skibbe den kotu muydu?
Ersun Yanal Denizli den kotu mu?
Ersun Yanal Korkmaz dan kotu mu?
Zaten Ersun Hoca biraz daha iyi olsa Milan i, Barcelona yi calistirirdi. Bence en az uc sene daha bu yonetim, bu kadro, bu teknik heyet ile devam...
Eger istikrar saglanirsa, Trabzonspor bu sene olmazsa seneye, seneye olmazsa bir sonraki sene, o da olmazsa bir sonraki sene muhakkak sampiyon olacaktir.
Yine Yeni Yeniden
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)