Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ne verdik, ne bekliyoruz?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ne verdik, ne bekliyoruz?

TS Clup?lardan geçtigimiz sene içersinde kendime ve ogluma vede arkadaslarima hediye olarak yaklasik 500 milyonluk alis-veris yapmisim.Simdi sizlerle küçük bir hesap yapalim.100.000 üye kapsamindaki en az 50.000 kisinin tabi birazda maddi durumu buna yeterli olacak; senelik en az 250 milyonluk alis-veris yaptgini varsayalim.Bu aylik yaklasik 20 milyona tekamül eder.Heralde en az 50.000 çalisan veya is sahibi Trabzonlu bir vatandas senede 250 milyonluk alis-veris yapabilir.Senelik ciro 12.500.000 YTL eder.(yani 12 trilyon) Kulübümüz kimi üründen %50 kimi üründen %30 dan asagi kar etmemektedir.Yani ortalama %40 eder.Tabi ürün basina kar marji farkli olabilecegi için biz bunu net %30?dan hesap edicez.
    Resmi ürünlerden saydigimiz kisi ve sartlarda yapilacak alis-veris sonrasi kulübe senelik 3.750.000 YTL kar kalacaktir.
    fficeffice" />
    Gelelim kombinelere ; iste size dünyanin en komik haberi 6 sampiyonlugu sayisiz kupasi olan Trabzonspor?un kombine bilet fiyatlari:

Açik : 25 YTL
    Maraton: 50 YTL
    Kapali : 100 YTL
    V.I.P 1 : 200 YTL
    V.I.P 2 : 400 YTL

Allah askina bu kadar komik bir sey olabilir mi Trabzonun senelik V.I.P kombinesi Fenerbahçenin bir avrupa kupasi maçi numarali bileti...Peki olmasi gereken nedir? En az olmak kaydiyla Açik 200 Maraton 350, kapali 850, V.I.P ise adi üstünde özel oldugu için en az 2000 YTL olmalidir.

3000 açik kombine 600.000 YTL
    7000 Maraton 2.450.000 YTL
    3000 Kapali 2.550.000 YTL
    V.I.P 2.000.000 YTL

Toplam sezonluk kombine satisi 14.000 bilet için 7.600.000 YTL....Tabi yari masrafi hatta %75?i sponsorlara yaptirilacak yeni bir 40.000 kisilk stad?ta bu kombineler 15.000.000 YTL?ye çikar.Tabi yeni stad hayal oldugu için biz realite hesabiyla devam edelim.

Gelelim dergiye dedik ya her sey 50.000 kisi üzerinden hesaplaniyor.Bu durumda her ay alinacak dergilerle senede 600.000 dergi yaklasik 1.250.000 YTL gibi hiç azimsanmiyacak bir kar getirir.Içi,ne alinan reklamlarda 50.000 tiraj olunca buna göre articak, bunun geliri ise dergi tirajinin 2 kati olacaktir.

Tüm bu veriler isiginda biz taraftarlar olarak senede 50.000 kisi yukarida saydigim islemleri yaparsak kulübümüze yilda üyelik aidatiyla birlikte 25.000.000 YTL (yani 25 trilyon) bir anlamda yaklasik 15 milyon Euro eder.

Bu tutara kulübün yayin geliri,sponsor anlasmalari,ve diger gelirleri eklediginizde Fenerbahçenin nasil bu transferleri rahatça yaptigini anlarsiniz.

Kisaca Trabzonun zengin yöneticiye degil kulübünü gerçekten seven onu kimseye muhtaç etmiyecek senede yalnizca ve en az 750 YTL harciyabilecek 50.000 maddi gücü yeterli taraftara ihtiyaci vardir.Tüm bu saydigim organizasyonlari yapabilecek zeka ve akilda bir yönetici profili bu takimin basina gelmiyecegine göre is kulübün gerçek sahibi bizlere kalmaktadir.

Eger yazdiklarimda en ufak bir fenomen veya yanlis gören varsa buyursun sebeblerini yazsin...Çünkü gerçek budur![img]smileys/smiley1.gif[/img]
    Akşam çocuğumun boğazından geçen lokmayı sindirebilmesidir TRABZONLU oluşum!

İlk olarak greywolf tarafından gönderildi
    TS Clup?lardan geçtigimiz sene içersinde kendime ve ogluma vede arkadaslarima hediye olarak yaklasik 500 milyonluk alis-veris yapmisim.Simdi sizlerle küçük bir hesap yapalim.100.000 üye kapsamindaki en az 50.000 kisinin tabi birazda maddi durumu buna yeterli olacak; senelik en az 250 milyonluk alis-veris yaptgini varsayalim.Bu aylik yaklasik 20 milyona tekamül eder.Heralde en az 50.000 çalisan veya is sahibi Trabzonlu bir vatandas senede 250 milyonluk alis-veris yapabilir.Senelik ciro 12.500.000 YTL eder.(yani 12 trilyon) Kulübümüz kimi üründen %50 kimi üründen %30 dan asagi kar etmemektedir.Yani ortalama %40 eder.Tabi ürün basina kar marji farkli olabilecegi için biz bunu net %30?dan hesap edicez.
    Resmi ürünlerden saydigimiz kisi ve sartlarda yapilacak alis-veris sonrasi kulübe senelik 3.750.000 YTL kar kalacaktir.
    fficeffice" />
    Gelelim kombinelere ; iste size dünyanin en komik haberi 6 sampiyonlugu sayisiz kupasi olan Trabzonspor?un kombine bilet fiyatlari:

Açik : 25 YTL
    Maraton: 50 YTL
    Kapali : 100 YTL
    V.I.P 1 : 200 YTL
    V.I.P 2 : 400 YTL

Allah askina bu kadar komik bir sey olabilir mi Trabzonun senelik V.I.P kombinesi Fenerbahçenin bir avrupa kupasi maçi numarali bileti...Peki olmasi gereken nedir? En az olmak kaydiyla Açik 200 Maraton 350, kapali 850, V.I.P ise adi üstünde özel oldugu için en az 2000 YTL olmalidir.

3000 açik kombine 600.000 YTL
    7000 Maraton 2.450.000 YTL
    3000 Kapali 2.550.000 YTL
    V.I.P 2.000.000 YTL

Toplam sezonluk kombine satisi 14.000 bilet için 7.600.000 YTL....Tabi yari masrafi hatta %75?i sponsorlara yaptirilacak yeni bir 40.000 kisilk stad?ta bu kombineler 15.000.000 YTL?ye çikar.Tabi yeni stad hayal oldugu için biz realite hesabiyla devam edelim.

Gelelim dergiye dedik ya her sey 50.000 kisi üzerinden hesaplaniyor.Bu durumda her ay alinacak dergilerle senede 600.000 dergi yaklasik 1.250.000 YTL gibi hiç azimsanmiyacak bir kar getirir.Içi,ne alinan reklamlarda 50.000 tiraj olunca buna göre articak, bunun geliri ise dergi tirajinin 2 kati olacaktir.

Tüm bu veriler isiginda biz taraftarlar olarak senede 50.000 kisi yukarida saydigim islemleri yaparsak kulübümüze yilda üyelik aidatiyla birlikte 25.000.000 YTL (yani 25 trilyon) bir anlamda yaklasik 15 milyon Euro eder.

Bu tutara kulübün yayin geliri,sponsor anlasmalari,ve diger gelirleri eklediginizde Fenerbahçenin nasil bu transferleri rahatça yaptigini anlarsiniz.

Kisaca Trabzonun zengin yöneticiye degil kulübünü gerçekten seven onu kimseye muhtaç etmiyecek senede yalnizca ve en az 750 YTL harciyabilecek 50.000 maddi gücü yeterli taraftara ihtiyaci vardir.Tüm bu saydigim organizasyonlari yapabilecek zeka ve akilda bir yönetici profili bu takimin basina gelmiyecegine göre is kulübün gerçek sahibi bizlere kalmaktadir.

Eger yazdiklarimda en ufak bir fenomen veya yanlis gören varsa buyursun sebeblerini yazsin...Çünkü gerçek budur![img]smileys/smiley1.gif[/img]
    [img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]

Yorum

iste budur!!!arkadasimin yazdiklarina köküne kadar katiliyorum ve alkisliyorum..lütfen herkes yakinlarina arkadaslarina bu konuyu aktarsin trabzonsporumuzu sevenler bunun için zaman harcasin gerisi palavra gerisi bos!!!
      Profesyonelleşemeyen Kurumsallaşamayan hiç bir kurumun başarılı olabilmesi mümkün degildir!!!(spartaküs)

Yorum

güzel demissin ayrica bende senin gibi düsünüyorum ,iilk once yöneticelrden çok biz kendimizi sorgulamaliyiz,trabzon ist da olsun alirim kombine biletimi,VIp 400 ytl ne olacakki ,bedeva ,çok uyguin fiyat bunlar neden millet almiyorki,maraton tribünin hep dolu olmasi gerekir bence

@zafercalikoglu
        @trabzonspor

Yorum

fb bugünlere kolay gelmedi....yillarca bos tribünlere oynadilar...tesislesme ile birlikte saha sonuçlarinda basari da geldi...tesislesme ve basari geldikçe taraftar stadi doldurmaya ürün almaya basladi...zaten taraftar arasinda ürün alma kültürü yayilmaya ve yerlesmeye basladikça saha sonuçlarinda aksama bile olsa söz konusu kültür fazla etkilenmiyor...taraftan aldikça, kulüp kazaniyor, kulüp kazandikça, daha fazla tesis, futbolcu pesinden geliyor...taraftar almaya devam ediyor...böylece, reha'nin anlattigisekildedevamli bir gelir kapisi açilmis oluyor...

tabi bu bence bir süreç...su an ki yönetim bu yolda bana göre dev adimlar atiyor....semereleri önümüzdeki yillarda alinmaya baslanacaktir...bizim de bu arada elimizden gelen, gelmeyen herseyi yapmamiz lazim....trabzon insaninin bu konularda,tv. programlariyla, brosürlerle bilinçlendirilmesi lazim mesela...yönetimin konumu itibariyle yapabilecegi çok sey var(tv, radyo, brosür, bilboard ilanlari vs)...bilet parasi indirmek yetmiyor maalesef...
          Rüyaları gerçeklestirmenin en kestirme yolu uyanmaktır...

Yorum

arada sirada iç saha maçlarini istanbulda oynasalar yeter de artar ben sadece takimi görmek için 50ytl veririm

Yorum

Bu konuda bazi seyler karalamistik Trabzonsporun gelecegi adli baslikta;

Tesislesmenin ve ticari faaliyetlerin etkin kullanilmasi ile ilgilidir bu konular.

Ancak biz daha yeni basliyoruz ve bu mantigi herkesin kavramasi lazim esas zor olan da bu. Yönetime çok is düsüyor çooookkkkkk.
              Yeni bir stad istiyoruz...
              Trabzonspor taraftarina ve takimina yakisan bir stad...Trabzonspor üye no: 13911

Yorum

İlk olarak ayoga tarafından gönderildi

arada sirada iç saha maçlarini istanbulda oynasalar yeter de artar ben sadece takimi görmek için 50ytl veririm

Dogru,artik Trabzon halki bikmis,ama biz açiz. Istanbula AYDA bir gelse Trabzon,ya da kupa maçlarini bari burda oynasa ne olurdu? Sen 20 yildir hiçbirsey alamayan taraftardan da bunu bekleyemezsin,ama ben son 1 yildir takimimdan cok memnunum,onca zorluga ragmen hala hedefine ilerliyor,hem de dimdik.
                Trabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!

Yorum

Arkadaslar lütfen olayi saptirmayalim. Bu gerçekten ciddi bir konu ve bunu, "TS maçlarini Istanbul'da oynasin" gibisinden anlamsiz noktalar çekip olayin özünden uzaklasmayalim.

Reha'nin fikrine temel olarak katiliyorum. Öncelikle Istanbul ile Trabzon sehirleri arasindaki farki unutmadan konuya deginelim. Trabzon ile Istanbul'un ekonomik açidan kiyaslanamayacagi malum. Ama yine de TS için bahsettigin seyin olmasi hayal degil. TS'un Dünya'nin her yerine yayilmis bir taraftar kitlesi var. Bu kadar fazla taraftardan böyle bir grup çikarmak hayal ürünü birsey degil. Pekala basarilabilir bence de. Ama bunun için biraz daha organize olmak gerekiyor. Bir anda 50.000 sayisina hemen ulasilamaz ama önce daha küçük rakamlar hedeflenip sonra bu artirilabilir. Belki 50.000 olmaz daha az olur belki 50.000'den de fazla olur. Ilk asamada önemli olan sayidan çok bu zihniyetin oturmasidir. Bu gerçeklesirse sayi kendiliginden artacaktir.

Tabi bu durup dururken olmaz. Birseyler yapmak lazim. BMN, bu konuda bir firsat. Burasi daha organize olursa bu bilinci yaymak kolaylasabilir. Bir de olayin yönetim boyutu var. Yönetim bu konuda birseyler yapiyor aslinda. 100.000 üye kampanyasi bu hayalin gerçeklesmesinde önemli bir adim. Ama daha aktif olunmasi gerektigi de kesin. Meselastad olayi var. Daha iyi ve maç izlemenin zevk haline geldigi bir stad olsa çok daha iyi olur. Mesela FB bunu yapti. Bugün FB taraftarinin çogu, stad için maça gidiyor. Maç öncesi stad çevresinde toplanip egleniyorlar sonra da maça gidiyorlar. Kisacasi isin eglence boyutu önem kazanmis durumda. Bizim de buna benzer bir olaya odaklanmamiz lazim.

Bu çok kapsamli bir konu aslinda. Yönetimin liderligi ve taraftarin destegiyle bu saglanabilir. Basarili oldugunda takimina destek veren bir taraftar toplulugu olmaktan çikip, verdigi destekle takimini basarili yapan bir taraftar toplulugu haline gelmemiz lazim. Edited by: metehan
                  Bertrand Russell : "İstediğiniz bazı şeylere sahip olamamak, mutluluğun bir parçasıdır."

Yorum

• zurawskinin transveri gerçeklesmeyecek ama gerçeklestigini varsayalim kaç kisi gidip zurawskinin formasini alacak?
                    SAMPIYONLUGU GETIRIN BIZE
                    CANIMIZI VERELIM SIZE

madheart61--->BDiler61

Yorum

yillarimizi verdik, basari bekliyoruz diyebiliriz belki.. bazen gerçekten taraftarin üzerine çok gelindigini düsünmeye basladim.. geçen sene 11 maç üst üste kazanildiginda istanbul olimpiyata o yagmurlu havada üstelik hafta içi 40 bin kisi topladigimizi hatirliyorum... neyse.. aslinda yanlis konuya yaziyorum herhalde..
                      #7 King of Kings

Yorum

yurtdisindayken maclara gidemiyom ama forma aliyorum

ben turkiyede lige ara veriyo onun icin maclara gidemiyom
                        Oflu yuz direk Allaha bagliyiz

Yorum

Seneye yapmayi düsündügüm birsey vardi. Reha konuyu açinca onu sizlerle paylasayim. Seneye bir kombine alip, Trabzon'da bir akrabama verecegim. Trabzon disinda olup, maddi durumu uygun olanlar benzer seyi yapabilirler. Herkes bir kombine alip bir arkadasina veya bir akrabasina verebilir. Iste size bir kampanya
                          Bertrand Russell : "İstediğiniz bazı şeylere sahip olamamak, mutluluğun bir parçasıdır."

Yorum

750 YTL diyorsun ben gorevimi yapmisim demekki [img]smileys/smiley2.gif[/img]ama bence imkani olan fazlasini yapmali, normalde zaten alacagimiz urunleri bulundugu kadar TS Clublerden alsak yeter. Havludan tut dona kadar herkese lazim [img]smileys/smiley2.gif[/img]gomlek kravat pil dis fircasi ufak tefek seyler ama TS CLubtan temin etmek lazim!
                            Kücük beyinlerin yönettigi büyük takimdir, Trabzonspor!

Yorum

Ben alis-veris yaparken eger alacagim ürünün TS lisansli ürünü varsa onu tercih ediyorum.Ucuz olsun,pahali olsun aliyorum.Alirkende baskasi kazanacagima klübüm kazansin diyorum.
                              www.twitter.com/SDanismaz
                              Gugudali..
                              Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi

Yorum

Çalışıyor...
                              X