Kyrie (Markieff'le birlikte) Dallas'a gitmiş. Karşılığında Dinwiddie, DFS, bir ilk tur, iki ikinci tur hakkı vermişler.
Dwane Casey denemelere doymadı. Şimdi de Burks'ü ilk beş başlatıp, Hayes'i benche çekti. Ivey'yi PG oynatıyor. Ve üç oyuncunun verimi de düştü.
Casey bunu başardığı için, kontratı uzatılır!
Kyrie (Markieff'le birlikte) Dallas'a gitmiş. Karşılığında Dinwiddie, DFS, bir ilk tur, iki ikinci tur hakkı vermişler.
Takasın son günü büyük gelişmeler oluyor. Bazıları:
Los Angeles receives:
- D’Angelo Russell
- Malik Beasley
- Jarred Vanderbilt
Minnesota receives:
- Mike Conley
- Nickeil Alexander-Walker
- 2024 2nd-round pick swap (via WAS-MEM)
- 2025 2nd-round pick (via UTA)
- 2026 2nd round pick (via UTA)
Utah receives:
- Russell Westbrook
- Juan Toscano-Anderson
- Damian Jones
- 2027 1st-round pick (via LAL)
Suns receive:
- Kevin Durant
- T.J. Warren
Nets receive:
- Mikal Bridges
- Cam Johnson
- Jae Crowder
- 4 1st-round picks
- 2028 pick swap
DET: James Wiseman
ATL: Saddiq Bey
POR: Kevin Knox + Atlanta'nın 2024 ikinci tur hakkı, 2025 ikinci tur hakkı (41 - 60 arası korumalı), Atlanta - Brooklyn veya Charlotte'un 2023 ikinci tur hakkından ikinci sıradaki
GSW: Gary Payton + Atlanta'nın 2026 ve 2028 İkinci tur hakları
*
GSW, büyük bir fiyasko olan Wiseman'ı verip iki ikinci tur hakkı ve sistemine uygun eski oyuncusunu aldı.
Kötü şut atan Atlanta, beş adet ikinci tur hakkı verip Saddiq Bey'i aldı.
Portland, Gary Payton'ın kontratından çıkıp Kevin Knox'ın takım opsiyonlu kontratını aldı.
Bizimkileri anlamadım: İki kanat oyuncusu verip Duren ve Stewart'ın pozisyonuna üç yılda 60 maça çıkabilmiş Wiseman'ı aldılar. Hadi Noel'i gönderselerdi Sixers'a neyse... Bey'e karşılık en azından bir draft hakkı filan bekliyordum. İstikrarsız da, bu kadar da değersiz değildi bence.
Cam Tavanlar, Cam Uçurumlar, Siyasi Partiler ve Kadınlar
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...adinlar/687384
Şimdi "Bu köşe yazısının NBA başlığında ne işi var?" diyeceksiniz. Yazıda geçen bir cümle, yıllar önce bu başlıkta (Yanlış anlaşılmaktan çekinerek) paylaştığımı bir teze dokunuyor.
"İş dünyası için bulunan bu cam uçurum kavramı daha sonra siyaset, spor ve başka alanlar için de kullanılmış. Ayrıca sadece kadınlar için değil, başka etnik gruplar için de geçerli olduğu görülmüş. Örneğin, US erkek basketbol liginde kaybeden takımlara zenci koçların atanması olasılığı beyazlara göre daha yüksek bulunmuş."
İfade biraz kapalı. Başarısız takımlara yeni gelen koçlar mı siyah yoksa siyah koçların atandığı takımlar mı başarısız, tam anlaşılmıyor. Benim yaklaşımım, NBA'de beyaz koçla çalışmanın daha iyi bir tercih olacağı yönünde. Bunun ayrımcılıkla alakası yok. Sırf siyah koç çalıştırıyor diye takım seçen Jeremi Grant'in bu tutumunun eleştirildiğini hiç okumadım. Daha geçen gün clutchpoints'de yayınlanan bir draft analizinde, Brandon Miller'ın Pistons'a gelmesi durumunda siyah koç ve yöneticilerin durumu kolaylaştıracağı yazıyordu:
https://clutchpoints.com/2023-nba-mo...nds-with-spurs
(Bu arada Miller çok iyi bir sezon geçiriyor.)
Geçmişte sayılarının çok fazla olmadığını biliyorum. Lenny Wilkens'ı bir kenara koyayım. Ve tabii Nolan Richardson'ı... Günümüzde siyah koç sayısı beyazları yakaladı (14 Siyah - 16 Beyaz). Olay tabii ki iyi koç - kötü koç ekseni dışına taşmamalı. Pistons'ta Gentry, Curry, Cheeks, Casey... Hatırladığım dört koç ve başarısız oldukları!
Udoka, Mike Brown'ın bu sene Kings'e yaptıkları, Monty Williams hatta Bickerstaff ve hatta Boston'ın genç koçu... İyi iş çıkarıyorlar.
Hassas bir konu.
Dün sabah Kaan Kural'ı dinledim (Daha önce çekilmiş bir programdı). "KAT'ın sakatlığının göründüğünden daha ciddi olduğunu bilen az sayıdaki kişiden biriyim. Temaslı beşe beş antrenmalara başlamadı." dedi.
Birkaç saat sonra, dünyanın öbür ucunda, Towns Wolves'a maç kazandırdı dün.
Sonunda biri "Kral çıplak!" dedi.
https://www.yardbarker.com/nba/artic...13132_38613425
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)