kazma vurulunca inanıcaz
şehrin göbeğindeki stada 20 bin kişi bile gelmiyorken..şehrin dışında daha büyük bir stad nasıl dolacak şüphe ile bakmak lazım....insallah sonra kayseri gibi bir avuç kişiye top oynamayız..
Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...
artık kazma vurmanın zamanı gelmedi mi ?
Zuğaşi BerepeÇoban Express™
Fenerin stadı bence de Türkiye'nin en güzel stadı ama stadın etrafında yeterli boş alan yok ve bu yüzden 2016 için aday stadlar listesinden çıkarıldı. Avni Aker'de de aynı durum sözkonusu. maçtan çıkıp arabaların önüne düşmekten, arkamdan gelenin ayaklarıma basmasından, önümde bir grubun durup yolu tıkamasından, ilerlemek için zikzaklar çizmekten, eskaza özel arabayla gelince park yeri aramaktan nefret ediyorum. Avni Aker'in bulunduğu yer 20.000 kişiyi bile kaldırmıyor, bir de kapasitenin arttırıldığını düşünürsek, maç giriş ve çıkışları iyice kördüğüm olur.
Sözün kısası Avni Aker taşınmalıdır. Akyazı oluyorsa oraya, olmuyorsa başka bir yere, ama mutlaka taşınmalıdır.
Artık mümkün değil .
O fırsat kaçırıldı .
Dolgu maliyeti 50 milyon doları buluyorsa , Trabzon şehrine yakın bir hazine arazisinin etrafındaki özel tapular bu dolgu bütçesi ile hızla kamulaştırılabilir . Bu yapım sürecini de en az 2 yıl kısaltır .
Gelecek yıllara dönük olarak , Akyazı koyu , yinede bir turizm alanı oluşturmak için kullanılabilir . Stadyum için geç kalındı .
...
Aklıma gelmişken de söyliyeyim , Hastahanenin arkasında kalan mahalle değerlendirilirse , kentin gelişimine farklı bir boyut kazandırabilir .
![]()
sehrin gobeginde dolamayan bir stad goremedim ben.. boyle istikrarsiz bir tabloya ragmen her mac buyuk bir kismi doluyor stadin bu 1
kayseri dedigin takim 15 tane bile SAMiMi taraftari olmayan ( buna yoneticiler ve baskanlari dahil) alayi istanbul saksakcisi olan ve dumenden 90 dk memleketci ayagina takilanlarin lutfedip maca gittikleri ve destedikleri bir takim , yani kayserilinin bile tutmaya layik gormeyip fb -gs asigi oldugu ,( utanmasi gerekirken ) bununla ovundugu boyle bir kentin 3. sinif takimina 1. sinif yatirim yaparsan sonuc bu olur,, bunda sasiralacak bir durum yok kayseri acisindan.. bu 2
ve eger bunca kahir, stress heyecan ve hasretden sonra bize boyle bir stad yapilir ve sirf 1- 2 km sehir disinda diye maca gitmeyecek kayseri kalitesizliginde bir taraftar kitlemiz varsa biz neyin mucadelesini veriyoruz ki? kapatalim gidelim dukkani o zaman... bu da 3
o stad dolar hemde krallar gibi dolar kardes![]()
Konu ESER tarafından (26.10.2009 Saat 16:17 ) değiştirilmiştir.
Yahu arabanı meydan'a park etsen, yürüyerek 20 dakika stada gelirsin.
Akyazı yürüyerek gidilebilecek bir mesafe değil.Mecburen herkes otomobiliyle gelecek.Orda oluşacak trafik karmaşasını düşününce,Avni Aker yerinden oynatılmasın diyorum.
farabi'nin söylediği gibi,dolgu maliyetiyle stadın çevresi istimlak edilip boşaltılsın.
Herkese Merhaba
Resimlerden fotoğraflardan oradan buradan görüyorum bizim stadın çevresini.Çok sıkışık.stadın aynı yerde olmasını isteyenler bence yanılıyor.25bin kişilik bir stad oraya zor sığarken 35-40 bin kişilik bir stad asla oraya giremez.En iyisi şehrin de büyüme şansını göz önüne alırsak merkezden Giresun ya da Rize yönüne gidilerek bir stad yapılmalı.Böylece Trabzon bu 2 ilden birine doğru genişler.
Bilen Yapar, Az Bilen Akıl Verir, Bilmeyen Eleştirir, Yapamayan Çamur Atar.
Meydan'a mı park edelim? Meydan civarındaki yolların bir şeridi otopark olarak kullanılıyor zaten. Güya öğretmenlere özel bir otopark var, abimle gidiyoruz, cevap: yer yok. kaldırıma çekiyoruz. birinin çıkmasını bekliyoruz. anlayacağın meydanda da otopark sorunu var.
ben zaten yürüyerek geliyorum da, bazen bi tanıdık geliyor arabasıyla mesela, dön babam dön, hadi meydana çekelim yürüme geliriz mi diyim?
Akyazıya eğer sadece stad yapılacaksa dediğiniz gibi Avni Akerin etrafı istimlak edilip, daha ucuza, daha kısa zamanda, daha güzel bir stad yapılabilir. ama burda finansman sorunu var, kimse ortaya nakit para koymuyor ki. yapılacak işin karşılığında para yerine birtakım araziler veriliyor. uygulanmak istenen modelde paranız olmadan da projeyi yürütebiliyorsunuz ama modernizasyon ve dolayısıyla istimlak için hazır para lazım.
Ben açıkçası Akyazı'dan yanayım. en azından stadla beraber otogarın oraya taşınmasını hayal ediyorum. tabi dediğin gibi bir trafik karmaşası oluşmaması için de bağlantı yolları iyi tasarlanmalı ve toplu taşıma çözümleri üretilmeli. farabinin hep bahsettiği gibi akyazıdan yeni yapılacak olan spor salonuna kadar sahilden bir hafif raylı sistem projesi süper olurdu...
Karadeniz gazetesinden iddialı bir başlık.Her gün bir Akyazı haberi duyuyoruz ama henüz bir icraat göremedik.Haber doğrudur inşallah.
Akyazı'ya kazma vuruluyor
Trabzon'da geleceğin projesi için geri sayım devam ediyor
TAV'ın keşif yaptığı proje için Spor Bakanı Özak'ın da "Yapılacak" açıklamasıyla projede son aşamaya gelinirken, tahkimatın yapılmasıyla ilk adım atılacak
SONA DOĞRU
Trabzonspor gibi Trabzon'un da geleceğini ilgilendiren Akyazı projesi için geri sayım devam ediyor. 2011 Gençlik Olimpiyatları'nın Trabzon'da yapılacak olmasının verdiği avantajla stat yapılmasının zorunluluğu üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifi doğrultusunda Spor Bakanı Faruk Özak'ın da devreye girişiyle Akyazı projesi için girişimler hızlanırken, TAV firmasının keşif yapmasıyla sona doğru yaklaşıldı.
KANCA'DAN MESAJ
Şimdi Akyazı projesinde ihale aşaması öncesi "ilk kazma" niteliği taşıyacak olan tahkimatın yapılması bekleniyor. Devletin 10 milyon TL'lik tahkimatı yapmasıyla Akyazı için resmi adımın atılmış olacağı, bundan sonrasının projenin yapımı için aşamaların hızlanacağı ve 2011 Olimpiyatları'nın fırsatıyla dev projenin kısa sürede hayata geçirileceği ifade ediliyor. Akyazı projesinin mimarlarından olan eski yönetici Faruk Kanca, "Akyazı, Trabzon'un geleceğidir. Bir an önce hayata geçmesi için herkes katkı yapmalı. Bu şehir için Akyazı projesi dev bir yatırım olacak" dedi
Hayat bir gündür o da bugündür.
Kamyonlar işlemeye başlamadan inanamayız. Son anda bir pürüz çıkabilir!!
Stada 5 dakika mesafede oturan biri olarak diyorum ki eğer Avni akeri yeniden yapacaksak stadın yönünden tutun çevresini tamamen değiştirmemiz gerekiyor. Çünkü çoğu arkadaşında dediği gibi şu anki stadımız ne araç trafiğini nede insan kalabalığını kaldırmıyor. ama yer olarak ise mükemmel bir yerde bulunuyor. çözüm olarak mevcut yavuz selim, yenimahalleye olan kısımlar kamulaştırılarak stadında yönü 90 derece çevrilerek anca adam gibi bir stat olabilir. yoksa şu anki yere fenerbahçe gibi yaparak yapacağımız her tamiratın bir değeri yok. ya başka bir yere örneğin akyazı olur, çimento fabrikasının yeri olur neresi olursa olsun yeni bir stad yapılır yada burada çevresi kamulaştırılarak yeniden stad yapılır. şu anki yer dışında neresi olursa olsun merkezi yeri dolduramaz. insanlar yürüyerek meydandan stada geliyor. aşağıda resimde nereleri kasteddiğimi işaretledim. ayrıca dolguya yani denize doldurmaya vereceğimiz milyon dolarlardan daha az maliyetle oralar kamulaştırılır.
![]()
Konu toksoy61 tarafından (27.10.2009 Saat 11:49 ) değiştirilmiştir.
Dünyada İsrail ne ise; Türkiyede fenerbahçe o'dur! Dünyada Türkiye ne ise; Türkiyede Trabzon O'dur!
Güneş ışınlarının geliş açısına göre stadı 90 derece çevirmemiz mümkün değilmiş. kuzey-güney doğrultusunda yapılması gerekiyormuş stadların. bir de kamulaştırma sorunu var. kamulaştırma için hazır paraya ihtiyaç var. akyazıda uygulanmak istenen modelde ise para harcamadan, yapılacak iş karşılığı çeşitli arazilerin verilmesi planlanıyor. ikisi çok farklı.
avni akeri istediğimiz gibi modernize etmek için bi yerden para bulmamız lazım ve gösterdiğin yerle beraber kuzey veya güney tarafından da biraz daha kamulaştırma yapmamız gerekiyor.
Akyazı için kaçtan geri sayıyorlar acaba?
Bilen Yapar, Az Bilen Akıl Verir, Bilmeyen Eleştirir, Yapamayan Çamur Atar.
Akyazı,
1-) Söylendiği gibi koşu pistli olacaksa
2-) Katlı olacaksa,
3-) 40-50 bin kişilik olacaksa,
4-) tuhaf gelecek ama gerçekten Akyazı'da olacaksa,
Trabzonspor'un bitiş fermanı olacaktır. Hemen ''en Trabzonspor'lu'' kesilip saldırıya geçecek olanlara ''yaşayıp göreceğiz'' diyorum.
Stat,
1-) Sonsuza kadar Avni Aker olmalıdır.
2-) Çağın gereklerine göre modernize edilmelidir.
3-) Maksimum 25.000 kişilik olmalıdır.
4-) Asla koşu pisti olmamalı ve gerçek bir futbol stadı olmalıdır.
5-) Asla katlı tribünü olmamalıdır.
En önemlisi;
Bunu söylemekten çok büyük bir üzüntü duyuyorum ama, taraftar dediğin, Beşiktaş ya da Bursa taraftarı gibi olmalıdır. Bu takımların maçlarını kendi stadlarında izleyenler sanırım benimle hemfikir olacaktır. En büyük hayalim bu işte... Rakibi organize tezahüratla boğan, 90 dakika destek veren gerçek taraftar...
Trabzon'da, değil aynı anda tezahürat yapabilen, aynı anda goool diye bağırabilecek 25.001 kişi yok da ondan...
Bir diğer hesap;
-Resmi kurumlara iş yaptığı için, valilik kararıyla kombine almak zorunda kalan ve çoğu aslında Trabzonsporlu olmayanlar; 500 kişi
-Haftada 1 gün, kahvede sarı beşliyi aramak yerine, stada gidip çeşit yapanlar; 2.500 kişi
-Statta maç izlemeyi sınıf atlama prensibinin 1. maddesi zannedenler; 2.000 kişi
-Sucu, köfteci, çekirdekçiler; 50 kişi
-İş yerinde müdürden, dolmuşta şoförden, evde yengeden fırça yiyip, acısını 20 lira verir Tayfun'a söverek çıkarırım diyenler; 5.000 kişi
-Trabzonsporlu geçinip, içten içe mağlubiyetlerden zevk alan ve dalgasını geçen güruh: 1.500 kişi
-Takımı gönülden seven ama kalemizdeki tehlikelerde cırlama babından sesler çıkarmaktan başka işe yaramayan bayan taraftar grubu; 500 kişi
-Kentin en önemli sosyal faaliyetine canlı tanıklık edeyim bari diyerek stada gelen ve aslında başka şehirlerden tayin olmuş rakip takım taraftarları memurlar:500 kişi
-Evde karı dırdırı, çocuk zırıltısı eşliğinde çekirdek çitlemek zevkli olmuyor, bari statta yiyeyim diyerek gelenler; 5.000 kişi
-Trabzonspor'u yaşam biçimi kabul edip, sonuna kadar destek vermeye gelen gerçek taraftarlar: 450 kişi
Acı ama gerçek....
Konu DEEP BLUE tarafından (27.10.2009 Saat 21:34 ) değiştirilmiştir.
Deep Blue senin denklemine göre stadyum 450 kişilik olmalı.![]()
Hayat bir gündür o da bugündür.
topçular geri kalmış tiyatro gibi maç seyretmede avrupa standardını yakalamışız ancak futbol olarak değil ! avni akerin arazisinde değil stad tam modernize spor salonu bile olmaz.. amaç zaten stadı şehir dışına taşımak ve çeşitli otel , restaurant , tesisler vs. ile trabzonsporu köreltmek değil önünü açmaktır. koşu pisti olayı çok mühim değil kaldırılabilir sonradan.. trabzonspora yakışan stad mahalle stadı değil 40-50 bin kişilik bi stad..
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)