Bugünkü Milliyette Naci Yalçinkiliç'in Yattara ile yapilan röportaji yayinlandi. Dogru söze sapka çikarilir ve en kisa sürede kardesini de bordo mavi renklere baglamak lazim...
YATTARA: En büyük benim
Trabzon'un Gineli yildizi, Türkiye'deki en iyi yabanci futbolcunun kendisi oldugunu savundu, "Benim ardimdan önce Youla gelir, sonra da Alex" diye konustu
NACI YALINKILIÇ
Sirrini açikladi
BORDO-Mavili ekibin en güçlü silahlarindan Ibrahima Yattara, Türkiye'nin en iyi yabancisi olarak gösterilen Alex'ten daha kaliteli oldugunu iddia etti. Gineli futbolcu, adam eksiltmedeki sirrini "Önce, 'yapabilir miyim' diye kendime soruyorum. Sonra 'yapabilirim' diyorum. Ve yapiyorum. Olay budur" sözleriyle özetliyor.
Babadan miras
BABASI Salif Yattara'nin Gine'de çok ünlü oldugunu vurgulayan Yattara, sözlerini söyle sürdürdü: "Türkiye'de en iyi yabanci benim. Çünkü babadan futbolcuyum. Ama babam dahil, dünyada geçemeyecegim futbolcu yoktur. Benden sonra önce Gençlerbirligi'nden Youla gelir, sonra da Fenerbahçeli Alex".
Sas'a hayran
EN begendigi Türk oyuncunun Hasan Sas oldugunu açiklayan Yattara, "Onun hayraniyim" ifadesini kullandi. Yattara, "Ancak ilerde hayrani olacagima emin oldugum bir futbolcu ismi ise yine Yattara. Ama ben degil, küçük kardesim Mohamed Lamine Yattara. 13 yasinda ama simdiden Gine'de kendisine özel izleyicileri var" yorumunu yapti.
Iki istegi var
ESI ve çocugunun adini 'Miss&Junior' kolyesinde tasiyan Yattara, en çok Akçaabat köftesine bayildigini söyledi. Yildiz futbolcu, "Yedekte köreltilerek güvenimi kaybetmemeliyim. Sonra maddi olarak hak ettigim verilerek degerli oldugum bana hatirlatilmali" mesajini da gönderdi.
(Milliyet 21.01.2004)