ÝÞTE YENÝ A MÝLLÝ FORMA!
Nike, sponsoru olduðu A Milli Takýmýmýz için yepyeni bir forma tasarladý. Deplasman maçlarýndan kullanýlacak yeni forma, Türkiye'nin geleneksel mimarisinde çok önemli yer tutan çinilerin rengi olan turkuaz detaylarla tasarlandý. Ýþte fotoðraflarla yeni ay-yýldýzlý forma!
Türk Milli Futbol Takýmý'nýn sponsoru Nike, dýþ sahada giyilmek üzere millilerimiz için yepyeni bir forma tasarladý. Bundan böyle Türk Milli Futbol Takýmý, deplasman maçlarýnda Türkiye'nin geleneksel mimarisinin en önemli unsurlarýndan çinilerin rengi olarak bilinen ve tüm dünyada adý Türk halký ile birlikte anýlan turkuaz renkli formalarla çýkacak.
Türk kültürünün simge rengi turkuaz tonlarý ile beyazýn bir arada kullanýldýðý yeni forma, futbolcunun sahada en rahat þekilde mücadele etmesine olanak tanýyan incelikli bir teknolojinin ürünü olarak ortaya çýktý.
Formanýn üst kýsmý beyaz üzerine turkuaz tonda modern bir yaka ile omuzlardan ve her iki koldan aþaðýya inen turkuaz ince þeritten oluþuyor. Göðsün sol tarafýnda ise Türk bayraðý yer alýyor. Boynun arka kýsmýnda "Türkiye" yazýsý, iç kýsmýnda ise ülkenin çeþitli tarihi eserlerindeki çini desenlerinden esinlenmiþ geleneksel Türk mozaiði yer alýyor. Tamamen turkuaz renkte tasarlanan dýþ saha þortlarýnýn yaný sýra üst kýsmýnda ince beyaz þeritlerin bulunduðu turkuaz renkli çoraplar da yeni formanýn en önemli parçalarý. Formalarýn üzerinde yer alan numaralar ve harfler Türkçe karakterlerle yazýlmýþ olup yine Türkiye'nin tipik mimari ve tekstil tasarýmlarýnýn derin izlerini taþýyor. Yeni forma, gerek tasarýmý gerekse üretiminde kullanýlan malzemenin niteliðiyle sahada mücadele veren millilerimizin mücadele performanslarýný artýracak özelliklere sahip. Bu özelliklerden biri, formanýn vücuda oturan ve vücut üzerinde daha sýký bir görüntü verecek þekilde tasarlanmýþ olmasý. Futbolcumuzun oyun içerisinde rakip tarafýndan tutulup, çekilmesini zorlaþtýran yeni formanýn arka kýsmýnda da vücuda hava aldýran ve serin tutan ergonomik bir að bulunuyor.
Deplasman maçlarýna beyaz-turkuaz renk kombinasyonu ile çýkacak olan Türk Milli Takýmý'nýn kendi evindeki maçlarda giymesi için tasarlanan klasik kýrmýzý renkli forma da pek yakýnda lanse edilecek. Türk halkýnýn tutkuyla baðlý olduðu kýrmýzý renk, millilerimizi ve taraftarlarýmýzý iç saha maçlarýnda ateþlemeye devam edecek.
Türk futbolunun parlayan yýldýzý ve Milli Takýmýn baþarýlý oyuncusu Arda Turan, turkuazýn Türkiye ile özdeþleþen bir renk olduðunu, yeni formayý çok beðendiðini ve Türkiye'yi diðer ülkelerden ayýracak bir özellik olduðunu söylüyor.
Turan, þöyle devam ediyor:
"Herkesin bizi formalarýmýzdan hatýrlayacaðý yepyeni bir tasarýmla karþý karþýya-yýz. Bu formamýzla güzel baþarýlara imza atacaðýmýzý düþünüyorum. Türkiye Milli Takýmý'ný bu formayla izlemek halkýmýzýn da çok hoþuna gidecektir. Formanýn bana kendimi nasýl hissettirdiði gerçekten performans açýsýndan çok önemlidir. Çünkü futbolcular maça psikolojik olarak da hazýrlanmak zorundalar. Forma ile kendimi iyi hissetmem gerçekten performansýmý da etkileyen, çok önemli bir unsur. Ben, milli takým formamý ne zaman giysem çok heyecanlanýyorum ve bu çok hoþuma gidiyor. Bana çok güzel bir his veriyor. Kendimi daha iyi hissediyorum ve maça daha iyi konsantre oluyorum."
Arda Turan yeni formanýn vücuda oturan, daha dar kesimli olmasýnýn da bir avantaj olduðunu düþünüyor:
"Milli takýmýn yeni formalarýnýn dar olmasý çok büyük bir avantaj. Futbolda saniyelerin hatta saliselerin çok önemli olduðunu biliyoruz. Formanýn darlýðý rakibin seni çekmesini engelliyor. Bunlar skorlarý deðiþtirebilecek hareketler. Nike'ýn tasarladýðý yeni forma bize büyük bir avantaj saðlayacaktýr diye düþünüyorum"
Konu bordobluex tarafýndan (27.12.2007 Saat 20:15 ) deðiþtirilmiþtir.
Konu Recep Çaltepe tarafýndan (10.12.2007 Saat 15:19 ) deðiþtirilmiþtir.
- “Vatan savunmasýnda gereðinden fazla merhamet, vatana ihanettir . . .”
Mustafa Kemal Atatürk
- Forum Kurallarýna aykýrý her türlü durumu lütfen
butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayýnýz.
Ana renk turkuaz olsa idi daha güzel olurdu, daha akýlda kalýcý ve ayýrdedici olurdu..Turkuaz renk fikri hoþuma gitmiþti ama tasarým hayal kýrýklýðý oldu benim açýmdan..
Güçlülerin Ýktidarýna Karþý; Trabzonspor!
Turkuaz'ýn Türk kültüründe yeri olduðu doðrudur fakat ben ana rengin kýrmýzý olmasýný tercih ederdim.Hatta üstüne güzel bir de ay-yýldýz...![]()
bende bu haberi yeni aldým forma cok yersiz milli formanýn renkleri kýrmýzý beyaz dan baska olamaz oyle olmalý ki giyecegin forma rakibi maca baslamadan yýldýrmalý karsýsýnda ki rakibin Türk oldugunu bilmeli
BMN KOCAELÝ--BMN ANKARA
Lazanat' lý
rezalet...
bordomavi.netTrabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi
rezillik...
hicbir federasyon yetkilisi bu formaya teoki gostermedim ya
heralde shirt ve tozluklari fenerde alcaklar her mac icin
Konu bordobluex tarafýndan (11.12.2007 Saat 15:56 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: Mesajlar birleþtirildi
Ben klasik formayý beklerken buda nereden çýktý ?
Beklemeyi bilen amacýna ulaþýr. JOSEPH DE VILLELE.
bende mi renk körlüðü var yoksa þortlar pembe mi![]()
ben o ortada ay yýldýz olan formayý istiyorum rezillik bu
Fikir hoþuma gitmiþti ama berbat olmuþ.
rezillik bi yana uðurlu gelmiyo bize..
devamý gelsin mi gelsin çok özledik çünkü...
Türkiye Kýrmýzý Beyaz ile Tanýnýr.
Ýtalya Mavi Þimþekler
Hollanda Portakallar gibi.
Bu nasýl forma ya. Ýnanamýyorum.
Tek kelimeyle REZALET..
Büyük Takým Büyük Futbolcularla Olur !..Real MadridManchester United
twitter.com/TSerdarSx
tasarým kötü
Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Baþýmdan Mezarlýðýn,
Seher Aydýnlýðýnda Taze Ýnsan Yanýk Benzin Kokusu
tasarým güzel turkuaz kötü
Bordomavi.net
Türkiye'nin klasik formasý olan beyaz forma üzerine göðüs üzerinden kýrmýzý yatay çizgi ve en ortada ay yýldýz þeklinde bir þey forma düþünülebilirdi. Tasarýmý güzel ama renk bir tuhaf, malesef kötü bir forma olmuþ..
Bu yolda asla yalnýz yürümeyeceksin!
"Benim için Trabzonspor, en güçlülere karþý koyan ve herkesi yenen hayali kahramandý. Öyle bir kahramandý ki statükoyu bile devirmiþti.” K.K.
Adidas'ý isterim !
Türkçe, Turkche olmasýn! Dilimizi koruyalým! Türkçeye 29 harf yeter!
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde þapkam, dünyanýn dört bir yanýný geziyor ve stadyumlarda yalvarýyorum:
“Tanrý rýzasý için, güzel bir maç lütfen!” Eduardo Galeano
"Ýhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
Tasarýmcý gözüyle bakýyorum. Gayet güzel olmuþ. Yenilik iyidir.
Ayrýca takýmýn üzerinde maç oynanýrken görün hele. Bir de gerçeðine dokunun hatta giyin. Ben merakla bekliyorum.
Bize özel tasarým olamazmýydý sorusuna gelince olsa güzel olurdu ama onda da kimseyi memnun edemeyecektik. Artý hiçbir marka takýma özel tasarým yapmýyor aslýnda. Her sene yeni moda oluþturup takýmlara uyarlýyor o kadar.
Bizim de hollanda italya gibi karakteristik bir rengimizin olmasý düþüncesi epeydir konuþulan bir düþünce aslýnda. Tasarým konusunda en iyisi en sade olanýdýr her zaman.
Gözümüz alýþýr, merak etmeyin. Benim görüþüm olumlu. Kormayýn kimsenin bayraðýmýzýn rengini unuttuðu veya deðiþtireceði de yok ayrýca.
Ýyidir iyi
Konu a f s tarafýndan (10.12.2007 Saat 20:28 ) deðiþtirilmiþtir.
milli formada renk deðiþikliðine mi gidilir ya!!!!!
valla ayýp tam bi rezillik...
hani bunun kan kýrmýzýsý hani bunun beyazý
ulan forma yüzünden de uyruk mu deðiþtirilirmiþ
na milli forma istemiyoruz
......mutedil dalgalý..
fýrtýna ihtilal efsane
Mustafa Kemal Atatürk
ana ReNK kýrmýzý olmalýydý bence.
Mustafa Kemal Atatürk
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)