Messi tabiki geri yalan..
Kaka mı? Messi mi? Ronaldo mu?
FIFA Dünya'da Yılın Oyuncusu ödülüne aday gösterilen 30 isim arasından, finale kalan 3 futbolcu belli oldu! Milan'ın süper yıldızı Kaka, Barcelona'nın genç yeteneği Lionel Messi ve Manchester United'ın harika çocuğu Cristiano Ronaldo, bu büyük ödül için yarışacaklar!
Pazar günü sahibini bulacak Altın Top ödülü almasına kesin gözüyle bakılan Brezilyalı Kaka, ödülü alması durumunda, Ronaldo, Ronaldinho ve Rivaldo gibi oyuncularla beraber, bu 2 ödülü aynı yıl kazanma başarısı gösteren isimler arasında yer alacak.
Kaka, Messi ve Ronaldo, Milli takım teknik direktörleri ve kaptanlarından oluşan bir jüri tarafından 30 aday içerisinden finale kalan isimler olarak belirlendi.
Milan'ın geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasında başrol oynayan Kaka, attığı 10 gol ile Devler Ligi'nin gol kralı olmuştu. Messi, oynadığı futbolla Arjantin'in Copa America'da final oynamasını sağlamış, Ronaldo ise geçen sezon Premier League şampiyonu olan Manchester United'ın en golcü ismi olamyı başarmıştı. Portekizli yıldız bu ödülü kazandığı takdirde, İngiltere kulübünde oynayıp bu ödüle layık görülen ilk futbolcu olacak.
İtalya Milli Takımı ve Real Madrid'in yıldız defans oyuncusu Fabio Cannavaro, geçen yıl bu ödüle layık görülmüştü. Fransa'nın eski yıldızı Zinedine Zidane ve Brezilyalı golcü Ronaldo bu ödülü 3 kez kazanırken, bir başka Sambacı Ronaldinho ise 2 kez ödülün sahibi oldu.
Bu büyük ödülün galası 17 Aralık'ta İsviçre'nin Zürich kentinde yapılacak.
(Ajansspor)
Şahsi fikrim ; Tabiki Ricardo Izecson Santos Leite Kaka
Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!” Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
messi tabiki tek geçerim messiyi
öldüğümde beni TRABZONA gömün . TRABZONLU doğmadık öldüğümüzde TRABZONLU OLALIM.
MARMARA ÜNİ -TS KARADENİZ FIRTINASI MARMARADA
BARÇA ''mes que un club '' bir kulüpten daha fazlası !
hepside iyi ama kaka baskasi yalan ronaldo da iyi karar vermek cok zor bence
Gitme demek cok da Zor olmamali
Kaka'yi bu sezon pek takip edemedim ama Messi ve Ronaldo'nun performanslari cok iyi.
Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
Karadeniz'e Özgürlük!
Lionel Messi
''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''Kazım Koyuncu
oynadığı futbol ortada MESSİ
LioneL messi ( Maradona )
Hasan üçüncü
Tribünde Küfüre HAYIRRRR!!!!!!!!!
kaka diyorum başkada bişey demiyorum
taraf
bitmez tükenmez enerjisi icin...
orta saha oyuncusu olmasina ragmen attigi ve attirdigi goller icin...
her macta varini yogunu ortaya koydugu icin
... KAKA...
.
*
* Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *
~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~
ücü'de....
objektif olmak imkansiz Messi
Saldırın Seferoğulları
Bordo Mavi . Net
messi bence.
- Forumumuza destek için lütfen günlük olarak reklamlara tıklayalım.
- Forum Kurallarına aykırı her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayınız.
Lionel Messi diyorum başka bişey demiyorum
Trabzonspor bizim varolma,bu dünyaya gönderilme nedenimizdir
As Roma
Francesco Totti "10"
Twitter:cemtotti61
kakayı pek izlemedim.ronaldonun da oyunu mükemmeldir ama messi favorim 3ü arasında
HADDİNİ BİLEN MERTTİR,VATAN BÖLÜNMEZ TEKTİR,CUMHURİYET İÇİNDE CUMHURİYET KURAN NAMERTTİR!NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
SERHAT KIRKAYAK,BÜNYAMİN KAHRİMAN,AHMET MUHAMMET DEMİREL VE MESUT KELEŞ!SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ!21.12.2009
Takım tutmak farklı, adam tutmak farklı...
Messi ve Kaka arasında seçim yapmak zor.
Fakat futbolcu olarak bana Maradona yı hatırlatan Messi her zama bir adım öndedir benim için.
Sen ağlat biz severiz seni...
Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
ts_mania
Tabi ki Messi var mı daha ötesi...
Uzak ara Kaka çünkü huzur evi sakinlerinden kurulu takımı neredeyse tek başına ŞL şampiyonu yaptı. Bu sezon aynı ihtiyarlar bir yaş daha yaşlandı, işi daha zor ama yine de elinden geleni yapıyor. Aynı zamanda elemelerde milli takımıda sürüklüyor. Messi yetenek olarak daha iyi olabilir ama ödül alabilmek için yetenek değil o yeteneğin takımın başarısına katkısı önemlidir.
Üçü arasında seçim yapmak oldukça zor ama benim tercihim Kaka.Ödülü de Kaka alır diye düşünüyorum.
-1461 TRABZON-
ALTIN TOP KAKA'NIN!
France Football dergisi tarafından verilen Ballon d'Or ödülü sahibini buldu! Ödül öncesi yapılan tahminler doğru çıktı ve Milan'ın süper yıldızı Kaka, diğer yıldızlar arasından sıyrılarak Altın Top'un sahibi oldu! Kaka, Milan'ın geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasında başrol oynamıştı!
(Ajansspor Dış Haberler Servisi)
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos birkaç ay önce Kaka hakkında, "O, Modern zamanların futbolcusu ve eminim ki, dünyanın en iyi oyuncusu durumuna gelecek" demişti.
Avrupa'da Yılın oyuncusu olarak da bilinen ödül, 96 gazetecinin verdiği oylarla sahibini buldu. Milan'ın süper yıldızı Kaka 50 kişilik yıldızlar topluluğunun arasından sıyrıldı ve ödüle layık görüldü.
Brezilyalı yıldız futbolcu, toplamda elde ettiği 444 puan ile kendisini 277 puanla takip eden Portekizli Cristiano Ronaldo ve 255 puan toplayan Arjantinli Messi'yi geride bırakmayı başardı. Chelsea'nin golcü oyuncusu Didier Drogba 108 puanla 4. olurken, Milan'ın orta saha oyuncusu Andrea Pirlo ise 41 puanla oylamada 5. sırada kendisine yer buldu.
Oylamanın ilgi çeken bir başka detayı da Barcelona'nın dünyaca ünlü futbolcusu Ronaldinho'nun 2003 yılından itibaren ilk defa oylamada ilk 5 arasında yer almayı başaramaması oldu. Brezilyalı yıldız oylamada 12. sırada yer aldı.
Kaka'nın içersinden sıyrılarak büyük farkla 1.'liği elde ettiği 50 yıldız isimden oluşan liste şöyleydi:
Eric Abidal (FC Barcelona), Fransa
Daniel Alves (FC Sévilla), Brezilya
David Beckham (Los Angeles Galaxy), İngiltere
Dimitar Berbatov (Tottenham), Bulgaristan.
Gianluigi Buffon (Juventus), İtalya.
Fabio Cannavaro (Real Madrid), İtalya
Iker Casillas (Real Madrid), İspanya.
Petr Cech (Chelsea), Çek Cumhuriyeti
Rogerio Ceni (Sao Paulo), Brezilya.
Cristiano Ronaldo (Manchester United), Portekiz
Deco (FC Barcelona), Portekiz
Mahamadou Diarra (Real Madrid), Mali.
Diego (Werder Brêmen), Brezilya
Didier Drogba (Chelsea), Fildişi Sahilleri.
Michael Essien (Chelsea), Gana.
Samuel Eto’o (FC Barcelona), Kamerun
Francesc Fabregas (Arsenal), İspanya.
Gennaro Gattuso (Milan), İtalya.
Steven Gerrard (Liverpool), İngiltere.
Ryan Giggs (Manchester United), Galler.
Thierry Henry (Barcelona), Fransa
Zlatan Ibrahimovic (Inter Milan), İsveç.
Filippo Inzaghi (Milan AC), İtalya.
Kakà (Milan AC), Brezilya.
Frédéric Kanouté (FC Sévilla), Mali.
Miroslav Klose (Bayern Munich), Almanya.
Younis Mahmoud (Algharafa), Irak.
Paolo Maldini (Milan AC), İtalya.
Florent Malouda (Chelsea), Fransa.
Lionel Andres Messi (FC Barcelona), Arjantin
Shunsuke Nakamura (Celtic Glasgow), Japonya.
Guillermo Ochoa (America Mexico), Meksika.
Andrea Pirlo (Milan AC), İtalya.
Ricardo Quaresma (FC Porto), Portekiz.
Raul (Real Madrid), İspanya
Franck Ribéry (Bayern Munich), Fransa.
Juan Roman Riquelme (Boca Juniors), Arjantin.
Robinho (Real Madrid), Brezilya.
Ronaldinho (FC Barcelona), Brezilya.
Wayne Rooney (Manchester United), İngiltere
Paul Scholes (Manchester United), İngiltere.
Clarence Seedorf (Milan AC), Hollanda.
Carlos Tevez (Manchester United), Arjantin.
Luca Toni (Bayern Munich), İtalya.
Kolo Touré (Arsenal), Fildişi Sahilleri.
José Fernando Torres (Liverpool), İspanya.
Francesco Totti (AS Roma), İtalya.
Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Hollanda
Robin van Persie (Arsenal), Hollanda
David Villa (Valencia CF), İspanya.
2007 Altın Top ödülünü kazanan Kaka, Manchester United'ın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ve Barcelona'nın genç yıldızı Lionel Messi'nin önünde mutlu sona ulaştı. Ronaldo 2. sırada, Messi ise 3. sırada yer aldı.
Milan'ın 2003 yılında Sao Paolo'dan aldığı 25 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz Ağustos'ta UEFA tarafından Yılın En İyi Kulüp Oyuncusu ve Yılın En İyi Forveti ödüllerine de layık görülmüştü.
--
Bu yıl almadığı ödül kalmadı Kaka'nın. Bu bile dünyada yılın futbolcusu olması için çok iyi bir sebep..
Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!” Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)