Sil bastan
Hic süphe yokki Avrupada cogu basarili takimlarin Alt Yapisi cok güclüdür mesela Ajax, Lyon, Sevilla ve dahasi.
Bana sorsalar "Parami, Altyapimi?" tabiki Altyapiyi tercih ederdim, bizim bu batakliktan kurtulmamizin en büyük ilacidir, 96 yilindan sonra malesef Alt yapiya hic önem verilmedi tabiki bunun sorumlulari basta olmak üzere Yönetim ve Teknik heyetdir.
Almanyanin Stuttgart takimindan iyi bir örnek verebiliriz, Bundesliganin en son sampiyonundan bash ediyorum. Takimin Yas ortalamasi 20 - 25 arasinda geciyor, Bu kulüb tarihinde 5 kez Almanya liginde Sampiyonluklar elde etmistir ve takimin yarisindan fazla kendi kulüb alt yapisindan yetisen oyuncularlan 2007 Bundesliga Sampiyonu oldular.
Arkadaslar bu konu cok önemli yeni bir revizyona ihtiyacimiz var baska türlü basari yakalamamiz imkansiz, bakin Süper Ligde 37 Trabzon kökenli oyuncular oynuyor biz neden bunlara sahip cikamadik?
Ersun Yanal Alt yapiya cok önem veren bir teknik direktör ben ona güveniyorum bu konuda, sadece 3 sene sabredelim Sanli yillarimizi hatirlayin biz kimlerle Sampiyon olduk kimlerle basari elde ettik?