Uygulanmasý imkansýz bir yasa taslaðý!
Türkiye Büyük Millet Meclisi, halka açýk yerlerde sigara içilmesini yasaklayan kapsamlý, ve ayný zamanda daha fazla cezai yaptýrým öngören bir yasa tasarýsýný tartýþýyor.
TBMM Saðlýk Komisyonu Baþkaný AKP'li Cevdet Erdöl'ün, sigara yasaðýnýn uygulanacaðý alanlarý geniþleten yasa teklifi, bugün Adalet Komisyonu'nda görüþüldü. Geçen dönem yasalaþamayan teklifle ilk kez açýk alanlarda sigara içme yasaðý getirildi. Ýþte yasaklar:
OKEYDE YASAK
Fuar, alýþveriþ merkezi, düðün salonu, kongre, toplantý ve konferans salonlarý, kafeler, internet kafeler, kahvehaneler, elektronik oyun merkezleri, atari salonlarý, bilardo salonlarý, bowling salonlarý ve bu gibi yerlerin baðlantýlý kullaným alanlarýyla, resmi ve özel kurumlarýn ve iþyerlerinin her türlü alanlarýnda her ne surette olursa olsun, tütün ve tütün ürünleri içilemeyecek. Eðlence ve alýþveriþ alanlarýnýn tüm alanlarý sigaraya kapatýlýrken, kahvehaneler de yasak kapsamýnda olacak.
Daha önce kamu hizmeti yapan kurum ve kuruluþlarýn 5'ten fazla kiþinin çalýþtýðý mekanlarý yasak kapsamýndayken, bu kez özel kurumlar da sayý sýnýrý olmaksýzýn yasak kapsamýna alýndý.
Saðlýk, eðitim-öðretim veya kültür hizmeti veren yerler ile kapalý spor salonlarýnda sigara içilmesi yasak olacak.
Sadece toplu taþým araçlarýnda deðil, tüm kamu hizmeti gören araçlar, taksiler ve bunlarýn bekleme salonlarý da yasak kapsamýnda olacak.
AÇIK ALAN YASAÐI
Ýbadethanelerin, ilköðretim veya ortaöðretim kurumlarýnýn, saðlýk kurum ve kuruluþlarýnýn, çocuklara yönelik sosyal hizmet kurumlarýnýn ve eðlence yerlerinin kapalý ve açýk tüm alanlarýnda tütün ve tütün mamulleri içilemeyecek. Aspendos ya da Harbiye Açýk Hava Tiyatrosu gibi alanlardaki etkinlikler de sigara yasaðý kapsamýnda olacak.
Lokanta, kafeterya, otel ve benzeri konaklama mekanlarýnda ayrý bölümler düzenlenecek.
Bu mekânlarda sigara içenlere 50 YTL ceza kesilecek.
Üretim, tanýtým, promosyon ve satýþ yasaklarýna uymayan þirketlere her aykýrý hareket için 250 bin YTL ceza kesilecek.
Sigara adý geçen yayýnlara izin verilmeyecek. Formula 1 gibi etkinliklerde reklamlar yeniden tartýþma konusu olacak.
Sigara rol gereði de olsa tümüyle yasak olacak.
Ýzmarit, paket, aðýzlýk, kâðýt gibi benzeri atýklarýn çevreye atýlmasý yasak olacak. Uymayana 50 YTL ceza kesilecek. 18 yaþýndan küçüklere sigara satýlmayacak. Üniformalýlar, kamuoyu önünde, halka açýk yerlerde sigara içemeyecek.
Vasiyet ; Bordo Mavi mezar taþý
''NUFUS CÜZDANINDA TRABZON YAZIPTA ÝSTANBUL TAKIMLARINA GÖNÜL VERENLERLE GÖNÜL BAÐIMIZ OLMADIÐI GÝBÝ AYNI ORTAMDA OLMAKTA RAHATSIZLIK VERÝR ''
Bunu nasýl denetlemeyi düþünüyorlar?
Güçlülerin Ýktidarýna Karþý; Trabzonspor!
Çok güzel bir uygulama. Ama denildiði gibi uygulamasý zor. Ayrýca sigara þirketlerinin buna tepkisi nasýl olur, merak ediyorum?
ya damalar ''BURADA SÝGARA ÝÇMENÝN CEZASI 450 YTL '' tabelasýnýn altýnda içiyor
yasak olabilirde , kapsamý bana göre çok saçma
''NUFUS CÜZDANINDA TRABZON YAZIPTA ÝSTANBUL TAKIMLARINA GÖNÜL VERENLERLE GÖNÜL BAÐIMIZ OLMADIÐI GÝBÝ AYNI ORTAMDA OLMAKTA RAHATSIZLIK VERÝR ''
Ben olsam sigaraya uyuþturucu muamelesi yaparým.Her yerde yasaklarým.
Hadi Bilardo ya da Ýnternet Cafeler' de sigarasýz bölümler belki tasarlanabilir ama kahvehanelerde böyle bir uygulamanýn gerçekleþebilme olasýlýðý tek kelime ile imkansýz..
Hapis cezasý dahi verilse bizim milletin kahvede sigara içmeden durabileceðine ben pek inanmam açýkçasý
Ülkemizdeki göstermelik ollmaktan öteye gidemeyen kanunlara bir yenisi daha eklenmiþ oldu böylece![]()
"söylediklerin kimseyi rahatsýz etmiyorsa hiçbi' þey anlatmýyorsun demektir"
GW
Çok güzel bir uygulama tabi uygulanabilirse. Gerçekleþmesi halinde en çok sevineceklerden biriyim![]()
Fanatik Pacci
Görüyorum ki hayýrlý fikirlerde birleþme sýkýntýsý çeken arkadaþlarýmýz bazý þeytani konularda bir düþünebiliyorlar.Bugün ben gidip bir sigara þirketine dava açsam dünyaynýn parasýný kazanýrým tazminat olarak.Siz sigara içenler benim temiz hava alma hakkýmý çalýyorsunuz.Size hakkýmý helal etmiyorum.Öbür tarafta hiç gelmeyin yanýma ona göre.
ya kahvehane dedin mi duman altý olacak , püfür püfür , dumansýz kahveye kahve dermiyim ben![]()
Konu Mayls tarafýndan (11.11.2007 Saat 14:25 ) deðiþtirilmiþtir.
Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
Karadeniz'e Özgürlük!
Öyle diyorsunuz da sonra bir kanser vakasý oldu mu Allah korusun hemen Çernobil'e küfretmeyin.Her akþam her sabah Çernobil cebinizde.
Ben de tüm otomobil firmalarýna milyonlarca egsozdan çýkan karbonmonoksit ile havayý kirlettiði için, uçak firmalarýna da ozon tabakasýna zarar verdiði için dava açarak trilyonlar kazanmayý ümit ediyordum uzun süredir![]()
"söylediklerin kimseyi rahatsýz etmiyorsa hiçbi' þey anlatmýyorsun demektir"
GW
Suyunu çýkarma iþin.
Sigaraya her platformda karþý olduðum için halka açýk veya kapalý farketmez..
Ýçmeyin , içirmeyin..
Diyorum konuyuda kendimce noktalýyorum![]()
Türkçe, Turkche olmasýn! Dilimizi koruyalým! Türkçeye 29 harf yeter!
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde þapkam, dünyanýn dört bir yanýný geziyor ve stadyumlarda yalvarýyorum:
“Tanrý rýzasý için, güzel bir maç lütfen!” Eduardo Galeano
"Ýhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
Ýstenildiði takdirde çok kolay denetlenebilir ama zahmet edip bunu yapmýyorlar. Bunun yanýsýra insanlarýnda duyarlý olmasý bu yasaðý hazýrlayanlara katký yapmasý gerekiyor.
- “Vatan savunmasýnda gereðinden fazla merhamet, vatana ihanettir . . .”
Mustafa Kemal Atatürk
- Forum Kurallarýna aykýrý her türlü durumu lütfen
butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayýnýz.
Denetim olmadýktan sonra,yasak olsa ne olur..
Güçlülerin iktidarýna karþý TRABZONSPOR
Uygulanmasý zor ama bu iþi yasalaþtýrmalarý bile müthiþ birþey
Bir ara ekmek de poþete girmiþti...
Osmanlý'nýn yasaðý üç gün sürer.![]()
Futbolcuyla taraftar el ele versin, þampiyonluk kupasý TRABZON'a gelsin!!!
7 7 7 7 7 7 7 7 7....
kendini düþünmeyen insan baþkasýný düþünür mü?
Bordomavi.net
böyle saçmalýk olmaz bu kanunu çýkarýp uygulamaya Allah kulunun gücüde yetmez dað baþýmý bura memlekette sýkýntý kalmadý tek dert milletin sigarasý elindeki okey taþý oldu bak sen iþe.........
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)