Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Allah" Lafzının "Tıbbi" Yararları

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

"Allah" Lafzının "Tıbbi" Yararları

Hollandalı bir bilim adamı ve psikolog olan Vander Hoven Allah kelimesini oluşturan harflerin sırrını bulduğunu açıkladı. Profesör Hoven’in hastalar üzerindeki araştırmasının sonucu ise şöyle..

Hollandalı bir psikolog olan Vander Hoven Kur’an okumanın ve Allah kelimesini tekrar etmenin hastalar ve sağlıklı insanlar üzerindeki etkilerini bulduğunu açıkladı.

Hollandalı profesör üç yıldan beri bir çok hasta üzerinde araştırma ve çalışmasını yaparak yeni buluşuna ulaştığını söyledi.

Hastalarından bazılarının Müslüman olmadığını, bazılarının da Arapça bilmediğini belirten Hoven hastalarına Allah kelimesini öğrettiğini söyledi.

Alınan sonucun çok mükemmel olduğunu, özellikle depresyon ve tansiyon hastalarında çok daha iyi sonuçlar verdiğini belirtti.

Profesör Haven Allah kelimesini oluşturan harflerin psikolojik hastaların üzerindeki etkilerini açıkladı.

-Allah kelimesinin ilk harfi olan –A- harfi solunum sisteminden direk çıkıyor ve nefes almayı düzenliyor.

- Damaktan söylenen –L- harfi ise, (Arapçada çıkarıldığı şekilde) dil hafifçe damağın üst kısmına dokunuyor ve çene kısa bir duraklamayla birlikte aynı işlem tekrarlanıyor.(İki –L- harfi olduğu için) Bu işlem nefes alıp vermeyi rahatlatıyor

- Son harf olan –H- harfi çıkartılırken akciğer ve kalp arasında bir ilişki oluşuyor ve işlem sonucunda kalp atışları düzeliyor.

Bu araştırmayı yapan Hollandalı profesör Müslüman değil, fakat İslam ilimlerine ilgi duyan ve Kur’an-ı Kerim’in sırlarını araştıran bir psikolog.

.
    *
    * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

yakında müslüman olur o profesör harf harf incelemiş ilginç nerden gelmiş aklına .
    Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

Profesör açmış gözlerini bulmuş kaynağını...
      Allah nasip eder inş. onada hidayeti...
      Eskiden Sungu61 idi ....

Yorum

e bu duruma göre Yallah kelimeside aynı etkiyi yapar geliyor bana.
        hatta içinde A, L ve H harfi olan her kelime sağlıklı yaşam kaynağı gibi bir şey.

Barış Manço'nun hal hal şarkısını söylesem yeterli olur sanırım.
        En son tigin tarafından düzenlendi; 08.11.2007, 17:59.
        "Arkasından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz. Köpekleri bilmem ama bu kurta Trabzonspor'un çok ihtiyacı var"

Yorum

Yazı için teşekkürler.

Yorum

İlk olarak tigin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            e bu duruma göre Yallah kelimeside aynı etkiyi yapar geliyor bana.
            hatta içinde A, L ve H harfi olan her kelime sağlıklı yaşam kaynağı gibi bir şey.

Barış Manço'nun hal hal şarkısını söylesem yeterli olur sanırım.
            Hasan abi başta Y olunca olmuyor.

Yazı için çok çok teşekkürler, bu haberin yabancı bir kaynağı varsa oradan da okumak isterim.

Yorum

gökhan, yabanci bir kaynagi vardir elbet fakat bende ba$ka bir forum'dan alip ekledim...

kusura bakma
              *
              * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

Daha önceden Prof. Dr. Eric Shaydullin ve Prof. Dr. Hans von Aiken gibi rezâletleri hatırladığım için hemen araştırdım ve bizim "van der Hoven" efendinin nerede çalıştığını bulamadım. Birkaç "Prof. van der Hoven" ve "Prof. van der Hoeven" buldum ama hiçbirisi psikoloji profesörü değil.

Bu tip senaryoları yazarak insânları dînden îmândan soğutuyorlar ve alay konusu oluyorlar.
                Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

Bu yazı senaryo olsa kime ne zararı var?

Bu yazıya kanıp(!) da Allah diyenlerin boğazı mı kuruyor?Sesi mi kesiliyor?

Yorum

Bende arastirdim, ve adam gibi bi kaynak bulamadim... Ha yalan olabilir mi ? Olabilir? Dogru olabilir mi? Olabilir.... Sakincali mi ? Bence degil!
                    Saldırın Seferoğulları
                    Bordo Mavi . Net

Yorum

İlk olarak A.Alper tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Sence de bir çelişki yok mu ortada?

Allah yolunu işaret etmek için ''yalan'' ve ''uydurma''yı seçmek ne kadar ''zararsız''? Ne kadar doğru ve ne kadar inandırıcı?

Bu yazılan doğru mudur bilmiyorum,yorumumu söylediğin sözün mantığının üzerine kurdum.Yazıyla ilgisi yok.

Yorum

İlk olarak A.Alper tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bu yazının senaryo olduğu ortaya çıkınca kimi kötü niyyetliler "Sizin tüm sermâyeniz palavra ve iftirâdan ibâret." demezler mi?
                        Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

Hak'a batıl yoldan ulaşılmaz.Burada haklısınız.Ama biri bana kalkıp "Sizin tüm sermâyeniz palavra ve iftirâdan ibâret." derse alacağı cevap çok basit olur ki yeri de burası değil.

Yorum

Bana yazida , proffesorun hollandali olup, musluman olmayip Kur’an-ı Kerim’in sırlarını araştırmasi dikkatimi cekti... cok mantiksiz..
                            Saldırın Seferoğulları
                            Bordo Mavi . Net

Yorum

Ben hiç de dindar biri değilim ama bana asıl mantıksız gelen Kur-an'ı Kerim de sır olduğunun düşünülmesi.Yani bize yol göstermek için gönderilmiş bir kitapta neden sır olsun ki?

Yorum

Çalışıyor...
                              X