İlk olarak Mirac ÇİFTÇİ tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Dizilerden Nefret Edenler Buraya!..
Daraltma
X
-
Güldüm,eğlendim gece gece.Başlık çok yerinde...
Ama biraz ciddiyetle yaklaşırsak;Poetricus hocamın şu dediklerini es geçmemek gerek.Alt metinle ilgili derinlemesine çıkarımlarınızı bekliyorum hocam.(Aslında senden de Can
)
İlk olarak Poetricus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBenimki nefretten ziyade pedagojik açıdan sakıncalı bulduğum için bir karşı çıkış.
Bölüm bütünlüğüne dayanan belgeseller dışında kurguya dayalı bütün uzun soluklu dizileri sakıncalı buluyorum. Hem gençler hem yetişkinler hem de çocuklar için.
Özellikle de çocuklar için.
- Alıntı
Yorum
-
Köprü dizisini bende çok beğniyordum, ancak o diziyi artık asla izlemiyorumm
DİZİDE PKK'LILARAI İNSAN YANDAŞIYMIŞ GİBİ MASUMLARA ZARAR VERMYEN BİRİLERİ GİBİ GÖSTERİYORLAR ÇOK SİNİR OLUYORUM BİZLERİ NASIL GERİZEKALIYERİNE KOYABİLİYORLAR ANLAMIŞ DEĞİLİM"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."
Mustafa Kemal ATATÜRK
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak GaMZe61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleGüldüm,eğlendim gece gece.Başlık çok yerinde...
Ama biraz ciddiyetle yaklaşırsak;Poetricus hocamın şu dediklerini es geçmemek gerek.Alt metinle ilgili derinlemesine çıkarımlarınızı bekliyorum hocam.(Aslında senden de Can
)
- Alıntı
Yorum
-
Valla Gamze, Poetricus hocanın diziler hakkında söylediklerine itirazımız olamaz. Dizilerin, Miraç'ın da belirttiği gibi, gerçekten de Türk halkını eğlendirerek uyutmak ve avutmak gibi bir işlevi var. Fakat sanırım bu "eğlendirerek uyutma ve avutma" işlevinde hastası olduğumuz futbolun tırnağı olamazlar.Futbolcuyla taraftar el ele versin, şampiyonluk kupası TRABZON'a gelsin!!!
7 7 7 7 7 7 7 7 7....
- Alıntı
Yorum
-
İlk önce avrupadan ithal sit-com'lar ile aldılar tozumuzu...
Sonra çocuklara yönelip büyülü, renkli, cicilibicili diziler geldi...
Dönem dizileri anlattıkları dönemin özellikleri ile birlikte milenyumuda harmanladılar konularında ki akıllar iyice karışsın...
Derin devlet öyle derindi ki ine ine bitiremediler, derin devleti sığ sulara çıkaramadılar...
Töre, namus, insan ilişkileri, agalık vs gibi konular sürekli işlendi, ah Asmalı Konak ah...
Önce hiç istenmemesine ragmen "Yogun istek üzerine" dediler, verdiler.
Sonra devir değişti bir yeni bir eski bölümden verdiler,
verdikçe verdiler ki niye vermesinler izleyende vardı, tiryakisi olanda...
Reklamları kurtarmak için özet diye tekrar sürdüler.
Ana haber öncesi ve sonrası en yogun reklam pazarını İngiliz, İtalyan, G.Amerikalılarla doldurdular...
Bir sezonda yüzlerce farkı dizi ve binlerce bölümle kafamızı ütülediler ki devam edecektir hızla...
En absürd dizinin bir bölüm maliyeti yaklaşık 80.000 dolar ile ifade ediliyor ki varın gerisini siz düşünün...
Reklam gelirlerini ise ne ben söyleyim ne siz sorun, günün birincileri prime-time de parayı götürüyor biz ise izliyoruzTrabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
İşte BMN!*
- Alıntı
Yorum
-
Diziler sayesinde evlerde ne kitap okuma, ne sohbet, ne cocuk egitimi, ne isti$are, ne AHLAK kaldi...
istisnalar haric hicbiri Türk Aile kültürünü yansitmiyor ! Batili'lar her$eyi ile örnek aliniyor ve empoze edilmeye cali$iliyor...
5. Sinif ögrencisi gidip Sinif arkad$ina 50.000 dollar deyip güya $aka yapiyorsa cidden durumumuz hic iyi degil !!!
!*
* Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *
~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~
- Alıntı
Yorum
-
Futbolun sosyal uyuşturuculuk vasfı tamamen ortadan kaldırılamasa da kişiye sağlam bir ahlaki ve kültürel alt yapı kazandırılarak ferdi planda dengelenebilir. Belki çok kişiye saçma gelecek ama ben TV dizilerini çok daha tehlikeli buluyorum. Gerçekliğin tahrif edilmesinden, merak duygusunun sömürülmesine, yanlış rol modellerden taklit ve örnek almanın felaketlerine kadar pek çok sakınca barındırıyorlar. Tam bir edilgenleştirici.
Günlük hayattan tarihe kadar her şey çarpıtılarak meta ve bağımlılığa dönüştürülüyor. Aralardaki reklâmların beyne kazıdığı şeyleri saymıyorum bile. Kahkaha efektli komedi dizilerinin Pavlov usulü klasik şartlandırmalardan hiçbir farkı olmadığını söylesem herhalde bir çok insan hakaret ettiğimi düşünecek ama yapı tamamen aynı.
Neyse bu konu hakkında bir dizi yazı yazmak gerek.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Poetricus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleÜzerinde çalıştığım bir makale vardı ama 6 aydır ilgilenmedim. Nereye kaydettiğimi bile unuttum. Bir gün biterse yayınlandığı yer akademik bir dergi mi olur yoksa bu forum sayfaları mı Allah bilir.
Can,haklısın yine ve yeniden
Uyutma ve avutma dışında bir de 'alıştırma' özelliği var dizilerin.En olmadık ilişkiler,en olmadık yaşantılar normalleştirilerek,sıradanlaştırılarak sunuluyor izleyiciye.Zehir akıtılıyor damarlardan içeri yavş yavaş...Toplum olarak genel anlamda ahlak değerlerimize uymayan bir çok şey önemli oranda TV ve tabi ki diziler ile,diğer bir çok etmenle birlikte zihnimize 'olağan'mış gibi yerleştiriliyor.Dün 'Olmaz!'' dediğimize bugün ''Olabilir''...Yarın belki de ''Normal canım''...Böyle böyle değişiyor değerler,bakış açısı,sınırlar belki...En son Gamze tarafından düzenlendi; 05.11.2007, 00:49. Sebep: Fazladan 'dahi' anlamında 'de' eki :))
- Alıntı
Yorum
-
1-Kurtlar Vadisi : Kocatepe Mahallesi'nde Mimar Kemal Lisesi bahçesindeki gömleğine kadar siyah giyinmiş sigara içen erkek çocukları yüzünden bu diziden nefret ediyorum.
2-Sihirli Annem : Hitap ettiği yaş grubundaki çocukları dini anlamda zehirleyen bir dizi.Benzerleri de öyle.
3-TRT'deki 300-500 bölümlük diziler : Ne anlattığını anlayamıyorum.Bu dizilerde oyunculuğa küçücük bir çocuk olarak başlayıp kocaman delikanlı olarak da hala aynı dizide oynayan kişiler var.Burada oynayan sanatçılar sanatlarını geliştirmeye çalışmıyorlar.Nasıl olsa paralarını aldıkları için mi acaba?
4-Acı Hayat : Acı Hayat'tan nefret etme sebebim başroldeki oyuncunun oynadığı karakterin karaktersizliği.
- Alıntı
Yorum
-
gecenler bir Bürokrat Hükümeti a$iri derecede ele$tiriyor...
- Sunucu Bomba soruyu soruyorefendim, siz bu kadar ele$tiriyorsunuz-bunu Halk görmüyormu bakin yine onca oy aldilar...
--> nasil görsünler efendim, TV'lerde 42 tane dizi var-haftasonlari desen hep futbol, Halk napsin
*
* Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *
~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~
- Alıntı
Yorum
-
KOMŞULUK İLİŞKİLERİ BOZULUR’ DİYE KÖYE ELEKTRİK İSTEMEDİLER
RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesi Şenyuva köylüleri, komşuluk ilişkilerini ve yayla köylerinin güzelliğini bozacağı gerekçesiyle Şal yaylasına elektrik bağlanmasını karşı çıktı.
Haberin tamamı;
Sen ağlat biz severiz seni...
Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
ts_mania
- Alıntı
Yorum
-
Köprü dizisini bende çok beğniyordum, ancak o diziyi artık asla izlemiyorumm
DİZİDE PKK'LILARAI İNSAN YANDAŞIYMIŞ GİBİ MASUMLARA ZARAR VERMYEN BİRİLERİ GİBİ GÖSTERİYORLAR ÇOK SİNİR OLUYORUM BİZLERİ NASIL GERİZEKALIYERİNE KOYABİLİYORLAR ANLAMIŞ DEĞİLİM"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."
Mustafa Kemal ATATÜRK
- Alıntı
Yorum
-
Hey gidi...Çocukluğumda bi tane Brezilya dizisini hiç kaçırmıyormuşum.Bir gün tam da dizi saatine bizim elektrikler kesilmiş,ben de ağlamaya başlamışım.Bizim ev tam,Bağcılar-Güngören sınırında.Bizim Güngören'de elektrik yok,Bağcılar'da var.Bunun üzerine,babaannem beni alıp Bağcılar ilçe sınırlarındaki bir komşuya diziyi izlemeye götürmüş.
"Şimdilerde dizilerle aran nasıl?" diyecek olursanız,ben de size "Televizyon gördüğümüz mü var?" derim.
- Alıntı
Yorum
Yorum