Haber Hürriyetten (8 ekim 2007)
Trabzon'da geçen yýl düzenlenen Okullararasý Kros Ýl Birinciliði yarýþmasýnda, düþen arkadaþýný kaldýrmak için ilk sýrada götürdüðü yarýþý býrakan ve Dünya Fair Play Büyük Ödülü’ne layýk görülen Ýlköðretim Okulu öðrencisi Hilal Coþkuner, mahalle arkadaþýna yaptýðý jestle yine beðeni topladý.
Bir dershane tarafýndan üniversiteye kadar bursla ödüllendirilen Hilal, ailesinin maddi durumu iyi olmadýðý için dershaneye gidemeyen arkadaþýnýn da dershane imkanlarýndan ücretsiz yararlanmasýný saðladý.
Dünya Fair Play Büyük Ödülü’ne layýk görülerek herkesin takdirini kazanan Trabzon 24 Þubat Ýlköðretim Okulu 7'nci sýnýf öðrencisi Hilal Coþkuner (12), çeþitli kurumlar tarafýndan ödüllendirilmeye devam ediyor. Hilal Coþkuner’e son olarak bir dershane tarafýndan üniversiteye kadar ücretsiz kurs bursu verildi. Teklifi kabul eden Hilal Coþkuner, bursunu almaya gittiði dershane yöneticilerine sürpriz yaptý. Fair Play ve yardýmlaþma ruhunu her fýrsatta gösteren Hilal Coþkuner, maddi durumu iyi olmayan fakat derslerinde çok baþarýlý arkadaþý Hilal Öztürk’ü de yanýnda götürdü. Dershane Müdürü Nermin Canalioðlu ile görüþen Coþkuner, “Derslerinde baþarýlý ancak dershaneye gidemiyor. Hilal’e de burs verir misiniz?” teklifini sundu. Hilal’in maddi durumu iyi olmayan arkadaþýnýn daha iyi eðitim görmesini saðlamak için gösterdiði çabadan etkilendiklerini söyleyen Nermin Canalioðlu, “Bu çok güzel bir örnek. Hem medeni cesaretini ortaya koydu. Hem de arkadaþýnýn o haklardan yararlanmasýný saðladý. Hilal çok iyi kalpli bir çocuk. Biz de liseyi bitirip üniversiteyi kazanana kadar ona destek saðlayacaðýz” diye konuþtu.
BÝRLÝKTE BÜYÜDÜK
Arkadaþý Hilal Öztürk'le birlikte büyüdüklerini belirten Hilal Coþkuner de, “Biz Hilal ile ayný apartmanda beraber büyüdük. Onun da benim gibi dershaneye gidecek durumu yoktu. Dershaneye tek baþýma gitmek istemediðim için yanýmda arkadaþýmý da götürdüm” dedi. Arkadaþýnýn bu jesti karþýsýnda duygulanan Hilal Öztürk ise, “Babamýn sabit bir iþi yok. Serbest çalýþýyor. Çok mutluyum. Bana bu fýrsatý verenlerin yüzünü kara çýkarmayacaðým“ diye konuþtu.
http://www.hurriyet.com.tr/egitim/an...d=171&sz=90499