Sevgili BMN ve Trabzonspor'lu kardeþlerim,
Bu konuyu sizin görüþlerinize açmak isterim
Teknik direktörün genel kurulda seçimle iþbaþýna gelmesinin birçok açýdan kulüplerin önünü açacaðýna inanýyorum
* Madem ki teknik direktör, yönetim kurulundaki yönetici gibi, takýmdan sorumlu bir yöneticidir,
* Madem ki teknik direktör deðiþimleri yönetim kurullarýnýn bir kurtuluþ silahý oluyor,
* Madem ki istikrar isteniyor,
O halde teknik direktörler genel kurul vasýtasýyla seçilerek iþbaþýna getirilmeli. Böylece hem gelecek ismin herhangi alelade bir isim olmasý engellenir, daha saygýn, kendini ispat etmiþ, önceden araþtýrýlmýþ, elenmiþ, elit isimler iþbaþýna gelir, hem de camianýn geniþ katýlýmý ve onayýyla tasdiklenir. Böylece yönetim kurullarý karþýsýndaki pasif teknik direktörlerin yerini de birbirini dengeleyen yöneticiler alýr ve futbol için çatýþmanýn azalacaðý bir "Güçler dengesi" meydana gelir. Ayný zamanda ise, camia seçtiði bu kiþiye görevi süresince destek vermek konusunda sorumluluk almak durumunda kalýr
Örneðin, yönetime aday olan yöneticiler, takýmýn baþýna getireceði teknik direktör adaylarýný da ilan ederler, ancak teknik direktörünün de seçildiði ortamda seçimi kazandýklarý resmiyet kazanýr, baþkan adayýnýn teknik direktör adayý kazanamazsa bu "Güvensizlik oyu" yerine geçer ve seçim tekrarlanýr. Teknik direktörün deðiþtirilmesi ise olaðanüstü genel kurula baðlanýr
Bu yolla adaylar, kendilerine oy verecek genel kurul üyelerinin sadece kendileri için deðil ayný zamanda teknik direktör adayý için de oylarýna ihtiyaç duyacaklardýr. Böylece teknik direktörlerini iyi seçecek, hedeflerini daha saðlýklý kuracak, en ufak bir baþarýsýzlýkta ise teknik direktörlerini günah keçisi ilan edemeyeceklerdir.
Sonuç olarak; camiayý bütünleþtirmede, kontrol mekanizmasýnda ve taraftarýn kulübü kendisiyle daha fazla özdeþleþtirmesinde büyük faydalarý dokunacaðýna inandýðým bu sistem, Trabzonspor ve Türk futboluna önerimdir, görüþlerinize sunarým