tutulacak, dokunulacak yeri kalmamýþ výcýk výcýk bir spor basýný ve birbirinden garip iliþkilerin döndüðü bir spor dalýnda, el kol hareketi çekmiþ bir zýbýdýk adamdýr. emre ve mesela pascal nouma gibi adamlarýn hatasý, tepkilerini açýkça göstermektir. oysa bu iþler böyle olmaz. kapý arkalarýnda, masa baþlarýnda klüp baþkanlarýna þikayet ederek; "taraftar" denen mafyavari oluþumlara hedef göstererek; arabasýnýn içinde kaleci döverek falan yapýlýr. emre'nin denyoluðu, bunu öðrenmemiþ olmasýdýr.
gene de sorulmasý gereken asýl soru, hakaretin nerde baþlayýp nerde bittiðidir. mesela, doðru dürüst okuma yazmasý olmadýðý halde, bir genel yayýn yönetmeninin damadý olduðu için spor yazarý "yapýlmýþ" birinin varlýðý mý asýl hakarettir? yoksa, gencecik yaþta bu spora kilitlenip "birikimli" olmasý zaten mümkün olmayan birinin öfkeyle, gazla falan yaptýðý el kol hareketleri mi?
iyi, emre'nin ipini çektik. sistem temizlenecek mi? o klüp eyyamcýsý, o baþkanlardan direktif ve maaþ alan, o sahibinin sesi gazeteciler gidecek ve yerine bu iþi adam gibi yapacak vicdan sahibi birileri gelecek mi?
olay, öyle baþa böyle tarak olayýdýr yalnýzca. tuvalet kaðýdýndan kale çizgileri yapýp hakem ipi çeken bir oluþum, el kol hareketi çekilmesini de anlayýþla karþýlamalýdýr. ben de emre'ye katýlýyor ve sað kolumun bilek bölgesini þöyle bir yaladýktan sonra, parmaklarýmýn dýþ kýsmýný sol avucumun içine koyuyor ve hýzla öne doðru ittirirken "þrraaaak!" diye bir ses çýkartýyorum. ve þerefli türk basýnýna da "çýkýn kardeþim þu sporla aramýzdan!" diyorum.
ayrica kimse kusura bakmasin ama gorunen su kadroda mecburen oynatilacak futbolcu. turk milli takimi yetenekli oyunculara sahiptir ama deneyimli oyunculara sahip degildir. ayrica adam sirf dunya kupasinda formda olabilmek icin gidebilecegi o kadar ust duzey takim varken, ilk onbir sorunu yasamayayim diyerek newcastle gibi adi var kendi yok bir takima gidiyor, milli takim dunya kupasindan olunca verdigi bu transfer kararinin tamamen "evdeki hesap carsiya uymadi" moduna geliyor, kariyerinde hata yapmis oluyor, motivasyonu cokuyor, bu dandik takimda bu moralle tek basina dunyalari kurtaramiyor, yedege cekiliyor, kadroya alinmiyor, yas 27 artik yapabilecegi son bir dogru transfer hamlesi var, adam kara kara dusunuyor, ve sen turk basini olarak milli takim icin kendi kariyerini mahveden bir futbolcuyu bu durumda oldugu icin yerin dibine sokuyorsun. yapmamasi gerekirdi ama ben gayet mutlu oldum o hareketi gorunce. taraf tutuyorum ayrica, evet.