E.Tümgeneral Osman Pamukoðlu’nun Trabzon’da ilginç bir konuþma yaptýðýný duymuþtum. Fakat maalesef herzaman olduðu gibi büyük basýnda bir internet sitesi hariç hiç bahsedilmedi. (benim görebildiðim)
Bir arkadaþ saðolsun kýsaltýlmýþ metni bana gönderdi , ilginç konuþmanýn metni aþaðýdadýr:
Osman Pamukoðlu’nun Trabzon Konuþmasý
Trabzon Türk Ocaklarý Trabzon Þubesi tarafýndan önceki akþam Hamamizade Ýhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Hedefteki Ülke Türkiye” konulu konferansta konuþan emekli Tümgeneral Osman Pamukoðlu, Türkiye’nin içinde bulunduðu durumun geçmiþte yaþanan olaylarla benzerlik gösterdiðini ifade ederek,
“Türklerin egemenlik sürdüðü topraklarda dýþ güçlerin kýþkýrtmalarý sonucu çok sayýda ayaklanma yaþandý. Türkiye’nin içinde bulunduðu þartlar, 1860-1923 yýllarý arasýndaki þartlarla benzerlik gösteriyor. O günlerin Girit’i, Düyun-u Umumiye’si, Galata bankerlerine karþýlýk bugün, Kýbrýs, IMF ve borç veren ülkeler var.
Atatürk döneminde, 1923-1938 arasýnda, Türk topraklarý üzerinde 15 ayaklanma yaþanmýþtýr. Atatürk’ün büyük tepki gösterdiði bu ayaklanmalarýn hepsi kýsa sürede bastýrýlmýþtýr. 1950 ve 1960′lý yýllarda Rus ve Ýngilizler’in desteðiyle Anadolu’da çeþitli ayaklanmalar çýkarýlmýþtýr. Bunlar da bastýrýlmýþtýr. 1980′den sonra ise PKK aracýlýðý ile bir ayaklanma çýkarma yoluna gidilmiþtir” diye konuþtu.
Ermeni Oyunu
Ermenilerin, Ermeni Soykýrýmý Tasarýsý’ný bütün Avrupa’ya kabul ettirmeye çalýþtýðýna deðinen emekli Tümgeneral Pamukoðlu,
“Ermeniler, bunu yaptýktan sonra 70-80 yýl önce Anadolu’da çoðunlukta olduklarýný iddia edecekler. Ege Bölgesi’ni konuþmaya bile gerek yok. Orada kimin gözü olduðu herkesin malumudur. Maalesef emperyalizm, misyonerlik ve savaþlar zamanýn eskitemediði kavramlardýr. Savaþlara dinler ve peygamberler dahi engel olamamýþtýr” þeklinde konuþtu.
Bedelli askerliði duymak bile istemiyorum
Bedelli askerliðin Anayasa’ya aykýrý olduðunu kaydeden Pamukoðlu, Süleymaniye olayýyla ilgili,
“Süleymaniye’deki olaydan 12 asker deðil tüm askeri yetkililer sorumludur. Bu tür operasyonlarda tüm ihtimaller göz önünde bulundurulmalýydý.
Türk Bayraðýný indirmeye kalkýþan Yunanlýnýn öldürülmesinin ardýndan Ýngiliz üslerinden sýnýrlarýmýza sýzan 7 Yunan askeri iki Türk askerini feci bir þekilde kurþunlamýþtýr. Biz de Süleymaniye olayýna sessiz kalmamalýydýk”
ifadelerini kullandý.
Bedelli askerlik uygulamýsýndan söz edilmesinin bile kendisini rahatsýz ettiðini kaydeden Pamukoðlu, “Böyle birþey olamaz. Parasý olan, olmayan ayýrýmý. Anayasa’ya aykýrý bir uygulamadýr. Normal bir insana 12 ay eðitim yeterli olacaktýr.
Bir örnek vereyim.. Karþýndaki insana ‘Al sana 40 trilyon ben seni 10 saniye sonra öldüreyim’ bunu kim kabul eder. Bu iþ parayla olacak bir iþ deðildir” dedi.
Barzani ve Talabani’ye kandýlar
Barzani ve Talabani’nin PKK ile savaþtýklarý dönemde Türkiye’nin yanýndaymýþ gibi davrandýklarýný da hatýrlatan Pamukoðlu, þunlarý söyledi:
“Bu duruma aldanmamak gerekir. Bu kiþiler, gerçekte PKK ile iþbirliði içindedir. Bugün tehlike çok net bir biçimde açýða çýkmýþtýr. Bazý güçler, Türkiye’nin güneydoðusunu, Irak’ýn kuzeyiyle Kürdistan adý altýnda birleþtirmek istemektedirler.
Bakýn benim Barzani ve Talabani ile ilgili baþýmdan geçeni anlatayým. Bir gün habersiz bir þekilde PKK’nýn en önemli kamplarýndan birine operasyon hazýrlýðý içindeyiz. O dönemlerde büyük baskýnlar yapýyordu PKK.
Bir karakol baskýnýnda 28 kiþiyi birden öldürüyordu. Onlar çatýþmaya girdiklerinde bir ailenin tüm fertlerini öldürürlerdi ki geride intikam alacak o aileden kimse kalmasýn.
Hazýrlýklarýmýzý tamamladýk ve o dönem Ankara’dan izinsiz operasyon yapamýyorduk. Ankara’ya operasyonun içeriðini anlatan bilgiyi geçtikten sonra bize bir emir geldi. Gelen emirde operasyon güzergahýndaki iki karakolun bize rehberlik edeceði, bizim o karakollarla iþbirliði içinde olmamýzý söylediler. Operasyonu baþlattýk.
Denilen iki karakola yaklaþan askerlerim bana bilgi verdiler. ‘Komutaným bize rehberlik edecek olan karakollara yaklaþtýk, üzerimize yaðmur gibi mermi ve füze yaðdýrýyorlar.
Evet bu olaydan sonra anladým ki bu Barzani’nin Ankara temaslarý PKK’ya yardým içinmiþ. Ve bu operasyon sonrasý yaptýðým operasyonlarýn hiçbirinde Ankara’yý haberdar etmedim”
Kýbrýs çok önemli
Konuþmalarýnda sýk sýk Kýbrýs’ýn önemine deðinen Pamukoðlu, “Kýbrýs çok önemli bir üsttür. Malta, Cebelitarýk ve Kýbrýs. Bu üç yerin önemi tartýþýlamaz. Þu anda Kýbrýs üzerinde oynanan oyun, geçtiðimiz yýllarda Girit üzerinde oynanan oyunla aynýdýr.
Nasýl Girit için þu kadar insan kalacak, bu kadar asker kalacak dediler ve Girit’i bizden aldýlar. Kýbrýs’ta aynen böyle olacak. Yýllar sonra bakacaksýnýz ki Kýbrýs da gitmiþ” dedi.
Atatürk’ün Lozan’ý kurtarýr
Konferansýn ardýndan Trabzon halkýnýn sorularýný cevaplayan Tümgeneral Pamukoðlu bir vatandaþýn, “Paþam bize bir yol göster, bu gidiþatýn sonu ne olacak” sorusuna, “Bu gidiþat iyi bir gidiþat deðil. Sizi kurtarsa kurtarsa yine Atatürk’ün Lozan Anlaþmasýna dahil ettiði ‘azýnlýklarýn korunmasý’ maddesi kurtarýr” ifadelerini kullandý.
Bazý vatandaþlar da Pamukoðlu gibi doðruyu konuþan insanlarýn kýsa zamanda zarar gördüðünü ifade ettiler.
ABD Vietnam’dan beter olur
Irak’ta geliþen olaylara da deðinen Pamukoðlu, ABD’nin Irak’tan kýsa süre içerisinde çekileceðini belirterek, ABD ile ilgili þunlarý anlattý, “Bakýn ABD Irak’ýn çölllerinde bu kadar zorluk çekiyor. Daha o 430 km’ye 300 km’lik daðlýk araziye çýkmamýþ. O cehenneme girmemiþ. Dümdüz yerde gerilla savaþý ile karþýlaþtý ve yüzlerce, binlerce kayýp verdi. O daðlýk araziye girdiðinde ne yapabilir. Hiçbirþey.
Bizim Tugay’ýmýza baðlý iki helikopterimiz düþtüðünde ABD’den gelen ve onlarýn en eðitilmiþ askerlerinden olan yeþil bereliler boylarýný aþtýðý için karlýk alana inmekten korktular.
Ne zaman ki ben savaþ eðitimi almamýþ askerlerimden birkaçýný yanýma alarak kara atlamalarýný istedim ve atladýlar, o zaman Türkler atladý birþey olmadý deyip onlar da atladýlar. Yani bu kadar korkaklar.
Düþünün, þimdi o daðlýk araziye girdikleri zaman halleri ne olur” þeklinde konuþtu.
240 terörist sorguladým
Türkiye’nin Doðusunda PKK’yý yok eden Hakkari Dað Komando Tugayý Komutaný Emekli Tümgeneral Osman Pamukoðlu, 11 yaþýndan 43 yaþýna kadar üniformasýný gururla taþýdýðýný belirtti.
Kürtlerin hepsinin Kürdistan devletini kurmak ve baðýmsýzlýklarýný ilan etmek ortak hedefinde birleþtiklerini kaydeden Pamukoðlu, “240 PKK’lý sorguladým. Hepsi aðýz birliði etmiþ gibi, “Kürdistan, baðýmsýzlýk” dedi durdular.
Teslim olanlar da bizim yapacaðýmýz operasyonlarý önceden haber aldýklarýný ve o bölgeyi terk ettikerini söylediler. Þu anda Irak’ta Kürdistan devleti ABD tarafýndan kurdurulmuþtur. Bunu herkes böyle bilsin. Çünkü bir devletin oluþabilmesi için gerekli olan esas unsur ve öðeler orada tamamlanmýþtýr” ifadelerine de yer verdi.
Kaynak: http://arsiv.wordpress.com/2006/01/0...zon-konusmasi/