Bir de Ayhan Alptekin var onunda þarkýlarý çok güzel ve otantik..
arkadaslar hepinizin bildigi gibi karadeniz müzigimiz bir taraftan arabesk vari bi taraftan batýya dönük bir tarzla söylenior diðer bi taraftan ise þahsen adýný koyamadýmgým kazým koyuncu volkan konak fuat saka tarzý soylenen bi müzik tarzý var sizce hangisi daha guzel? ben þahsen müzgimizin kazým volkan ve fuat hocanýn yaptýgý tarzda olmasýný istiyorum nedendir bilnmez bu tarz muzikleri arttýramýoruz bunlar artmazken hergun karadeniz kanallarýnda bence abuksubuk sesi olmayan muzigi berbat olan yeni yuzler goruorum ben koyuncular yeni konaklar yeni birbenler yeni sakalar gormek istiorum
Ýstanbul'un 3 Büyüðü varsa, Türkiyenin Tek Büyüðü Var! T R A B Z O N S P O R
Bir de Ayhan Alptekin var onunda þarkýlarý çok güzel ve otantik..
milyonlarin askisin
yerel müziði evrensel yapacaðýz, rant alacaðýz diye içine ediyorlar. buna kimsenin tahammül edebildiðini sanmýyorum, kalitesiz düzenlemeler, uyduruk sözler , müziðimizi iki gýy gýya çeviriyorlar...
eskiden beri en çok erkan ocaklýyý dinlerdim, o da eskisi gibi deðil ne yazýk ki. son on yýldýr hep sermayeden yedi.
yöre müziðini en iyi yapanlar Fuat Saka ye Volkan Konak birde Rahmetli Kazým koyuncu vardý.Ýsmail Türüt ü her ne kadar sevmesemde üretkenliði ile karadeniz müziðinin yapýtaþlarýndan biridir.
Karadeniz müziðini yozlaþtýran recebim ve benzer tarzda müzik yaptýðýný sanan insanlardan nefret ediyorum.
Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Baþýmdan Mezarlýðýn,
Seher Aydýnlýðýnda Taze Ýnsan Yanýk Benzin Kokusu
tabiki fuat saka volkan ve rahmetli kazým abi gibi plmalý davuttan nefret ederim þarkýsýný duyduðum an geçerim ama recebiminde bazý þarkýlarýný dinlerim
karadeniz müziði nasýl olmalý?...
nasýl olmalýdan ziyade nasýl devam ettirilmeli diye sorulmalý bence.Çünkü böyle bir müzik var zaten
Kazým Koyuncu, Fuat Saka, Volkan Konak bu sanatçýlarýmýz karadeniz müziðini temsil ediyorlar ama tam anlamýyla deðil.Bende çok severek dinlerim kendilerini ama müziðimizin özünü yeteri kadar yansýtmýyolar.
Koryanalý Hüseyin, Bahattin Çamurali, Saffet Genç,Ali Genç Neþat Aydýn, Ziynet Sönmez, Süreyya Davulcuoðlu,Erkan Ocaklý(eski türküleriyle)....çoðaltýlabilir gerçek karadeniz müziðini icra etmiþ ve eden sanatçýlarýmýz.
Bir karadeniz türküsü dinlediðimde bu ustalarýn verdiði müzik zevkini veremiyorsa eksik birþeyler var demektir. Ama bir kaç senedir neredeyse bu zevki almak imkansýz hale geldi.
Volkan Konak kemençenin memleketinden bir sanatçýmýz.Ýsterdimki son kasedinde kemençeye daha çok yer versin.
Recep, Davut vb þarkýcýlar kendi çaplarýnda biþey yaptýklarýný zannediyolar zaten.
Bu eleþtiriler uzar gider. Sonuçta gerçek karadeniz müziðini icra etmeye çalýþan sanatçýlarýmýz bir elin parmaklarý kadar az maalesef.
Konu Yeliz tarafýndan (12.05.2007 Saat 11:03 ) deðiþtirilmiþtir.
Türk müziðinin, özelde Karadeniz müziðinin, arabeskleþmesi de poplaþmasý da beni çýldýrtýyor. Millî olmayan her türlü müziðe hayýr.*
*"Salý-Cuma Konserleri" baþlýðýný hatýrlatacak arkadaþlara: Orada dýþarýdan etkilenmeden yapýlan þarkýlar var hattâ bir Macar ve Kelt millî ezgisi de koyduk ama orada pop ya da arabesk (Araplar yapmadýðý sürece) olmayacak.
Stand-upçý baþkan istemiyoruz!
karadeniz müziði palalarýn eline kalmamalý bence,fuat saka volkan konak vb sanatcýlarýmýz karadeniz müziðini cok güzel yerlere getirmiþlerdir.ulusal alanda kanýtlamýþlardýr karadeniz müziðinin kalitesini.
Gökhan Birben'in Yaptýðý gibi olmalýdýr bence
Gökhan Birben karadeniz müziðinin kalitesini kimsenin ulaþamayacaðý noktalara getirmiþtir , rahmetli Kazým Koyuncu ,Volkan Konak da diðer kaliteli isimler .
Þu sýralar karadeniz müziðini hakkýyla yapan bir iki karadeniz sanatçýsýndan birisi Gökhan Birben dinlememiþ olanla çok þey kaçýrýyolar bence
" Biz dalkavuk bir aydýnlýðýn yerine onurlu bir karanlýðý seçtik "
bence karadeniz müziði sade kemenceyle olmalýdýr.Yusuf cemal keskinin sait uçarýn eski parçalarý katip þadi gibi..Bence bizim duygularýmýzý yaþayýmýzý en iyi o þekilde anlatýlýyor.Böylelikle saf ve bize ait olan özgün bir müziðimiz olmuþ olur.Ama ille de deðiþime ve müziðin evrenselliðine ayak uydurulacaksa da kesinlikle kazým koyuncu fuat saka volkan konaðýn ürettikleri tarzda olmasý taraftarýyým.Aksi takdirde ne olduðu belirsiz þarkýlar ortaya çýkýyor ve kültürümüze ihanet etmiþ oluyoruz..
eskiler tartýþýlmz.
fakat bugün bazý maymunca karadeniz müziði yapar þahýslar bir kemençe bir ritim yaparak kendilerine Sanatçý yakýþtýrmasý yapabiliyorlar
Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Baþýmdan Mezarlýðýn,
Seher Aydýnlýðýnda Taze Ýnsan Yanýk Benzin Kokusu
Volkan Konak,Fuat Saka,Kazým Koyuncu,Gökhan Birben Erkan Oður,Ý.Hakký
Demircioðlu Türüt'ün deforme olmadan önceki þarkýlarý.Þimdi yukarýdakiler
sanatcý birde yine karadenizli sanatçý kimliði altýnda ortalýklarda dolaþan bir
yýðýn zibidi.saymaya kalksak burda sayfalar yetmez.Onun için gerçek
karadenizli sanatçý ünvanýný taþýyan kiþileri sahiplenmemiz gerek..
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)