Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: FÝFA'DAN Politik müdahale uyarýsý!

  1. #1
    ilhan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.01.2007
    Nereden
    Ýzmir
    Mesajlar
    19,991

    Standart FÝFA'DAN Politik müdahale uyarýsý!

    FIFA, Türk futboluna açýkça özerkliði saðlayýn mesajý gönderdi! TFF'ye gönderilen yazýda FIFA, Spordan Sorumlu Bakan'ýn Türk Futboluna müdahale ettiðini vurgulandý ve özerkliðe aykýrý bu durumdan ötürü Türkiye'yi mevzuat deðiþikliðine gitmesini emretti!

    FIFA, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bir yazý göndererek, Futbol Genel Kurulu'nu toplantýya çaðýrmadan önce, baþta FIFA'nýn özerklik ve baðýmsýzlýk ilkeleriyle baðdaþmayan ve 3813 sayýlý yasa kapsamýnda bulunmayan bazý konularda, mevzuat düzenlemesine gidilmesini istedi.

    TFF'den yapýlan açýklamaya göre FIFA, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Kuruluþ ve Görevleri Hakkýnda Kanun'un, aðýrlýklý olarak 31. maddesini eleþtirirken, spordan sorumlu olan Bakan'ýn gözetim ve denetiminin, federasyonun çalýþmalarýna müdahale þeklinde algýlandýðýný dile getirdi.

    FIFA'nýn gönderdiði yazýda þu görüþlere yer verildi:
    ''Futbol federasyonlarýnýn özerklik ve baðýmsýzlýk prensiplerini dikkate alarak, spordan sorumlu Bakan'ýn gözetim ve denetimi, üçüncü þahýslarýn, federasyonun çalýþmasýna müdahalesi þeklinde algýlanmakta ve FIFA'nýn özerklik ve baðýmsýzlýk ilkelerine uymamaktadýr. Sizi bu konuda mevzuat deðiþikliðine davet ediyoruz. Spordan Sorumlu Bakan'ýn, TFF yasasýnýn 31. maddesi kapsamýnda yer alan olaðanüstü genel kurul toplama hakký da FIFA'nýn özerklik ve baðýmsýzlýk ilkelerine uymamaktadýr, deðiþtirilmelidir.''

    -''POLÝTÝK MÜDAHALE''-
    FIFA, 3813 sayýlý yasada yer alan ve Baþbakanlýk Teftiþ Kurulu'nun, inceleme için görevlendirilmesini öngören maddeyi de ''politik müdahale'' olarak deðerlendirdi.

    Bu müdahalenin kabul edilemez olduðunu vurgulayan FIFA, Baþbakanlýk Teftiþ Kurulu'na inceleme hakký tanýyan maddenin de yasadan çýkarýlmasý isteðini bildirdi.

    -''DÖNEM SINIRLAMASI GETÝRÝLEMEZ''-
    Ýlgili yasanýn 7. maddesinde, Futbol Federasyonu baþkan ve baþkan vekilliðine seçilen kiþilerle ilgili dönem sýnýrlamasý getirilmesini de eleþtiren FIFA, söz konusu maddenin kabul edilemez olduðunu bildirdi.

    FIFA, bu sýnýrlamanýn yasadan çýkartýlmasýný isterken, FIFA ilkelerine aykýrý ve eksik düzenlemelerin giderilmesi amacýyla hazýrlanacak yasa taslaðýnýn, Futbol Genel Kurulu toplantýya çaðrýlmadan önce Futbol Federasyonu tarafýndan hazýrlanýp kendilerine gönderilmesini, ardýndan genel kurulun onayýna sunulmasýný, sonraki aþamada ise taslaðýn yasalaþmasý sürecinde TBMM'den bu konuda yardým istenmesini önerdi.

    Futbol Federasyonu açýklamasýnda, FIFA'nýn bu yazýsýnýn ardýndan, belirtilen konularý içeren mevzuat deðiþikliðinin teknik hazýrlýklarýný yapmak üzere, hukukçularýn aðýrlýklý olduðu bir komite oluþturma çalýþmasýna baþlandýðý kaydedildi.

    Açýklamaya göre komite, futbolun paydaþlarýnýn görüþlerini de alýp, çalýþmalarýný tamamladýktan sonra Mayýs ayý içinde Zürih'te, FIFA yetkilileriyle mevzuat deðiþikliklerine dönük bir teknik toplantý yapacak.
    Türkçe, Turkche olmasýn! Dilimizi koruyalým! Türkçeye 29 harf yeter!

    “Ben basit bir '
    iyi futbol dilencisiyim'. Elimde þapkam, dünyanýn dört bir yanýný geziyor ve stadyumlarda yalvarýyorum:
    “Tanrý rýzasý için, güzel bir maç lütfen!”
    Eduardo Galeano


    "Ýhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

  2. #2
    Emorfo - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31.05.2004
    Nereden
    Ýstanbul
    Mesajlar
    6,422

    Standart

    Mehmet Ali Þahin'e kapak olmuþtur herhalde, neymiþ öyle herþeye burnunuzu sokmayacakmýþsýnýz. Ülkeyi yönetin býrakýn futbolu ilgili kurumlar yönetsin.
    Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
    (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

  3. #3

    Recep Çaltepe - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.06.2004
    Nereden
    Ýstanbul
    Mesajlar
    3,278

    Standart

    Derler ya "perþembenin geliþi çarþambadan bellidir" diye, o hesap.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaþtýrýlmýþtýr
    Üyelik tarihi
    27.11.2006
    Yaþ
    37
    Mesajlar
    2,744

    Standart

    dünyada spora siyaset karýþan ülke çoktur ama sporla siyaset yapýlan bir türkiye vardýr ...

  5. #5
    ilhan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.01.2007
    Nereden
    Ýzmir
    Mesajlar
    19,991

    Standart

    "KAOSUN SORUMLUSU BAKAN'DIR!"

    FIFA'dan Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderilen ve Futbol Federasyonu'na tam destek niteliði taþýyan yazýnýn ardýndan TFF Baþkaný Haluk Ulusoy gündeme bomba gibi düþecek açýklamalar yaptý. Ulusoy, Spordan Sorumlu Devlet Bakaný Mehmet Ali Þahin'i sert biçimde suçladý.

    20 Nisan 2007, 19:11

    TFF Baþkaný Haluk Ulusoy, LigTV.com.tr'den Haber Müdürü Erdem Erol'un sorularýný yanýtladý.

    FIFA NE DEMÝÞTÝ?
    Türkiye'de Futbol Federasyonu ile hükümet arasýnda yaþanan olaylarý titizlikle takip eden ve Bakan Þahin'i toplantýya davet eden FIFA, bugün TFF'ye bir yazý gönderdi. Yazýda Futbol Federasyonu'na tam destek veren FIFA, "Futbol federasyonlarýnýn özerklik ve baðýmsýzlýk prensiplerini dikkate alarak, spordan sorumlu bakanýn gözetim ve denetimi, þahýslarýn federasyonun çalýþmasýna müdahale þeklinde algýlanmakta ve FIFA’nýn özerklik ve baðýmsýzlýk ilkelerine uymamaktadýr. Sizi bu konuda mevzuat deðiþikliðine davet ediyoruz.” açýklamasýný yapmýþtý.

    FIFA, Spordan Sorumlu Devlet Bakaný’nýn Futbol Genel Kurulu’nu Olaðanüstü Genel Kurula çaðýrma hakkýnýn da yasadan çýkarýlmasýný istemiþti.

    TFF Baþkaný Haluk Ulusoy ve eski TFF yöneticileri hakkýndaki Baþbakanlýk Teftiþ Kurulu incelemesinin de futbolun özerkliðine politik bir müdahale olduðunu bildiren FIFA, ayrýca TFF Baþkan ve Baþkan Vekillerinin seçilmesinde getirilen dönem sýnýrlamasýnýn da kabul edilemez olduðunu vurgulamýþtý.

    HALUK ULUSOY'DAN BOMBA GÝBÝ AÇIKLAMALAR
    FIFA'dan yapýlan ve TFF'ye tam destek anlamýný taþýyan bu açýklamanýn ardýndan, Baþkan Haluk Ulusoy Ligtv.com.tr'ye konuþtu. Ligtv.com.tr Haber Müdürü Erdem Erol'un sorularýný yanýtlayan Ulusoy, Bakan Þahin hakkýnda þok açýklamalarda bulundu. Ýþte gündem yaratacak sözler:

    "FIFA, SÝYASÝLERÝN ÝÞÝN ÝÇÝNDE OLMASINI ÝSTEMÝYOR"
    FIFA bir konuda deðil bir çok konuda size destek veren bir açýklama yaptý. FIFA’nýn açýklamasýný nasýl deðerlendiriyorsunuz?
    Bize destek deðil bu, bütün ülke federasyonlarý için uygulanmasý gereken bir statü. Yunanistan'da da aynýsý oldu. Yunanistan'da da FIFA statüsüne uygun olmasýný istedi kanunlarýnýn. Onlarda da meclis son gün toplandý, FIFA’nýn bütün statülerini meclisten geçirdiler ve FIFA’ya yolladýlar. Yani, bu FIFA’nýn federasyonlarýný korumasý anlamýný taþýyor. Federasyon baþkanlarýný deðil ama dolayýsýyla federasyon baþkanlarýný da yönetimini de ama öncelikle federasyonlarýný koruyan bir sistem bu. Kesinlikle siyasilerin, politikacýlarýn bu iþin içinde olmamasýný, futbolun özerk olduðunu, statülerininde özerk bir yapýya sahip olmalarý gerektiðini vurguluyor.

    FIFA mesela Teftiþ Kurulu incelemesini bile politik bir müdahale olarak açýklýyor.
    Evet.

    "FIFA, DÖNEM SINIRLAMASINI KABUL ETMÝYOR"
    "Baþkanlýk konusunda dönem sýnýrlamasý getirilemez" diyor.
    Getirilemez çünkü FIFA onu kabul etmiyor. Çünkü FIFA’da 80-85 yaþýna gelmiþ insanlar seçildikleri müddetçe baþkanlýk yapýyorlar. Zaten buna sýnýrlama getirilmiþ olsa kendilerine sýnýrlama getirilmiþ olur öncelikle. FIFA nereden kurulu? FIFA bütün dünya ülkelerinden kurulu bir kurum. TFF veya buna benzer federasyonlar olamsa FIFA diye birþey yokki.

    "FIFA ONAYLADI DEDÝLER AMA ONAYLAMAMIÞTI"
    Þimdi bir mevzuat deðiþikliði yapýlmasýný istiyor FIFA. Burada da bu deðiþikliðin meclis tarafýndan yapýlmasý gerekiyor.
    Muhakkak tabii ki. Geçmiþte þunu söylediler. "Biz kanunu yolladýk FIFA’dan bu geçmiþti" dediler. Hayýr bu kanun FIFA'da inceleme halindeydi.

    Bu inceleme hala devam ediyordu yani?
    Tabii ki. Hatýrladýðým kadarýyla 77 tane ülke devam ediyordu. Bunlarýn arasýnda Türkiye de vardý. Ama millet hep þunu söylüyordu. “Türkiye'dekini zaten yollamýþtýk ve FIFA kabul etmiþti” diyorlardý. Hayýr FIFA kabul etmemiþti. Ýnceleme halindeydi ve en son bize yazý geldi. Federasyon olarak bunu hazýrlayýn, benim istediðim þekilde hazýrlayacaksýnýz ana statüyü ve Genel Kurul'a getireceksiniz. "Genel Kurul'a getirmeden seçim yapamazsýnýz" diyor. "Genel Kurul çaðrýsý yapamazsýnýz" diyor. "Bu statüyü Genel Kurul'dan geçireceksiniz, Meclis'e yollayacaksýnýz, Meclis bunu onaylayacak ve bana yollayacaksýnýz" diyor. Ancak ondan sonra "Seçim yapabilirsiniz" diyor.

    "BÝZ FIFA'YA ÞÝKAYETTE BULUNMADIK"
    Bir anlamda siz de aylardýr FIFA'nýn bu açýklamasýný dile getiriyordunuz deðil mi?
    Muhakkak, yani zannettiler ki bu þikayetti, oydu buydu. Hayýr biz baþýndan beri söyledik, biz FIFA'ya þikayet falan yapmadýk. Ülkemizi nasýl FIFA'ya þikayet ederiz. Zaten FIFA'da kanun önünde duruyordu. Ve bunun üzerine yani Türkiye'de olan geliþmeler üzerine biraz hýz kazanmýþ oldu.

    "YENÝDEN ADAYLIK KONUSUNDA BÝR ÞEY SÖYLEYEMEM"
    Ýþ çok ilginç bir yere geldi þimdi. Norveç maçý sonrasý gece sizinle yapmýþ olduðumuz sohbette, Mali Genel Kurul'da bir seçim kararý çýkarsa kesinlikle aday olmayacaðýnýzý ifade etmiþtiniz. Þimdi FIFA "Dönem sýnýrlamasý getirilemez" diyor. Sizin önünüzde de yeniden aday olabilir olamaz diye bir sýkýntý kalmayacak. Dolayýsýyla bir seçim durumunda aday olabileceksiniz. Þu an adaylýkla ilgili düþünceniz ne?
    Ben þu anda gelecek için bir þey konuþamam. Ama FIFA'nýn isteklerini uygulamak mecburiyetindeyiz. Statüleri deðiþtirmek mecburiyetindeyiz, Genel Kurul'dan geçirmek mecburiyetindeyiz, ondan sonraki dönemde bunlar deðiþtikten sonra ne olur þu anda söylemek zor.

    "KAOSUN BAÞ SEBEBÝ SAYIN BAKANDIR"
    Peki sizinle yapmýþ olduðumuz röportajlarda hep, “Ben bir sevgisizlik ortamý yaratmadým” dediniz. Son aylarda bu konuda bir anlamda hep cepheler oluþturuldu. TFF bir tarafta, sayýn Bakan Þahin bir tarafta. Bunlar hep yazýldý çizildi. Tabiri caizse bir savaþ haline getirildi, sizse hep "Benim ne baþbakanýmla ne bakanýmla bir alýp veremediððim yok" dediniz. Ama þu anda FIFA'nýn bu kararý bir anlamda sizi galip ilan ediyor.
    Ama biz ilk günden beri hep bunlarý söyledik. Bu gidiþatýn yanlýþ olduðunu, "FIFA bu iþe el koyar, FIFA tarafýnda bu iþ kabul görmez, Türkiye'yi bir kaos ortamýna sürüklemeye gerek yok" diye hep söyledik. Ben baþýndan beri, seçildiðim günden bu yana hep ayný þeyi söylüyorum. Türkiye'de eðer bir kaos yaratýldýysa, eðer Türkiye'de futbolun içinde kamplara bölünme durumu getirilmiþse, bunun baþ sebeplisi sayýn Devlet Bakanýdýr.

    "BAKAN, BÜTÜN KULÜPLERÝ BÝRBÝRÝNE DÜÞÜRDÜ"
    Genel kurul olmuþ, seçilmiþ bir yönetim var, seçildiði gün daha yarým saat geçmeden Meclis'e gidip benim için konuþtu. Sonrasýnda benim hakkýmda 13 defa "Gidin seçim için imza toplayýn" diye konuþtu, bütün kulüpleri birbirine düþürdü. Kulüplerle federasyon birbirinin karþýsýndaymýþ gibi cephe olarak göstermeye çalýþýldý. Bunlarýn altýnda hep sayýn bakanýmýz vardý.

    "TEK SEBEPLÝSÝ BAKANDIR, BAÞKA KÝMSE DEÐÝLDÝR"
    Ben hep söylüyorum bu bir gerçektir, Türk futbolunda kaosa sürüklenmiþ bir durum varsa, federasyonla kulüpler arasýnda eðer problem yaþanýyorsa-yaþatýlmýþsa bunun baþ sebeplisi sayýn Bakandýr. Baþka hiç kimse deðildir. Seçimden sonra federasyon normalde görevinde devam ediyordu. Ama malesef sayýn bakanýmýz seçim yapýldýðý andan itibaren devamlý durmak dinmek bilmeyen bir þekilde bu federasyon gitmelidir dedi. Bunun galibi veya maðlubu diye ben bir þey düþünmüyorum.

    "HÜKÜMETÝMLE BENÝ KARÞI KARÞIYA GETÝRMESÝNLER"
    Ben yine söylüyorum, hükümetimle beni hiç kimse karþý karþýya getirmesin. Ülkenin hükümetiyle TFF karþý karþýya gelmemelidir, getirilmemelidir.

    "BUNLAR GÜNDEME GELECEK ADAMLAR DEÐÝLLER"
    Burada karþý karþýya getirilme durumunda sayýn bakanýn etkisi oldu mu?
    Muhakkak tabii ki. Sayýn bakanýmýzýn etkisi oldu tabii ki. Yani baþkalarýnýn da etkisi oldu, olmadý deðil. Bu isimleri hepiniz biliyorsunuz. Bu isimleri tekrarlayýp da gündeme getirmek gerekmez. Bunlar gündeme gelecek adamlar da deðiller ama malesef Türk futbolunun içine girdiler bir þekilde. Benim derdim hükümetle karþý karþýya gelmek veyahut da sayýn Baþbakanla karþý karþýya gelmek deðil ki. Demokratik bir þekilde seçilmiþim görevimi yapýyorum. Ben görev yapmak istiyorum. Ha FIFA'nýn statüleri Türkiye için mi geçerli, hayýr? Bütün dünyadaki ülkeler için geçerli. Onun için bunun galibi maðlubu diye bir þey söylenmemesi lazým.

    "BAKANDAN SAYGI BEKLÝYORUZ"
    Bundan sonra sayýn bakandan nasýl bir hareket, nasýl bir tavýr bekliyorsunuz?
    Sayýn bakanýmýzýn sevecen olmasýný isteriz. TFF’ye saygý duymasýný isteriz. Seçilmiþ, demokratik bir hakla gelmiþ TFF yönetimine yaklaþýmý daha güzel olmalý diye düþünüyorum.

    "BEN BUNLARI HAK ETMEDÝM"
    Bu süreç sizi bir hayli üzdü, sýkýntý yaþattý ve anladýðým kadarýyla bayaðý doldunuz herhalde?
    Üzülmemek elde dðil. Haketmediðimiz bir durumla karþýlaþtýðýnýz zaman insan niçin üzülmesin ki? Ben bunlarýn hiçbirini hak etmedim. Hak ettiðim hiçbir þey yok. Her zaman söylüyorum, çið yemedim ki midem aðrýsýn. Beynim, yüreðim, tecrübemle türk futboluna hizmet ediyorum. Ýþte buyrun Milli Takým FIFA'da 17. sýraya yükseldi. Allahýn izniyle Haziran, Temmuz, Ekim aylarýnda göreceksiniz 2., 3. sýralara gelecek mi gelmeyecek mi?

    "ÜLKEYÝ REZÝL EDENLER BAÞTACI!.."
    Bu tür sýkýntýlarla uðraþýrken bir taraftan da Milli Takým'ý yukarýlara taþýma yolunda mücadele ettiniz.
    Sayýn Bakanýmýzýn geçen gün güzel bir açýklamasý var. Spor dünyanýn en iyi iletiþim, tanýtým aracýdýr. Bunu da en iyi ben yapýyorum. Ülkemi en iyi þekilde temsil ediyorum ve yüceltiyorum. O zaman bana yardýmcý olmalarý gerek, öyle deðil mi? Yani ülkeyi rezil edenler baþtacý, ama ülkeyi geldiði günden beri hep yukarýlara doðru taþýmak isteyen dünya arenasýnda bir insana da "Hadi sen git bizim istediðimiz bir baþkasý gelsin" deniyor. Böyle bir dünya olur mu?

    "HALK BENÝM YANIMDA, ALLAH DOÐRUNUN YANINDA"
    Bu kadar sýkýntý yaþarken hiç ceketinizi alýp gitmeyi düþündünüz mü?
    Hayýr hiç öyle bir þey söylemiyorum. Söylemeyeceðim de. Çünkü beni Genel Kurul'um seçti. Ben Genel Kurul'umun karþýsýna çýkarým ancak. Onlara sadece "Hakkýnýzý helal edin" derim. Ben ülkem için çalýþýyorum. Türkiye'nin menfaati için çalýþýyorum. Ben inanýyorum ki Türk insaný bana dualarýyla büyük bir iletiþim kuruyor ve pozitif elektriklerini yolluyor. Ben inanýyorum Allah da herkesin kalbine göre veriyor, benim de kalbime göre veriyor. Allah doðrunun yanýnda, yürü kulum diyor gidiyoruz.
    Türkçe, Turkche olmasýn! Dilimizi koruyalým! Türkçeye 29 harf yeter!

    “Ben basit bir '
    iyi futbol dilencisiyim'. Elimde þapkam, dünyanýn dört bir yanýný geziyor ve stadyumlarda yalvarýyorum:
    “Tanrý rýzasý için, güzel bir maç lütfen!”
    Eduardo Galeano


    "Ýhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

  6. #6
    SDanýþmaz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.06.2004
    Nereden
    Zonguldak
    Yaþ
    36
    Mesajlar
    5,118

    Standart

    Çok sevindim buna. Bakan þimdi ne yapacak merak ediyorum...
    www.twitter.com/SDanismaz
    Gugudali..
    Pirana Kovalayan Çýlgýn Hamsi

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •