yok hocam, avrupada da u19 lardan seviye atlayan oyuncu sayısı çok düşük, ben arada geçmiş u19 lara bakıyorum, neredeler diye, çok az oyuncu kendi liginin en üst klasmanında(kategori) oynuyor, genelde alt liglerde oynuyorlar
bu neden böyle ? çünkü 19 yaşında iyi olan oyuncular genelde pro sözleşme imzalayıp pro takımlarda oynamaya başlıyor, u 19 da kalanlar ise proya çıkamamış oyuncular oluyor
u17 takımlarında daha fazla görebiliriz gelecekte oynayabilecek yetenekleri, son dönemde yaş sınırı çok düştü hocam, 19 yaşındaki oyuncuların u19 da işi kalmıyor
bizde de farklı olmayacak bu durum, bu sezonki u19 kadrosundan 4-5 oyuncu süper lig seviyesinde olacak, çoğu alt liglerde oynar, buda yeterli bir sayı zaten , bu barça u19 takımından A takıma en fazla 3 oyuncu çıkar, biri 8 noları (ineasta ya benziyor ) , biri 6 no ları (uzun boylu ve busgets i andırıyor), bide 10 noları diarra olabilir
özetle barça u19 da olsa barça u19 oyuncuları hali hazırda sıçrama yapamamış oyunculardan kurulu, çoğu alt yapı u19 oyuncuları için geçerli bir durum bu
bu arada anlam veremediğim bişey şu : bizim kadroda tm listesinde forvet yok , enteresan bir durum,niye forvetimiz yok alt yapıda anlamadım
https://www.transfermarkt.de/trabzon...e/verein/92277
Konu jairzinho tarafından (28.04.2025 Saat 21:44 ) değiştirilmiştir.
FATİH TEKKE YÜKLENİYOR ...HAYIRLI OLSUN
Acayip keyif aldım sahada Trabzonsporu görmekten. Son 2 ayda yaşattıkları heyecanlar için hepsinin ayağına, yüreğine sağlık.çok büyük iş başardılar.
beyler herşeyi geçinnn
bu maç öncesinde heyecanla beklememiz bile bu takımın büyük iş başardığının ve bizim de trabzonspor fanatiği olduğumuzun resmidir..![]()
YaŞaSın CuMhUrİyEt YaŞaSıN TrAbZoNsPoR ilelebet..
Bu maçların anlamı şampiyonluktan çok genç oyuncuların rekabetçi ortamı tanımasıdır.
Biz de ise durum; şampiyon olalım da bir fotoğraf çekilelim niyetindeki siyasi, bürokrat vs. yüzünden "vatan, millet, sakarya" algısına dönüştü. Bu da herkeste gereksiz bir stres yarattı, ilk yarıda oldukça belliydi doğru dürüst pas atamadı kimse.
Sonuç olarak; altyapı takımlarının başarısı kupalardan değil, yetiştirdiği futbolculardan gelir. Keşke çocukların kariyer hikayesinde bir şampiyonluk yazsaydı ancak bu çocukların kiminin avrupaya transfer yapması, kiminin bizde uzun yıllar oynaması, olmayanın anadoluda güzel bir kariyerinin olması onlarca şampiyonluktan değerli.
Eski yıllarda U19 finali oynayan takımların kadrolarına baktım. Sürüyle 10+ milyon €'luk futbolcu çıkmış. Hatta hatırı sayılır miktarda 40+ milyon €'luk oyuncular bile çıkmış. İnanmayan arşivden tek tek kontrol etsin:
https://www.flashscore.com/football/...eague/archive/
Daha yarı final ve aşağısını oynayan takımlara bakmadım bile. Oralardan ne cevherler çıkmıştır kimbilir.
Yetenekli futbolcular U19'da kalmıyormuşmuş. Peh.
“Beşiktaş için canımı veririm.”
—Şenol Güneş
Hayır. Spor yapanlar beslenmenin, uyku düzeni ve stresin etkisini çok iyi bilirler. Adamlar her şeyün en iyisi ile besleniyor. Gelecek kaygıları yok. Bizim çocukların daha yarın ne olacağı belli değil. Bunlar önemli detaylar. Öyle fizik farkı yok denilerek geçiştirilecek işle değil. Planlama ve organizasyon da çok önemli. Senin başkanın, burada torpil dönmesin lafıyla övünüyor. Adamlarda böyle birşey zaten söz konusu değil
En büyük Trabzon
Şimdi final geçtiğine göre sıra burdan en az iki oyuncuyu ligin kalaninda rotasyona dahil etmek.
Savic yok mu koy Arda'yi oynasın. Okay'dan, Serdar'dan kötü oynama ihtimali yok en fazla onlar kadar batırır.
A takım potansiyeli olan oyuncular kendini hemen belli eder.Yetenek ve fizik durumuna göre en geç 20 yaşına kadar mutlaka A takıma çıkarlar.
70 milyon euroluk Pau Cubarsi 16 yaşında Barca A takımına çıktı. 65 milyon euroluk Joao Neves 18 yaşında Psg A takımına çıktı.60 milyon euroluk Warren Zaire Emery 16 yaşında Psg A takımına çıktı.120 milyon euroluk Pedri 16 yaşında Barca A takımına çıktı.
Hami Mandıralı 17,Şenol Güneş 17,Fatih Tekke 18 yaşında,Gökdeniz Karadeniz ise 20 yaşında A takıma çıktı.
Yusuf Yazıcı 18,Abdülkadir Ömür 17 yaşında A takıma çıktı.
Konu Onur Erçetin tarafından (28.04.2025 Saat 23:02 ) değiştirilmiştir.
Helal olsun çocuklara. Tüm maçlarda skoru tutup golleri bulmuştuk, geriye düşmek planları ve moralleri bozdu. 0-0 götürebilsek diğer maçlar gibi alabilirdik. Canınız sağ olsun çok büyük iş. İnşallah seneye 2-3 kişiyi A takıma monte edebiliriz.
Bazen Sevinç Bazen Keder
YATTARA Oynasın Yeter!!!
gelecek kaygısını yetenekli oyuncular hissediyor bence, yeteneksiz oyuncular zaten kendileride biliyor A takımlarda olmayacaklarını
misal final maçında iki yetenek yedekte , ömer ve ekrem, zaten golde bu iki yeteneğin al veri ile oldu
hocam plan organizasyon elbette önemli, bende diyorum, lakin alt yapılarda belli seviyede topla yeteneği olan oyunculara şans vermek lazım, vermediğinde pres karşısında dan dun uzun vuruyorsun yada topu kaybediyorsun
futbolda 3 özellik var genel olarak
1- fizik
2- teknik
3- zihin
teknik olmadığında fizik ve zihin fazla işe yaramıyor, fizik ve zihin sonradan geliştirilir ama tekniğin sonradan gelişmesi zordur
bazı yeteneksiz oyuncuların zaten geleceği yok, haliyle kaygılarıda yok, ama bazı yetenekli oyuncular kaygı içinde olabilir, şekilde görüldüğü üzere final maçına yedekte başlıyorlar
hocam sen 19 yaşındaki halini düşün bide avrupalıyı düşün. olaya bu açıdan bak. çoğu konuda gerideyiz bunu kabul etmek lazım. sırf avrupalıyı övelim diye demiyorum. yeme içme maddi olanaklar sosyal hayat vs say say bitmez. la masia dediğin yer dünya futboluna yön veriyor. makine gibi top oynuyorlar. biz finale geldik muhtemelen bir daha da hiç bir türk takımı buralara gelemeyecek. istikrar yok, devamlılık yok bizim ülkede. finale gelmek bile tarihi bir başarı sayılabilir. benim merak ettiğim konu bu çocuklardan kaç tanesi iyi yerlere gelebilecek.
dediklerin doğru ama bazı konularda da tecrübe önemli oluyor gelişim için, özellikle santraforlarda
gyökeres 23 yaşında ilk çıkışını yaptı
sörlot bizde uçtu ve a,madrid yaptı
burak yılmaz da benzerdir,şenol güneş sisteminde bir anda gelişim kaydetti
bu vakıa genelde santraforlarda oluyor
Avrupaya iltica eden binlerce gocmen var aralarindan onlarca yetenekli gencler simdi buyuk takimlarda oynuyorlar bizim ulkemizde sayisi 4- milyon gocmenler icinde ust duzey bir oyuncu ciktimi? simdi denecekki varda bizde altyapida akademik calismalar eksik veya yok dogustan yetenekler bize niye raslamiyor!
Bizim icin kotu olan barcelonaya karsi yenilirken en az 2-3 oyuncumuzun on plana cikip avrupada piyasa yapamamasi oldu biz finale nasil geldik takim ruhu mucadele duygasallik buyuk gecinen takimlara karsi sportif bas kaldiri ve dogaclama futbolumuzla gelmistik bu aksam hic birisi ortada yoktu stresten baskidan bunalmis kaskati kesilmis oyuncu toplulugu 3 gunde bu oyuncular nasil bu hale geldi? sonuc !!! s gunesin dedigi gibi fransayi yendik ama fransa bizden iyi takim futbolda oldum dediginizde bittigin gun oluyor daha cok yol almamiz lazim
bence maci ilk on dakikada kaybettik rakip defans 3 kez dengesiz yakalandi bizim pas ve tercihlerimiz kotununde otesiyde mac orda bitti
Konu objek tarafından (28.04.2025 Saat 23:14 ) değiştirilmiştir.
Üzerinde durulması gereken konu, sürdürülebilir bir sistem inşası. Bunun için yapılan her eleştiriyi saygıyla karşılarım. Ama laf olsun diye boş konuşmak yeni moda galiba.
Geçen hafta basketbol takımı, şampiyonluğu garantilemiş halde kupa almak için Bodrum'la oynuyor. İki koç mola bile almıyor. Maç bitse de seramoni olsa... Bizimkiler "Bu takımdan bir b.k olmaz" diyor. Bu idealizm değil, salaklık.
Biraz mutlu olsak? Çok mu zor? Çocuklar Cinderella hikâyesi yazdı. Bizim şehrimizin, Trabzonspor'un çocukları bunlar.
Geçen yıl burada Enis'i iyi oynarken yerip, Semih'i övenler vardı. Tüküreyim Semih'e... Alın size on bir pırıl pırıl çocuk. Kaleciler sakat, santrafor profesyonel kontrat almış, elde kalanlarla final yapmışsın.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Helal olsun gençlere güzel mücadele ettiler. Biraz şans yanımızda olsaydı birşeyler olabilirdi. Ama Barça bulduğu pozisyonların hepsini değerlendirdi. Zaten daha iyi takım, oyuncular ve alt yapı onlardaydi. Yinede 4-0 dan sonra pozisyonlar ve golü bulmak güzel reaksiyondu. İnşallah uzun seneler çeyrek final, yarı final ve finaller yapabiliriz. Ondan sonra kupa işine bakarız.
Seremonide IHO'nun Barça'li oyunculara attığı bakışlar bir benimi güldürdü?![]()
bu arada yetenek teknik demişken messi modriç vitinha(psg) dan bahsetmiyoruz tabi, bunlar nadir bulunan oyuncular
ortalama yetenekten bahsediyorum
misal salih ortalama bir yetenek, topla ilişkisinde belli ediyor, ama bazı oyuncular ortalamanın çok altında maalesef, abdurrahman , yiğit kemal vs ve buna rağmen hücum bölgesinde oynuyorlar
misal yiğit kemal sol stoper oynasa belki bu kadar sırıtmaz, ama sağ açık oynadığında topçu mopçu değil diyorsun
ortalama yetenekleri alt yapıda çoğaltmak lazım , ömür gibi üst klas yeteneğe sahip olanlarda 2-3 yılda bir çıkabilir , o biraz şans işi, çalışarak messi olamıyorsun, 50 senede bir messi geliyor, misal
bence alt yapı için çözüm belli ve o da tekke ile olacak
tekke sistemine uygun bir hoca (bunu tekke belirleyecek)
skor odaklı değil futbol odaklı bir felsefe
ve ortalama yetenekli oyuncuları alt yapı seçmelerinde seçmek (torpil olayını ortadan kaldırmak)
evet belki u19 yerel liginde şampiyon olamayacağız
evet belki u19 youth ligde final oynayamayacağız, belki ilk turda eleneceğiz
ama alt yapıdan belli sistemle gelen oyuncular olacak, her sezon 2-3 oyuncu
tekke şöyle diyor sürekli, ''doğaçlama oyun olmayacak,sistem içinde oyuncular oynayacak ve risk alarak futbol oynamaya çalışacaklar, futbol oynayacaklar'' bu vakıa A takımda olacağı gibi alt yapıda da olabilir,
bu finalden ders alırsak müthiş bir kazanç olur diye düşünüyorum, onunçün barça ile oynamamız bence iyi oldu
Konu jairzinho tarafından (28.04.2025 Saat 23:42 ) değiştirilmiştir.
Canları sağolsun. Ayaklarına sağlık. eksikler kabak gibi belli oraya odaklanıp devam diyoruz. takılacak bir şey yok.
Öğrenmek, eğlenmek, tadını çıkarmak için çıksaydık maça çok daha farklı olurdu. aşırı motivasyon ters tepti. gollerle onlar özgüven kazanırken biz iyice stres yaptık. burayı iyi yönetemedik ama kaç kere Barçayla final oynayacağız sağlık olsun
**
yapılacak ilk iş siyahi, gürcü vs. yetersiz bölgelere takviye olmalı
etiketimiz sağlam bunu kullanıp anadoluyu afrikayı balkanları vs. gezip elekten geçirmeliyiz
finalde kaybetmenin getirisi yok mu. kazanan doğrudan gidiyormuş e barça zaten gidiyorsa bize sekmez mi bi şeyler.
https://www.youtube.com/watch?v=2EAE...nnel=haydevira
Eze eze 2021-2022.
#Rahatsızlık vermeye devam. #Dik Oyna. #Kazım Gibi Sev.
ÖZEL HABER - Avrupa'nın dev kulüpleri, Trabzonspor U19 - Barcelona U19 final maçına temsilcilerini gönderdi.
Manchester City, PSG ve diğer devlerin liste başında bulunan oyuncular şu şekilde:
1- Arda Öztürk
2- Salih Malkoçoğlu
3- Boran Başkan
4- Oğuzhan Yılmaz
5- Abdurrahman Bayram
S.V.A.K.O
FATİH TEKKE
Alt yapı için de ukrayna ve gürcistan liglerini taramalıyız. Bu iki artık bizim pazarımız olmalı
En büyük Trabzon
Bravo çocuklar.
Bu takımda sağ bek, sol bek, Arda, Salih ve sağda oynayan sol ayaklı çocuk tutar. Diğerlerini bilmiyorum. Kaleciyi beğenmedim. Fizik olarak çok yolu var.
Gutta cavat lapidem non vi sed sæpe cadendo.
oğuzhan yılmaz pedro nun yedeği olabilir, düşük maliyet, biraz kamil ahmet profili gördüm
salih : A takımla geniş kadroda yer alabilir ama elde de çok oyuncu var o mevkide
boran başkan : biraz soru işareti, barça maçında bişey göremedim, yorumlamak için erken olur
arda öztürk : gelişim kaydederse saviç in yedeği olabilir, düşük maliyetli oyuncu , maaş bütçesini düşürür
abdurrahman bayram : 3. ligde oynayabilir, yetenek olarak bişey göremedim, bence kariyerine bek olarak devam etmeli, malum günümüzde uzun boylu beklerde oluyor, tomas münier gibi, bu yetenekle açık oyuncusu olması imkansız
saf yetenek olarak bu takımda izlediğim ömer faruk var sadece, 10 numaralı , ekremi izleyemedim ama golde ömerle al ver yapıp işi bitirdiler, tahminim ekremde saf yetenek
kalecimiz erol can : tip olarak bence gayet uygun bir profil, tipten futbolcu analizide yaparım bu aradasoğukkanlı bir yapısı var , uğurcan tipi zaten profil olarak ama acemilik döneminde şu anda, hatalı goller yesede pro kariyeri olabilir alt liglerde
bican : yeni serkan asan gibi, pırpır hırslı , mentalini biraz geliştirmesi lazım, bican da pro kariyer yapar , alt liglerde olsada
taha emre : yorumlayacak bir pozisyon göremedim, başka maçlarını izlemek lazım
alihan : onuda anlamadım,taha emre gibi, yorumsuz
boran başkan : yorumsuz
ekrem terzi : yetenekli olduğu konuşuluyor, daha fazla izlemek lazım
ömer faruk duymaz : takımdaki belkide tek saf yetenek
onuralp : yetenekli ama saf yetenek diyemeyiz , pırpır yeteneklilerden, geleceği olabilir
yiğit kemal : 3. ligde oynar yada sol stoper mevkiine evrilip 1. ligde şansını deneyebilir, bu teknikle kanat açık oyuncusu olması imkansız, alt liglerde dahi
eyüp saka : hocam final oynattığın için teşekkür ederiz, biz başka bir projeye başlıyoruz denilip vedalaşılmalı
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)