Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 1 2 3
Toplam 72 adet sonuctan sayfa basi 51 ile 72 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Suriye Savaþý (Suriye Milli Ordusu-Esed Güçleri-YPG/PKK)

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Faik Yýlmaz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon

Allah güdülenmiþ medyanýn þerrinden herkesi korusun...

Karþýlarýnda bunu kontrol edecek bir mekanizma yok ya attýkça attýlar...

Yani Suriye ile ilgili pek çok haber YALAN çýktý...

-Yeraltý hücreleri filan yapay zeka ile hazýrlanmýþ bir mizansenden ibaret... Öyle bir yer yok...

-Pres makinesinde ölülerin sýkýþtýrýldýðý da yalan. Yahu cezaevi atölyesinde kullanýlan pres makinesi bu. Bizimkilerde de var. Her yerde var.

-Esad'ýn sarayý dedikleri yer muadillerinin 30 da biri kadar bir yer... Büyük deðil .

Yani hazýr Esad yokken kitlemize ne olursa olsun kitle mantýðý ile yapýlan haberlerin ÇOÐU yalan...

Esad gaddar bir diktatör olabilir buna bir þey demiyorum ama yazýlan , yayýnlanan daha önce stüdyoda hazýrlanan her þeyede kontrol etmeden inanmayýn derim.

Abd'nin Irak Ýþgali için kullandýðý materyallerin %99 u yalan çýkmýþtý bunu sakýn unutmayýn.

Ben sosyal medyada sað,sol, milliyetçi,muhafazakar, solcu her görüþten ,hatta her milletten 400 'ten fazla gazete, dergi , haber kanalý ve kiþi takip ediyorum.

sadece yanlý basýnýn güdülenmiþ haberlerini okuyup buraya gelmiyorum. saçma sapan hayallere de kapýlmýyorum.

Onun içindir ki gaza gelmeyin , her söylenen, her yazýlana da inanmayýn. Realist olun derim.
    Ne mutlu Türk olana deðil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karþýsýnda kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Nereden
    Trabzon

rail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Ýsrail savaþ uçaklarýnýn Yemen'in iç kesimleri ile batýsýndaki sahil bölgesini bombaladýðýný belirtti.

Savaþ uçaklarýnýn Husilere ait askeri hedefleri bombaladýðýný aktaran Adraee, Husilerin Ýsrail'e yönelik insansýz hava araçlarý (ÝHA) ve balistik füzelerle düzenlediði saldýrýlarý hatýrlattý.

Husilerin bu gece Yemen'den gerçekleþtirdiði füze saldýrýsý nedeniyle milyonlarca Ýsraillinin sýðýnaklara kaçmak zorunda kaldýðýna dikkati çeken Adraee, Husilerin iki haftadan beri de ÝHA'lý saldýrýlar düzenlediðini ifade etti.

Ýsrail savaþ uçaklarýnýn Yemen'de bombaladýðý yerlerin Husiler tarafýndan askeri amaçlarla kullanýldýðýný öne süren Adraee, saldýrýlarla Husilerin altyapýyý askeri amaçlarla kullanmasýný engellemeyi hedeflediklerini iddia etti.

Adraee, Ýsrail'in Yemen'e yönelik hava saldýrýlarýnda limanlarýn yaný sýra baþkent Sana'daki enerji altyapýsýnýn hedef alýndýðýný aktardý.

Husilerin bir yýldan beri Ýran'ýn finansman ve talimatlarýyla Ýsrail'i hedef almaya çalýþtýðýna iþaret eden Adraee, Husileri, bölgesel istikrarýn yaný sýra denizde seyrüsefer güvenliðini bozmakla suçladý.

HUSÝLER SALDIRILARI DOÐRULADI
    Husilere baðlý SABA haber ajansýnda yer alan haberde, Husilerin kontrolündeki baþkent Sana ve Kýzýldeniz kýyýsýndaki Hudeyde kentine bir dizi hava saldýrýsýnýn düzenlendiði belirtilmiþti.

Sana'nýn kuzey ve güney bölgelerinde yer alan elektrik santrallerinin bombalandýðý aktarýlan haberde, ülkenin batýsýndaki Kýzýldeniz kýyýsýnda ise Hudeyde Limaný'na 4 ve Ras Ýsa bölgesinde bulunan petrol tesislerine 2 hava saldýrýsý gerçekleþtirildiði ifade edilmiþti.

israil etrafýný dikensiz gül bahçesi haline getiriyor. Ortadoðu'daki savaþlar nedense(!) hep Ýsrail'e yarýyor....

Nereden
    Bursa
    Yaþ
    39

Alýntý Faik Yýlmaz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Allah güdülenmiþ medyanýn þerrinden herkesi korusun...

Karþýlarýnda bunu kontrol edecek bir mekanizma yok ya attýkça attýlar...

Yani Suriye ile ilgili pek çok haber YALAN çýktý...

-Yeraltý hücreleri filan yapay zeka ile hazýrlanmýþ bir mizansenden ibaret... Öyle bir yer yok...

-Pres makinesinde ölülerin sýkýþtýrýldýðý da yalan. Yahu cezaevi atölyesinde kullanýlan pres makinesi bu. Bizimkilerde de var. Her yerde var.

-Esad'ýn sarayý dedikleri yer muadillerinin 30 da biri kadar bir yer... Büyük deðil .

Yani hazýr Esad yokken kitlemize ne olursa olsun kitle mantýðý ile yapýlan haberlerin ÇOÐU yalan...

Esad gaddar bir diktatör olabilir buna bir þey demiyorum ama yazýlan , yayýnlanan daha önce stüdyoda hazýrlanan her þeyede kontrol etmeden inanmayýn derim.

Abd'nin Irak Ýþgali için kullandýðý materyallerin %99 u yalan çýkmýþtý bunu sakýn unutmayýn.

Ben sosyal medyada sað,sol, milliyetçi,muhafazakar, solcu her görüþten ,hatta her milletten 400 'ten fazla gazete, dergi , haber kanalý ve kiþi takip ediyorum.

sadece yanlý basýnýn güdülenmiþ haberlerini okuyup buraya gelmiyorum. saçma sapan hayallere de kapýlmýyorum.

Onun içindir ki gaza gelmeyin , her söylenen, her yazýlana da inanmayýn. Realist olun derim.
    Ýsrail de Filistinde yaptýðý tüm katliamlarý yalan diye ifade ediyor. Hastane bombalamalarý filan hep israiile yapýlan iftiralarmýþ yersen. Bir insan yeterki birþeye inanmak durumunda istesin kendini, herþeye kendini inandýrabilir. Mesela medya eliyle çok rahat Filistini suçlu, israili masum ilan ettirebilirsin. Yeterki bunu amaçla.
    Ya aslýnda Esed iyi bir adamdý, yediler adamý be. Suriye aslýnda güllik gülistanlýktý, milyonlar insan katledilmedi, göç ettirilmek zorunda býrakýlmadý, her türlü zulme, tecavüze maruz býrakýlmadý, herþey yalan. Nereden mi biliyorum, çünkü ben her türlü yayýný takip ediyorum. ( çok basit bir þey söyleyeyim konu ile alakasýz ama aslýnda birebir benzer durum aslýnda; asist analizde Ümit davala ile Erdal hoþun 2 gün önce bir programý vardý oradaki ilk 15 dakikadaki Ümit davala bakýþ açýsý da bu tarz idi, ben herkesim ben bilirim, ben maðdur olduk diyorsam maðduruzdur ).
    Allahým sabýr ver , ne ile imtihan ediyorsun bizi. Allah kimseyi bir zalimi, bir diktatörü,bir pisliði savunmak zorunda býrakmasýn. Neyse aynen böyle devam edin. Ama artýk þaþýrmýyorum, bu dünya sýnav dünyasý. Ama þunu bu son dönemde çok iyi farkettim ki aslýnda neredeyse birbirinden çok zýt fikirleri olan gruplar, sistemler bile aslýnda ayný yerler tarafýndan organize ediliyor. Artýk buna kesin olarak ikna oldum. Boþuna denmiyordu; israil=iran= abd=pkk,pyd
    Neyse dediðim gibi Esed aslýnda iyi adamdý, oradaki mecburi göçler, ölümler, katliamlar, hatta filistinde son 1 yýlda yaþanan herþey kumpas, yok böyle olaylar, biraz medyayý takip edin, ben çok iyi takip ediyorum, öyle yandaþ troll medyayý bakýp yorumlamýyorum olaylarý, ben çok entelektüel bir insaným, yurt dýþý kaynaklarý da takip ediyorum.
    Allahým sabýr ver, imtihan dünyasýndayýz. Ýþte algý ile medya ile böyle beyazý bile siyah diye satarlar, sonra da sizi cahillikle suçlarlar bir de.
    Türkiyedeki Sol, ypg-pyd-dem gurubu, milli görüþ saadet, iran kaynaklý yazýlarý, haber kaynaklarýný biraz inceleyip analiz etsen, ne kadar birbirinin kopyasý haberler yaparak aslýnda ayný algýyý oluþturmak istediklerini anlamak için öyle çok zeki olmana filan gerek yok.
    Faik bey görüþünüzü bilmiyorum , ancak attýðýnýz tüm yazýlar Esed zalimdi ama keþke gitmeseydi formatýnda yapay zeka ile oluþturulmuþ tipte yazýlar. Bu dediðim tipte yazýlarý birebir ypg-pyd -dem gurubu, milli görüþ- saadet grubu, Türk solu, Ümit Özdað grubu, Esedci grup, Ýrancý grup birebir ayný formatta savunuyor.

Bu yazdýðým gruplardan hangisine yakýnsýnýz bilmiyorum ama ayný yere hizmet ediyorsunuz. Bu aslýnda birbirine düþman gibi olan bu gruplarýn ayný fikirleri empoze etmeye çalýþma gayesi size de garip gelmiyor mu, olabilir mý böyle bir þey.
    Konu emre6117 tarafýndan (19.12.2024 Saat 10:06 ) deðiþtirilmiþtir.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Nereden
    Trabzon

Esad zalim deðildi demiyorum....

Medyadaki haberlerin çoðu yalan diyorum....

Irak savaþý ile ayný amaca hizmet ediyor bu tip haberler diyorum

uyanýk olup provakasyonlara gelmeyelim diyorum

yoksa halkýna eziyet eden tüm liderlerin Allah belasýný versin. Hiç birini savunmam etmem...

ancak Esad zalim deyip kafa kesen , insanlarý canlý canlý yakan insanlýktan çýkmýþ teröristleride kimse bana demokrasi havarisi gibi göstermesin. Onlarýnda ne m... olduklarýný biliyoruz. Birisi pisliðin siyahý ise onlarda daha siyahý sadece. Teröriste takým elbise giydirince iþlediði günahlar sevap olmuyor

Nereden
    Bursa
    Yaþ
    39

Esad zalim deðildi demiyorum....

Medyadaki haberlerin çoðu yalan diyorum....

Irak savaþý ile ayný amaca hizmet ediyor bu tip haberler diyorum

uyanýk olup provakasyonlara gelmeyelim diyorum

yoksa halkýna eziyet eden tüm liderlerin Allah belasýný versin. Hiç birini savunmam etmem...

ancak Esad zalim deyip kafa kesen , insanlarý canlý canlý yakan insanlýktan çýkmýþ teröristleride kimse bana demokrasi havarisi gibi göstermesin. Onlarýnda ne m... olduklarýný biliyoruz. Birisi pisliðin siyahý ise onlarda daha siyahý sadece. Teröriste takým elbise giydirince iþlediði günahlar sevap olmuyor
    O zaman Esed gittiðine sevinelim net bir þekilde. Sonra mevcut gelenlerle bakalým suriye nasýl olacak diye bir izleyelim biraz. Esed zamaný zaten suriye en dibi gördü . yarýsýný ypg-pyd aldý, güneyinde israil vardý, abd- rusya ve avrupa devletleri istediði gibi takýlýyordu. Ýnsanlýk tamamen bitmiþti. Daha kötü ne olabilir ki. Ben ülkemiz adýna iyi olacaðýna inanýyorum, sadece ypg ve pyd konusu açýsýndan bile yararýmýza olacak diye düþünüyorum. Daha kolay operasyon yapabiliriz mevcut durumdayken. Siz bu konuda farklý mý düþünüyorsunuz (ypg-pkk açýsýndan).
    Ýsrail konusu tamamen zamana baðlý olacak, o yüzden bu konuda bir tahminim yok. Ancak uzun vadede bu bölgede israil ile büyük bir savaþ olacaðýna inanýyorum ama ne zaman olur bu süreç bilemem.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Nereden
    Trabzon

Alýntý emre6117 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    O zaman Esed gittiðine sevinelim net bir þekilde. Sonra mevcut gelenlerle bakalým suriye nasýl olacak diye bir izleyelim biraz. Esed zamaný zaten suriye en dibi gördü . yarýsýný ypg-pyd aldý, güneyinde israil vardý, abd- rusya ve avrupa devletleri istediði gibi takýlýyordu. Ýnsanlýk tamamen bitmiþti. Daha kötü ne olabilir ki. Ben ülkemiz adýna iyi olacaðýna inanýyorum, sadece ypg ve pyd konusu açýsýndan bile yararýmýza olacak diye düþünüyorum. Daha kolay operasyon yapabiliriz mevcut durumdayken. Siz bu konuda farklý mý düþünüyorsunuz (ypg-pkk açýsýndan).
    Ýsrail konusu tamamen zamana baðlý olacak, o yüzden bu konuda bir tahminim yok. Ancak uzun vadede bu bölgede israil ile büyük bir savaþ olacaðýna inanýyorum ama ne zaman olur bu süreç bilemem.
    Ben bu kadar iyimser deðilim maalesef. Esad 2012 yýlýndan önce iyi kötü bir tehdit idi. Ýsrail bu kadar rahat , pervasýz hareket edemiyordu. Önce Irak bölündü , þimdi Suriye bölünmeye çalýþýlýyor.

bizim masada olmamýz güzel dediðiniz gibi. ama kötü olan Rusya bloðundan ayrýlmýþ olmamýz. Abd tezine destek veriyormuþ gibi görünüyoruz hali hazýrda. ama biraz geç olsada mevcut durumdaki politikamýz güzel...

Pkk -pyd konusu kýrmzý çizgimiz ama Operasyon konusunda Abd ve Ýsrail'den direnç göreceðiz.

Yeni devlet konusunda ise sizin gibi ümitvar deðilim maalesef. Cýa destekli iþýd artýðý bir adamýn devlet kurabileceðine inanmýyorum. Bne ülkenin orta vadede fiili olarak bölüneceðini düþünüyorum. Ýnsallah yanýlýrým

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Alýntý emre6117 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Tartýþmanýzý bir soru ve bir açýklamayla böleyim. Önce soru:

Hepsi iyi güzel de, HTÞ terör örgütü mü, deðil mi (Halk devrim gücü mü)?

*

Þimdi açýklama:

Al-Jazeera'de okudum: Putin, "Kürt problemi çözülmeli" demiþ.

Bayram deðil, seyran deðil; "eniþtem" öpmeye niçin çalýþýyor?
    Konu Oðuz ZEYTÝN tarafýndan (19.12.2024 Saat 17:42 ) deðiþtirilmiþtir.
    Akýl, öfkeyi ve onunla kolayca birleþen bilgisizliði yener. Aklý kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Hakan Fidan, HTÞ müphemliðini ilk defa bu kadar açýk anlattý (France 24 röportajýndan):

"Onlarý BM listesinde olduklarý için listeye koyduk, çünkü BM Güvenlik Konseyi kararlarýna uyuyoruz. Dolayýsýyla þimdi burada yasallýðýn ve pratikliðin birbiriyle çeliþtiði benzersiz bir durumla karþý karþýyayýz. Çünkü pratikte HTÞ’nin son 10 yýldýr herhangi bir terör faaliyetine karýþmadýðýný gördük ve bu sadece bizim tarafýmýzdan deðil Batýlý istihbarat örgütleri tarafýndan da oldukça iyi belgelendi… Özellikle IÞÝD liderliðine karþý savaþmak için istihbarat paylaþýmý konusunda mükemmel bir iþbirliðimiz oldu… Ancak hassasiyetler nedeniyle o dönemde bunu kamuoyuna açýklamadýk. Ancak yýllar boyunca IÞÝD ve El Kaide baðlantýlý örgütler hakkýnda istihbarat saðlama konusunda bizimle iþbirliði yaptýlar."

Türkiyeli (!) Basýn þaþýrtmýyor. Zeynep Gürcanlý Haným sormuþ:

"Sünni dolunayý"; BOP'a yeni isim mi?

Söz konusu kavram geçen hafta, Guardian'da çýkan bir analizde yer aldý.

https://www.theguardian.com/commenti...ia-rebels-iran

Yazarýný araþtýrdým, Washington merkezli bir think-tankte çalýþýyormuþ. Önemsiz biri... Zaten sorun o deðil. Çünkü yýllarca "Demokratik - laik Türkiye Cumhuriyeti, Orta Doðu ve Arap/ Ýslam Dünyasý'na örnek olmalý" denmiyor muydu? Ýþte adamcaðýz da bunu yazmýþ. "Bölgenin parlayan yýldýzý Türkiye olacak" demiþ.

Zeynep Haným, sünniliðe takýlmýþ olmalý. Yýllarca BOP'un mezhep ve etnik ayrýþtýrma çabalarýna karþý benzer hassasiyetle karþý çýktýðýný hatýrlayamadým. Þii hilaline tepki gösteren bir yazýsýný bulamadým, kürt koridorunu eleþtiren de..

Dediðim gibi, Guardian'da çýkmasý, yazýnýn önemini arttýrmýþ sadece. Zeynep Haným "Büyük hayallerin peþinden koþmayýp reel politikaya dönmeliyiz" dediði ne ola acep? Esad'ý geri çaðýrmak, Suriye Kürt Devleti kurmak gibi mi..
    Konu Oðuz ZEYTÝN tarafýndan (23.12.2024 Saat 08:59 ) deðiþtirilmiþtir.
    Akýl, öfkeyi ve onunla kolayca birleþen bilgisizliði yener. Aklý kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

"Doðrudan söylemek diplomatik olarak uygunsuz olabilir, ancak Türk destekli güçler terörizmi teþvik ediyorsa ve bölgede Ýslam Devleti'ne karþý mücadele eden Amerikan güçlerine tehdit oluþturmaya devam ediyorsa, ABD'nin bölgedeki Türk terör sponsorlarýný hedef almanýn gerekli olup olmadýðý konusunda bir görüþme baþlatmasý gerekir. Türkiye bir NATO üyesidir, ancak Türkiye sýnýrlarý dýþýnda güçlerine saldýrmak NATO'nun meþru müdafaa maddelerini tetiklemeyecektir.

Türkiye, Suriye içinde resmi Amerikan politikasýnýn peþinde koþan Amerikalýlar'ý (Silahlý Kürtleri / teröristleri kstediyor) öldürmeye istekliyse, o zaman Amerika Birleþik Devletleri de ayný politikayý benimsemeli ve Türkiye'nin kendi sýnýrlarý dýþýnda Türkleri öldürmeye istekli olmalýdýr."

https://www.meforum.org/mef-observer...turks-in-syria

"Birçok Kürt Türkiye'ye sadýk olsa da, milyonlarcasý çaresiz durumda. Birçoðu þiddete baþvurmayabilir, ancak yeteri kadarý özel olarak bunu alkýþlayabilir ve bazýlarý þiddete baþvuranlarý gizleyip sonradan destekleyebilir. Bir bomba patladýktan sonra, kapalý devre televizyon olsun ya da olmasýn, güvenli evlerden eksiklik olmayacaktýr.

Ýstanbul'daki her turist, turistik bölgelerin kolayca bir sonraki savaþ alaný olabileceðini kabul etmelidir. IÞÝD daha önce Türkiye'nin güvenliðindeki açýklarý gösterdi. Ýster Ýslamcý ister Kürt olsun, yalnýz kurtlarý tespit etmek zor olabilir. Karýþýma kan davasý intikamýný da eklerseniz, bugün Ýstanbul'daki her turist yaklaþan huzursuzlukta yan hasar olma riskiyle karþý karþýya kalýr.

Þiddet yakýnda Ýstanbul'a gelebilir ancak bu sefer, sadece tek seferlik bir olay olmayabilir. Batýlý elçilikler ve konsolosluklar hazýr olmalý. Erdoðan bir orman yangýnýný sýnýrlayabileceðine inanýyor olabilir ancak yakýnda Suriye'nin kuzeyinde sivillere yönelik sürekli drone saldýrýlarýnýn Türkiye'nin içinde geri tepmeye yol açabileceðini görebilir. Dünyanýn en büyük Kürt nüfusuna sahip olan þehir muhtemelen bunun merkez üssü haline gelecektir."

https://www.meforum.org/mef-observer...leave-istanbul

Dün geride kaldý, yarýný doðru yönetmek lazým. Resmî bir aðýz olmasa da; Rubin, þu üstteki Sünnî Dolunayý'ný yazan Hassan Hasan'dan daha etkili biri. Demem o ki, pervasýz da olsa, bu herifin yazdýklarýna dikkat etmek gerek.
    Konu Oðuz ZEYTÝN tarafýndan (24.12.2024 Saat 15:19 ) deðiþtirilmiþtir.

Forum Yöneticisi Cem Balcý - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

Artýk Abd denen lanet ülke o bölge baþta olmak üzere defolup gitmeli.Okyanus ötesinden gelip bölgedeki terör örgütlerini besleyip,liderleri indirip halký yýllardýr açlýk ve sefalete sürükledi.Bunlarý yöneten siyonist kitlelerle birlikte insanlarý rahat býraksýnlar artýk.

Bu bölgede Türkiye'den baþka kimse söz sahibi olmamalý.
    • Forum Kurallarýna aykýrý her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayýnýz.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Alýntý Cem Balcý Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Artýk Abd denen lanet ülke o bölge baþta olmak üzere defolup gitmeli.Okyanus ötesinden gelip bölgedeki terör örgütlerini besleyip,liderleri indirip halký yýllardýr açlýk ve sefalete sürükledi.Bunlarý yöneten siyonist kitlelerle birlikte insanlarý rahat býraksýnlar artýk.

Bu bölgede Türkiye'den baþka kimse söz sahibi olmamalý.
    Güzel bir dilek ancak gerçekleþmesi þu aþamada pek mümkün deðil.

https://x.com/AlmanyaBE/status/1871120421699060061

Þu mesaj açýk seçik, gözümüzün önünde Batý'nýn coðrafyada kimi tercih ettiðini, kolladýðýný ve amacýný göstermekte.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Nereden
    Trabzon

Hani Suriye'ye istikrar gelecekti ? Hayýr savaþ daha yeni baþladý

Hani Suriyeyliler geri dönecekti? 5-10 bin kiþi gibi gelenlerin %1 i dahi geri dönmedi.

Ýþler dahada karýþýyor sarpa sarýyor Suriye'de. Ýsrail ise iþgal ettiði yerlerdeki varlýðý derinleþtiriyor iyice yerleþiyor Suriye'nin en yüksek en stratejik daðýna...

Ýsrail etrafýndaki ülkelerden kendisine tek tehdit olabilecek olanýda berataraf etti. silah milah býrakmadý. 600 'den fazla saldýrý ile gemi ,uçak, zýrhlý araç , bomba ne varsa yok etti. Suriye'yi kendi açýsýndan tamamen temizledi.

bu krizin tek yaradýðý ülke Ýsrail.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Hani Suriye'ye istikrar gelecekti ? Hayýr savaþ daha yeni baþladý

Hani Suriyeyliler geri dönecekti? 5-10 bin kiþi gibi gelenlerin %1 i dahi geri dönmedi.

Ýþler dahada karýþýyor sarpa sarýyor Suriye'de. Ýsrail ise iþgal ettiði yerlerdeki varlýðý derinleþtiriyor iyice yerleþiyor Suriye'nin en yüksek en stratejik daðýna...

Ýsrail etrafýndaki ülkelerden kendisine tek tehdit olabilecek olanýda berataraf etti. silah milah býrakmadý. 600 'den fazla saldýrý ile gemi ,uçak, zýrhlý araç , bomba ne varsa yok etti. Suriye'yi kendi açýsýndan tamamen temizledi.

bu krizin tek yaradýðý ülke Ýsrail.
    On üç yýl iç savaþ yaþamýþ topraklara, on üç günde huzur gelmesini beklemek gerçekçi mi Faik Abi?
    Konu Oðuz ZEYTÝN tarafýndan (27.12.2024 Saat 10:13 ) deðiþtirilmiþtir.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Nereden
    Trabzon

Alýntý Oðuz ZEYTÝN Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    On üç yýl iç savaþ yaþamýþ topraklara, on üç günde huzur gelmesini beklemek gerçekçi mi Faik Abi?
    deðil tabi güzel kardeþim....

Týpký Esad'dan daha vahþi , daha gaddar cýa ajanlarýndan demokrasi getireceðini beklemek gibi

zalimin gitmesine sevinirdim yerine daha adil birisi gelseydi eðer. Bu þekilde demokrasi , huzur ve istikrar geleceðine inanmýyorum...

isterim tabiki ama inanmýyorum.

kuzeyde ypg, heryerde eski rejimin iran destekli militanlarý var. karþýlarýnda ülkemizinde desteklediði gruplarýnda olduðu en az 8-10 farklý grup içeren hiçte güven vermeyen bir yapý var. böyle bir durumda silah zoruyla bir süre belirli yerleri elinde tutabilirsin ama çok uzun üsreceðini zannetmiyorum. zaten deðiþik sesler ve tepkilerde çýkmaya baþladý bile

ama inþallah yanýlýrým güzel kardeþim
    Konu Faik Yýlmaz tarafýndan (27.12.2024 Saat 13:54 ) deðiþtirilmiþtir.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

deðil tabi güzel kardeþim....

Týpký Esad'dan daha vahþi , daha gaddar cýa ajanlarýndan demokrasi getireceðini beklemek gibi

zalimin gitmesine sevinirdim yerine daha adil birisi gelseydi eðer. Bu þekilde demokrasi , huzur ve istikrar geleceðine inanmýyorum...

isterim tabiki ama inanmýyorum.

kuzeyde ypg, heryerde eski rejimin iran destekli militanlarý var. karþýlarýnda ülkemizinde desteklediði gruplarýnda olduðu en az 8-10 farklý grup içeren hiçte güven vermeyen bir yapý var. böyle bir durumda silah zoruyla bir süre belirli yerleri elinde tutabilirsin ama çok uzun üsreceðini zannetmiyorum. zaten deðiþik sesler ve tepkilerde çýkmaya baþladý bile

ama inþallah yanýlýrým güzel kardeþim
    Estaðfurullah, mevzu yanýlmak deðil tabii. Dinamikleri farklý olsa da, Irak bile Saddam sonrasýnda doðru düzgün bir düzen kuramadý. Zor yani...

Ýstikrar ve demokrasiyle alakalý olarak ilk sayfada þunlarý karalamýþtým, tekrar paylaþmak istetim:

Kýsa vadede istikrar beklemek hayalcilik olur. Gözümüzün önünde Irak var iþte. Suriye, bizim kamuoyunda niyeyse ayrýcalýklýydý. "Laik" sanýlan bir yönetimi varmýþ! Ben açýk ifade edeyim: Mezhepçi bir yönetim söz konusuydu. Fakat bu yönetim düpedüz bize düþmandý.

Ve ayrýca hiç demokrat deðildi. Þart mý? Bence deðil de... Olanla olmasý gerekeni karýþtýranlar, öyle bir Suriye anlatýyorlar ki... Sanýrsýn Batý Avrupa refah düzeyindeydi ülke.

Az önce Yeni Þafak'ta Selçuk Türkyýlmaz'ý okudum, yazýsýnýn baþlýðý þu: Suriye Suriyelilerindir!

Problem tam da bu: Millet olamamak.

Suriyeli, coðrafî bir tanýmdýr; millete karþýlýk gelmez. Türkiye'de boþuna bir yerimizi yýrtmýyoruz, "Türkiyelilik diye kavram uydurmayýn."

Suriyeli dediði kim? Arap mý, Türk mü, nusayri mi, sünnî mi, hristiyan mý... Irak'la alakalý sýradan haberlere bakýn:"Sünni baþbakan, þii bilmem ne, kürt bölgesi..."

Diyeceksiniz ki Belçika böyle. Doðru; Flamanlar, Valonlar... Ama istikrar var mý? Yok. Peki onlarý ayakta tutan ne? Ýyi kötü kurumsallaþmýþ bir devlet - vatandaþ iliþkisi olmasý. Tabii son sýcak çatýþmayý ne zaman yaþadýðýna da bakmak lazým. Þimdi güneyinde Ýsrail, kuzey doðusunda terörist kürtler, kuzey batýsýnda resmen Türkiye ve geti kaþanýn büyük bölümünde bizim için de terör örgütü olan HTÞ. Bu parçalý yapýnýn istikrar göstermesini beklemek þimdilik mümkün deðil. Bu durumun Türkiye'yi etkilememesini dilerim. Irak'taki gibi pasif kalmamak lazým.
    Geçen hafta zafer kutlayan AGD'li bir arkadaþým, iki günlük Noel Bayramý ilanýný görünce þok oldu. Bu ve benzeri þoklarý, hepimiz ideolojilerimiz ve baktýðýmýz noktalara göre yaþayacaðýz. Yekpare bir Suriye yoktu, olmayacak da... O yüzden öncelikle þu "toprak bütünlüðü" (Irak, Suriye ve Ýran için) masalýný, lûgatten silmek lazým. Komþularýmýn huzuru, benim de huzurumdur. Komþularým, komþu gibi davrandýðý sürece...
    Konu Oðuz ZEYTÝN tarafýndan (27.12.2024 Saat 14:03 ) deðiþtirilmiþtir.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Yeni Suriye ordusu komutanlarý belli olmaya baþladý. ÝHA'nýn haberine göre, SMO Birliklerinin yetkililerine, yeni orduda üst düzey görev verilmemiþ.

Ýki açýdan yaklaþýlabilir:

1) Pasifize etmek

2) SMO'yu dýþarýda tutup daðýlmasýný önlemek

Ýkinci madde, Þara'nýn "Bütün silahlý güçler daðýlacak ve düzenli orduya katýlacak" çaðrýsýna uymuyor.
    Konu Oðuz ZEYTÝN tarafýndan (02.01.2025 Saat 15:14 ) deðiþtirilmiþtir.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Nereden
    Trabzon

Yeni Suriye orfusu komutanlarý belli olmaya baþladý. ÝHA'nýn haberine göre, SMO Birliklerinin yetkililerine, yeni orduda üst düzey görev verilmemiþ.

Ýki açýdan yaklaþýlabilir:

1) Pasifize etmek

2) SMO'yu dýþarýda tutup daðýlmasýný önlemek

Ýkinci madde, Þara'nýn "Bütün silahlý güçler daðýlacak ve düzenli orduya katýlacak" çaðrýsýna uymuyor.
    Suriye ile ilgili toplantýya da çaðýrýlmamýþ SMO...

Bu iþ gitgide kötü bir hal almaya baþladý.

bu arada Ýsrail 300 km2 alandan baþka 600 km2 alaný daha iþgal edip yerleþiyor.

Netanyahu "bize tehdit olacak bütün savunma silahlarýýn yokettik " dedi ayrýca Esad'ýn Ýsrail için büyük bir tehdit olduðunu Lübnan'daki Hizbullah gibi o tehdidi de yokettiklerini söyledi... ( isteyen internetten açýklamalarý dinleyebilir)

Yani iþler tam da Ýsrail'in istediði gibi ilerliyor. Suriye bugün ordu kurmaya çalýþþsa 20 yýlda dahi Ýsraile tehdit oluþturamaz. zaten cýa ajaný Golaninin böyle bir derdi yok hatta adamýn görevi zaten bu...

pek dediðim gibi bu konuda hiçte iyimser deðilim ki maalesef geliþmelerde benim endiþelerimi doðruluyor

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Nereden
    Trabzon

Abd Ayn El Arap'ta ( kobani) üs kuruyor...

Ýsrail dibimize geldi az önce Halep'i bombalýyor ( bize uzaklýðý 60 km bile deðil)

Öso unsurlarý ne yönetime ne askeri varlýða dahi sokulmuyor...

hal böyle iken bazýlarý hala Suriye'de zafer kazandýðýmýzý zannediyor...

Nasýl bir öngörüsüzlüktür bu anlamadým doðrusu...

MetehanS - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Yaþ
    37

Türk devlet aklýna güveniyorum. Düþündükleri bir þey vardýr.
    "The North Remembers" (Kuzey Unutmaz)

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Kýsa vadede istikrar beklemek hayalcilik olur. Gözümüzün önünde Irak var iþte. Suriye, bizim kamuoyunda niyeyse ayrýcalýklýydý. "Laik" sanýlan bir yönetimi varmýþ! Ben açýk ifade edeyim: Mezhepçi bir yönetim söz konusuydu. Fakat bu yönetim düpedüz bize düþmandý.

Ve ayrýca hiç demokrat deðildi. Þart mý? Bence deðil de... Olanla olmasý gerekeni karýþtýranlar, öyle bir Suriye anlatýyorlar ki... Sanýrsýn Batý Avrupa refah düzeyindeydi ülke.

Az önce Yeni Þafak'ta Selçuk Türkyýlmaz'ý okudum, yazýsýnýn baþlýðý þu: Suriye Suriyelilerindir!

Problem tam da bu: Millet olamamak.

Suriyeli, coðrafî bir tanýmdýr; millete karþýlýk gelmez.
    Türkiye'de boþuna bir yerimizi yýrtmýyoruz, "Türkiyelilik diye kavram uydurmayýn."

Suriyeli dediði kim? Arap mý, Türk mü, nusayri mi, sünnî mi, hristiyan mý... Irak'la alakalý sýradan haberlere bakýn:"Sünni baþbakan, þii bilmem ne, kürt bölgesi..."

Diyeceksiniz ki Belçika böyle. Doðru; Flamanlar, Valonlar... Ama istikrar var mý? Yok. Peki onlarý ayakta tutan ne? Ýyi kötü kurumsallaþmýþ bir devlet - vatandaþ iliþkisi olmasý. Tabii son sýcak çatýþmayý ne zaman yaþadýðýna da bakmak lazým. Þimdi güneyinde Ýsrail, kuzey doðusunda terörist kürtler, kuzey batýsýnda resmen Türkiye ve geti kaþanýn büyük bölümünde bizim için de terör örgütü olan HTÞ. Bu parçalý yapýnýn istikrar göstermesini beklemek þimdilik mümkün deðil. Bu durumun Türkiye'yi etkilememesini dilerim. Irak'taki gibi pasif kalmamak lazým.
    "Tek bir milli duygu belirtisiyle dahi karþýlaþmadým: Her þey mezheplerden, nefretten ve dinlerden ibaretti."

(Freya Maseline STARK, "Suriye'den Mektuplar", 1942)

Forum Yöneticisi Cem Balcý - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

Çarþaf çarþaf belge yayýnladýlar: Esma Esad Ýngiliz istihbaratýna çalýþmýþ

https://www.haberler.com/dunya/esma-...239362-haberi/
    • Forum Kurallarýna aykýrý her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayýnýz.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

https://www.turkiyegazetesi.com.tr/d...-verdi-1086384

Suriye'den Akdeniz'e açýlan koridor kapanýnca, Kerkük'te güç oluþturma hedefindeler. Ýçerideki karmaþadan dolayý konuþulmuyor güneyimizdeki geliþmeler.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)