Sayfa 5 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci ... 3 4 5
Toplam 124 adet sonuctan sayfa basi 101 ile 124 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ýsrail - Filistin Savaþý

Onur Akyüz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    41

Ya konu geldiði için de deðinelim ittihat-terakki kadrolarýný yüceltmeye kahramanlaþtýrmaya hiç gerek yok. Madem yönetime isyan etmek bir ihanet oluyor buyrun ittihat-terakki’nin yaptýðý sanki farklý bir þey miydi?

Orduyla istanbul’a yürünmedi mi? Resneli Niyazi ne yapmýþ biliniyor mu? Hani pisi pisine gitti denilen Niyazi bu adam iþte. Sultan Hamid’e karþý daða çýkmadý mý bu adam ittihatçýlarýn önde gelenlerinden deðil mi? Bu sadece bir örnek. Bu adamlar hükümet sarayý’ný basýp bakaný vurmadý mý? Bu nasýl bir eylem? Silah zoruyla Mahmud Paþa’nýn baþbakanlýðýný imzalatmadýlar mý? Ya hasan tahsin paþa var bu adamýn yaptýðýný bir inceleyin tam bir ihanet ya vatan haini herif!

Bu oluþumun amacý neydi? Zaten isyan etmek yani ihanet etmek deðil miydi? Onlarý masum yapan þey ne? Hatta kahraman yapan þey ne?

Bu kadrolar bu ülkeye balkan felaketini yaþatmadý mý? Dünya savaþý zaten çýkacaktý evet bu konu doðru ancak balkan felaketi yaþanmasaydý en azýndan kontrollü bir geri çekilme yapabilseydik insanýmýz ve ordumuz telef olmasaydý dünya harbi’nin seyri daha farklý olmaz mýydý?

Kimse dillendirmiyor tarih öyle iþine gelen yerden ele alýnmaz neyse onu söylemek lazým. M. Kemal Paþa ne sebeple bu oluþumdan ayrýldý ve daha sonra bunlarýn hedefi oldu? Adam gördü bunlarýn içinde bulunduðu durumu, amaçlarýný ve aptallýklarýný derhal çýktý gitti. Yýllarca Ýstanbul’a dönmedi sebebi neydi? Suikaste uðramaktan çekinmesi. Ýttihatçýlýk demek silah demektir. Kimsenin gözünün yaþýna bakmaz vururlar bu böyledir yani.

Ne olacak bunlar? Ben bunlarýn içinden onurlu bir ölümü tercih ettiði için Enver Paþa’yý ayýrabilirim gerisi bu ülkenin felaketi (Enver Paþa da dahil tabi) olmuþtur.

Bilinçli veya bilinçsiz yapmalarý bu sonucu deðiþtirmiyor. Fahrettin Paþa da ittihatçý ancak Mekke müdâfaasý herkesçe mâlumdur. Yani aralarýnda onurlu ve vatansever insanlar tabi ki var ama kalkýþtýklarý iþ sonuç olarak büyük bir felaketle bitti.

Bunlara hain mi diyeceði peki? Ben bunu böyle ele almam bu kadrolar yeterli örgütlenmeyi baþardýklarý için ve de yönetimi ele geçirme kabiliyetleri olduðu için idareyi ele aldýlar bunu tartýþacak halimiz yok. Kim istemez bir ülkeyi yönetmeyi? Fýrsatýný bulan herkes gereken hamleyi yapar.

Bence Tarih böyle okunmalý. Fatih gibi bir imparator oðlu tarafýndan zehirlendi ne olursan ol hata affedilmiyor demek ki. Yavuz’un babasýna yaptýðý da ayný þey önce savaþtý sonra da zehirletti(farklý bilgiler var ama ben böyle olduðunu okudum ve bana daha doðru geliyor).

Yok o ona ihanet etmiþ, bu bizi arkamýzdan vurmuþ bunlar romantik hikayeler ve bugünkü duruma kayýtsýz kalmanýn hatta içten içe bundan memnun olmanýn bir bahanesidir. Böyle onlarca ihanet hikayesi yazarým buraya.

Hani hiçbir þey umrunuzda deðil bu savaþ bize sýçrayacak bunu da mý görmüyorsunuz?
    Konu Onur Akyüz tarafýndan (23.11.2023 Saat 14:00 ) deðiþtirilmiþtir.
    10-Abdülkadir Ömür

----------8---------

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Emre ve Onur,

Cevaplar için teþekkür ediyorum. Katýldýðým ve katýlmadýðým çok nokta var. Ancak geçici bile olsa ateþkes nihayet konuþulurken Niyazi'nin hayatýný, Halil Kut'u, Fahrettin Paþa'yý, çok sevdiðim Enver'i anlatmayacaðým. Cephedeki orucu sordum, bu sefer Ýsrail'le alakasýný yine çözemediðim Tikveþ'den Niyazi geldi önüme. Kýsacasý kendi adýma burada noktalýyorum.

(Bu arada notunu aldým Onur.)

Geçici ateþkes (Ýlk rehine tesliminden itibaren en fazla on gün) ve esir/rehine takasý (Bir Ýsrailliye karþý üç Gazzeli) için Ýsrail tarafýndan pozitif cümleler geliyor. Haniyye de doðruladý. ABD basýný bunu, imaj düzeltmek olarak görüyor. On binden fazla insanýn katlinden sonra imaj düzeltmek kolay mý?

Eski Beyaz Saray çalýþaný Stuart Seldowitz'in "Daha fazla çocuk öldürmeliydik" (Videoyu atmýyorum, iðrenç herif) ifadesi radikallikle açýklanamaz. 21. asýrda insanlýk, 1900 öncesine dönüyor. Daha sert, daha sivri... Sýnýrsýz liberal dünya hayali, pandemideki paylaþýmsýzlýkla birlikte çökeceðinin sinyalini vermiþti. Ve ilk gün hariç bir buçuk aydýr tek taraflý bir saldýrýya bütün dünya seyirci oldu (Venezuela'dan Yvan Gil'in "Barýþýn tek koþulunun Ýsrail’in iþgal ettiði Filistin topraklarýndan çekilmesi" olduðunu belirten resmi açýklamasýnýn benzerini, yakýn coðrafyadan güçlü bir þekilde duyamamak düþündürücü.)

Bu arada Ýsrail envanterinin kritik sýnýrýn altýna düþtüðü iddialarýný da okudum. Bu çok gerçekçi gelmedi. Kamuoyu baskýsý karþýsýnda bir noktada ara vermeleri gerekiyordu. Çünkü içte de tepkiler yükseliyor.

Ehud Barak, CNN'de Gazze'deki hastane altýndaki tünellerin ve sýðýnaklarýn Ýsrail tarafýndan kazýldýðýný söyledi. Bu açýklamayý üstte belirttiðim içerideki tepkiye dahil ediyorum. Çünkü Barak, Netanyahu'ya Hitler benzetmesi yapmýþtý (7 Ekim'den önce, yargý reformuyla ilgiliydi).

Þimdi merak ettiðim Filistin güçlerinin nasýl davranacaðý? Ýsrail'e koz verecek yeni bir aptallýk yapmamalarýný umuyorum.

Þu makaleyi eklemeyi unuttum:

"...Baþlangýç ​​olarak, çok sayýda sivilin ölümüne yol açan ve uluslararasý hukuku ihlal eden Ýsrail'in geliþigüzel bombalamalarýna derhal son verilmesini talep etmeliyiz. Ýsrail, masum Filistinli erkek, kadýn ve çocuklarla deðil, Hamas'la savaþýyor. Ýsrail, bir Hamas hedefini ortadan kaldýrmak için bütün bir mahalleyi bombalayamaz."

Vermont Senatörü Bernie Sanders'ýn NY Times'a yazdýðý makaleden

https://www.nytimes.com/2023/11/22/o...rael-gaza.html

Laf olsun diye bile bu tarz ifadeler duymuyorduk.
    Konu Oðuz ZEYTÝN tarafýndan (23.11.2023 Saat 16:26 ) deðiþtirilmiþtir.
    Akýl, öfkeyi ve onunla kolayca birleþen bilgisizliði yener. Aklý kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Forum Yöneticisi Cem Balcý - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

Geçici ateþkesin ardýndan savaþ devam ederse ( kesin eder ) sizce kim güçlenir?
    Ya da bu ateþkes Ýsrail'in bir oyunu mu?
    • Forumumuza destek için lütfen günlük olarak reklamlara týklayalým.

• Forum Kurallarýna aykýrý her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayýnýz.

Nereden
    Bursa
    Yaþ
    38

Alýntý Cem Balcý Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Dünya milletleri bir þekilde israili kalýcý ateþkese mecbur edemezse ( þimdilik zor gözüküyor), israil terör saldýrýlarýna ve katliamýna arttýrarak devam eder gibi duruyor malesef. Daha bugün ateþkes varken bile sivillere ateþ açmýþ yine. Bu denli hiçbir insani vasfý yok israilin ve batýlý devletlerin.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Medyanýn Ýsrail Güzellemesi Ýnandýrýcý mý?

https://www.dirilispostasi.com/medya...-inandirici-mi

Üstteki baþlýðý okuduðunuzda, sanki bütðn medya Ýsrail'i destekliyormuþ gibi bir algýya kapýlýyorsunuz. Yazýnýnniçinde hiçbir kurum ve haber örneði geçmiyor.

Aksine geçen gün bir Türk akademisyen (Ýsmini vermeyeceðim) ülkemiz konvansiyonel medyasýný inceleyip eþine rastlanýlmadýk bir aðýz birliðine tanýklýk ettiðini açýkladý. Daha önceki mesajlarýmda belirtmiþtim. Türkiye'de Filistin desteði hem resmî kanallar hem de halk nezdinde üst düzeydedir. Bunu sulandýran (Kola satmayýp Fanta satan balýkçýlar var mesela) tipler ve sosyal medyada kaynaðý belirsiz karþý propaganda demeçleri de oldu, olacak. Haricinde, destek verirken gidiþatý sorgulayanlar da çýkacak (Ben bu gruba dahilim). Dýþ basýnda ise BBC'nin bazý editör ve muhabirlerinin kurumlarýnýn yayýn politikasýný eleþtirdiðini okuduk.

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/bbc-m...stirdi/3063170

Fransýz TV5'te konýþan Ýsrail ordusu yetkilisi yayýndan alýndý. Bir önceki mesajým Sanders'in NY Times'ta çýkan makalesini paylaþmýþtým. Bunlar gibi çok örnek var.

Kýsacasý yazar haným gibi hamasetten baþka bir þey bilmeyenler, sürece katký sunmuyor.
    Akýl, öfkeyi ve onunla kolayca birleþen bilgisizliði yener. Aklý kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Mehmet Fatih Yavuz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Rusya
    Yaþ
    42

Alýntý Onur Akyüz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ya konu geldiði için de deðinelim ittihat-terakki kadrolarýný yüceltmeye kahramanlaþtýrmaya hiç gerek yok. Madem yönetime isyan etmek bir ihanet oluyor buyrun ittihat-terakki’nin yaptýðý sanki farklý bir þey miydi?

Orduyla istanbul’a yürünmedi mi? Resneli Niyazi ne yapmýþ biliniyor mu? Hani pisi pisine gitti denilen Niyazi bu adam iþte. Sultan Hamid’e karþý daða çýkmadý mý bu adam ittihatçýlarýn önde gelenlerinden deðil mi? Bu sadece bir örnek. Bu adamlar hükümet sarayý’ný basýp bakaný vurmadý mý? Bu nasýl bir eylem? Silah zoruyla Mahmud Paþa’nýn baþbakanlýðýný imzalatmadýlar mý? Ya hasan tahsin paþa var bu adamýn yaptýðýný bir inceleyin tam bir ihanet ya vatan haini herif!

Bu oluþumun amacý neydi? Zaten isyan etmek yani ihanet etmek deðil miydi? Onlarý masum yapan þey ne? Hatta kahraman yapan þey ne?

Bu kadrolar bu ülkeye balkan felaketini yaþatmadý mý? Dünya savaþý zaten çýkacaktý evet bu konu doðru ancak balkan felaketi yaþanmasaydý en azýndan kontrollü bir geri çekilme yapabilseydik insanýmýz ve ordumuz telef olmasaydý dünya harbi’nin seyri daha farklý olmaz mýydý?

Kimse dillendirmiyor tarih öyle iþine gelen yerden ele alýnmaz neyse onu söylemek lazým. M. Kemal Paþa ne sebeple bu oluþumdan ayrýldý ve daha sonra bunlarýn hedefi oldu? Adam gördü bunlarýn içinde bulunduðu durumu, amaçlarýný ve aptallýklarýný derhal çýktý gitti. Yýllarca Ýstanbul’a dönmedi sebebi neydi? Suikaste uðramaktan çekinmesi. Ýttihatçýlýk demek silah demektir. Kimsenin gözünün yaþýna bakmaz vururlar bu böyledir yani.

Ne olacak bunlar? Ben bunlarýn içinden onurlu bir ölümü tercih ettiði için Enver Paþa’yý ayýrabilirim gerisi bu ülkenin felaketi (Enver Paþa da dahil tabi) olmuþtur.

Bilinçli veya bilinçsiz yapmalarý bu sonucu deðiþtirmiyor. Fahrettin Paþa da ittihatçý ancak Mekke müdâfaasý herkesçe mâlumdur. Yani aralarýnda onurlu ve vatansever insanlar tabi ki var ama kalkýþtýklarý iþ sonuç olarak büyük bir felaketle bitti.

Bunlara hain mi diyeceði peki? Ben bunu böyle ele almam bu kadrolar yeterli örgütlenmeyi baþardýklarý için ve de yönetimi ele geçirme kabiliyetleri olduðu için idareyi ele aldýlar bunu tartýþacak halimiz yok. Kim istemez bir ülkeyi yönetmeyi? Fýrsatýný bulan herkes gereken hamleyi yapar.

Bence Tarih böyle okunmalý. Fatih gibi bir imparator oðlu tarafýndan zehirlendi ne olursan ol hata affedilmiyor demek ki. Yavuz’un babasýna yaptýðý da ayný þey önce savaþtý sonra da zehirletti(farklý bilgiler var ama ben böyle olduðunu okudum ve bana daha doðru geliyor).

Yok o ona ihanet etmiþ, bu bizi arkamýzdan vurmuþ bunlar romantik hikayeler ve bugünkü duruma kayýtsýz kalmanýn hatta içten içe bundan memnun olmanýn bir bahanesidir. Böyle onlarca ihanet hikayesi yazarým buraya.

Hani hiçbir þey umrunuzda deðil bu savaþ bize sýçrayacak bunu da mý görmüyorsunuz?
    Önce, ordu ile Ýstanbul'a keyiflerinden yürümediler. 31 mart vakasýnda Ýstanbul yanýp tutuþurken, Abdülhamit müdahale etmedi. Sarayda pasif bir tutum sergiledi. Devlet ortadan kalkmýþken, mevcut güçleri ile isyana müdahale etmedi. Ýktidardan indirilmesinin en önemli sebebi de budur.
    Ýsyan varken sarayýnda hiçbir þey olmamýþ gibi oturamazsýn. Oturursan artýk iktidarýn yok demektir.

Resneli Niyazi ve Enver Paþa merkeze çaðýrýlýnca daða çýktýlar. Orada savaþtýlar. Devlete karþý deðil, bulgar çetecilere karþý.
    Enver ile þehir arasýnda baðlantýyý kim saðladý? Mustafa Kemal Bey. Hain midir yani?

Ýttihat ve terakki 2 döneme ayrýlýr.
    1908-1913
    1913-1918

Birinci dönemde ÝTC sadece denetçidir. Hatta dönemin sadrazamý Kýbrýslý Kamil Paþa ordudaki ÝTC baðlantýlý subaylarý etkisizleþtirmek için elinden geleni de yaptý. Askeriye içinde bu siyasi hareketler 1. Balkan Savaþý faciasýnýn da ana sebebidir.
    Bunun üzerine Enver ve Talat Paþa önderliðinde gerçekleþtirilen Babýali baskýný sonunda ÝTC kesin iktidarý elinde aldý.
    Yani ÝTC iktidarý 1913 sonrasýdýr.

Cumhuriyeti kuran, Enver Paþa ile asla anlaþamayan Mustafa Kemal Paþa bile bu adamlara hain demedi.
    Enver Paþa'nýn ölümü sonrasý aðlamýþ, çok yiðit adamdý demiþ yaverine. Yaverinin torunu Altemur Kýlýç bunu ileten.,
    Enver bir güneþ gibi doðmuþ, bir gurub ihtiþamý ile batmýþtýr, arasýný tarihe býrakalým demiþ.

Talat Paþa öldüðünde Mustafa Kemal ne demiþ?
    Vatan büyük bir evladýný, inkýlap büyük bir teþkilatçýsýný kaybetti

Mustafa KEmal Bey hareket ordusunun baþýnda Ýstanbul'a yürürken Enver Paþa gelip görevi kendisinden aldýktan sonra kendisinin pasifize edileceðini anladýðý andan itibaren elbette ÝTC ile kopacaktý, ki koptu.

1908 de ülke çapýnda 850 bin üyesi 360 tan fazla derneði olan bir partinin amacý ihanet miymiþ?
    13 milyon nüfuslu memlekette 1 milyon hainimiz varmýþ demek!

Talat'tan önce Talat'tan sonra herhangi bir Türk veya Ýslam devletinin sadrazamý, padiþahý, halifesi, baþbakaný Talat gibi gariban yaþayýp gariban ölsün, lafýnýzý kabul edeceðim.
    Evine iaþe nazýrýnýn gönderdiði beyaz ekmeði geri gönderip, millet ne yiyorsa biz de onu yiyeceðiz diyen bir sadrazam...

Ýnsanlara hain falan derken biraz düþünmek lazým.
    30 yaþýnda sen ben klavye baþýnda kýçýmýz sýcak koltukta yazý yazarken, vataný kurtarmak için kelle koltukta herþeyi feda eden adamlar bunlar. Hiçbiri sýcak yataklarýnda ölmediler.

Yýldýrým Beyezid Ankara Savaþý'ný kaybetti diye hain deðildir, beceriksiz de deðildir.
    Hz. Muhammed Uhud Savaþý'ný kaybetti diye hain deðildir, beceriksiz de deðildir.
    Gazi Osman Paþa Plevne'de maðlup oldu diye hain de deðildir, beceriksiz de deðildir.

Savaþ kaybetti diye ÝTC hain de deðildir, beceriksiz de deðildir.
    Kendi içindeki Balkan devletlerine dahi karþý koymaya mecali kalmamýþ bir ordu ile yapýlabilecek ne varsa yaptýlar.
    Hatalarý vardýr, sevaplarý vardýr.
    ÝHanet ile itham ederken abdest almak lazým!
    Konu Mehmet Fatih Yavuz tarafýndan (25.11.2023 Saat 16:27 ) deðiþtirilmiþtir.

Onur Akyüz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    41

Mehmet Fatih öncelikle teþekkür ederim bu bilgileri paylaþmak bile bu sayfanýn önemini ve güzelliðini baþlý baþýna gösteriyor.

Ben zaten bunu anlatmaya çalýþýyorum ‘ihanet’ gözüyle bakmadýðýmý tarihi böyle okumadýðýmý net bir þekilde ifade ediyorum.

Ben tarihe böyle bakmam bir ýrký ‘ihanetle’ itham ederken de gusül abdesti almak lazým, ayný yerdeyiz yorum farklýlýklarý olabilir.

ÝTC baþýndan sonuna kadar bir cesaret ve beceriksizlik hikayesidir bunu da her türlü tartýþýrým.
    10-Abdülkadir Ömür

----------8---------

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Alýntý Mehmet Fatih Yavuz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Önce, ordu ile Ýstanbul'a keyiflerinden yürümediler. 31 mart vakasýnda Ýstanbul yanýp tutuþurken, Abdülhamit müdahale etmedi. Sarayda pasif bir tutum sergiledi. Devlet ortadan kalkmýþken, mevcut güçleri ile isyana müdahale etmedi. Ýktidardan indirilmesinin en önemli sebebi de budur.
    Ýsyan varken sarayýnda hiçbir þey olmamýþ gibi oturamazsýn. Oturursan artýk iktidarýn yok demektir.

Resneli Niyazi ve Enver Paþa merkeze çaðýrýlýnca daða çýktýlar. Orada savaþtýlar. Devlete karþý deðil, bulgar çetecilere karþý.
    Enver ile þehir arasýnda baðlantýyý kim saðladý? Mustafa Kemal Bey. Hain midir yani?

1908-1913
    1913-1918

Birinci dönemde ÝTC sadece denetçidir. Hatta dönemin sadrazamý Kýbrýslý Kamil Paþa ordudaki ÝTC baðlantýlý subaylarý etkisizleþtirmek için elinden geleni de yaptý. Askeriye içinde bu siyasi hareketler 1. Balkan Savaþý faciasýnýn da ana sebebidir.
    Bunun üzerine Enver ve Talat Paþa önderliðinde gerçekleþtirilen Babýali baskýný sonunda ÝTC kesin iktidarý elinde aldý.

Cumhuriyeti kuran, Enver Paþa ile asla anlaþamayan Mustafa Kemal Paþa bile bu adamlara hain demedi.
    Enver Paþa'nýn ölümü sonrasý aðlamýþ, çok yiðit adamdý demiþ yaverine. Yaverinin torunu Altemur Kýlýç bunu ileten.,
    Enver bir güneþ gibi doðmuþ, bir gurub ihtiþamý ile batmýþtýr, arasýný tarihe býrakalým demiþ.

Mustafa KEmal Bey hareket ordusunun baþýnda Ýstanbul'a yürürken Enver Paþa gelip görevi kendisinden aldýktan sonra kendisinin pasifize edileceðini anladýðý andan itibaren elbette ÝTC ile kopacaktý, ki koptu.

1908 de ülke çapýnda 850 bin üyesi 360 tan fazla derneði olan bir partinin amacý ihanet miymiþ?

Talat'tan önce Talat'tan sonra herhangi bir Türk veya Ýslam devletinin sadrazamý, padiþahý, halifesi, baþbakaný Talat gibi gariban yaþayýp gariban ölsün, lafýnýzý kabul edeceðim.
    Evine iaþe nazýrýnýn gönderdiði beyaz ekmeði geri gönderip, millet ne yiyorsa biz de onu yiyeceðiz diyen bir sadrazam...

30 yaþýnda sen ben klavye baþýnda kýçýmýz sýcak koltukta yazý yazarken, vataný kurtarmak için kelle koltukta herþeyi feda eden adamlar bunlar. Hiçbiri sýcak yataklarýnda ölmediler.

Yýldýrým Beyezid Ankara Savaþý'ný kaybetti diye hain deðildir, beceriksiz de deðildir.
    Hz. Muhammed Uhud Savaþý'ný kaybetti diye hain deðildir, beceriksiz de deðildir.
    Gazi Osman Paþa Plevne'de maðlup oldu diye hain de deðildir, beceriksiz de deðildir.

Kendi içindeki Balkan devletlerine dahi karþý koymaya mecali kalmamýþ bir ordu ile yapýlabilecek ne varsa yaptýlar.
    Küçük bir öneri:

Tacik iki yazar, Sovyet arþivlerine dayanarak "Bir Gurûb Ýhtiþamýyla: Enver Paþa" adlý kitabý yazmýþtý, Türkçe'ye de çevrildi. Sovyetlerdeki önderlerle görüþmeleri, verdiði ultimatom, Türkistan'a geçiþi...

https://cenovayayinlari.com/urun/bir...la-enver-pasa/

Kitapta ilginç belge ve iddialar var. Dönemin karakterlerinden, kitabýn yazýldýðý tarihte hayatta olanlarla kýsa söyleþi de yapýlmýþ.
    Konu Oðuz ZEYTÝN tarafýndan (25.11.2023 Saat 21:51 ) deðiþtirilmiþtir.

Nereden
    Bursa
    Yaþ
    38

Alýntý Oðuz ZEYTÝN Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Medyanýn Ýsrail Güzellemesi Ýnandýrýcý mý?

https://www.dirilispostasi.com/medya...-inandirici-mi

Üstteki baþlýðý okuduðunuzda, sanki bütðn medya Ýsrail'i destekliyormuþ gibi bir algýya kapýlýyorsunuz. Yazýnýnniçinde hiçbir kurum ve haber örneði geçmiyor.

Aksine geçen gün bir Türk akademisyen (Ýsmini vermeyeceðim) ülkemiz konvansiyonel medyasýný inceleyip eþine rastlanýlmadýk bir aðýz birliðine tanýklýk ettiðini açýkladý. Daha önceki mesajlarýmda belirtmiþtim. Türkiye'de Filistin desteði hem resmî kanallar hem de halk nezdinde üst düzeydedir. Bunu sulandýran (Kola satmayýp Fanta satan balýkçýlar var mesela) tipler ve sosyal medyada kaynaðý belirsiz karþý propaganda demeçleri de oldu, olacak. Haricinde, destek verirken gidiþatý sorgulayanlar da çýkacak (Ben bu gruba dahilim). Dýþ basýnda ise BBC'nin bazý editör ve muhabirlerinin kurumlarýnýn yayýn politikasýný eleþtirdiðini okuduk.

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/bbc-m...stirdi/3063170

Fransýz TV5'te konýþan Ýsrail ordusu yetkilisi yayýndan alýndý. Bir önceki mesajým Sanders'in NY Times'ta çýkan makalesini paylaþmýþtým. Bunlar gibi çok örnek var.

Kýsacasý yazar haným gibi hamasetten baþka bir þey bilmeyenler, sürece katký sunmuyor.
    Bence kacirdiginiz yerler var. En basit ornek facebook, istagram,you tube gibi yerlerin cok bariz israil seviciligi yaptigi gercegi var. Sadece x bu konuda digerlerinden ayriliyor.
    Yine israilin ilk hastane bombalamasi surecinde ozellikle abddeki haber sitelerine girmistim. Ve þok olmustum. Bircogu hasteneyi hamasin vurdugunu iddia ediyordu. Ozellikle sitelerine girip bircok israil yanlisi haberin altina yorum yazmistim.
    Yani avrupa ve bati medyasinda istisnai olarak mazlumun yaninda olan var.( bunu vatandaslari icin soyleyemeyiz; israil yanlisi yuruyus vb.durumlar istisnadir. ).
    Ama basin , sosyal medya, yonetimler, resmi kuruluslar net olarak siyonizmden yanalar.
    O yuzden batida da ciddi tepki goruyor bu bahsettigim olusumlar. Batinin 200 yildir cizmis oldugu resmin ve imajin tamamen sahte oldugu belli oldu. Dedigim gibi batidaki vaandaslarin bir ksmi da bu durum ciddi sekilde elestirmeye basladi.
    Dediginiz durum sadece Turkiye medyasinda var. Bizde sessiz kalan kesimleri ben israil yanindaymis gibi kabul ediyorum. Cunku israil yanlisi olduklarini ifade edebilecek cesaretleri yok, cok buyuk tepki alirlar.
    Yine avrupa basinindan israil elestirisi sonrasi isinden kovulanlar oldu. Furbolculardan ceza alanlar ve kadro disi biralilanlar oldu. Bizdeki yuregi veya vicdani olmayan sanat sepet tayfanin tam aksi yonunde yaklasimi olanlardan filmlerden cikarilani, konserleri iptal edilenleri oldu. Celtice ceza verdi uefa. Rusyayi ve takimlarini hemen diskalifiye eden uefa, cok daha vahsi yaklasim yapan israile hicbirsey yapmadi.
    Yani yazar cok dogru bir yazi yazmasina ragmen( tabi kanitli ve isim vererek yazsa cok daha guzel bir yazi olurdu) hamasetle suclamaniz garip geldi..Benim fikrime gore yerinde ve dogru bir yazi olmus.
    Bu arada abdde tv programinda filistinli esi olan (galiba misirliydi) meshur komedyen ile tv sunucusun cok guzel bir videosu var. Izlemissinizdir diye dusunuyorum, ama izlemediyseniz mutlaka izleyin derim. Bati medyasina hakettigi bir konusmayi cok guzel ve ironik ifadelerle yapmisti. (Bassem youssef ile morgan imiþ. Herkese tavsiye ederim. Bati medyasi nediri cok guzel ifade ediyor)
    Bu arada 4 farkli haber sitesinden okuduguma gore malesef fransiz tv5 deki sunucu gorevinden kovulmus.
    Yani isin ozeti Oguz bazi onemli noktalari atliyor gibisiniz. Samimiyetinizden ve filistine bakisinizdan suphem yok asla ama takip ettikleriniz veya genel kabulleriniz sizi yanlis yonlendiriyor gibime geliyor.
    Paylastiginiz yazari tanimam etmem ama yazisini sizin paylasiminizdan sonra okudum, yazardan farkli dusundugum yer yok gibi.
    Konu emre6117 tarafýndan (26.11.2023 Saat 01:11 ) deðiþtirilmiþtir.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Alýntý emre6117 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bence kacirdiginiz yerler var. En basit ornek facebook, istagram,you tube gibi yerlerin cok bariz israil seviciligi yaptigi gercegi var. Sadece x bu konuda digerlerinden ayriliyor.
    Yine israilin ilk hastane bombalamasi surecinde ozellikle abddeki haber sitelerine girmistim. Ve þok olmustum. Bircogu hasteneyi hamasin vurdugunu iddia ediyordu. Ozellikle sitelerine girip bircok israil yanlisi haberin altina yorum yazmistim.
    Yani avrupa ve bati medyasinda istisnai olarak mazlumun yaninda olan var.( bunu vatandaslari icin soyleyemeyiz; israil yanlisi yuruyus vb.durumlar istisnadir. ).
    Ama basin , sosyal medya, yonetimler, resmi kuruluslar net olarak siyonizmden yanalar.
    O yuzden batida da ciddi tepki goruyor bu bahsettigim olusumlar. Batinin 200 yildir cizmis oldugu resmin ve imajin tamamen sahte oldugu belli oldu. Dedigim gibi batidaki vaandaslarin bir ksmi da bu durum ciddi sekilde elestirmeye basladi.
    Dediginiz durum sadece Turkiye medyasinda var. Bizde sessiz kalan kesimleri ben israil yanindaymis gibi kabul ediyorum. Cunku israil yanlisi olduklarini ifade edebilecek cesaretleri yok, cok buyuk tepki alirlar.
    Yine avrupa basinindan israil elestirisi sonrasi isinden kovulanlar oldu. Furbolculardan ceza alanlar ve kadro disi biralilanlar oldu. Bizdeki yuregi veya vicdani olmayan sanat sepet tayfanin tam aksi yonunde yaklasimi olanlardan filmlerden cikarilani, konserleri iptal edilenleri oldu. Celtice ceza verdi uefa. Rusyayi ve takimlarini hemen diskalifiye eden uefa, cok daha vahsi yaklasim yapan israile hicbirsey yapmadi.
    Yani yazar cok dogru bir yazi yazmasina ragmen( tabi kanitli ve isim vererek yazsa cok daha guzel bir yazi olurdu) hamasetle suclamaniz garip geldi..Benim fikrime gore yerinde ve dogru bir yazi olmus.
    Bu arada abdde tv programinda filistinli esi olan (galiba misirliydi) meshur komedyen ile tv sunucusun cok guzel bir videosu var. Izlemissinizdir diye dusunuyorum, ama izlemediyseniz mutlaka izleyin derim. Bati medyasina hakettigi bir konusmayi cok guzel ve ironik ifadelerle yapmisti. (Bassem youssef ile morgan imiþ. Herkese tavsiye ederim. Bati medyasi nediri cok guzel ifade ediyor)
    Bu arada 4 farkli haber sitesinden okuduguma gore malesef fransiz tv5 deki sunucu gorevinden kovulmus.
    Yani isin ozeti Oguz bazi onemli noktalari atliyor gibisiniz. Samimiyetinizden ve filistine bakisinizdan suphem yok asla ama takip ettikleriniz veya genel kabulleriniz sizi yanlis yonlendiriyor gibime geliyor.
    Paylastiginiz yazari tanimam etmem ama yazisini sizin paylasiminizdan sonra okudum, yazardan farkli dusundugum yer yok gibi.

TV5'teki spikerin kovulmasýna sebep olan davranýþý, eylemi önemsemek gerek. Aksiyon, reaksiyon doðurur. Mühim olan hamlenin etkisi. Etkili ve kýymetliydi. Dünya, dikensiz gül bahçesi deðil. Dikenlerle ilgilenmiyorum. Onlarý, yapraklarýn üstüne çýkarmýyorum. Bu saçma uðraþý görev edinenlere kýzýyorum. Yüzde doksaný arkana almýþsýn, yüzde onla kavga etme. Önüne bak. Çözüm üret. Masumlara çare ol.

"Medya komple bize düþman" gibi bir durum olmadýðýný üstteki mesajda belirtmiþtim. Ýsim vermeyeceðim dedim ama hadi vereyim, Marmara Üniversitesi'nden Alihan Limoncuoðlu. Ülkemiz basýnýnda Ýsrail'i destekleyen hangi kurum var? Atladýysam bunu gösterin. Ýç basýný detaylý takip etmediðim için gündemi kaçýrmýþýmdýr belki. Ama Evrensel, Yeni Þafak, Türkgün'ün ayný manþetle çýktýðýný gördüm. Halk Tv'deki yorumcunun ayný þeyleri Tv24'te anlattýðýna tanýklýk ettim.

Ýþte ince bir çizgi çektiðim ayrým bu: Konvansiyonel medya müspet - Sosyal medya menfi

Siz lafa facebook, x, YouTube diye girip "Kaçýrdýðýn yerler var" diyorsun. Valla ne cevap vereyim, sen söyle...

Çok çok çok güzel bir cümlen var:

"Cunku israil yanlisi olduklarini ifade edebilecek cesaretleri yok, cok buyuk tepki alirlar."

Ýþte bu! Yakýn geçmiþte, Türkiye kamuoyu hiçbir konuda bu kadar kenetlenmedi. Deprem bile iç siyaset malzemesi yapýldý. Yardým kuruluþlarý, kamu kurumlarý dahi ikiye bölündü. Ancak Filistin-Ýsrail mevzusunda büyük bir tek seslilik var. Ve bu yabana atýlmamasý gereken bir durum. Daha iyi anlaþýlsýn diye yazýyorum (Altýnda buzaðý aramayýn):

Konu Urumçi olsa, Çin savunan çýkar. Kýrým olsa, Rusya savunan çýkar. Karabað olsa, Ermenistan savunan çýkar. Kerlük olsa, Irak (PKK) savunan çýkar. Çýktý da... Bu saydýðým coðrafyalarýn insaný da müslümandý hâlbuki. Ve zulüm, her yerde zulüm! Þikâyet deðil, bugün için bir artý olduðu anlaþýlsýn diye örnek veriyorum (Þikâyet etmedim, atladým Karabað'a gittim. Orada mücadele ettim. Önceki sayfalarda yazmýþtým. Slogan atmayý, yakýnmayý 18 yaþýnda býraktým. Bir gün ayný ortamda olursak, yine þampiyon olur BMN kutlama gecesi organize edersek buluþuruz, anlatýrým.).

Þalom bile eskisi kadar Ýsrail'in arkasýnda deðilken basýn eleþtirmek gereksiz. Hadi gereksiz demeyeyim, yapýlacak listesinin ilk sýrasýnda yer almaz. Mesela Hollywood konuþulduðu kadar Arap Birliði ve ÝÝT'nin iþlevsizliði konuþulmuyor. Ciddiyetten uzaklýk ve hamaset tam da budur. Beklentiniz neydi? CNN'de açýlýþ haberi "Filistin övgüsü" mü? Ýþte Sanders'ýn makalesini o yüzden örnekledim zaten. Tek tük bile olsa, dilin deðiþmesi önemli.

Þunu da atlamamak lazým: Nasýl ki (Sizin ifadenizle) bizde Ýsrail yanlýsý olduklarýný belirtmeye cesaret edilemiyorsa, Avrupa'da da (ABD deðil) Ýsrail/Yahudi karþýtý konumlanmak kolay deðildir. Türkiye geçen haftayý saçma bir 40%+1 tartýþmasý ve bir partinin iç iþlerinin gündemi iþgal etmesiyle geçirdi. Erdoðan'ýn Almanya ziyareti atlandý. Mesela holokost meselesi... Beklentinizi sorarken bunu kastettim. Bu baskýya raðmen Fransa'da, Portekiz'de, Ýngiltere'de (Burada daha çok göçmen) kalemlerin aðýr Ýsrail eleþtirileri var. Türkiye'deki kakofoniden duyulmuyor olabilir.

Yeri gelmiþken bir örnek paylaþayým. Esat Arslan adlý paþalýktan akademiye uzanmýþ bir ekran yüzü var. Akþamlarý televizyona bakýnca her kanalda görüyorum. Cuma günü, bir gazeteci anlaþmanýn uzama þartý hakkýnda soru sordu. Duymadým, dedi. Olabilir. Fakat devamý ilginç. "Ben twitter'dan bir muhabiri takip ediyorum sadece. Böyle bir þey okumadým" dedi. Paþamýz, sahayý biliyor belli ki... Elinde çubukla, tüneller haritasýný analiz ediyor her gördüðümde. Ýyi de meskun mahal çatýþmasý baþka, diplomasi baþka! Türkiye'deki aydýn yaklaþýmý da bu maalesef.

Bunu niye yazdým? Takip ettiklerimin beni yanlýþa yönelttiðini düþünmüþsünüz. Selim Han Yeniacun'u dinliyorum. Denk gelirsem Remzi Çetin ve Esma Özdaþlý'nýn açýklamalarýna bakýyorum. Bu genç araþtýrmacýlar Ýsrail çalýþmýþtý. Yorumlarý onlarýn olsun, sunduklarý bilgiler taze. Daha popüler hocalardan Tarýk Oðuzlu'yu bir iki defa gördüm, onun Orta Doðu ve Ýsrail çalýþmalarýný hatýrladýðým için dinledim. Lisans derecelerimden biri SBF'den ama Ýsrail uzmanlýk alaným deðil. Orayý bilenleri okumak, dinlemek önemli. Gazze'yi haritada gösteremeyen ama bol hamaset yapanlarý eleþtiririm tabii. Benim amacým üzüm yemek. Polemik sevmiyorum.

Okuma tavsiyesi: Bu sefer aðýr, uzun, derin bir makale deðil. Çerezlik... Ama düþündürücü.

https://indigodergisi.com/2023/11/kola-turkluk-ve-gazze

Atlamýþým: Rus takýmlarýnýn men edilmesine karþýn Ýsrail takýmlarýnýn uluslararsý mücadelelere devam etmesi... Adil olmayan bir yaklaþým, doðru. Sebebi yukarýda bahsettiðim üzere Avrupa'nýn geçmiþten gelen Ýsrail mahcubiyeti. Atacaklarý adýmýn, holokost ile iliþkilendirilmesinden, Neo-Nazi çaðrýþýmlarý yapýlmasýndan korkan (Veya çekinen) yerleþik muhafazakar bir anlayýþ bu. Tam da Ýsveç, Avusturya veya Hollanda'da Ýslam karþýtý akým aleni bir hâl almýþken... Batý veya özelde Avrupa, yekpare deðildi. Aydýnlanma sonrasý dönemde kapitalin ilk paylaþýmý gerçekleþti. Yeni paylaþým mücadelesinin daha sert geçmeyeceðinin garantisi yok. Bakýnýz, Brexit! Açýkçasý 7 Ekim sonrasýnda onlarýn ne diyeceðini (Þimdilik) önemseyen de yok gibi...

Sayfada tartýþmak istedim ancak ilgi görmedi (Ýki liman mevzusu*). Çin (Kuþak - Yol), Hindistan (Baharat) projelerinin varýþ noktasý Batý. Ýkisinin de güzergâhý farklý olsa da varýþý ayný. Alýcý batý. Ekonomik dille söylemem gerekirse talep zaten var. Ürün, üretim metodu, lojistik ve fiyat farklý. Nasýl ki dünya geçmiþe nazire yaparcasýna otoriterleþiyor, üretim de Taylorcu yaklaþýma dönüyor. Müþterinin (Batýnýn) söz hakký (Gücü deðil, bu fark önemli) azalyor. Belirleyici olan arz eden. Ve ne yazýk ki, arz edenin coðrafyasýnda istikrar yok. Olan bitene bir de bu gözle bakýlmasýný öneririm.

* O iki limanýn konumuyla Ýsrail'in Filistinlileri Sina'ya itme planý örtüþüyor. Tesadüf deðil...
    Konu Oðuz ZEYTÝN tarafýndan (26.11.2023 Saat 18:09 ) deðiþtirilmiþtir.

Nereden
    Bursa
    Yaþ
    38

1908-1913
    1913-1918

Talat pasanin Turk mason teskilatinin kurucusu ve buyuk üstat ünvani oldugunu biliyorsunuzdur herhalde. Yurt disinda da masonluk ile ilgili onemli gorevler de bulunmustu. (Bilgileri mason.org ve wikipediadan kontrol edebilirsiniz).

Nereden
    Bursa
    Yaþ
    38

Alýntý Cem Balcý Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hamasi dunyada sozde gelismis ve ileri medeniyetler ve Turkiyede bir kesim teror orgutu olarak tanimliyor ( ypg teror orgutu degil aa hamas teror orgutu yersen). Ancak ozellikle ateskesin 2.gunundeki hamasin biraktigi esirlerin videosunu izliyorum.
    Burada bir gariplik var. Esirler el salliyor, vedalasiyor, sariliyor, kucaklasiyor hamas askerleri ile. Simdi bunlari terorist olarak tanimlayacaksak,israil ve bati icin yeni bi kelime turetmek gerekiyor. Israil ve batiya ultra veya hiper terorist mi diyecegiz.
    70_80 yildir israil tarafindan her turlu baskiya ve zulme ugramis, annesi, babasi, cocugu,esi, kardesi, arkadasi vahsice katledilmis, ulkesi yerle bir edilmis bir grubun esirlere boyle bir davranista bulunmasi bana asiri anormol geldi. Acaba nasil bir duygu durumu icindeler, bunu nasil basarabiliyorlar.
    Kendi adima hicbir sivilin hatta canlinin (bitki ve hayvan) oldurulmesini veya zarar gormesini islamin bana ogrettikleriyle asla savunamam ve olumsuz gorurum. Ancak 7 ekim olaylari cok karisik bir surec ve hicbir zaman aydinlanamayacak. ( abd ikiz kule vb). 7 ekim olaylarini yaklasik 70 yildir her gun giderek artarak devam eden zulum ile birlikte degerlendirmemek cok vicdansizlik olur diye dusunuyorum.

Ancak ozellikle bati milletlerinde cok anlamli bir durus, filistinin sahip oldugu inanca cok buyuk bir saygi olusturdugunu ve bu yasananlar sonucunda batida olusturulan islamafobiye cok buyuk bir darbe vurdugunu dusunuyorum.

Son soz olarak islam devletleri idarecilerin cogunlugu cok ama cok kotu bir sinav veriyor. Zaten islam devletlerinin idarecilerin cogunlugunun kendi milletleriyle bir bagi yok gibi bir sey ( suudi arabistan krali yahudi asigi bir adam oldugunu bazi yerlerde ifade etmisti zaten.)
    Konu emre6117 tarafýndan (26.11.2023 Saat 13:55 ) deðiþtirilmiþtir.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Nereden
    Rusya
    Yaþ
    42

Talat pasanin Turk mason teskilatinin kurucusu ve buyuk üstat ünvani oldugunu biliyorsunuzdur herhalde. Yurt disinda da masonluk ile ilgili onemli gorevler de bulunmustu. (Bilgileri mason.org ve wikipediadan kontrol edebilirsiniz).
    Abdülhamit döneminde hafiye teþkilatýnýn giremediði tek yer yabancý localardý. Ýttihatçýlarýn çoðu hafiyelerden kaçmak için bu localarda yeminlerini ettiler.

Mason teþkilatýnýn kurucusu deðil bu arada, üyedir. Bunun dýþýndaki bir çok iTC mensubu gibi.

Bahsedilen devirde Ýsrail ve Siyonizm henüz ortada yok.
    Talat veya baþka bir ÝTC yöneticisi herhangi bir siyonist projeye katký saðlamýþ da deðil.

Mason localarýnýn paravan olarak ÝTC olarak kullanýldýðý bilinen birþey.
    Konu Mehmet Fatih Yavuz tarafýndan (26.11.2023 Saat 17:24 ) deðiþtirilmiþtir.

Nereden
    Bursa
    Yaþ
    38

Abdülhamit döneminde hafiye teþkilatýnýn giremediði tek yer yabancý localardý. Ýttihatçýlarýn çoðu hafiyelerden kaçmak için bu localarda yeminlerini ettiler.

Mason teþkilatýnýn kurucusu deðil bu arada, üyedir. Bunun dýþýndaki bir çok iTC mensubu gibi.

Bahsedilen devirde Ýsrail ve Siyonizm henüz ortada yok.
    Talat veya baþka bir ÝTC yöneticisi herhangi bir siyonist projeye katký saðlamýþ da deðil.

Mason localarýnýn paravan olarak ÝTC olarak kullanýldýðý bilinen birþey.
    Mason localari hala daha kendilerine tesekkur ediyor ve kurucu olarak goruyor. Ve buyuk ustat olarak isimlendiriyor. Ama size gore paravan olmus olsun ne diyelim. Daha buyuk bir kanit olamaz ama inanip inanmamak size kalsin. Bircok seyi ahiret gununde gercekleriyle ve tum ciplakligiyla gorecegiz zaten. Belki de siz haklisinizdir bilemem.
    Masonlar bir kisiyi kolay kolay buyuk ustat olarak tanimlamaz bu arada.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Nereden
    Rusya
    Yaþ
    42

Mason localari hala daha kendilerine tesekkur ediyor ve kurucu olarak goruyor. Ve buyuk ustat olarak isimlendiriyor. Ama size gore paravan olmus olsun ne diyelim. Daha buyuk bir kanit olamaz ama inanip inanmamak size kalsin. Bircok seyi ahiret gununde gercekleriyle ve tum ciplakligiyla gorecegiz zaten. Belki de siz haklisinizdir bilemem.
    Masonlar bir kisiyi kolay kolay buyuk ustat olarak tanimlamaz bu arada.
    Adam iktidar olmuþ.
    Aldýðý önemli kararlarýn bazýlarý;

1- Kapütilasyonalrýn kaldýrýlmasý
    2- Ermenilerin sürülmesi ve doðu Güneydoðu Anadolu da türk ve müslüman nüfusunun kesin çoðunluk haline gelmesi.
    3- 1878 Berlin anlaþmasýnda yer alan vilayet-i sitte kararlarýný tanýmamasý. Anadolu'nun 3 te birine yabancý valiler atanýp azýnlýklara geçireceklerdi yönetimi.
    4- Karakol cemiyetini kurdurmasý. Açýp bakýn milli mücadele için ne demektir karakol cemiyeti.

Ben laflara inanmam. Adam gücü ele geçirince kimin lehine iþ yapmýþ ona bakarým.

Siyonizme ve masonlara hizmet eden bir adamýn Almanya'nýn ortasýnda kafasýna sýktýrmazlar. Hadi sýktý bir manyak, o manyaðý tüm þahitlere raðmen beraat ettirmezler. Hadi hakimin biri kafayý yedi de saldý...
    Dünyanýn herhangi bir yerinde, masonluða ve siyonizme hizmet etmiþ bir kiþinin kafasýný ayaðý altýna almýþ katilin heykelini diktirmezler.

https://haberglobal.com.tr/gundem/er...ygisizlik-4299

Lafla deðil icraatla ...
    Konu Mehmet Fatih Yavuz tarafýndan (27.11.2023 Saat 11:25 ) deðiþtirilmiþtir.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

"... Amiral Cihat Yaycý’dan, Filistin’deki ablukayý bitirip Akdeniz’i Türkiye için güvenli kýlacak bir çözüm teklifi geldi. Yaycý, Türkiye’nin Libya ile yaptýðý deniz yetki anlaþmasý örneðinin Filistin ile de vakit kaybetmeden imzalanmasý gerektiðini söyledi. Cihat Yaycý, Antalya-Gazze Koridorunun, Filistin ile Türkiye’yi denizden komþu hâline getireceðini vurguladý."

https://www.turkiyegazetesi.com.tr/g...-bozar-1004823

Nereden
    Bursa
    Yaþ
    38

Adam iktidar olmuþ.
    Aldýðý önemli kararlarýn bazýlarý;

1- Kapütilasyonalrýn kaldýrýlmasý
    2- Ermenilerin sürülmesi ve doðu Güneydoðu Anadolu da türk ve müslüman nüfusunun kesin çoðunluk haline gelmesi.
    3- 1878 Berlin anlaþmasýnda yer alan vilayet-i sitte kararlarýný tanýmamasý. Anadolu'nun 3 te birine yabancý valiler atanýp azýnlýklara geçireceklerdi yönetimi.
    4- Karakol cemiyetini kurdurmasý. Açýp bakýn milli mücadele için ne demektir karakol cemiyeti.

Ben laflara inanmam. Adam gücü ele geçirince kimin lehine iþ yapmýþ ona bakarým.

Siyonizme ve masonlara hizmet eden bir adamýn Almanya'nýn ortasýnda kafasýna sýktýrmazlar. Hadi sýktý bir manyak, o manyaðý tüm þahitlere raðmen beraat ettirmezler. Hadi hakimin biri kafayý yedi de saldý...
    Dünyanýn herhangi bir yerinde, masonluða ve siyonizme hizmet etmiþ bir kiþinin kafasýný ayaðý altýna almýþ katilin heykelini diktirmezler.

https://haberglobal.com.tr/gundem/er...ygisizlik-4299

Lafla deðil icraatla ...
    Bu dediginiz olaylar yasanmistir. Ancak bunlarin hicbiri kisinin mason olmadiginin bir kaniti degildir. Aksine mason oldugunu kanitlayan bilgiler mevcutken hatta kendi soyleminde de oldugu iddialari varken siz nasil mason olmadigina bu kadar kesin gozle bakiyorsunz. Bu bakis acinizla tatihteki neredeyse tum olaylari iki farkli acidan ele alabilirsiniz. Ve tum tarihi bilgiler bu bakis acisiyla supheli olmus olur. Ayrica Emanul karasu ve mithat pasa iliskisine de dikkatli bakmak lazim.

Sunu dedeydiniz kabul derdim. Evet adam mason ama ulke hayrina birseyler yapmaya calismis kendince . Ama hayir o adam mason degil demek garip bir yaklasim. Neyse ne diyelim bircok olayi , arkasindaki planlari kiyamet gununce gorececegiz anlasilan. O zamana kadar hep iki tarafli bilgi neredeyse her seyde olacak.
    Cunku birsey olumsuz olunca kesinlikle oyle olmadigina dair bircok farkli bir bilgi paylasiliyor. Yine tam tersi birsey olumlu olunca da , aslinda arka boyuttta olumsuz olduguna dair bilgiler dolasiyor.
    O yuzden tarihteki hicbir bilgi hatta gunumuzdeki hicbir bilgi %100 dogru veya yanlis degil. Herkes kendine gore bir yorumu seciyor.
    Konu emre6117 tarafýndan (27.11.2023 Saat 17:02 ) deðiþtirilmiþtir.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Atladýk: Geçen gün Ýspanya (AB dönem baþkaný) ve Belçika baþbakanlarý Filistin'e destek veren, Ýsrail'i kýnayan açýklamalar yaptýlar. Refah sýnýr kapýsýna gittiler. Ve Ýsrail tepki gösterdi.

Hatta Belçika Ýklim ve Çevre Bakaný Hamas'ý savundu. Ve kadýnýn üzerine gittiler.

Elli gün ve on beþ insan öldükten sonra dil deðiþiyor.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Bu dediginiz olaylar yasanmistir. Ancak bunlarin hicbiri kisinin mason olmadiginin bir kaniti degildir. Aksine mason oldugunu kanitlayan bilgiler mevcutken hatta kendi soyleminde de oldugu iddialari varken siz nasil mason olmadigina bu kadar kesin gozle bakiyorsunz. Bu bakis acinizla tatihteki neredeyse tum olaylari iki farkli acidan ele alabilirsiniz. Ve tum tarihi bilgiler bu bakis acisiyla supheli olmus olur. Ayrica Emanul karasu ve mithat pasa iliskisine de dikkatli bakmak lazim.

Sunu dedeydiniz kabul derdim. Evet adam mason ama ulke hayrina birseyler yapmaya calismis kendince . Ama hayir o adam mason degil demek garip bir yaklasim. Neyse ne diyelim bircok olayi , arkasindaki planlari kiyamet gununce gorececegiz anlasilan. O zamana kadar hep iki tarafli bilgi neredeyse her seyde olacak.
    Cunku birsey olumsuz olunca kesinlikle oyle olmadigina dair bircok farkli bir bilgi paylasiliyor. Yine tam tersi birsey olumlu olunca da , aslinda arka boyuttta olumsuz olduguna dair bilgiler dolasiyor.
    O yuzden tarihteki hicbir bilgi hatta gunumuzdeki hicbir bilgi %100 dogru veya yanlis degil. Herkes kendine gore bir yorumu seciyor.
    * II. Abdülhamit'in aðabeyi V. Murad'ýn da mason olduðu anlatýlýr. Koca Halife'nin masonluðunun yanýnda, tebaanýnkinin lafý mý olur!

* II. Abdülhamit'in doktoru Atýf Hüseyin Bey'in tuttuðu hatýrat yayýnlanmýþtý. Çoðu tarihçi o hatýralarýn doðruluðu üzerine hemfikirdi. Malumunuz, hatýralar tartýþmaya açýktýr.

Söz konusu günlüklerde Abdülhamit Han, Enver için genç, zeki ve çalýþkan diye bahseder. Güzel yönettiðini anlatýr.

Nereden
    Bursa
    Yaþ
    38

* II. Abdülhamit'in aðabeyi V. Murad'ýn da mason olduðu anlatýlýr. Koca Halife'nin masonluðunun yanýnda, tebaanýnkinin lafý mý olur!

* II. Abdülhamit'in doktoru Atýf Hüseyin Bey'in tuttuðu hatýrat yayýnlanmýþtý. Çoðu tarihçi o hatýralarýn doðruluðu üzerine hemfikirdi. Malumunuz, hatýralar tartýþmaya açýktýr.

Söz konusu günlüklerde Abdülhamit Han, Enver için genç, zeki ve çalýþkan diye bahseder. Güzel yönettiðini anlatýr.
    V.Murad da mason olabilir veya masonlara hizmet etmis olabilir. Enver pasayi daha iyi niyetli goruyorum ben de. Ama ayni seyleri diger pasa icin soyleyemem.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

"Avrupa'nýn geçmiþi, Ýsrail'in bugünü" diye özetleyebileceðim durumu Murat Bardakçý yazmýþ:

https://m.haberturk.com/ozel-icerikl...den-yasatir-ki

DW kýsýtlandýðý için yönlendirilmiþ linki býrakýyorum. Steinmeier, Qatar'da karþýlanmamýþ. Diplomatik ayýp mý yoksa tavýr mý?

https://www.msn.com/en-za/news/other...ac/ar-AA1kKa4I

jpositve - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Belçika

En basta sözde Filistin baðýmsýzlýðý için savaþan Hamasin yaptýðý büyük suçtu. Hayýr Ýsraile girmek giriyorsun da rastgele sokaktan gecen insanlara ateþ etmek ne demek. Bir kýsmýný da alýp kaçýrmýþlar. Sonrasýnda Israil de Gazzeyi önce havadan bombaladý. Sonra da kara harekatý yaptý. Onlar da bir takým Filistinliyi rehin aldý. Simdiler de rehine takasý yapýlýyor. Filistin Kurtuluþ Örgütü boþuna bu Hamasi Filistin hakinin temsilcisi olarak reddetmemiþ. Adamlarýn hakikatten bildiðin cihatçý terörist gibi birþey.El kadar çocuklarýn önünde silahla kutlama yapýyorlar. Ýsraildeki müzik festivalinde Alman dövme sanatçýsý Shani Louk adýndaki turisti Israil askeri sanýp önce öldürüyorlar sonra da yarý çýplak þekilde kamyona koyuyorlar. Kadýnýn kafasýnýn k...iði konusunda internette haberler de var. Ýnsan ne diyeceðini bilemiyor. BM bu saldýrýlardan dolayý Gazzeye artýk para yardýmý yapmayacaðýný söyledi. Çünkü gönderilen para ile beraber Hamas militanlarý gidip saðdan soldan silah alýyor diye görüþ belirttiler.

Israile Hamas militanlarýnýn girmesini çok farklý þekilde deðerlendiren insanlar oldu. Kimisi bunun Ýsrail adýna çok büyük güvenlik zaafiyeti olarak deðerlendirirken kimisi de Ýsrail devleti tarafýndan buna bilerek kasýtlý olarak müsaade edilmiþ diyor. Kimisi de Israil ile Suudi Arabistan ve diðer Arap devletleri arasýnda ticari anlaþma için görüþmeler var. Bu Arap devletleri Ýsrail ile is yapmak için Filistin meselesini halletmesini öne sürüyordu. Araplar ile Israilin ticaretini baltalamak isteyenler Hamasý bu is için yolladý diyenler var. Hamas grubu eskiden beri Iran güdümünde olan bir topluluk. Bu oldukça iyi bilinen birþey. Ondan baþka Netenyahu yu bu olaydan sorumlu tutan çok insan var. Ýlber Ortaylý ise Filistinliler Araplar Osmanlýyý arkadan vurmanýn bedelini ödüyor demiþti.

Israil için de ayný þeyler geçerli. Bunlar da tam terörist devleti. Koca þehri kadýn çocuk demeden bombalýyorlar. Hastanelere bile bomba atýyorlar. Kendilerine karþý yapýlan saldýrýya cevap olarak orantýsýz güç uyguluyorlar. Bugünlerde de Gazzeyi bombalamaya devam ediyorlar. Diðer dünya devletlerinin barýþ anlaþmasý önerilerini Ýsrail dikkate almýyor. Ýsrail devleti yýllardýr Filistin bölgesine doðru hem Gazze hem de Batý Þeria bölgesine kendileri için yeni yerleþim yerleri inþa edip Filistinlilerin yaþam alanýný daha da daraltýyorlar. Ýsrailin asýl amacý Filisitinlileri bölgeden göç ettirip ya güney kýsýmda çölde yaþamalarýný veya Mýsýrda toprak kiralayýp orada yaþamalarýný Filistinlilere zorla kabul ettirmek. Gazze Ýsrail'e ait olmayan deniz kenarýndaki tek þehir. Dolayýsýyla Ýsrail devleti þehrin tamamen kendi kontrolü altýnda olmasýný istiyor.

Olaya Ýsrail iç siyasetinden bakacak olursak 9 ay önce Mart 2023 de bizdeki baþkanlýk sisteminin biraz daha katýsý olan bir anayasa tasarýsý Netanyahu meclisten geçirmeye çalýþýnca Ýsrailde kýyamet koptu. Halk sokaklara çýkýp durumu protesto etti. Hatta Ýsrail hava kuvvetlerinden Netanyahu yu artýk taþýmayacaklarý yönünde açýklama yaptý. Bugünkü Ýsrail Filistin savaþýný artýk Netanyahu son kozlarýný oynuyor. Giden iktidarýný yeniden çanlandýrmak için son cabalarý þeklinde açýklamalar yapýp durumu bu þekilde deðerlendiren insanlar da var. Çünkü Ýsrail halký arasýnda, 1967 Arap Ýsrail savaþýndaki gibi çok sayýda Filistinli öldürülüp katliam yapýlmasýný destekleyen azýmsanmayacak kadar birey mevcut.

Bizde de bu görüþe benzeyebilecek bir görüþ ise 7 Haziran 2015 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoðan cumhurbaþkaný olmasý nedeniyle seçimlere Ahmet Davutoðlu parti baþkaný ve baþbakan adayý olarak girdi ve AK Parti seçimlerde yeniden iktidar olmasýný saðlayacak oyu alamamýþtý. Bundan dolayý diðer partiler ile ve diðer partiler de kendi arasýnda koalisyon görüþmeleri yapmýþ. Sonuç çýkmayýnca 1 kasým 2015 tarihinde yapýlmak üzere erken seçim kararý alýnmýþtý. Ýþte bu dönemde çözüm süreci projesi bitmiþ ve terör operasyonlarý baþlamýþtý. Hatta o dönem Türkiye'nin farklý illerinde insanlar HDP parti binalarý yakýyor ve parti binalarýna çeþitli saldýrý giriþimlerinde bulunuyorlardý. Daha sonra da 16 Nisan 2017 de baþkanlýk sistemi referandumu yapýldý. Evet oyunun çoðunlukta çýkmasýyla anayasadaki partisiz cumhurbaþkaný ibaresi anayasadan çýkmýþ. 24 haziran 2018 de de yeni hükümet sistemiyle ilk seçimler yapýlmýþtý. Ýþte 7 haziran seçimlerinden sonra baþlayan terör operasyonlarýný 1 kasým seçimlerinden ötürü yada baþka bir deyiþle 7 haziran seçimlerinde istenilen oy oranýna ulaþýlamamasýna baðlayan o dönem için pek çok insan vardý. Sosyal medyada orda burda bu tip insanlarýn yorumunu pek çok yerde görmüþtük.

Gazzenin tek sýnýr kapýsý olan Refah sýnýr kapýsýndan Mýsýr Filistinlilerin geçmesine izin vermiyor veya çok sýnýrlý sayýda Filistinlinin geçmesine izin veriyor. Oysaki Sudan iç savaþýnda Mýsýr'ýn böyle bir tutumu olmamýþtý. Bunu Muhammed Mursi'ye darbe yapan Abdülfettah es-Sisi nin Ýsrail yanlýý olmasýyla baðdaþtýran var.

Son olarak her zaman olduðu gibi burada da krizi fýrsata çevirmeye çalýþan bir takým insanlar çýktý piyasaya. Anlatýlanlara göre kullandýðýmýz banka ve kredi kartlarý yani Master card ve Visa kartlarda elde edilen gelirin bir kýsmý Ýsrail devletine gidiyormuþ. Troy kart diye bir kart çýkmýþ ve onlarýn bu þekilde bir þekilde çalýþmalarý yokmuþ. Millet birbirinden kartýný Troy karta çevirmesini istemeye baþladý. Oysaki bu Troy kart 2015 den beri olan birþey ve bu savaþa kadar hiçbir zaman onlardan Filistin ile alakalý hiçbir þey duymadýk. Ve bundan da baþka Troy kartýn yurtdýþý ortaðý Diners Club'in sahibi olan Citi Group Hamas'ýn Ýsraile olan saldýrýsýna tepki gösterip Ýsrail'e 1 milyar dolar yardým gönderdi.

https://twitter.com/xhchdhx

https://www.facebook.com/story.php/?...53419766831929

https://www.instagram.com/p/Cyd3-BzNnGP/?img_index=1

https://tr.wikipedia.org/wiki/2023_H...4%B1%20duyurdu.

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Þunu da atlamamak lazým: Nasýl ki (Sizin ifadenizle) bizde Ýsrail yanlýsý olduklarýný belirtmeye cesaret edilemiyorsa, Avrupa'da da (ABD deðil) Ýsrail/Yahudi karþýtý konumlanmak kolay deðildir. Türkiye geçen haftayý saçma bir 40%+1 tartýþmasý ve bir partinin iç iþlerinin gündemi iþgal etmesiyle geçirdi. Erdoðan'ýn Almanya ziyareti atlandý. Mesela holokost meselesi... Beklentinizi sorarken bunu kastettim. Bu baskýya raðmen Fransa'da, Portekiz'de, Ýngiltere'de (Burada daha çok göçmen) kalemlerin aðýr Ýsrail eleþtirileri var. Türkiye'deki kakofoniden duyulmuyor olabilir.

Atlamýþým: Rus takýmlarýnýn men edilmesine karþýn Ýsrail takýmlarýnýn uluslararsý mücadelelere devam etmesi... Adil olmayan bir yaklaþým, doðru. Sebebi yukarýda bahsettiðim üzere Avrupa'nýn geçmiþten gelen Ýsrail mahcubiyeti. Atacaklarý adýmýn, holokost ile iliþkilendirilmesinden, Neo-Nazi çaðrýþýmlarý yapýlmasýndan korkan (Veya çekinen) yerleþik muhafazakar bir anlayýþ bu. Tam da Ýsveç, Avusturya veya Hollanda'da Ýslam karþýtý akým aleni bir hâl almýþken... Batý veya özelde Avrupa, yekpare deðildi. Aydýnlanma sonrasý dönemde kapitalin ilk paylaþýmý gerçekleþti. Yeni paylaþým mücadelesinin daha sert geçmeyeceðinin garantisi yok. Bakýnýz, Brexit! Açýkçasý 7 Ekim sonrasýnda onlarýn ne diyeceðini (Þimdilik) önemseyen de yok gibi...
    Bu holokost konusu da politik-psikolojinin ilginç bir örneði olmaya devam ediyor.

Prof. Dr. Ýlter Turan bugün tam da bahsettiðim noktayý yazmýþ:

Bazý Avrupa ülkeleri, ne olursa olsun Ýsrail’i koþulsuz desteklemektedirler. Bunlar arasýnda en çok dikkati çeken, Ýsrail’in kendini savunma hakký olduðunu beyan eden ve bu ülkenin varlýðýna kast eden Hamas tehlikesini gidermek için uygun gördüðü her eylemi yapmaða hakký olduðunu savunan Almanya’dýr. Alman hükümeti Ýsrail yandaþý tutumunda kesin kararlýdýr; Ýsrail kuvvetlerinin kabul edilmesi mümkün olmayan eylemleri karþýsýnda bile tutumunu deðiþtirmemiþtir. Bu tutumun nedeni nedir? Daha önceki yazýlarýmýzda Almanlarýn holokost konusundaki hafýzalarýnýn diri olduðunu, Musevilere karþý suçluluk duyduklarýný, bu nedenle Ýsrail’i eleþtirmeyi anti-semitizm olarak deðerlendirdiklerini tahmin ettiðimizi ifade etmiþtik. Geliþtirdikleri çözüm ise basitti: Ýsrail ne yaparsa yapsýn, onu eleþtirme; holokostun doðurduðu vicdan azabýndan kurtulmak için de Ýsrail’e yaranmaya çalýþtýklarýna iþaret etmiþtik. Böylece, Ýsrail Almanlarýn her zaman kendilerini destekleyeceðini biliyor; Almanya AB’nin de güçlü bir üyesi olduðundan, diðer bazý üyelerin de desteðini saðlayacaðýna güveniyor. Ayrýca, Almanya’nýn tutumu nedeniyle AB’nin de hiçbir zaman Ýsrail’i kesinlikle karþýsýna alan bir tavýr benimsemeyeceðine inanýyor ki, halihazýrdaki Ýsrail yönetiminin bunu bulunmaz bir nimet olarak gördüðü söylenebilir.

Almanlarýn holokosttan duyduklarý suçluluðu daha kapsamlý insancýl bir felsefeye dönüþtürememiþ olmalarý; örneðin çok sayýda insanýn tarihi mekanlarýndan edilmesine veya terörle mücadele kisvesi altýnda sivillerin bombalanmasý ve öldürülmesine karþý çýkmamalarý üzücüdür. Daha genel olarak, Ýsrail’i destekleyerek günahlarýndan arýnmak yerine Almanlarýn Musevilere yaptýklarýný, Ýsrail dahil kimsenin baþkalarýna yapmamasýný savunmalarý beklenebilirdi. Almanlar Ýsrail’i koþulsuz desteklemelerinin Musevilere yaptýklarýndan üzüntü duyduklarýný kanýtladýðýný sanýyorlarsa yanýlýyorlar. Tutumlarý ya yönetimin nazizmin yeniden hortlamasýndan korktuðu, ya da geçmiþte Musevilere yaptýklarýný þimdi de baþkalarýna yapabileceklerini gösterdiði biçiminde yorumlanabiliyor. Þurasý muhakkak ki, holokost Almanlarýn bugün yorumladýklarýndan insanlýða daha iyi hizmet edecek bir kalýp içinde yorumlanabilir. Bazý Alman düþünürlerin mevcut durumu aþarak, ülkelerinin ne yaptýðýný yeniden deðerlendirmesi gerekiyor.
    https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...labilir/718686

Yönetim Kurulu
    Nereden
    Ýstanbul

Son dönemde Dahlan adlý kiþiye sýkça rastlýyorum. Bugün de Abbas sonrasý Filistin liderliði için adaylar arasýnda okudum.

https://worldcrunch.com/focus-israel...ne#toggle-gdpr

Karanlýk bir tipe benziyor. BAE ile arasý iyiymiþ, sonra hakkýnda yakalama kararý çýkmýþ. Yugoslav coðrafyasýnda aktif. Mossad Baþkaný'yla fotoðraflarý var. Altýndan ne çýkacaðýný merak ediyorum.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)