Oðuz ZEYTÝN Nickli Üyeden Alýntý
Yazmayayým yazmayayým diyorum ama öyle þeyler okudum ki sabah sabah. Üzücü gerçekten.
Mahan, Spykman, Mackinder'ý yeniden tartýþalým; James Glyinn'in atanmasýný konuþalým; Bharat'ýn rolünü düþünelim; Ashdod ile Hayfa limanlarýnýn farkýný görelim diye beklerken olay ýrkçýlýktan sonra Ýttihatçýlara geldi.
Makedonya'dan Libya'ya, oradan Balkanlara, ardýndan Baðdat, Mekke, Filistin'e... Çanakkale'ye, Bakü'ye... Hilâl'i galebe çalmak için koþan Ýttihatçý kadrolarýn kusuru neymiþ sevgili Onur Hocam? Lütfen tek tek anlatýr mýsýnýz oruçtan baþka bir þey varsa...
Tarihe ilginiz olduðunu yazmýþtýnýz, Süleyman Askeri Bey'i bilirsiniz o zaman: "Köpek bile mahaline düþmaný yaklaþtýrmaz ama araplar ondan beter." diye yazmýþ. Niye? Savaþamadýklarý için? Düzensiz, disiplinsiz olduklarý için? Topraðý düþmana terk etmeye hazýr olduklarý için?
Þimd derseniz ki "Ýttihatçý", "Türkçü", "Din düþmaný"... Öyle deðil iþte. Toprak kaybetmeyi namussuzluk olarak gören serdengeçtilerden, çöl ortasýnda istihkamda önceliði kýbleye ve mescide veren fedailerden bahsediyoruz. Siz bugünkü ideolojik þartlarla deðerlendiyorsunuz. Olayý getirip Ýttihatçýlara yýktýðýnýza göre... Arap bizi dinsizlikle suçlayacakmýþ, bak sen... Tüküreyim kalýplarýna! Yahudi'ye, Hýristiyan'a yenil, hükmüne boyun eð; sonra Osmanlý'ya/Türk'e dinsiz diyecekmiþ. Hocam Araplarýn, Ýngiliz ve Fransýzla anlaþmasýný böyle mi izah ediyorsunuz? Sizce bu sadakatsizlikten öte bir þey deðil mi? Ve gerçekten sadece þu yazdýðýnýz kýsým için soruyorum: Kabahat Ýttihatçýlar'da mý? Vah vah... Hristiyan boyunduruðunu Türk'e tercih etmiþ öyle mi? Bu þey deðil mi: Doðu Roma halkýnýn Osmanlý adaletini beklemesi? Ne yani, necip Arap kardeþleriniz; Osmanlý tuðu yerine gavuru mu beklemiþti yüz yýl önce?
Deðerli Kardeþim, Hamas'ýn 7 Ekim operasyonunun Türkiye'deki ýrkçýlýk veya Ýttihatçýlýkla alakasý yok. Sizin niyetiniz, talebiniz ne? Açýk açýk yazýn. Ne yapalým? Devlet tüm gücüyle dinî hassasiyeti olan bir iktidar tarafýndan yönetiliyor. Söyleyin, yapsýnlar. Allah aþkýna alakasýz ve sürekli ýrkçý, ittihatçý vs yakýnmalardan býkmadýnýz mý?
Fatih'in, Yavuz'un yendiði Türkler de müslümandý bu aradý. Þia diyeceksiniz bir kýsmýna, eyvallah. Peki halifelik makamý nereden geldi? O zaman "Ýlay-ý kelimetullah için müslüman müslümanla da savaþabiliyor" diye yazabiliriz sizin cümlenizi. Ne olacak þimdi? Nereye varacak? Neye iknaya çalýþýyorsunuz? Lütfen açýk olun, konu zaten darmaðýnýk hâl aldý.
"Türk demek, müslüman demek. Din bizi kardeþ yapýyor. Ha ben müslüman deðilim diyorsan..."
Bunu da Filistin için kýlýný kýpýrdatmayan Ýslam Ýþbirliði Teþkilatý ve Arap Birliði için yazdýnýz herhalde!?
Günümüzde olan biteni izah için geçmiþe takla attýrmaya gerek yok. Akpli iþ adamý Ýsrail'e gemi gemi ürün göndermiþ. Ticaretini yapmýþ, parasýný almýþ. Bunu (Utanýlacak bir þeyse) örtmek için Ýttihatçýlara bulaþmayýn.
1967'yi üç günde (Bakmayýn Altý Gün diye literatüre girmesine, üç günde yenilmiþti ne yazýk ki) kaybeden Arap Nasýr, Ýttihatçý mýydý? Bugün on binlerce masum, sivil müslüman niçin hayatýný kaybetti? Türkler yüzünden mi? Þu son sorunun cevabýný verin lütfen.