Dün uzun süre sonra 90 dakika tamamlayarak Trabzonspor maçýný izleyebildim (Hamsik'in hatýrýna). Oyuncu oyuncu gözüme çarpan noktalar þunlar:
Taha Tepe: Çok az iþ düþtü, düþtüðünde de görevini yapamadý. Sadece ayaklarý iyi diye birinci kaleci olamaz. Bu performansla Uðurcan gitse bile güvenip kale emanet edilemez.
Taha Altýkardeþ: Birkaç hava topunu temiz aldý ama böyle maçlar referans olamaz. Daha çok süre almasý gerek.
Hüseyin: Ýlginç þekilde Bjelica döneminin en sivrilen topçusu ama bence seneye kalmamalý.
Larsen: Daha iyisini alamayacaksak kalsýn ama alternatif olmadan öteye gidemez.
Eren: Ona karþý umudum hâlâ taze. Bence seneye maksimumunu izleyeceðiz.
Siopis: Yine çok çalýþkandý ama bu, seneye orta saha rotasyonunda olmasý için yeterli deðil. Eðer para getirecekse satýlmalý.
Hamsik: Her þey için çok teþekkürler. Kýsa sürede bu kadar etki býrakmak zordur.
Baka: Attýðý gol bir tarafa harika bir karakter de koydu sahaya. Ýyi bir teklif gelmezse kalmalý ve kaptanlýðý da almalý.
Trezeguet: Bu takýmda fark yaratan nadir oyunculardan. Bence kesinlikle kalmasý gerek.
Visca: Yediðimiz golde fena saçmaladý ama sonra kalitesini konuþturdu. Seneye fizik gücü bundan iyi olmayacaksa yollar ayrýlmalý.
Umut: Aslýnda ondan sene boyu beklediðimizi son haftalarda yapabildi. Özgüven böyle bir þey iþte. Seneye daha homojen daðýlan bir skor grafiði ile oynamalý.
Sonradan girenler:
Abdüþ: Seneye kadroya yazacaðým ilk isimlerden biri. O þutu gol olsa sanýrým haftanýn deðil yýlýn golü olurdu.
Serkan: Kesinlikle gönderilmeli.
Dorukhan: Formaliteden girdiði belliydi ama dönüþünü görmek güzel. Biraz þiþmiþ gibiydi ama.
Bardhi: Bu fizik ile mümkün deðil bir þeyler yapabilmesi. Alanya'nýn 20'lik çocuklarý bile ezdi sahada onu.
Lahtimi: Bu arkadaþý bilerek en sona býraktým. Yani bence kesinlikle futbolcu falan deðil. Abuk sabuk hareketler yapýyor topla. Yani bunu kim izledi, onay verdi ve bonservisi ile aldýrdýysa bir daha kapýdan içeri sokmam. Heyecan falan deðil bu. 22 yaþýnda adam top sürerken ayaðýnýn dýþý ile topu ezer mi ya! Bu kesin topçu falan deðildi ve biz fena dolandýrýldýk. Þu adama bu paralar verileceðine Ýskandinavya'dan hýzlý siyahi bir kanat getirseydik on misli katký alýrdýk. Yani dün gerçekten izlerken birkaç pozisyonda gülme krizine girdim sinirden.