Ýsmail Gökçek;
Trabzonspor için ömrünü harcadý tabiri yerindeyse. Þimdi amansýz bir hastalýðýn pençesinde. Çocuklarýnýn okul masraflarýný bile beðenmediðimiz Fenerbahce karþýlýyor. Aslýnda olay maddiyattan cok maneviyatla ilgili. Arayýp halhatýr sormak ilgilenmek çok biþey deðil aslýnda.
Cemil Usta (Dozer Cemil)
Liverpool'u Avni Akerin çimlerine gömüp o zamanlar Türkiye'yi ayaða kaldýran adam. O tarihten sonra pek hatýrlamadýk. Yalnýzlýða terkettik, aramadýk sormadýk. 15.03.2003 tarihinde Trabzonun ýslak kaldýrýmlarýnda ölü olarak bulduk onu. Cebinde 5 milyon Türk Lirasýyla birlikte.
Hami Mandýralý;
Onun golleriyle büyüdük. Onun golleriyle bir baþka sevdik futbolu. Topa 224 km. hýzla vuran bir adam. Eþi benzeri yok. Ýðnelerle sahada kaldýðý bircok macýný hatýrlýyorum ben. Ayaklarýnda neþter deðmemiþ yer yok. Þimdi bir Jübile bile yapamýyoruz bu insana. Ki bu insana Trabzonspor dendiði zaman gözlerindeki sevinç hala ilk günkü gibi.
Aslýnda bu örnekleri coðaltabiliriz. Ünal Karaman, Kemal Serdar. Küçük Hamdi, gibi Bu insanlarý baþýmýzýn üstünde taþýyalým demiyorum. Ama gerekli yerde gerekli ilgiyi alakayý göstermekte vazifemiz olsa gerek
Düþünüyorum da bazen bu futbol mu çok nankör yoksa biz mi çok vefasýzýz
Saygýlarýmla