J.K.Rowling in yazmis oldugu Harry Potter serisi ; bir hayal gücünün ne kadar gerçekçi yazilabileceginin en iyi kaniti.
Dünya klasiklerinden tutun da,Lise-3 cografya kitabina kadar;görüsleriniz,elestirileriniz,sevdikleriniz,s evmedikler iniz,zaman kaybi saydiklariniz,unutamadiklariniz,anilariniz,tavsiye leriniz, sorulariniz bu baslik altinda...Edited by: TheCrow
J.K.Rowling in yazmis oldugu Harry Potter serisi ; bir hayal gücünün ne kadar gerçekçi yazilabileceginin en iyi kaniti.
Arkadaslar ben zamaninda ögretmenlerimin baskisiylaÇocuk kalbi adli kitabi okuyarak büyük bir aptallik ettim ve daha sonra 5-6 yil kitap okumadim...(okul kitaplarim disinda) Ama bana zararini öss'de sinavi yetistiremeyerek görünce bu sene tekrar kitaplara basladim... Okumak isteyenler bence her türlü kitabi okuyup bilgi sahibi olmalilar.. Sizin düsünce tarziniza uymasa bile... Okuyun anlayin daha sonra karar verin...
monte kristo kontu:dünyada yazilmis en iyi intikam kitabi olarak gösterilir alexander dumasin basyapitlarindan
nilgun:refik halit karayin guzel bir macera/ask romani
peyami safanin her roman ozellikle bir aksamdi ve biz insanlar
Peyami Safa
- Dokuzuncu Hariciye Kogusu
- Sözde Kizlar
- Fatih Harbiye
[/list]
Necip Fazil'in kitaplarini tavsiye ederim. Ama dili biraz agirdir.
Küçük Prens'le baslamistim odamdaki kütüphaneyi olusturmaya ve simdilerde raftan indirip tekrar tekrar okuduklarim arasinda "Iki Yesil Su Samuru", "Kumral AdA Mavi Tuna", "italyanca Ask Baskadir", "Gülün Adi..", "Melekler ve Seytanlar", "Gece Yürüyüsü" , "Üç Aynali Kirk Oda", "O" ve daha birçogu..
Ilk okudugum kitaplardan biri hatirladigim kadariyla "Yüreginin götürdügü yere git"...
"Gülünün soldugu aksam" unutamadiklarim arasinda,
"Suç ve Ceza" beni en çok yoranlar arasinda,
"Gülden kale düstü"en çok düsündürenler arasinda,
"Yine seninle geldi hayat" en çok sikan ve bunalim yapanlar arasinda,
yer alanlardan bazilari...
En son okudugum kitap "Sadece bir gecelik"...Inanilmaz etkilendigim için üç defa okudum.Tavsiye ederim...
Ayrica Dogan Cüceloglu'nu okumanizi da çok isterim.Gerçekten etkileyici...Edited by: Magnolia
Attila Ilhan'in AB ile ilgili olan kitaplar da okumaya deger arkadaslar.
Iskender Pala'nin kitaplarini siddetle tavsiye ediyorum.Ayrica George Orwell'in 1984 romani da okunmaya deger. Peyami Safa'nin su ana kadar okudugum tüm romanlari çok etkileyici idi...
En son ÜSTAD Necip Fazil KISAKÜREK eseri BENIM GÖZÜMDE MENDERES kitabini okudum...
Çocuklugumda bir numaram Jules Verne'di.Türkçe'ye çevrildikçe, kitapçimiza geldikçe sektirmez alirdim. Ilkokul'da özellikle Altin Çocuk Kitaplari serisinden çok fazla kitap okudum. Daha sonra Anadolu Lisesi'ne girdik. Hazirlik sinifinda verdikleri aptalca 100 kere sunu bunu yaz ödevlerini zor yetistirebilmeye basladim. Kitap mitap kalmadi tabi. Nasil egitim sistemiyse. Karismasalar daha iyiydi bana. Kaybettigim bu güzel aliskanligimi üniversitede biraz toparlamaya basladim. Bu aralar fena bir kitap okuyucusu sayilmam.
Arastirma ve tarihle ilgili kitaplari "simdilik" geçersek ilk aklima gelenler Douglas Adams'in Otostopçu'nun Galaksi Rehberi serisi. Dune seri ve silsilesi. Benim de sevdigim Harry Potter'lar. George Orwell'in muhtesem 1984'üne Hayvan Çiftligi de eklenebilir. Dan Brown'lar da birbirine benzese de fena degiller. Dostoyevski olsun çamurdan olsun da derdim bir dönem. Budala, Beyaz Geceler, Suç ve Ceza, Delikanli kesinlikle tavsiye edecegim eserler.
Bir de para tuzaklari var. Gedik Savaslari, Shannara serisi gibi al al, oku oku bitmeyen cüzdan ve kütüphane düsmanlari. Aman uzak durun yakalandin mi birakamiyorsun. Yapisti mi kaliyor. Özellikle Shannara'nin ivir zivirlari seti Yüzüklerin Efendisi'nin kötü bir kopyasi. Gidin bir daha Yüzüklerin Efendisi'ni okuyun daha iyi.
Neyse devam ederiz.
ArkadasLar "Sen git Ask Bana KaLsIn" AdLI KitapI cok Meth ediyorLar aLIp OkuyacagIm bunda iLginc oLan Nedir BakIcam [img]smileys/smiley36.gif[/img]
Sonyillarda okudugum ve begendigimkitaplardan bazilari;
- Tostoy'dan Dirilis
- Ahmet Altan'dan Isyan Günlerinde Ask
- Jean Christophe Grange'dan Kizil Nehirler
[/list]
Siddetle okunmasini tavsiye edecegim kitapda, Dr.Hakan Kulaçoglu'nun "Firtina Ihtilal Efsane Trabzonspor" adli eseridir.
Irvin D. Yalom'un "Nietzsche agladiginda" ve "Askin Celladi" çok etkileyici psikoterapi kitaplari.Umberto Eco "Gülün Adi",Honore dé Balzac "Vadideki Zambak" ve Wolfgang von Goethe "Faust" beni en çok etkileyenler.
Eger matematige ilginiz varsa Tübitak yayinlarindan,Sinan Sertöz'ün"Matematigin Gizemli Dünyasi" çok güzel.
Dan Brown'in "Da Vinci Sifresi", "Melekler ve Seytanlar" ve "Dijital Kale" sürükleyici ama pek edebi degeri yok bence,film izler gibi kitap okuyorsunuz...
Barchu,Jules Verne'in daha önce yayimlanmamis bir kitabi yayimlandi haberin olsun.El yazmalari bir-iki yil önce bulundu ve mektuplarla belgelerden anlasildigi kadariyla o zamanki yayincisi bu kitabin satmayacagini düsündügü için yayimlanmadi.
Adi "Yirminci Yüzyilda Paris",Tübitak Yayinlari.Her Jules Verne romaninda oldugu gibi gelecekten kehanetler var.
Duman61 Nickli Üyeden Alıntı
Bukitap,Jean Reno ve Vincent Cassel'in oynadigi filmin kitabi mi?Orjinali "Crimson Rivers".Üstün bir irk olusturmaya çalisan bir üniversiteyi anlatan polisiye?..Edited by: TheCrow
TheCrow Nickli Üyeden Alıntı
Galiba o..fakat filmde benim en begendigim Fransiz aktörlerden biri Jean Reno oynamasina karsin kitabi asla gölgeleyememis..aksine hüsrana ugradigimi itiraf etmeliyim..
Ben kitap okumuyorum.
Baslamak istesem ne tür kitaplarla baslamaliyim ?
PeeLyN Nickli Üyeden Alıntı
Evet o kitap ,genelde kitap yayinlandiktan sonra çekilen filimler kitabin tadini veremiyor.Örnegin Kuzularin Sessizligini ilk okudugumda artik bundan ötesi olamaz demistim.Filmi çekildikten sonra Oscar almasina ragmen,kitabin tadini asla veremedi bana.
Ayrica Grange'in Leyleklerin Uçusu adli eserini de tavsiye ederim.
Böyle bir baslik açildigi için o kadar sevinçliyim ki, ne diyecegimi bilemiyorum. Önce basligi açan sevgili Kaan'a can-i gönülden tesekkür etmek isterim.
Söyle bir düsünsem, tavsiye edilebilecek belki 100 tane kitap sayabilirim ama isterseniz sevgili Oguz'un da hatirlattigi gibi, Dr. Hakan Kulaçoglu'nun malûm "Firtina, Ihtilâl, Efsane" adli kitabiyla ilk adimi atalim. Zaten "Esir Sehrin Insanlari"nin son bölümünde "okuma"yi tavsiye ederken, bu kitabin her Trabzonsporlu'nun el kitabi olmasi gerektigini yazmistim.
Sevgilerimle...
(Duman61 ve Peelyn'e)
Grange'in aslinda çok güzel kitaplari var ama Türkiye'de "Kurtlar Imparatorlugu" ile tanindi,sebebi içinde Türklerin geçmesi.Neden böyle kompleksliyiz biz ya?..
Hem kitabini okuyup hem de filmini izledigim belki yüze yakin eser vardir,sadece birinde kitaptan aldigim zevki filminden de aldim:Mario Puzo "The Godfather-Baba"...Bunun nedeni de filmin kitaba kelimesi kelimesine bagli kalmasiydi.
Mesela Henri Charriére'nin "Kelebek" adli romani var,mükemmel bir gerçek kaçis hikayesi.Eger filmini kitabi okumadan izlerseniz,o da mükemmel.Ama kitabi okuduktan sonra izlemeye kalkarsaniz sinir hastasi olup çikarsiniz...Edited by: TheCrow
Bülent Abi tesekkürler,
"Firtina,Ihtilal,Efsane" kitabimi okumaya kiyamiyorum.Hani çocukken biri bize çikolata verir de bitmesin diye yemeye kiyamaz,azar azar yerdik ya,ben de aynen öyle kitabi yavas yavas okuyorum.Hatta ayni yeri iki kere okuyorum ki,çabuk bitmesin...Zaten kitabi ilk aldigimda da yine elinde çikolata olan çocuk gibi bir güzel kapagini inceledim,arka kapagi yavas yavas okudum,yayin evini,kaç adet basildigini tekrar tekrar okudum...
Bu tür yayinlarin çogalmasi en büyük dilegim,sadece dergimiz bana yetmiyor artik...
Kitaplarla ilgili bir baslik zaten forumun ilk günü ben açmistim ama arada kaynadi gitti.Kizil nehirler.Bu kitap tipki dedikleri gibi beni dün gece uykusuz birakti.simdi bir an önce isten çikip eve gitmek için sabirsizlaniyorum.aslinda roman okumam ama bu kitap gerçekten harika ve filminin çok ötesinde.En son Alev Alatlidan "aydinlanma degil merhamet"i okudum herkese tavsiye ederim.
gUgUDa_61 Nickli Üyeden Alıntı
sanirim yasin ve ilgi alanin önemli buna cevap verebilmem için.fazla kitap okumayan birine sikici yada zorgelebilir ama rus edebiyatindan baslayabilirsin.
gUgUDa_61 Nickli Üyeden Alıntı
Ilgi alanin neyse ordan basla,Linking Park'la ilgili bir kitap bul ve oku mesela,ya da tabi ki "Firtina,Ihtilal,Efsane Trabzonspor"
Hatirliyorum da ben ilkokul yaslarindayken çizgi roman okumama izin verilmezdi,teyzemlerin Zagor,Texas,Örümcek Adamçizgi romanlarini gizlice okurdum,yakalandigimda dafirçalarin ve nasihatlerin arkasi kesilmezdi.Çünkü bu tür kitaplarçocuklar için zararliydi,uzmanlar bu tür kitaplarin sadece çocuklar için degil yetiskinler için bile kisisel gelisimi engelleyici oldugunu düsünüyorlardi...
Ben liseye geldigimde ise,durum o kadar vahimdi ki, "okusun da ne okursa okusun" deniliyordu.Yine ayni uzmanlara göre bu tarz çizgi romanlar çocugun hayal gücünün ve yaratici zekasinin gelismesinde çok etkili ve faideli eserlerdi.
Yanlistan geç de olsa dönülmüstü.Ne isterseniz onu okuyun arkadaslar,yeter ki kitaptan size faydali olacak dersler çikarin,bilmediginiz bir sey ögrenin...
"Firtina,Ihtilal,Efsane Trabzonspor" bu kitabi arsam bulabilir miyim ?
Bir de en macera türü kitaplari severim.Okudun mu seni sürükleyecek.Hayal kuracaksin.Bu tür de olan tavsiye edebiceginiz kitaplar var mi ?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)