Takým sevgisi
çirkinlik'ten o baðlamdaki kastým elbette topun oyunda kalma süresi, taktiksel derinlik vs. gibi teknik göstergeler deðildi. benim kast ettiðim anlamda çirkinliði amatörden dünya kupasý finaline futbolun her aþamasýnda gözlemlemek mümkün. o yüzden týrnak içine aldým zaten, sizin olumsuzladýðýnýz bazý þeyler futbolun kendisine içkin. onu belirtmek için.
ben de istediðim gibi toparlayamadým düþüncelerimi açýkçasý. yazdýðýnýzda cevap olarak daha derli toplu bir þeyler göndermeyi umuyorum. güzel bir tartýþma konusu olmuþ![]()
futbol estetiðinin zirvesi kayarak müdahaledir
Takým sevgisi
Bize Her Yer TRABZON!
Trabzon Bir Sevda
Trabzonspor Bir Destan ...
yemiþim futbolu. sadece Trabzonun ve rakiplerini maçlarýný izliyorum. 90 dakka futbol izleyemem. tek izlemek istediðim þey benim takýmým ve onun oyuncularý
Benim ihtiyaçlar hiyerarþimde takýmým en altta yer alýr.
Önce bir þampiyonluða doyalým sonra futbol izlemeye baþlarým.
eskiden futbolu sevdiðimi sanýrdým. Þimdi bakýnca ben Trabzonspor'u seviyormuþum. Trabzonspor hariç 90 dakikasýný bitirebildiðim baþka maç yok. Yaþlanmaya baþlayýnca belki de zaman daha deðerli hale geliyordur bilmiyorum. Ama benim için durum bu.
YA DIÞINDASINDIR ÇEMBERÝN YA DA ÝÇÝNDE YER ALACAKSIN.KENDÝN ÝÇÝNDEYKEN KAFAN DIÞINDAYSA ÇARESÝ YOK KARDEÞÝM.
Bazen dunya karmalari birbirlerine karsi oynuyorlar ne kadar kaliteli futbol oynansada birseyler eksik kaliyor isin icinde yerlesik rekabet dusme cikma sampiyonluk vs gibi etkenler olmadimi olmuyor takim sevgisi olmadan bu cark zor doner diyer taraftan teknoloji cagindayiz isteyen dunyadaki ust duzey futbol takimlarini izleyip futbol keyfide yapabilir
Gözümü Trabzonsporla açtým kendi etrafýmý bilip olan bitene manâ verdiðim yýllardýr 80'lerin sonu. Babamýn heyecanla ( bir yandan televizyon açýk bir yandan radyo son ses) izlediði maçlar , tarihimizi anlatarak takýmý sevdirmesi sonra gençlik-ergenlik dönemi maçlara gidiþim , etrafýmdaki istanbul tayfasýna karþý okul,sokak ,iþ yerindeki mücadelem.
Samimi yazýyorum velev ki böylesi bir hayat baþlangýcým olmasa da futbolla ilgilenirdim zira dipleri gördüðümüz ve hezimetlerden bunaldýðým 2000'li yýllarýn baþýnda her sayýsýný aldýðým Goal dergisi saðolsunözellikle Serie A'yý o dönemin imkaný ne ise sonuna kadar kullanýp takip ettim zamanla internet, youtube ve tv platformlarýyla la liga, ligue 1, bundesliga da ilgi alaným oldu.Zaman içinde oyun ve oyuncu stillerinin deðiþmesi , yeni yüzler falan her zaman ilgimi çekti. Bizde ki balon derbilere benzemeyen hakiki rekabetlerde hakeza alakamý hep canlý tuttu þu ana kadar.
Trabzonsporsuz futbol düþünemiyorum ama oyunun kendisi hem izlerken hem oynarken keyif veriyor bana.
Hominem te memento... - Sadece bir insan olduðunu unutma...-
StopMatchFixing.Com
Futbolu oynamayý severdim Trabzonspor'u da izlemeyi severim. Trabzonspor dýþýnda da kolay kolay ortam olmadýðý sürece maç izlemem. Bu sene keyfen Ýstanbul takýmlarýnýn bazý maçlarýna bakýyorum ama vakit öldürme amaçlý. Fakat þöyle bir þey var. Belki hayata bakýþým ile ilgilidir 10-11 olaylarý ile Ersun yanal döneminin son sezon baþlangýcýna kadarki aralýk bende mevcut deðil. Hani burada zaman zaman paylaþýlan efsane bir kadro vardýr; Fatih Atik, Caner Osmanpaþa, Zeki Yavru, Yusuf Erdoðan'ýn ve diðerlerinin olduðu. Ben bu adamlar kim bilmiyorum mesela. O dönem Trabzonspor'u izleyen insanlarýn neler hissettiðini þu anki söylemlerinden anlayabiliyorum ama ne bileyim özel helikopterle gelen oyuncuyu bilmiyorum mesela. Trabzonspor'a deðil ama futbola küsmüþtüm çünkü. Buradan bakýnca belki de futbolu daha hak edenin kazandýðý bir þey olarak düþünmüþ biri olabilirim o zamanlarda. Cam kýrýlýnca belli de o fanusun dýþýndaki kavgayý görmek ve ona girmek istememiþ de olabilirim.
Sonraki süreçte Trabzonspor'um ligi kaçýncý bitirdiðini dahi bilmiyordum artýk. Trabzon berabere kalýnca buz kesen bir ev havasý varken ben yedi sýfýrlýk Antalya yenilgilerinden haberdar bile deðildim. Konuþmadýkça zamanla babam da konuþmamaya baþlamýþtý. Var olmayan bir þey haline gelmiþti.
Dönüþ süreci de nasýl oldu ondan da emin deðilim. Fakat Trabzonspor siyahtan baþka bir renk var diye kendimi kandýrmama sebep bir þey de olabilir. Bundan emin deðilim. Futbol benim için hala çok kirli ve hep öyle kalacak olan bir þey olarak kalacak ama bana faydasý olmayan bir þeye sevinmek yahut onunla ilgili bir þeyi dert edinmek de bu hayatýn yaþanýlabilirliði için belki de önemli bir þeydir. Yaþanýlabilirlik diyorum çünkü yaþ aldýkça insan basitleþiyor. Kendi basitliðinin farkýna varýyor. Tamam futbol önemli deðil de diðer þeyler de o kadar önemli deðil diyebiliyorum artýk. Sonuçta sadece bir insansýn diyorum kendi kendime. Kendini bu kadar kasma hiçbir þey etrafýndaki þeylerden baðýmsýz hareket etmez. Bu sebeple içerden veya onun etrafýnda dönen þeyler canýný da sýksa bir renge gönül vermek kötü bir þey deðil diyebiliyorum artýk. Sevinç de var ihanet de var hayal kýrýklýðý da var. Her þey sevdaya dahil.
Konu Gökhan Balcý tarafýndan (10.01.2022 Saat 01:52 ) deðiþtirilmiþtir.
OMAE WA MOU SHINDEIRU...
Valla çok güzel soru. Zaman zaman düþünürüm bu mesele üstüne. Her seferinde Trabzonspor bir adým öne çýkýyor. Ama þöyle de ekleyeyim; Trabzonspor olmasaydý da futbolu yine bu kadar severdim.
Þu an Livorno'nun teknik direktörlüðünü de yapan efsane kaptaný Lucarelli'nin "sevgi kýyasý" konusunda çok efsanevi bir cevabý var. Buraya cuk oturuyor.
Bir gazeteci röportaj sýrasýnda Lucarelli'ye "Livorno'yu karýnýzdan çok sevdiðiniz söyleniyor. Bu doðru mu?" diye soruyor. Lucarelli de "Hayýr bu doðru deðil. Karýmý da en az Livorno kadar seviyorum." diyor![]()
Konu Yiðit Gayretli tarafýndan (12.01.2022 Saat 16:04 ) deðiþtirilmiþtir.
Forum Kurallarýna aykýrý gördüðünüz mesajlarý ve üyeleri kullanýcý panelinde bulunanAyaða KALK!(ikaz tuþu) týklayarak raporlamanýzý rica ediyoruz..
Trabzonspor olmasaydý futbol benim için hiç bir þey ifade etmezdi. Dünyada,futboldan daha eðlenceli daha stratejik daha teknik spor dallarý var.
TRABZONSPORiyi ki varsýn Eren Bülbül...Ýyi ki varsýn Arslan Kulaksýz...
benim cevabým : Trabzonspor sevgisi
futbolun tamamýný düþününce olan þeyler adaletten uzak ve iðrençleþiyor
bana atam dan dedemden kalan tek þey Trabzonspor
benim geçmiþ ile gelecek arasýnda baðý güncel ve canlý tutan tek þey Trabzonspor
Trabzonspor deyince rahmetli babam geliyor aklýma
yaptýðýmýz muhabbetler , heyecanlar ve üzüntüler geliyor aklýma
Trabzonspor zaman geçtikçe üzerinde yükler ile hep kalbimde ve aklýmda
BMN KOCAELÝ
@Gökhan Balcý
çok güzel yazý
duygularýný iyi anlatmýþsýn
hani sol tarafa bakmasam bunu ben ne zaman yazmýþým diyebileceðim bir yazý
BMN KOCAELÝ
Trabzonspor aþký tabi ki
Çünkü Türkiye'de futbol çok kirli
TRABZONSPOR, TÜRKÝYE’NÝN BAYERN MÜNÝH'ÝDÝR.
Jean Marie Pfaff
Konuya Anket eklenmiþtir.
Bize Her Yer TRABZON!
Trabzon Bir Sevda
Trabzonspor Bir Destan ...
Anket için teþekkürler.
Bunu sevdim.
Trabzonspor sevgisi dedim.
Futbolu Trabzonspor sayesinde tanýyýp sevdiðim için
Ýyi ki varsýn Trabzonspor
TRABZONSPOR, TÜRKÝYE’NÝN BAYERN MÜNÝH'ÝDÝR.
Jean Marie Pfaff
Futbolda olan bitenler nedeniyle futbola sevgim kalmadý diyen arkadaþlara sormak istediðim bir þey var.
Siyasal Ýslâm nedeniyle dinden soðudum diyenler var sosyal medyada...
Bu konuda ne düþünüyorsunuz?
Aman buradan yola çýkýp siyasal islâm tartýþmasýna girilmesin, sâdece bu sözün mantýk temelini soruyorum.
Mantýklý, tutarlý bir söz mü?
Önce futbol sevgisi diyen üç arkadaþý çok merak ettim, 2’si Nevzat61 ve Mehmedaga olsa gerek, 3. kim?
7
"Her fikri savunma hakkýn yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkýn vardýr. Hiçkimse câhil kalma hakkýna sâhip deðildir." Harlan Ellison
Trabzonspor elbette. Bu camia olmasa asla maç takip etmezdim.
Takim sevgisi derken neden aklimiza ilk once futbol geliyor diyer branslarda var madem mesele takim sevgisiyse neden hentbol veleybol vs ilgi az onlarda bordo mavi takim degilmi demekki oncesinde biraz futbol sevgisi olacakki takim sevgisiyle kenetlenmesi daha kolay olsun ayrica trubunlerdeki taraftarlardan kac kisi ben futbolu aslinda hic sevmem takim sevgisi dolasyisiyla burdayim diyebilir? sonuclar kotu oldumu bir bakiyorsunuz seyirci kalmamis nerde kaldi takim sevgisi? ikisi birlikte olmaya mahkum!
Öncelikle iyi futbol nedir? Futbolda biz neyi seviyoruz?
Kimilerine göre kolay gol yememek kimilerine göre kolay gol atmak...
Herkesin fikirleri baþka baþka olsa da ben kendi adýma futbolun bire bir hayatla örtüþmesini seviyorum.
Futbol aslýnda hayata çok benziyor. Bu benzerlikleri uzun uzadýya yazmaya gerek yok.
Ama eðer doðuþtan þanslý deðilseniz, hayatta elde ettiklerinizi alýn teriyle, emekle, mücadeleyle ve onca haksýzlýða raðmen elde etmiþseniz siz de bir Trabzonspor'sunuz!
Trabzonspor ruhusunuz!
Çýkarsýz saf sevgi, emek, azim, mücadele vb... gibi erdemler sizin için bu çaðda geçer akçeyse hala, siz futbolu deðil, Trabzonspor'u seviyorsunuz demektir!
Trabzonspor Baþkaný Nasýl Olmalýdýr?
-Birilerinin adamý deðil,Trabzonspor'un adamý olmalýdýr!
Trabzonspor Teknik Direktörü Nasýl Olmalýdýr?
-Hiçbir þey olmasa da korkak olmamalýdýr!
Futbol sevgisi zaten takým sevgisinden gelir
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)