Sonuç: Hangi taraftarýmýz?

Katýlýmcý sayýsý
4. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Trabzon'da ki taraftarýmýz

    1 25.00%
  • Gurbetteki taraftarýmýz

    3 75.00%
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Trabzon ve Ýstanbul'daki (Trabzon Dýþýndaki) Taraftarlarýmýz Arasýndaki Fark

  1. #1
    Bulut61-34 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.03.2006
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    49
    Mesajlar
    1,476

    Standart Trabzon ve Ýstanbul'daki (Trabzon Dýþýndaki) Taraftarlarýmýz Arasýndaki Fark

    Bugüne kadar Avni Aker’deki taraftarýmýzdan hep þikayet ettim. Yaptýklarý tezahüratlardan baþlarsak; futbolcuyu teþvike hiçbir faydasý olmayan yýllardýr söylenen, espriden ve mesajdan uzak tezahüratlar yapýlýyor hep. Örneðin “…. beraber yürüdük biz bu yollarda,…..” býktýk artýk bu tezahürattan. Çoðu böyle arabesk ve coþkudan uzak. Diðer bir beni utandýran tezahüratta “vur-kýr-parçala bu maçý kazan”. Yakýþmýyor Trabzonspor’umuza, bunu TV de duyan Trabzonsporlu olmayan ama Trabzonspor taraftarý olmaya meyilli olan biri ne düþünür? Ne düþündüðü önemli deðil diyenlerin de, camiamýzýn büyümesi, güçlenmesi için yeni taraftarlara ihtiyacýmýzýn olduðunu bilmesi gerek. Sakatlanan rakip futbolcuya da “OHH, OHH” diye tezahürat yapmak hangi Trabzonlunun vicdanýna sýðar.
    Hakem bizim aleyhimize haklý yere penaltý verdiðinde(kupa maçýnda Stephanov’un yaptýðý penaltýda ki gibi) edilen onca küfürdenler, akþam tv de hakemin haklý olduðunu gördükten sonra utandýlar mý caba? Bence küfür insanlýk onuruna sýðmayacak biþey, ki hele haksýz yere yapýlan küfür aynen geri iadeyi hak eder. Kupa maçýnda hakeme “Trabzon ….. ….n” þeklinde edilen küfür hakem haklý çýkýnca ”Trabzon, hakem …. ….n” þeklinde aynen geri iade edildiðini düþünürsek , hiç suçu olmayan Trabzonlunun bu küfrü yemesine sebep olanlar hiç mi utanmayacak! Kimin hakký var bunu biz Trabzonlu ve Trabzonsporlu insanlara yapmaya.
    Hamdi'nin röportaja baþlamadan önceki o "DURUN LAAA" diye haykýrýþý o gün olduðu gibi bugünde yüzümde gülümsemeyle ve gözlerimde ki ýslaklýðýn tekrarlamasýna sebep oldu.
    Üniversiteyi kazandýðým ilk yýldý, 1. maçý Fýndýkzade deki Trabzon öðrenci yurdunda seyretmiþtim. Rövanþ maçýný ise evimin yakýnýnda ki kahvehanede seyretmiþtim. Çünkü Trabzon öðrenci yurdunda yenilmenin yanýnda durmadan küfreden taraftarýmýz çok canýmý sýkmýþtý. Ýkinci maçý arkadaþ grubumun ýsrarýna raðmen tek baþýma kahvehanede seyretmiþtim. O kadar 3 büyüklerin taraftarý arasýnda bir ben bir de yaþlý bir amca vardý Trabzonsporlu olarak. Maçýn sonunda takýmýmla ve Trabzonsporlu olmakla o kadar guru duymuþtum ki anlatamam.
    Tunga kardeþimizin “En büyük Trabzonspor” baþlýðýnda yazdýðým gibi küfrün bir taraftarý bile nasýl etkileyebileceðini gördükten sonra(o küfürler bana yapýlmadýðý halde), futbolcuya yapýlacak küfürlerin sonucunu gelin siz düþünün.
    Olay çýkarýp, sahaya yabancý cisimler atýlmasý da çabasý.
    Bu yazýlanlardan sonra gurbetteki taraftarlarýmýzýn farkýný ortaya koymaya çalýþýrsak. Birincisi daha coþkulu, daha cefakar. O kadar Fenerli, Beþiktaþlý, Galatasaraylýnýn arasýna bin bir güçlükle girmeyi göze alýyorlar. Onlarýn ki daha gerçek bir sevgi, onlar Trabzonsporlu olmakla her þarta gurur duyuyorlar. Yürekli, iyi niyetli, sahtekarlýktan uzak, birbirini seven, adaletten yana olan, güzelliklerle dolu bir Trabzonspor’a sahip olduklarýný düþünerek övünüyorlar. Trabzonspor’un kýymetini biliyorlar.
    Küfür ve tezahüratlar konusunda Avni Aker’deki taraftardan çok da iyi olmamalarýna raðmen yine de daha düzgün þeyler yapýyorlar.
    Aklýma gelenler þimdilik bu kadar ama devamý gelecek.
    Konu Bulut61-34 tarafýndan (06.02.2007 Saat 04:30 ) deðiþtirilmiþtir.
    Taraftarin iyisi

    Eski kullanýcý adý : Tslidrist

  2. #2

    Erdinç Dilek - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.05.2005
    Nereden
    Zonguldak
    Yaþ
    48
    Mesajlar
    2,969

    Standart

    söylediklerinde doðruluk payý olanlar var ama bizlere kabul ettirmeye çalýþtýðýn ve açmýþ olduðun konudada bunu gözümüze gözümüze soktuðun farklýlýk olayý bence adil deðil, tamam taraftar olarak gerçekten organize deðiliz takým gibi, ama bu bizden de kaynaklanmýyor, takým takým gibi oynamaya baþlasýn taraftar da silkinip kendine gelir, eski günlerdeki bordo mavi tezaruhatý bile yeri göðü inletirdi çok basit bir tezaruhat olmasýna raðmen, takým bunu hakediyordu, þimdi bir bordo mavi tezarihatýný bile söyleyemiyor taraftarýmýz, çünkü söyleyesi gelmiyor...
    TrabZonguldaklý...

  3. #3

    Erdinç Dilek - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.05.2005
    Nereden
    Zonguldak
    Yaþ
    48
    Mesajlar
    2,969

    Standart

    ayrýca çok am açok önemli bir not daha daha doðrusu son iki maçtýr yaptýðým bir tespiti paylaþayým sizinle(kayseri ve manisa), taraftarýmýz artýk Trabzonumu deðil futbolcuya tezarihat yapmaya baþladý, yattara, musampa ve son olarak ceyhun, bu diðer futbolcularý bozacaðýný hiçmi akýl etmez insanlar tamam bunlar iyi futbolcular ama diðerleri olmadan tek baþlarýn anereye kadar savaþabilirler, yapacaksanýz hepsine yapýn maç içinde tezaruhat, bakýn birkaç kere yazdým burada bir konu vardý d'hanee demiþti ki bir kere burada ilginç þeyler gördüm, mesela avrupada topu taça atan defans oyuncusu alkýþlanýrken burada yuhalanýyor ve ya forvet elemanlarýný ngol atamasalar bile güzel haraketleri alkýþlanýyor, ya düþünsenize bir karþý ataðý savuþturan bir futbolcunu bu hareketinde sonar alkýþlanmasýný ve kendi adýna tempo tutulmasýný ya bu adam daha hata yapabilirmi en azýndan yapmamak için elinden geleni yapar, hata yapsa bile yinede motive edeceksiniz futbolcuyu, çünkü sizin istediklerinizi sahaya yansýtacak olanlar futbolculardýr, bu yüzden yermek yerine 90 dakika destek vermek lazým, maç bitsin durum olumsuzsa o zaman yüklenin kime yüklenecekseniz, maç 90 dakikadýr unutmamak lazým...
    TrabZonguldaklý...

  4. #4
    Trabzonspor Kongre Üyesi
    Külünkoðlu - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.07.1999
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    51
    Mesajlar
    14,662

    Standart

    Baþlýðýn kapatýlma sebebleri
    Birincisi Trabzon'da canla baþla bir þeyler yapmak isteyen arkadaþlara haksýzlýk etmiþ oluruz. Ýkincisi evet Ýstanbul'daki taraftarlar sýnýrlý sayýda kontenjan verildiði için en kötüleri tribunden bir nebze olsun anlayanlardan oluþtuðu için daha etkin gözükmektedirler.

    Her ikiside adýna gurbet yada Trabzon koyun ne derseniz deyin "Trabzonspor Taraftarý" olarak anýlmaktadýr. Bu þekilde tehlikeli ayrým yapmak yerine temel sorun Trabzon'daki taraftarýmýzýn tezahuratlara aktif katýlýmýdýr. Bununla ilgili baþlýðýmýzda mevcuttur.

    http://forum.bordomavi.net/showthread.php?t=4792
    Konu Külünkoðlu tarafýndan (06.02.2007 Saat 08:56 ) deðiþtirilmiþtir.
    Trabzonspor √
    Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Þamil Ekinci|Dozer Cemil|Þenol Güneþ|
    Ýki Renk ve Asalet √
    BordoMavi.Net √

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •