Uzun süredir düşünüyodum bu konuyu açmayı şimdi kısmet oldu ,
Şampiyonluk ve şehir dinamikleri olması da çoğu sefer yapılan şampiyonluklara şehirlerin ve şehirlerin dinamiklerinin katkıları tartışmasıdır.
Şampiyonluklarda şehirlerin etkisi nedir ?
Bu etki hangi yönde tesir etmektedir ?
Şehir yapısı şampiyonluğu etkiler mi ?
Bir örnek vermem gerekirse ben Kocaeli şehrinde yaşıyorum ve malumunuz Kocaeli kentinin takımı olan Kocaelispor şu anda ikinci ligde ve düştüğünden beri de toparlanamadılar , bizde de şöyle bi görüş hakim şehir şampiyonlukta çok önemlidir . Tamam etkili de hangi yönde etkili peki ? Eğer maddi yönden dersek Kocaeli Türkiye'nin en büyük sanayi kenti ve en zengin şehri ( böyle sölüyolar ben demiyorum ) fakat takımın durumu hiç içaçıcı değil , Kocaelispor ' a acıdığımdam değil ama bir örnek teşkil ettiği için yazdım bu örneği.
Trabzonspor açısından bakarsak olaya , Trabzon kenti sanayi yönünden pek ileri değil ( sanırım ) ve gelir bakımından kıyaslarsak Kocaeli ' den çok çok geride olduğunu söyliyebiliriz. Fakat güzel Trabzon'um bu ülkenin tek anadolu şampiyonunu çıkarmıştır ( İşte bunun için bu takımı tutuyoruz ) . Peki bu takım nasıl olduda bunu başardı , her zaman söylüyoruz ya Trabzon' un dinamikleri yeterli değil , e peki o zman nasıldı bu dinamikler ki bu takım 10 senede 6 sefer şampiyon oldu ?
İnanıyoruz ki Trabzonspor'umuz yine eski günlerdeki gibi hiçbir konuşmaya ve yanlış görüşe mahal bırakmadan şampiyonluğu kirli ellerden alıcaktır ve bunu da Trabzon halkının ve Trabzonspor'lu kardeşlerimizin birlik ve beraberliği ile gerçekleştirecektir.