Ýbrahim Yattara, Göztepe maçýný Medical Park Stadyumu’nda takip etti.
![]()
Ýbrahim Yattara, Göztepe maçýný Medical Park Stadyumu’nda takip etti.
![]()
Hakan KULAÇOÐLU: "Sabýrlý, sistemli ve ekonomik, tüketen deðil üreten bir Trabzonspor oluþturmak."
Murat
Ben bu yoruma katýlýyorum. Guzel bir analiz yapilmis burada. Okayin türkiyede þuanda oynadýðý oyundan ötesine gidecegini ben de düþünmuyorum. Okay vazgeçilmez deðildir çünkü 6 numara deðildir. Kucka gibi 8 numaradýr. Birbirine yakýn iki 8 numaran var. 1 tane 6 numaran yok. Teklif varsa satýlmasý bence hiç kayýp olmaz, ek kaynak gelir esas eksiklerini tamamlarsin. Ýlla okay dursun istenirse o zaman kucka satýlmali bence. kucka olayý þu: okay kalýrsa yanlýþ,okay iyi bir paraya satýlýrsa doðru transfer.
okay böyle oynarsa ve daha da geliþirse sezon sonu ingiltereye 20 ve 30 milyon euro rahat diyorum çok rahat satarýz. helal olsundur.
bunun dýþýnda stoperlerin zayýflýðýný þurada gördük rakip kalemize geldiðinde deðerlendiremediði 0-0 iken bir pozisyon vardý baþak olsa o goldü.
rakip de iyi mücadele etti penaltýmýz verilmedi bunu zaten çocuk bilir. dedik diyoruz..
en önemlisi sol açýðýmýz olmadýðý için kapalý savunmayý açamadýk.ve daha da önemlisi burak olsa bile gene gol atamazdýk hatta belki herkes buraða top þiþirirdi bu tarz bir oyun ortaya çýkmazdý.
rodegella iyi oynadý bir kaç pozisyonda rodeye daha iyi kafa toplarý atýlabilirdi.babael tarzý oyuncu eksikliðini hissettiðimiz bir maçtý.
damdoye deðiþikliði kontradan gol yememize sebep verecekti sýkýntýlý.
solbecke çok yük biniyor+novak çok akýllý bir oyuncu.
"Annuit cœptis"
Okay'ýn serbest kalma maddesi varsa acilen sözleþme yenilenmeli. Ben böyle yükseliþ görmedim. Bugün hatalarý olmasýnýn tek sebebi de takým bir þeyler yaratabilsin diye ekstra çalýmlar denemesiydi. Eðer önde olsaydýk o top kayýplarýnýn hiçbirini yapmazdý. Ben Okay'ý hep çok beðenirdim ama bu sezon bir baþka.
Yusuf'un Sosa'nýn dibinden ayrýlmamasý lazým. O kadar güzel ve hýzlý oynuyor ki Sosa o tek dokunuþlarla. Oynanan futbolun bütün rengi deðiþiyor. Yusuf her topu ezer oldu. Baþlarda hiç böyle deðildi. Sürekli sýrtý dönük top almaya çalýþýyor, oyunu boþ alana yaymýyor, iyice sýkýþtýrýyor. Nereden geldi bu huy anlamadým. Sanýrým fazla havaya girdi.
Henüz 3 hafta öncesine kadar bütün taraftardan küfür yiyen Sosa bugün bir anda takýmýn vazgeçilmez, en iyisi haline geldi. Yusuf'u kesecek diye çok þikayet eden olmuþtu, bugün ayný adamlar Yusuf'a küfredip Sosa'yý istiyor. Komik.
Bu arada bunu söyleyeceðimi çok düþünmezdim ama maçýn bir yerinde Bero girsin istedim. Bugün kapanan takýmlara karþý ligin en iyi iþ yapan takýmý Galatasaray. Bunun sebebi de önde müthiþ bir baský kurmalarý. Topla iyi olmasa da Bero gibi adamlar bu tür maçlarda rakibi boðuyor. Genel algý Castillo gibi adamlarýn düðüm çözeceði yönündedir ama ben bunu Yattara dýþýnda yapan çalýmcý hiç görmedim. Aksine bu tür oyuncular en kötü kapanan takýmlara karþý oynarlar.
Mesela Beþiktaþ bu tip oyuncularýn zirve yaptýðý takým. Quaresma, Talisca, Lens, Babel, Negredo adamlar saf hücum gücü. Gelgelelim kaç tane maçta Beþiktaþ kapanan takýmlara karþý hiçbir þey yapamadý. Öte yandan Belhanda, Tolga Ciðerci, Rodrigues gibi yetenek fakirleriyle dolu Galatasaray kapanan takýmlara karþý þaha kalkýyor çünkü bunlarýn hiçbiri topla oyalanmýyor. Týk týk paslaþýp hýzlý hücum edip hop baþtan baský kuruyorlar. Kaotik oynuyorlar yani. Castillo, Quaresma 5 tane adamý çalýmlayacak da çizgiye inecek de bilmem ne. Her 5 top kaybýna karþýlýk 1 kere çizgiye inse bu adamlar zaten rakip 10 kiþi ceza alanýnda karþýlýyor seni. Kýsacasý hep ama hep hazýrlýklý yakalanýyor rakip. Bence bizde bu seviyede bir baský kuran bir tek Bero var. Zaten önde basýp hücum edersen topla çok yetenekli olmana gerek yok. 11 kiþiyi karþýna alýp topun sibobunu ararsan Yusuf, Castillo, Quaresma, Babel gibi o zaman daha zor gol atýyorsun iþte.
her þey nasip kýsmet, mesela maçýn baþýnda direkten dönen top gol olsa bugün beto'yu konuþmuyor olacaktýk belki de...
Duran toplar dýþýnda net bir pozisyonumuz yok.Rodellega dýþýnda cezasahasýna ikinci bir adam sokamadýk.Damdoy ve Rodelleganýn beraber oynamasý gereken bir maçtý.Savunmanýn dengesini baþka türlü bozmamýz mümkün deðildi.Çok pas yaptýk ama pozisyona girmekte çok zorlandýk.Kanatlardan en az birinin forvet özellikli olmasý þart aksi taktirde önümüzde ki haftalarda da puan kaybetmeye devam edeceðiz bunu çok rahatlýkla söyleyebilirim.Risk almak zorundasýn aksi taktirde maç boyu pas yaparsýn ama sonuç elde edemezsin.Yerleþik savunmayý sadece pas yaparak açmak mümkün deðil.Cezasahasýný zorlayacak ikinci bir oyuncu kesinlikle þart.
Konu Onur Erçetin tarafýndan (06.02.2018 Saat 07:45 ) deðiþtirilmiþtir.
Vermezse Mabud , neylesin Mahmud.....
Ne mutlu Türk olana deðil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karþýsýnda kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Rýza hocam, gene oyuna çok geç müdahale ettin .
"-Ben ALLAH'ýn adaletine inanýyorum.." Onur Recep Kývrak!
Þanssýzlýk, hakem, beceriksizlik, rakip kaleci... Bir de Rýza Çalýmbay!
Forum Kurallarýna aykýrý gördüðünüz mesajlarý ve üyeleri kullanýcý panelinde bulunanAyaða KALK!(ikaz tuþu) týklayarak raporlamanýzý rica ediyoruz..
Takýmýn ileri kurgusu mantýklý deðil diyemiyorum çünkü öyle birþey yoktu.
Takýma nasýl hücum edeceði anlatýlmamýþ.
Topu kaleye kadar getiriyoruz sonra pas verecek kimse yok.
Tamam golcümüz yok ama bi alternatif oluþturmalýydý hoca. ( Þanssýzlýk da vardý. Takýmýn çokta hakkýný yemiyim. )
"çýnlasýn gökyüzü karadeniz aðlasýn yýldýzsýn aysýn eren iyi ki varsýn"
Maçý öyle izleyecekse bir hafta bizim evde misafir edelim hocayý Emre. Kulübede durmasýna gerek yok. En azýndan biz de "kulübede hoca var" diye umut beslemeyiz...
Devre arasýnda yapmasý gereken deðiþikliði 60'ta, 60'ta yapmasý gerekeni de 80'de yapýyor. Son hamleyi kullanmadan maçý bitiriyor falan...
Oyuna Damdoy alýyor -çok belli ceza sahasýna top þiþireceðiz- ama Damdoy sol kenarda çizgiye basýyor. 75 dakikadýr stoperlerin þefkatli kollarýna kendini býrakmýþ Rodallega'yý çiftlemiyor ya da Domdoy'u göbeðe atýp Roda'yý sola çekmiyor.
Bir adým daha ileri taþýyorum; oyun sýkýþmýþ. Göbekten delmek için çok kalabalýk yaslanýyorlar. KANAT ADAMIN YOK! Novak'ý stopere çekip geriyi 3 leyerek tamamýyla risk de alamýyor.
Forum Kurallarýna aykýrý gördüðünüz mesajlarý ve üyeleri kullanýcý panelinde bulunanAyaða KALK!(ikaz tuþu) týklayarak raporlamanýzý rica ediyoruz..
Haftalar sonra nihayet keyifli bir maç izledim. Bu güzel iç saha futbolunu gol veya gollerle sonuçlandýrabilseydik keyfimiz iki katýna çýkacaktý ama sürpriz yumurtadan bize Beto çýktý. Yukarýda ve önceki sayfalarda okuduðum eleþtirilerin bir çoðu doðru eleþtiriler fakat maçýn sonucu galibiyet olsa bu yazýlanlarýn hiçbirisi klavyelere tuþlanmayacak. Dedim ya iþte, Beto! Haftaya beþ gol birden yemesin de...
Ayrýca, Sosa oynamalý. Ben o adamý taraftar olarak sahada görmek istiyorum. Karizmatik, soðukkanlý, akýllý, lider ruhlu... Ayný þekilde Abdülkadir'i, gelecek hafta cezalý olsa da Yusuf'u ve Okay'ý da sürekli Sosa'nýn etrafýnda, yanýnda veya ekibinde görmek istiyorum. Merkezi bu adamlar yönetebilirler. Madem kanatlarýmýz kýrýk veya buruk, bu bölgeleri iþçi profilli oyunculardan oluþturabiliriz. Nasýl olsa hareket merkezi, merkez üssü Sosa'nýn içinde olduðu beyin takýmý... Bir de tabii golcü... O da bizim ekibin içerisinde yer alan Burak Yýlmaz isimli personel. Diðerleri vasat...
Tabii ben de istemem Sosa ve Burak'a baðlý kalalom ama ne yapacaksýn? Bu seneyi bence bu þekilde idare etmeliyiz.
Kalede Onur; defansta da Pereira, Hubocan, Novak ve kendini son iki maçta iyice gösteren Kamil Ahmet olabilir. Biliyorum, yazdýðým defansýn göbeði iki sol ayaklý oyuncudan oluþuyor ama Durica artýk tabir-i caize bir "Sessiz Gemi" yolcusu gibi.
Ben olsam bu sezonu böyle idare ederim. Bakalým kim þampiyon olur ve oldurulur, göreceðiz.
Fanki tonki zonki...
Hala maçýn etkisinden çýkamadým. Neden böyle saçmalýklar hep bizi bulur? Hüseyin Göçek denilen futbol katili nasýl Fifa kokartý alýr? Avantaj kuralýný bilmeyen hakem mi olur? Gözünün önündeki penaltýyý gör(e)miyor."Rodallega'nýn Trabzonspor santraforu olmadýðýný göreceðimiz bir maç daha" diye yazmýþtým, sað olsun yanýltmadý beni. Kesinlikle son 15-20 dk. falan oyuna girmeli. Kucka ve Uður'un olduðu takýmýn dünkü oyunu oynamasý da mucize.
Trabzonspor'un yaptýðý transferlerin kampa yetiþtiði, tarihte ilk defa görüldü.
Bu arada maçýn sonucuna direkt etki edecek 1 penaltý + 1 kýrmýzý kartýmýzda güme gitti......
Ne mutlu Türk olana deðil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karþýsýnda kitap gibi sessiz ol." Mevlana
kamil ahmet oynadýðý her maç takýmýn en iyisi
Bu maçýn etkisinden hatta travmasýndan çýkmak bir haftamý alýr o derece yani.
tamam güzel oynadýk ama yenmemiz lazýmdý kimse haftaya hatýrlamayacak bunlar çok güzel oynuyo bi puan daha verelim muhtemelen haftaya rýza hoca yine garip bi kadroyla çýkacak bence volkan þen gönderilmemeliydi bu tarz maçlarda son yarým saat çok iþ yapacak oyuncu daha önce þikecilerde de bursada dad çok iþ yaptý farkýnda mýsýnýz olcay geldi yusuf erdoðaný göndertti volkan þeni göndertti bu arada ben size çok net söylüyorum bu adam olduðu sürece þampiyonluk hayal nefret ediyorum ondan
puan kaybetmeyen kimse kalmamýþ haftaya lider þikecilerle oynuyo ya herþey burak mý bi kaleye sokamadýk topu yazýk günah ya beto iydi ama çoðu top üzerine geldi zaten þov olsun diye uçtu
Onceki maclarda elinde malzeme olmasina raðmen müdahale etmemesi konusunda haklisin hatta muhtelen bu maçta da elinde malzeme olsa yine oyuna düzgün etki edemeyecekti ama en azýndan elinde malzeme olmadýgýndan bu maçlýk masumdu.![]()
2 kanat oyuncusu yollanmýþ, diger kanat da Allah'a emanet bir var, bir yok. Transfer yapýlmadý, büyük ihtimalle de yapýlmayacak. Kimi alsýn kanada oynatsýn?
Yedekten gelip bireysel becerileriyle bu maçý çevirebilecek hiç bir oyuncu yoktu kulübede. Yusuf'un oyuna girdikten sonra katkidan çok Sosa - Abdülkadir dengesini bozduðunu düþünüyorum. Bence Yusuf'tan önce N'doye alýnýp çift forvete dönülmeliydi.
Bu takim ligi maks 5. bitirir. Fazla strese girmeye gerek yok. Abdülkadir'i izleyip keyif almaya bakmalý.![]()
Novak stoper deðil beyler olmaz o iþ, hiç boþuna yazmayýn. Olursa piþman oluruz.
2010-2011 ÞAMPÝYONU TRABZONSPOR!
O SENE BU SENE! ÞAMPÝYON TRABZONSPOR!
2 mac oncesine kadar Okayin duz futbolcu oldugununu savunan arkadaslar vardi.
Bugun Okay gibi bir yabanci bul getir bakalim kac para veriyorsun. Yerli olarak yerini tutabilecek adam zaten yok.
Mahallede top oynayan kucuk cocuklarin arasina giren abi gibi.
HEP DESTEK TAM DESTEK
Bu maçta hoca eleþtirisi yapmak çok insaflý deðil.
Þansýzlýk , kaleci performansý , hakemin vermediði penaltý ve kýrmýzý kart oyunun kaderini etkileyen temel faktörlerdi.
Seni ölüme de götürse doðruluktan sakýn ayrýlma.
Hz. Ömer.
Bu sene olmayacaðý anlaþýldý arkadaþlar. Kadro korunup, önümüzdeki yýlýn planlarýný yavaþ yavaþ yapmamýz gerekiyor. Kadro korunup nokta iki veya üç transferle þampiyon oluruz diyorum. Kucka keþke hiç alýnmasaydý kötü adam demiyorum ama yüreðiyle oynamýyor, takýma konsantre olamýyor.
Bu maç iyi oynamaya çalýþtýk fakat rakibe ceza sahasý içinde ve çevresinde bocalatacak bir baský kuramadýk. Bakýn Gaysaray-Göztepe maçýnda gaysarayýn attýðý ilk gole kadarki baský ve beceriyi biz yapamadýk yapamayacaðýzda en azýndan Rýza ile bu kadar diyelim.
Rodallega yý hiç beðenmedim sorunlu bir tip sanki. Keþke Ndoye oynasaydý yerine. Yusuf Abdül ve Sosa orta saha kurgusu denenmeli ve bu þekilde devam etmeli.
Olcay'ýda yetersiz buluyorum iyi bir yedek olabilir. Sezon sonu Okay gibi futbolcularýmýzý satmamak gerekiyor eðer baþarý istiyorsak.
Son olarak da akþam Hüseyin göçek maçý yine inceden doðramýþtýr. Yüzde yüz penaltýmýzý vermeyip, rakibe bir kýrmýzý kartý da vermemiþtir. Penaltý ile kazansaydýk bugün farklý bir psikolojide olacaktýk. Ne yapalým kýsmet artýk inþallah Gençlerbirliði'ni yenip yolumuza devam ederiz..
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)