Arkadaşlar burada gezdiğiniz ve beğendiğiniz yerleri paylaşabiliriz diye düşünüyorum.Keçiören'deki ESTERGON Kalesi içinde Çanakkale Savaşı ile ilgili müze 5 Aralık 2006 tarihine kadar açık.Otopark ücretsiz ve müze girişi ücretsiz.
İçeride Seddülbahir köyünde Savaştan sonra bulunan malzemeler,askerlerimize ait o dönemden kalma malzemeler sergileniyor.2 ytl karşılığında ise hatıra Estergon Kalesi parayı kendiniz yapabiliyorsunuz.Saat 22.30'a kadar açık.Görmenizi tavsiye ederim.Özellikle oradaki Müze sahibi ve Seddülbahir köylüsü İbrahim bey'in anlatımına doyum olmuyor.Savaştan sonra İngilizler mezarlarının olduğu yerleri bizden satın almışlar.Resimleri var.
Saygılarımla;
Baskalari ile ugrasmak kendinle ugrasmaktan daha kolaydir.
Kobra
bilgiler için Teşekkürler..
valla ben 2 senedir ankaradayım ne bi müze bilirim nede tarihi bi yer..
benim varım yoğum bahçeli 7. cadde ve tunalı hilmi
tavsiye ederim...ankarada tek geçiyorum bu 2 yeri
Kamu binaları fetişisti değilseniz
gidilecek en güzel yer Beypazarı
giderseniz eğer dolma ve etli pilav yemeği ihmal etme
He bu arada dolmanın suyunuda iç
Gaziosmanpaşa'da Papazın Bağında sabah kahvaltısını tavsiye ederim. Yalnız, yaza doğru gidilmeli. Gaziosmanpaşa'nın binalarla örülü çehresinin içerisinde, sahibinin bütün dayatmalara karşın satmayarak, Ankaralı'ların hizmetine sunduğu bir vaha...
Ben tamamen Ankara'ya özel bir fenomen olan AOC'den sasmam. Bu kadar gastronomik bir mekan Turkiye'de yoktur. Her tarafta köfte, kokorec, döner ve bilimum alkollu-alkolsuz ickiler. Sehrin her tür pisliginden uzak bir kurtarilmis bölge.
Ayrica resmi olarak sadece ODTUlulerin girebildigi ancak bir sekilde ayarlayip girebileceginiz ODTU Golu ve cevresi bir cennettir. Hele hele Orfoz'da kahvalti yapmak... Ah ah. Yakin zamanda yapmaliyim. Hatta BMN Ankara olarak orada güzel bir kahvalti yapilabilir.
Sehir icini pek kimse sevmez ama ben Sakarya Caddesi'nden vazgecmem. O da Ankara'ya has bir fenomendir. Sakarya'da hic bir sey yapmasam da bos bos yürümeye bayilirim. "Sedir" en cok sevdigim kafedir.
Istanbullular Ankara'yi pek sevmezler cünkü Sakarya Caddesini bilmezler, bilse bile anlamazlar. Ben zaman zaman Orhan Veli uyarlamalari yaparim kendimce. Bebek Suite'i adli siirini zamaninda Sakarya'ya uyarlamistim; sizle de paylasayim:
Sakarya Caddesi Sekizlemesi
Cadde
Arnavut kaldirimlidir
Üzerinden asiklar gecer
Sarhoslar gecer
Garipler gecer.
Kadinlar
Kadinlar...
Vurunca bardagin dibine,
Hepsi
Insana güzel gözükür.
Cicekciler
Adamin
Illa ki sarhos mu olmasi lazim
Sevdigine
Cicek almasi icin?
SSK Ishani
Ne onla
Ne de onsuz...
SSK
Acayip bir binadir.
Iceride
Meyhaneler, publar, kahvehaneler,
Rock, türkü, pop,
Döner, kokorec, gözleme,
Raki, sarap, bira.
Havuz
Ortadaki havuzu sevebilirdim
Kenarinda ve cevresinde
Sarap icip
Sarki söyleyebilseydik.
Balikcilar
Denize hasret sehirde
Sakarya balikcilari
Her Karadenizlinin
Kahramanlaridir.
Istanbullular
Onlar
Sakarya'yi bilmediklerinden
Insan Ankara'da nasil yasar;
Anlayamazlar.
Ben Ankara'yi cok seviyorum. Belki de karakter olarak bana en cok uyan sehir oldugu icin: Sakin, sessiz, makul, düzenli ama özellikle de "tahmin edilebilir" bir sehir.
Vay efendim deniz yokmus Ankara'da! Evet yok! Ama önemli olan bir deniz cocugu gibi yasayabilmek; yagmurun biraktigi su birikintisine baktiginda denizi hissedebilmek. Gerisi önemli degil.
Çok yaşa Trabzonspor
Kızılcahamam Kaplıcaları
Arabası olanlar için ideal.Oteller pahalı fakat Belediye biraz bakımsız olsa da güzel.Hafta sonu gitmeye değer.
Baskalari ile ugrasmak kendinle ugrasmaktan daha kolaydir.
Kobra
Kurtuluş Parkı. yazı ayrı güzeldir sonbaharı ayrı. (gerçi pek iyi bir şöhreti yok o yüzden belli bir saatten sonra gitmemek lazım)
Ankarada Gezilecek en güzel Yer
Aşti Terminali yada Esenboğa Hava alanı
Acaba İstanbula-Trabzona Dönmek için bir araç varmı diye
Ankaranın Soğuk Betonlarında Gençliği geçenler Anlamazlar
Ankara'da gezilecek yer mi varmış?
edit.............
Konu sheva tarafından (06.12.2006 Saat 00:06 ) değiştirilmiştir.
allah allah
göksu park var hemen karşısında da kc göksu avm.yolu düşen olursa ordayım.
bi de harikalar diyarı var. bööyle çizgi film karakterlerinin büyük heykelleri var. lunapark var. i. melih gökçek de park yaptı zaten durmadan. başka bir şey yok o yüzden. hayır bi de alt ve üst geçitler var yaptığı ama onların turistik değeri yok
Anıtkabir var be daha ne olsun
edit.................
Konu sheva tarafından (06.12.2006 Saat 00:06 ) değiştirilmiştir.
göksu park önceden susuz gölüydü.allahın dağında bir garip göldü.tigin kişisi çocukken bisikletle her hafta sonu oraya giderdi.sora melih amca geldi adını göksu yaptı.kendi ismini verdi.etrafına restorant vs yaptırdı ağaç dikti yol yaptı.kiraya verdi para kazandı.etrafında koca koca apartmanlar diktiler.başkalarıda para kazandı.melih amca böylece eryamana bir kaç etap daha ekledi.alışveriş merkezleri yaptılar.böyleyken böle oldu.
7.caddeyi tavsiye ederim aniden önünüze Fatih Tekke çıkabilir.(dün öyle oldu da)
Teşekkürler TrabzonSpor'um...Senin yolunda verilen şehitlere hediye ettiğin 2010 TÜRKİYE KUPASI ve SÜPER KUPA için...
Her Türlü
7. caddeyi tavsiye ederim çünkü aniden karşınıza Fatih Tekke çıkabilir (dün öyle oldu da)
Teşekkürler TrabzonSpor'um...Senin yolunda verilen şehitlere hediye ettiğin 2010 TÜRKİYE KUPASI ve SÜPER KUPA için...
Her Türlü
ya 7. cadde iyi hoş da herkes tornadan çıkmış gibi ruhum sıkılıyor benim orda. kızlar sarışın,botunun içine kotunu sokan tipler. erkekler de arabasına binip müziği açıp camdan kolunu çıkararak piyasa yapmaya çalışan tipler. Bir de mango var orda. iyice antipatik oluyor
Ankara'da gezilecek yerleri en iyi askerler bilir.Onlara sormanız kâfidir
Zaman çabuk geçse de bugünleri özlesek.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)