Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 33 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Sistem Kullanım Bedeli..

Forumdan Uzaklaştırılmıştır
    Nereden
    Eskişehir

Standart Sistem Kullanım Bedeli..

Bugün elektrik faturasını ödeyeyim dedim ''Sistem Bedeli'' adı altında 118 TL'lik faturaya 65 TL ilave edilmiş Enerji kurumuna gidip itiriaz ettim,Şikayetinizi iletin gerekli yerlere ulaştıralım dediler.Ana avrat dümdüz şikayetimi belirttim böyle şerefsizlik olmaz arkadaş devlet kendi eliyle vatandaşını özel elektrik şirketlerine ........

Allah kahretsin böyle düzeni inşaa edenleri.

Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu
    Cengiz Çubukcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

bu yeni bir şey mi ki?

Nereden
    Eskişehir

Alıntı Cengiz Çubukcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu yeni bir şey mi ki?
    Valla yeni bir şeymi bilmiyorum ama kol gibi ağırlığını bugün faturada hissettirdi bana.

Murat' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

Enerjisa faturamda böyle bir şey yok. Yer Ankara.

Nereden
    Eskişehir

Alıntı Murat' Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burda İstanbul'dada Enerjisa var,Faturanın tüketim bedeli kısmının hemen altında sistem bedeli yazıyor.

Nereden
    Eskişehir

90'lı yıllarda gençtik bi ton devalüasyon gördük,zamlar yağıyordu lakin bu iktidar dönemindeki gibi düdüklendiğimizi hatırlamıyorum.Sessiz ve derinden yapıştır gitsin anasını satayım.Ticaret yapıyorum,dün müşteriden ödeme aldım paranın gideceği yerler belli dedim elektrik faturasıda yine en fazla 90 falan gelir kendime 70 liraya spor yağmurluk mont aldım devlet bunu bile çok gördü vatandaşına.Yiyin efendiler yiyin Aksırıncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin!
    Yeterki siz yiyin.

Mert Oğuzlu61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

Aynısı bize ve çevremizdeki herkese oldu. Kime sorsak ''faturalarımız artık 2 kat fazla geliyor'' diyor daha dün konuştuk mevzuyu. Sadece elektrik değil hepsi için geçerli.

Dağıtım bedeli, bilmem ne bedeli diye kılıfa uydurup geçiriyorlar. Bazı vatandaşlar buna itiraz etmişler, haberlere çıkmıştı. Faturalar artık yanmaya başladı ve göstere göstere yapılıyor bazı şeyler. İtiraz edenler reddedilmiş, sana ne diyecekler bakalım Fatih abi. Gerçi verecekleri cevap belli...
    "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Nereden
    Ankara

Alıntı Fatih Öztürk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burda İstanbul'dada Enerjisa var,Faturanın tüketim bedeli kısmının hemen altında sistem bedeli yazıyor.

Herkes faturam iki kart arttı diyor, ancak benimkisi bir önceki aya göre sadece 5 lira arttı, kullanımım falan hepsi aynı düzeyde. Bir sahtekarlık dönüyor ama anlamadım.

Bahadır Şimşek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara

Ben de Ankara'dayım bizim faturada da var. Tüketim bedelinin yarısı kadar dağıtım bedeli koyuyorlar. Dikkatli inceleyin faturanızı hocam.
    Trabzonlu olmasak da sonuna kadar TRABZONSPORLU'yuz...

Nereden
    Ankara

Alıntı Bahadır Şimşek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de Ankara'dayım bizim faturada da var. Tüketim bedelinin yarısı kadar dağıtım bedeli koyuyorlar. Dikkatli inceleyin faturanızı hocam.
    Yukarıda da yazdığım gibi, faturam kullanım düzeyim aynı olmasına rağmen sadece 5 lira arttı.

Şimdi işte olduğum için bakamıyorum, belki de gün sayısı daha azdır.

Nereden
    Eskişehir

Herkes faturam iki kart arttı diyor, ancak benimkisi bir önceki aya göre sadece 5 lira arttı, kullanımım falan hepsi aynı düzeyde. Bir sahtekarlık dönüyor ama anlamadım.
    Resmen vurgun dönüyor bu işte kardeşim.Ülke genelinde yaklaşık 35 milyon abone var hadi diyelim doğu ve güneydoğu anadoluda 5 milyon abone kaçak kullansın geriye 30 milyon abone ayda ortalama 30 TL'den desek 900 milyon tl yapar.Devlet cari açığı dolaylı yollardan vatandaşa yüklüyor gibi birşey bu.

ccd6167 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kuzey Amerika

Bu konu çok önemli aslında. Ben ayda 6 elektrik faturası ödüyorum işin ilginç yani otomatik ödemede.

Kiraya verdiğimiz iş yerimiz vardı 3 sene önce otomatik ödeme talimatı vardı elektrik faturasında. 3 sene boyunca hem hesaptan çekmişler hemde kiracı elektrik faturalarını ödemiş. Daha yeni uyandık. Sebepsiz zenginleşmeden dava açmayı düşünüyoruz enerjisaya ?

Mustafa ÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon

Devletin en büyük gelir kaynağı vergi.çünkü kapitalist dünya düzenine ayak uyduruyorlar

Nereden
    Kuzey Amerika

Alıntı Mustafa ÖZDEMİR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devletin en büyük gelir kaynağı vergi.çünkü kapitalist dünya düzenine ayak uyduruyorlar
    bu kadar dusuk kar marjlariyla bu kadar yuksek vergiler ticaret yapani cok vuruyor..

Nereden
    Ankara

Şimdi baktım, 47 liralık faturamın 13 lirası dağıtım bedeliymiş. Eski faturaları attığım için önceden var mıydı bilmiyorum.

Nereden
    Eskişehir

Alıntı Mert Oğuzlu61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynısı bize ve çevremizdeki herkese oldu. Kime sorsak ''faturalarımız artık 2 kat fazla geliyor'' diyor daha dün konuştuk mevzuyu. Sadece elektrik değil hepsi için geçerli.

Dağıtım bedeli, bilmem ne bedeli diye kılıfa uydurup geçiriyorlar. Bazı vatandaşlar buna itiraz etmişler, haberlere çıkmıştı. Faturalar artık yanmaya başladı ve göstere göstere yapılıyor bazı şeyler. İtiraz edenler reddedilmiş, sana ne diyecekler bakalım Fatih abi. Gerçi verecekleri cevap belli...
    Şikayetime geri dönüş yapıldı kardeşim,EPDK denen devlet kurumunun aldığı kararmış bu kuruma itiraz etmem gerektiği söylendi.Dedim ne alâka enerjiyi dağıtan kurum siz değilmisiniz kısacası başından savmak için elinden geleni yaptı yine sövdüm ana avrat bütün sorumluların ........ ...... şey ediyorum küfürlerimi kayıt altına aldınız şimdi onlar bana dönsün edepsiz şerefsizler.

Adem Akyüz' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon

Konuyla alakalı twitterdan birkaç örnek göstereyim..

Ca2YiFxWIAAzVIT.jpg
    Tüketim bedeli 99.25 ancak dağıtım bedeli, Trt Payı vs derken fatura 194 lira olmuş.

CaOqmPpUkAAtI5k.jpg
    Tüketim bedeli 145 Tl ancak yine ek ücretlerle 270 TL olmuş. Dağıtım bedeli 72 TL!

CaOElXyWEAEyXxv.jpg
    Tüketim bedeli 42 TL ancak ek ücretlerle fatura 82 lira olmuş. Dağıtım bedeli 23 TL !

Bu dağıtım bedeli önceden yoktu sanırım. Asgari ücret artışından sonra ortaya çıkan bir durum. Kısacası kaşıkla verilen kepçeyle geri alınıyor.

Nereden
    Eskişehir

Şu soyguna bakarmısın arkadaş yuh ulan yuh,Ne yiyicez evimize ekmek götürmeyelimmi.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Faik Yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon

Şöyle yapıyorlar....

Diyorlarki elektrik fiyatı artmadı.... Kağıt üzerinde doğru elektrik fiyatı %5-6 artırılıyor....

diğer bedelleri ise %100-%200 artırıyorlar..fatura şişiyor.....tüketici bir güzel yolunuyor....

Ne dedi Trt.... Ekmek fiyatlarına zam geldi ama fiyatlar artmadı.

Ama az yapıyorlar..... Ben olsam 2 kat daha artırırım bütün bedelleri. Bize her şey müstehak zira.
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

selcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Amasya

simdi yanlis anlanacak

türkiye gibi vergi minimum olan ülkelerde enerjinin pahali olmasi normal
    dagitim bedeli daha yeni geldigine sükür edilmeli bence
    yada devlet adam akilli bir vergi sistemine gecip enerji ve araba gibi ürünlerden yükü indirmeli

simdi diyeceksiniz avrupadan konusmak kolay
    yok arkadas, ben hem burda hemde Türkiyede bunlari karsiliyorum
    kisin hic kullanmama ragmen kömür parasi bilen ödüyorum
    hayat böyle

sakasi yok, sanatci ve sporcu destek vergisi bilen ödüyoruz

elektrigi dagitan altyapinin ücretini tüketici ödemesi normal
    belki bunun sayesinde elektrik hatlari yeraltina dösenir

lütfen kimse kizmasin ve alinmasin
    sadece görüsüm bu
    futbolcun %15 vergi öderken protesto etmesen gelip parayi senden alirlar
    almanlar emekli olunca bosuna bodruma tasinmiyor
    sistem basdan asaga yeniden insaa edilmedigi sürece en alt tabaka mecbur kalacak bu yükü sirtlamaya
    "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Nereden
    Eskişehir

Türkiye'de vergi sistemi minimum falan değil.Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan biziz % 70 akaryakıt vergisi.
    Ticaret yapıyoruz gelir vergisi,geçici vergi,stopaj,Kdv ödüyorum.15 bin dolar değerindeki arabaya ÖTV ve kdv ile gümrükten geçtikten sonra 30 bin dolar ödüyorum,Devlet ithal ederken vatandaşına kat kat kâr ederek sattığı enerjiden bile kdv alıyor daha nolacaktı.

Ertan1982 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Almanya

ilk kez bana geldi fatura.

Enerji bedeli 18.80 diger kalemler ile 36.30 ödedim.kulandim elektrin nerdeyse ayni miktarda ivir zivir ödedim.Selcuk Kardes Avrupada Almanyada en pahali vergiler olan Ülkesinde birinde dogdum büyüdüm vergi verdim ama böyle bir oran hicbir yerde görmedim.servis kalite desen yerlerde gecen ay 2 kez isten geldim elektrik yoktu.Allah bilir yurtdisinda is sehatinda oldumda veya iste iken kac kez elektrik yoktu.böyle bir rezilik icin ben fatura degil onlar bana tazminat ödemeli.
    çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Nereden
    Amasya

Alıntı Fatih Öztürk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiye'de vergi sistemi minimum falan değil.Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan biziz % 70 akaryakıt vergisi.
    Ticaret yapıyoruz gelir vergisi,geçici vergi,stopaj,Kdv ödüyorum.15 bin dolar değerindeki arabaya ÖTV ve kdv ile gümrükten geçtikten sonra 30 bin dolar ödüyorum,Devlet ithal ederken vatandaşına kat kat kâr ederek sattığı enerjiden bile kdv alıyor daha nolacaktı.
    bende enerji ve arabaya vergi yüklendigini yazdim
    akaryakiti enerji olarak görmüyorsan haklisin

Alıntı Ertan1982 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk kez bana geldi fatura.

Enerji bedeli 18.80 diger kalemler ile 36.30 ödedim.kulandim elektrin nerdeyse ayni miktarda ivir zivir ödedim.Selcuk Kardes Avrupada Almanyada en pahali vergiler olan Ülkesinde birinde dogdum büyüdüm vergi verdim ama böyle bir oran hicbir yerde görmedim.servis kalite desen yerlerde gecen ay 2 kez isten geldim elektrik yoktu.Allah bilir yurtdisinda is sehatinda oldumda veya iste iken kac kez elektrik yoktu.böyle bir rezilik icin ben fatura degil onlar bana tazminat ödemeli.
    almanyada maasinin %40 veriyorsun, ama biliyorsunki zenginde bunu veriyor
    Türkiyede maasdan vergilendirme sistemi yok sayilir, ama enerjiye ve teknolojiye vergiyi basiyorlar
    zenginler bunu isyerinden düstügü icin bütün yük en altin omuzuna biniyor

sistem zaten basindan seni ezmeye kurulmus, neyin hizmetini bekliyorsun
    Konu selcuk tarafından (13.02.2016 Saat 06:55 ) değiştirilmiştir.

Ünal Karaman

Nereden
    Kuzey Amerika

Alıntı selcuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende enerji ve arabaya vergi yüklendigini yazdim
    akaryakiti enerji olarak görmüyorsan haklisin

almanyada maasinin %40 veriyorsun, ama biliyorsunki zenginde bunu veriyor
    Türkiyede maasdan vergilendirme sistemi yok sayilir, ama enerjiye ve teknolojiye vergiyi basiyorlar
    zenginler bunu isyerinden düstügü icin bütün yük en altin omuzuna biniyor

sistem zaten basindan seni ezmeye kurulmus, neyin hizmetini bekliyorsun
    Nasıl yok maaştan vergilendirme sistemi?asgari ücrette bile var . Şu an normal bi sektörde bi işçinin maliyeti 2000 tl işverene eğer ki maden sektörü ise 4500 tl bi işçinin maliyeti.

100 bin tlye araba aldın. 45 bin vergi
    1000 tl ayda yaktın 700 vergi
    yıllık 1000 tl kasko
    araç sigortası-motorlu taşıtlar vergisi-bandrol

1 araba alıyorsun 6 kalem de devlet sana yerleştiriyor.

2. Olarak gelişmiş ülkelerde zaten gelir üzerinden alınan vergiler daha yüksek. Extradan dünyada gıda fiyatları aşağı doğru seyir izlerken türkiye de aldı başını gitti. Bugun en kötü ihtimalle bi mutfak masrafı 1000 tl.Kendimden biliyorum 2006 da 3 tane muzu amerikada 1$ alırken 2011 de de aynı fiyattı. Enflasyon yüksek. Daha yeni yeni tarim ve hayvancılık bakanı tavan fiyata geçti et konusunda. Burada sadece et ile bitmiyor. 5 kg teneke yağa bile son bi senede 5 tl zam geldi. Ama enflasyon sepetinde nasılsa flüt var sıkıntı yok.

Nereden
    Amasya

Alıntı ccd6167 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasıl yok maaştan vergilendirme sistemi?asgari ücrette bile var . Şu an normal bi sektörde bi işçinin maliyeti 2000 tl işverene eğer ki maden sektörü ise 4500 tl bi işçinin maliyeti.
    %20 nin altinda, oda sigortaliysa| 1 komik rakam| 2 fakirler anlamiyorki zenginler en büyük hediye bu
    sigortasis isci takibi sifira yakin
    cezalar yumusak

Alıntı ccd6167 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100 bin tlye araba aldın. 45 bin vergi
    1000 tl ayda yaktın 700 vergi
    yıllık 1000 tl kasko
    araç sigortası-motorlu taşıtlar vergisi-bandrol

1 araba alıyorsun 6 kalem de devlet sana yerleştiriyor.

2. Olarak gelişmiş ülkelerde zaten gelir üzerinden alınan vergiler daha yüksek. Extradan dünyada gıda fiyatları aşağı doğru seyir izlerken türkiye de aldı başını gitti. Bugun en kötü ihtimalle bi mutfak masrafı 1000 tl.Kendimden biliyorum 2006 da 3 tane muzu amerikada 1$ alırken 2011 de de aynı fiyattı. Enflasyon yüksek. Daha yeni yeni tarim ve hayvancılık bakanı tavan fiyata geçti et konusunda. Burada sadece et ile bitmiyor. 5 kg teneke yağa bile son bi senede 5 tl zam geldi. Ama enflasyon sepetinde nasılsa flüt var sıkıntı yok.
    bunlari ilk mesajdan itibaren yazdim

Ünal Karaman

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)