Bilmem bu baþlýðýn yeri burasý mý olmalýydý? Ama son üç gündür “Trabzon’da Çýkan Olaylar” baþlýðýnda öyle yazýlar çýktý ki, kanýmý dondurdu. Þu aþaðýya alýntýladýðým yazýlarýn tamamý, o köþedeki mesajlardandýr. Üstelik bir kýsmý da, yazýlarýný sevdiðim insanlara ait. Þimdi “Oralarda yazýlanlarý hepimiz biliyoruz, tekrarlamaya ne gerek var?” diyeceksiniz; ama kazýn ayaðý öyle deðil.
Okuyun bakalým þu yazýlanlarý, peþ peþe. En yalýn haliyle:
---------------------------------------------------------------------------------------------
hatta oraya gömsunler adamlarý býr daha da cýkmasýnlar.onalrý stadda cýmlerle beraber sularýz.sorun degýl.
stat yanýcý deðilmi statý yaksýnlar
inanamýyorum taraftarýmýzýn bu haline
ve 80den sonra olaylarý beklerken yine hiç bir sey olmadý bu maçý tamamlatmayacaklardý...en azýnda sahada yenilmemek için
vallah büghün taraftar ne yapsa hakli.
abi bu normal durum..Taraftar simdiye kadar sesini cikartmadi diye..Yönetim kafasina göre hareket etti..ama Trabzon taraftarinin sigortasi atti mi YIKARR
Eðer yönetim laftan anlamýyorsa gerekli tepkide gerekli þekilde verilir..
kýrýp dökmekten baþka care býrakmadýlar
futbolcularin sucu yok direk baskana saldirsinlar.
Tepki az bile verilmiþtir. Yakýp yýkmak yerine tesislere gidilebilir soakaða döküle bilirdi. Ama sýnýden ben de olsam ayný þeyleri yapardým.
Hayatým boyunca þiddetten yana olmadým ama bu akþam hariç. Kim ne yaptýysa, neyi kýrýp yýktýysa oh etmiþ iyi etmiþ. Ellerine kollarýna saðlýk.
Bu akþam tüm fair play kurallarýnýn caný cehenneme...
abýye hakverýyorum herkesýn burnuna geldý ve artýk patladý kýmse edebýyat yapmasýn herkesýn bý dayanma gucu var
Trabzonda yer yerinden oynamadan biþeler düzelmez.Eskidende böyleydi, þimdide böyle.Ben taraftardan toplu halde sahaya inmesini beklerdim.
felaket tellalý olmak istemiyorum.fakat kim ne yaptýysa güzel yapmýþ.bir anlýk sinirlemi yazýyorum bunu yarýn anlýycam
boþ konuþma yaaa...sana mý sorcak ne zaman ne yapacagýný.kimle konuþtugunu iyi tart canýmý sýkma...bende vardým orda hatta eve saldýran ilk kiþi bendim...polislen kavgada ettim...Fenerliler bagýrýrken susup geçemezdim herhalde...
fenerli dövmek þiddetten sayýlmaz.devam....
hep oldunuz fair playci...sen bizim yaptýklarýmýzý yapmýosan yapanlara iyi mi yaptýnýs tarzý sorular sormayacaksýn...iþine bakacaksýn...eleþtirmek sana düþmez...bidaha olsa bidaha yaparýzzz
Olay Mi Ne Olayi Be NurÝnÝn Alnina SÝlahi DayayabÝlmÝÞler MÝ Yok Eeee SÝz Bunlara Olay Mi DÝyosunuz ....bunlar Her Zaman Olan Þeyler...
adamlar klavye delikanlýlarýndan...salla ya..birilerine kendimizi anlatmak zorunda degiliz...Alayýna gideriz Gazili Traqbzonsporlularýz o kdr
Ne yapacaktý o koltuklarý kýranlar...birbirlerinimi öldürecektiler...elbette biyerden hýsrlarýný çýkaracaklardý..kýranlarýn ellerine saðlýk...
eger Trabzonspor'a kufur edýlýyorsa,ki bizim için Trabzonspor Trabzon'da demektýr,gereklý tepký verýlýr..verýlmýste..evý tarýf edýn gýdýp tekrar basalým..
kardeþ bi adam bizim seslerimizi duydu baþladý bagýrmaya fenerbahçe diye bende atlattým önümde taþlar vardý baþladým atmaya bide baktým arkamda elli kiþi taþ atýyor..demirlerden atlýyor adam içeri kaçtý...cam sesleri öle geliyorki..sonra polislen kavga ettik derken geceyi nezarette geçirmekten kurtardýk keþke olsaydýn çoq gülerdin
koskoca Trabzonsporu bitirdiler iki koltuk kýrýlmýþ çokmu. ama yo sizde haklýsýnýz o koltuklar yerine birilerinin kafasýný kýrmak gerekirdi.
bizim taraftarin gözü döndü mü ne yapacagi belli olmaz valla..Nou cambi bile 1000 kisiyle yikarlar haaa o yüzden o staddan sag cikan futbolcular ve yönetim allaha duva etsinlerki sadece olan koltuklara oldu diye
Yanlýþ Otobüsü Taþlamýþlar
son 2 yýldýr fb nin Trabzonu hakkýyla Yendiði Tekmaç olarak Hatýrlayacaðým
Ýki Keli Taþlasalardý
yeterdi
Valla ben ceset bekliyordum bi kaç tane ama hayret olmadý taratarýmýz çok az tepki göstermiþ,
Nush ile uslanmayaný etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanýn hakký kötektir ...
çok normal bir durum saha da gezen futbolcuyu dövmüyceksin drek kafasýna sýkacaksýn sýkacaksýn ki digerlerine örnek olsun
O futbolcuya kim vurduysa eline koluna saglýk
seyrcimiz az bile yaptý... iþte bunlar fenerli bunlara yapýlan az bile..
Kimse de koltuk kýran taraftara kýzmasýn..
trabzonspor icin küfür yemek gücüne gidiyorsa , sen kaninin son damlasina kadar trabzonsporlu olamazsin...sen sözde trabzonsporlusun
hani derler ya bilegimi kessem bordo mavi akar..sende bu yok
benim anlamadigim olay su bir avuc fbli ordan nasil canli canli cikiyor ,neden indiremiyorsunuz 30 kisiyi,yapin bi plan cizin bi proje akillari baslarina gelsin serefsizlerin...sirf bu is icin 10 kisi ile trabzona temelli tasinmayi düsünüyorum ..trabzonu eski günlerine getirmek icin, eskiden avni akerde 1 tane konuk takim seyircisi olmazdi .noldu neler oluyo ...
bana bak bayansin diye seni kayirmicam ...erkek kadin esittiri savunursunuz ya
önce akilli olacaksin öyle hadi git haddini bil gibi laflar etmiceksin ...seni fenerliden ayirt etmem gelir keserim ....
trabzona feda olsun sözde 20 milyon fb linin kani..
bi kacta bizden
------------------------------------------------------------------------
Neler yazýlamýþ ki? En hafifleri “Ýyi yapmýþlar” diyenler. Ya ondan sonrasý? “Stadý yakmak isteyenler”, “Kafaya Kurþun sýkanlar”, “Fenerli kaný akýtanlar”, “Ev basanlar”….
Örnekleri daha da çoðaltýp, kimseyi tahrik etmeyelim. Kimse de bana “Yazýmýn bir bölümünü almýþsýn, tam anlaþýlamamýþ.” demesin. Yazýlanlar son derece açýktýr. Bu cümlelerin çoðunda maalesef tehdit vardýr ve bilmiyorum aramýzda hukukçu var mý; son derece tehlikelidir. Eyleme geçmese bile, þu haliyle dahi suçtur.
Benim forum yöneticilerine bir teklifim olacak:
Gelin çeki düzen vermeye kendimizden baþlayalým. Hakaret içeren mesaj yazan üyeye ceza veriyorsunuz; çok güzel. Ama tehdit içeren mesaj yazan üyeye ayný cezayý vermek, bence biraz hafif kaçýyor. Tehdidin, bence tek cezasý olmalý: ÝHRAÇ.
Gelin bugünü miladýmýz kabul edelim. Bugüne kadar yazýlanlar istisna. Bu kuralý forum kurallarý içine dâhil edin. Tehdit içeren mesaj yazan üyeyi, yönetici sayýsýnýn belli bir oranýnýn onayýyla ihraç edin. Çünkü burada bulunmalarý:
—Kendilerine zarar: Hukuki olarak gerçekten baþlarý belaya giriyor.
—Diðer üyelere zarar: Yok yere sinirler geriliyor.
—Trabzonspor Camiasý’na Zarar: Milletin eline koz veriyoruz.
—Kulübe zarar: Mal meydanda.
—Ýnsanlýða zarar: Allah korusun.
“Ayný insanlar baþka bir nickle yeniden girer” diyebilirsiniz. Bilmem, teknik olarak (IP numarasý filan) bunu önlemek mümkün mü? Mümkünse engellersiniz. Deðilse, iki seçenek var: Uslanmýþsa, ne âlâ. Uslanmamýþsa, gene ihraç olur.
Gelin temizliðe kendi kapýmýzýn önünden baþlayalým. Ne dersiniz?