stadın fiyatı belli değil ama tahminimce bi 50 60 milyon dolar para harcanacaktır. bunların coğu belli yollarla karşılansa bile klubun cebinden yüklü bi para mutlaka cıkacaktır. sonuçta başkan söz verdiyse de yaptığı stadın adını nuri albayrak stadı koymayacak heralde. stad gene avni aker olacak. yani stad bizim stadımız olacak.
trabzonun nüfusu merkez 300bin desek. ilçelerle beraberde bi 1 milyon vardır heralde. şimdi stad için bi banka hesabı açmayla olmaz bu işler. çümkü millet sadaka verir gibi 10ytl vermeye bile üşenecektir çekinecektir. ama genel olarak 1 milyon kişiden 10ytl lik bi vergi gibi yada su elektirk faturasına liave yapılcak şekilde toplansa. 10millyon ytl yapar buda yaklaşık 6 milyon euro hiç olmazsa şehir olarak gereken yardımı yapış oluruz. bunun dışında ekstradan şehir dışından yardım yapmak istiyenler için banka hesaplarıda açılabilir. benim düşüncem klub toplam 20 milyon euroyu halktan toplayabilir.
artık çoğumuz apartmanda sitede oturuyoruz. steye kömür alındımı bunun parasını seçtiğimiz başkan vermiyor hep beraber veriyoruz. bu stad da hepimizin stadı olacak yada olması lazım.
inşaat sektörünü en ufağından evimizi yaptırırken görüyoruz para olmadımı cok yavaş gider işler. bu sektörde parayı bastınmı en kısa zamanda bitiririz stadı.
benzetmek gibi olmasın ama bi adnan polat da bizden cıkıp bu organisazyonu yapabilse eminimki fazlasıyla yardım edicek bir çok trabzonsporlu zeyginler var.
eğer herkes pamuk elleri cebe atabilirse bu statta herkezi tuzu bulunur. bunun yarını da düşünmek lazım. kendi açımdan söyliyim 10 sene sonra oğlumu stada götürdüm mü bu statda bizimde tuzumuz var diyebilmek isterim. hem herkes bilirki insan kendi olan şeye daha bi özen gösterir. belki bu projeyle 10 sene sonranın türkiyenin en kalite taraftarını oluşturmuş oluruz. hiç bir maçta koltuk kırılmayan tuvaletleri kırılmayan olayların cıkmadığı sahaya herhangi bişeyin atılmadı bi avni aker stadı olur. cocuklarımıza torunlarımıza en anlamli mirası bırakırz belki. belki projede belli bir miktar üstünde yardım yapanlara formaliteden stadın tapusu verilebilr yada genel syafada bi arkadaşımızın projesinde olduğu gibi eski stadın taşları verilebilr.
bir trabzonsporlu olarak bu stadın yapılmasını cok istiyorum ve bundan daha cok istediğim şey ise başlandımı biran önce bitirilmesini istiyorum. düşünsenize stad yapılırken işçilerin yeterince çalışmadığını görünce sanki mülk benim miş gibi hadi durmayın çalışın diyebiicez.
bence klub belediye ile biraraya gelip bundan daha geniş kapsamlı bir proje yapmalı.