Nizamettin Algan'ın dediğine göre renkler Aston Villa'dan geliyormuş çünkü kuruluştan sonraki ilk maçlara onların formalarıyla çıkmışız.
Son zamanlarda Trabzonspor'umuzun renkleri hakkında birbirinden farklı pek çok hikaye duydum ve aklım karıştı. Bilenler anlatabilir mi? Neden bordo ve mavi?
Nizamettin Algan'ın dediğine göre renkler Aston Villa'dan geliyormuş çünkü kuruluştan sonraki ilk maçlara onların formalarıyla çıkmışız.
sanmayrum??
idmangücü ve idmanocagının renklerinin deiştirilmesiyle oluştu die biliorum. yani birisi sarı kırmızı diğeri yeşil beyaz yeşil maviye kırmızı bordoya cevrildi die biliorum. ama yanlış olabilir..
Hadi eyvallah..
http://www.trabzonspor.com/bolum.asp...&HaberID=27645
En alt paragrafı okuyunuz...
abi saol doğru biliomuşum ama renk cevrilmemiş secilmiş ilginch
Hadi eyvallah..
Artık bütün resmi işlemler tamamlandıktan sonra sıra gelmişti Trabzonspor'un renklerine. Renk bulmak öyle kolay olmadı. Trabzon'da uzun yıllar süren İdmanocağı-İdmangücü rekabetinde Sari-Kırmızı ve Yeşil-Beyaz renkler hakimdi. Trabzonspor'un renkleri bu renklerin dışında olmalıydı. Trabzon'u ve Karadeniz'i simgeleyen renkler aranıyordu. Bu konuda yarışma açılması da gündeme geldi ancak sonra vazgeçildi. Renk için geceli gündüzlü toplantılar düzenleniyordu. Dört toplantıdan sonuç alınamamıştı. Beşinci toplantıda her şey bitecekti. Artık taraftarın da sabrı kalmamıştı. Dönemin Federasyon Başkanı Orhan Şeref Apak sorunu çözmeye çalışırken Federasyon Genel Müdürü Ulvi Yenal'ın makamında toplanan taraflar iki kulübün renklerinden farklı bir rengin seçilmesi üzerinde yoğun tartışmalar gerçekleştirirler. Yaşanan gelişme üzerine sabrı taşan Yenal iki kulübün temsilcilerinden birer renk seçmesini talep eder. Böylelikle İdmanocağı grubu "koyu bordo", İdmangücü ise "açık mavi" üzerinde görüş bildirir. Sonuçta Trabzonspor'u kuran iki köklü kulüp renk konusunu "BORDO-MAVİ" diye karara bağlarlar. Böylece bir haftadır şehirde süren renk kavgası sona erer ve Trabzonspor Bordo-Mavi renklerine kavuşur.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."
Mustafa Kemal ATATÜRK
auhauhuha oooOoOOo fatih sultaaaaannn tekkeeee oooOoOOoO
Hadi eyvallah..
hamsinin renklerini taşıdığı için verilmiş dien bi arkadaşım vardı
hamsinin gözleri bordodur doğru bu.Renklerini hamsidenmi almış bilmem ama öyle bir efsanede var.
Özkan SÜMER
auhauhuha trabzonda hamsinun ne işi var olsa olsa kaplandan almişuzdur
Hadi eyvallah..
Ya bu kaplan lakabınıda 4-5 yıldır yakıştırdılar bize , neyin kaplanıdır merak ediyorum ve karadeniz kaplanı diyilince uyuz oluyorum , Trabzonspor'un ismi bir yerde geçecekse vede anılcaksa Karadeniz Fırtınası olarak anılmalıdır , kaplan lafı gerçekten son 4-5 yıldır çok anımsanıyo , benim kanıma dokunuyo açık söyliyim , burdada bir istanbul medyasının payı var diye düşünüyorum , hani ormanların kralı aslan misali , bize kaplanı layık gördüler yani aslanın olmadığı yerlerde geçer sözünüz misali bu konuyu böyle yorumluyorum ve Karadeniz Fırtınası'ndan başka bir kelimeyle anılmamalı Trabzonspor'umuz diye düşünüyorum.
DOZER CEMİL
abi kinayeyi onun için yaptım bende
Hadi eyvallah..
Trabzonspor'un kuruluşu renk yüzünden geçikmiş ve ilk olarak kırmızı beyaz renk ile lige katılmış ve TRABZON karışmış ve bu takım lav edilerk 1967 de ,bordo mavi renkler bulunmuştur, kısacası bu forma rengi üzerine çok münakaşalar olmuş ve sonunda ,TÜRKİYE de kimsede olmayan bize has bu renkler seçilmiş ,renkle ilgili birçok yorum yapılmakta ancak gerçek olarak renk nereden geldi derseniz. Aynı TRABZON isminin nerden geldiği gibi birçok farklı görüş vardır.İDMANGÜCÜ , YEŞİL BEYAZ, İDMANOCAĞI, SARI-KIRMIZI , karıştıralım bakalım nasıl bir renk bulunur.( TURUNCU çıkarmı?)
TRABZONSPOR ÜYE NO:12458
Abi bırak gözünü seviyim karıştırmayalım, yaşasın idman gücü , idmanocağının rengi bozukmuş hakketen , geçen sene bi programda Aziz üstel Trabzonspor'u galatasaraylılar kurmuştur diyerek Ahmet Ağaoğlu'na takılmıştı İdman Ocağın'dan sebeple uyuz olmuştum iğrenç bi renk sarı kırmızı hiç bişeyle karışmasın
DOZER CEMİL
Yok be o formalar Kappa'nın hatırına çıktı aynı şeyi Werde Bremen'ede yaptılar yeşil beyaz olan Werder'in renklerine Turuncuyu koydular adamların artık ana rengi gibi bişe oldu Kappa'yı bırakırlarsa Turuncu'nun esamesi okunmuycaktır onlardada, Puma'ya gelince aynısını oda yapıyo ve her takıma beyaz forma yapıyo bundan önceki puma anlaşmamaızda beyaz formalar vardı uyuz olmuştum yıl 2006 bu sene giydiğimiz ilk forma rengi beyaz rezillikti, yani turuncu ve su yeşili formalar tamamen Kappa'nın ürün gamından kaynaklanmıştır idman ocağı ve idman gücü hatırına bişey sözkonusu değildir.
DOZER CEMİL
"Aston Villa'dan esinlendiği de söyleniyor?
Aston Villa'nın rengi diye alınmadı. Açık mavi ve koyu bordo birleşen hiçbir takımda yoktu. "
Yukarıdaki açıklama AHMET SUAT ÖZYAZICI' aitdir.
Kısacası tarihimizi yazan kişilerden biri , bu sebeple sorunun cevabı netleşmiştir.
TRABZONSPOR ÜYE NO:12458
bende astonvilladan alındığını biliyorum.bunu yetkili bi ağızdan duymuştum.anlatılanlara göre ozamanlar aston villayla ilişkiler çok iyimiş.hatta bi kaç sene onların formalarıyla sahaya çıkmışız.bu yüzdenderrenkler bordo ve mavi.ama hernerden gelirse gelsin bizim için kutsal renkler
fener'i tutacagima ''aklimdan bir sayi tutarim'' daha iyidir
inadına Bordo!
Alayına MAVİ
Trabzonspor bir çember gibi, her noktasında başlayan ama asla bitmeyen - Dik oyna
https://twitter.com/HalitOF
Sonuc olarak sunu diyebiliriz:
YER BORDO GOK MAVİ SAMPİYON TARBZON!!!!!
"AİNESİ İŞTİR KİŞİNİN, LAFINA BAKILMAZ"
Büyüklüğe bakarmısınız renkleri için bile onlarca hikaye var.birbirinden farklı.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)