Çekirdek aileler tek pasolig kart fiyatı vermeli bence. Adam 2 çocuğunu alıp maç gitmek istese 3 adet pasolig kart parası veriyor. Çok saçma.
Çekirdek aileler tek pasolig kart fiyatı vermeli bence. Adam 2 çocuğunu alıp maç gitmek istese 3 adet pasolig kart parası veriyor. Çok saçma.
Cümle çekirdekle başlayınca sinir beynime sıçradı yeminle![]()
9 # Osvaldo'
26.11.2014 passolig kart satışları;
1-GS. :111999
2-BJK. : 91120
3-FB. : 43141
4-TRABZONSPOR: 37679
5-Konyaspor. : 36345
6-Bursaspor. : 26561
7-Balıkesir. : 18601
Deplasmana gidecek takımların passolig kart sayısı durgun,bizimkide aynı,dünden bugüne 151 kart artışı,
Ne zamandır şu passolig hakkında birkaç kelam edeyim diyordum bugüne kısmetmiş.
Buradaki yorumları az çok okudum. Karşı olanlar elbette çoğunlukla fakat passolig tuzağına düşüp, almama eylemi devam etmeli diye düşünüyorum.
e-bilet'in alelacele uygulamaya konması ise neredeyse tüm tribünlerin politize olduğu gezi dönemiyle birlikte ele alınmalı. Tribünleri oluşturan bileşimin ağırlığını işçi ve kent yoksullarının oluşturduğu taraftar gruplarının önemli kısmı da gezi dönemine destek vermişti. Özellikle Çarşı grubunun döneme damga vurması, farklı taraftar gruplarının kardeşlik duygularıyla alanları doldurması, sermayedarların sınırını fazlasıyla aşmıştı. Kaldı ki lig tv'nin sesi kısması buna örnek. E-bilet tribünlerin şiddetten arındırılması vaadiyle uygulamaya sokuldu. Tabii yersen ! sistem futbol seyircisini kimlik bilgileriyle etiketmeleyi ve her yerde olan kameralarla muhalif slogan ve bireyleri tespit edebilmeyi hedefliyor. Çarşı'nın silahlı örgüt kurmak, darbe teşebbüsü gibi suçlamalarla yargılanmaya başlaması buna örnek teşkil ediyor.
Diğer mevzu ise endüstriyel futbol seyirciyi müşteriye dönüştürmek üzerine kurulu hiç kuşkusuz. E-bilet boykotlarıyla stadyumlar dolmuyor ve bu boykotlar devam etmeli. Pazar ürünlerinden elde edilen karlar düşüyor, büyük kulüpler sponspor bulmakta bile zorlandı. Biz de dahil kulüpler borç içinde. Tribün sadece futbol seyircisinin izlediği bir tiyatro değildir. Tribün her şeydir. Tribün ezilen insanların mutlu olduğu yerdir.
Konu OYılmaz tarafından (27.11.2014 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir.
Kazimişi gzas vorert
Bu şikecilerin kart sayıları neden bu kadar düşük? Ekstradan kendileri de e-bilet çıkardıkları için mi ?
Pasolig sayesinde gezi turu devleti yikmaya yonelik eylemler.siddet kokan kimlerin arjadibda oldugunun belli olmadigi eylemler.surekli sempatik gosterilmeye calusilan ama turk halkindan tum denemelere ragmen bir turlu destek bulamayan gezi benzeri eylemler sin bulacaksa bn pasoligin arkasindayim.belesciler.statlarda olay cikaranlar.kufur siddetten guc alanlar gelemiyor stadlara.daha ne olsun sadece bunlar bile pasoligin guzellikleri.
Pasolig sahipleri de kufur eden siddete meyilli kisiler olabilir.ama bunlari onlemeye yonelik de bir sistem arkadasim.bn sonuna kadar arkasindayim.tek elestirim bu ihalenin daha acik sekilde yapilmasi gerektigidir.ama mantik olarak dogru bir sistem.
artik daha protesto edilmesi bence bosuna
adnan öztürkün demesine göre ilk yil hedeflerini cokdan geldiler
simdiden 500bin passolig satilmis(asporda demisdi)
ehh daha neyin protestosu, bundan sonra tribünleri bos kulüpler kayibediyor
passolig ilk sene icin hedefledigi kazanci simdiden fazlasiyla yapmis, neden geri adim atsinlar, bu isden vazgecilsin
Konu selcuk tarafından (27.11.2014 Saat 01:47 ) değiştirilmiştir.
"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Ünal Karaman
ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK
statlardaki küfürlerden önce sokaktaki küfüürleri yok etsinler.
yakinda stada girerken herkese sunu bagirin diye notta verirlerse sasmam
Tamam muhalif ark. sizler almayin pasolig filan.ama almayi dusunenkerin de kafasini karistirmayin.herseyi politize etmeyi de birakin.trabzonsporumuza katkiniz yok bari kostek olmayin.sistemdn de rahatsizsaniz oy zamani gidin oyunuzu kullanin.cogunluk olursanuz istediginizi yaparsiniz.ama bu padoligden donus yok bosyere yok oyle yok boyle.bundan sonrasi takims zarar tabi umrunuzdaysa.
Trabzonspor Passolig Kart Sayısı
24.11.2014 Pazartesi.....=37.221
25.11.2014 Salı.............=37.406 (+185)
26.11.2014 Çarşamba....=37.528 (+122)
27.11.2014 Perşembe....=37.769 (+241)
Sabah itibariyle kart satış sayıları.3 günde 548 adet passolig alınmış.Şikebahçe ise son gün yaklaşık 1000 adet satmış.(varın gerisini siz düşünün)
NASIL DİK DURUYORSAN ÖYLE DİK OYNA FIRTINAM....
passolig olayını her ne kadar gereksiz bulsam da bu tür kıyaslamalar da ayrıca yersiz.
bu büyüklük-küçüklük kompleksinden sıyrılamayacağız herhalde bir türlü. aşikar ki bu takımların istanbul'da daha büyük bir seyirci havuzu var ve haliyle daha çok kart almışlar. gs'nin kart sayısı trabzon nüfusunun yarısı neredeyse. ben istanbul'da olduğum halde ts kartı aldım ama niye aldım ben de bilmiyorum. trabzon'da 40 bin kişi de alsa, yarısı düzenli olarak maça gitse yeter. kart sayısı değil, maça giden seyirci oranı bizim için önemli. trabzon'un 300 binlik nüfusu içinden maç potansiyeli taşıyanları zaten en fazla 100 bin kişi falandır. e yarısı alsa iyidir yani..
Passolige karşı değilim, büyük kolaylıkları var gerçekten. Biletix yerine bunu tercih ederim.
Benim karşı olduğum şey bunun zorunlu tutulması.
Aldığım kombineyi maça gidemediğim zamanlarda 800 kilometre uzaklıktan başka bir arkadaşımın biletine aktarabilmem sizce de kullanışlı ve güzel bir şey değil mi?
Bazı arkadaşlar fişlenmekten falan çekiniyor ancak bunu da pek anlayabilmiş değilim ben, gören de stadyum yerine kumarhaneye falan gittiğimizi zannedecek.
E-biletle şöyle bir ilgisi var olayın, bileti alan kişinin oturacağı koltuk ve blok belli olduğu için çemberi daraltarak suç işleyen kişinin bulunması kolaylaştırılıyor.
Tabi şu anda yüzde 10'larda dolan stadyumlarda bunu sağlamak imkansız gibi, kimse yerine oturmaz.
şu passolig düşmanlığından artık vaz geçsek
hayır iptal ettirmek ne işe yarayacak onu anlamıyorum daha değişik fikirler üretebiliriz
örneğin herkesin kredi kartı var veya yakında kredi kartı gibi nüfus kağıtları çıkacak passolig ona adapte edilebilir veya kendi kredi kartlarımıza bağlanabilir (aktifbankı kullanmak istemeyenler için)
başka sorunlarda var örneğin Trabzonspor passolig kartı alırsan istanbuldaki maçlara gidemiyorsun anadoludaki maçlara Trabzon seyircisine ayrılan yere girmek zorundasın doğal olarak federasyon kartlı passoligde almak zorunda kalıyorsun bunları konuşmak lazım
PassoLig olayına bakış açım belli.
" Baktın olmay, bakmayacasın "
9 # Osvaldo'
evet dediğin açıdan doğru olabilir. ama buna sadece tc no ya da pasaport no ile bilet almak da yeterdi. pasolig e gerek yoktu
zaten karşı olunan pasolig ve bir bankayala çalışma zorunluğu olmalı. ben ona karşıyım. tc no ile ya da pasaport no ile bilet alman yeterli aslında. avrupa da oyle yapıyorlar. kimlikle beraber kontrol ederler girersin. ya da zaten yakında kimlikler cipli olacak bu sorun da cok kolay cozulur.
yoksa çocugumu maça götürmek için, ya da annemi, maça götürmek için ya da yurt dışından gelen dost akraba iş arkadaşı vs götürmek için bir bankadan kart almak mecburiyetinin rezaletini savunacak kimse olamaz diye umuyorum.
Sabır + Sabır + Sabır = 8, 9, 10, ...
İyi Hücum maç alır İyi Defans Şampiyon Yapar !!!
Ekşi sözlükte konu ile ilgili şöyle bir açıklama var :
passolig gelirleri çıkan yasa gereği haczedilemiyor. bu durum anayasaya aykırı. bunu yasa koyucu da passolig yetkilileri de biliyor. aynı yasa iddia gelirleri için de koyulmuştu lakin anayasa mahkemesi iptal etti. iptal edileceği bilinmesi rağmen yasa çıkarılmasının sebebi, iptal tarihine kadar atı alan üsküdarı geçsin istenmesi.
bilindiği üzere anayasa mahkemesi kararları geri yürümez. yani dava açacak bir alacaklı olacak, o da dava açacak ve aradan en 2-3 yıl geçecek. peki amaç ne?
amaç ;
1) kulüplerin tüm gelirleri hacizli olduğu için (hemen hemen tüm kulüpler) buradan gelen parayı kullansınlar.
2) hiç bir kulüp hiç bir bankadan kredi kullanamıyor, çünkü bütün gelirler ya temlikli ya hacizli. o zaman ne yapılacak? yeni bir gelir kaynağı yaratmak lazım. haczedilmeyen temlik edilemeyen passolig bu iş için biçilmiş kaftan. ha işte o yüzden passolig
3) passolig bağlı olduğu aktifbank tüm kulüplere kredi veriyor karşılığında bu gelirleri temlik alıyor. böylece kredi garantide oluyor. kulüp yönetenler için cazip, aktifbank için de öyle. oysa normalde kimse kredi alamıyordu beşiktaş, galatasaray, fenerbahçe dahil.
4) tabi aktifbank bütün bankaların verdiği oranın en az 2 katı yüksek oranla kredi veriyor, kar müthiş.
5) diğer bankalarda yapılan işleme masraf ödenmezken aktifbank çatır çatır alıyor çünkü mahkumsun
6) kulüpler nasıl olsa ödeme gününde yönetimde olmayacakları için bu durumu çok önemsemiyor.
7) aktifbank ayrıca sizin kartlarınıza yüklediğiniz bilet paralarını da kullanıyor ( ki bunları kulüplere kredi olarak veriyor) oradan da ayrı karı var.
8) taraftar gelmiş gelmemiş kimsenin umrunda değil. çünkü kemik kitle var (hiç taraftar olmasa bile siyasilerin, iş adamalarının mecburen aldığı biletler), onlardan para gelmesi yeterli. ne kadar az para, aktifbank'ın o kadar çok kredi vermesi demek, o kadar çok para kazanmak demek. kulüpler için de karlı, taraftar gelmese de kredi alıyor, ödeme anında nasılsa yönetimde olmayacak. ve önceden bu bilet paraları hacze gidiyordu.
yani 15 lira, 25 lira kart bedeli tartışılırken ( ki bu tartışma sayesinde diğer tartışmalar kimsenin aklına gelmiyor) nasıl paraların götürüldüğünü bir düşünün.
şöyle örnek vermek gerekirse, vaktiniz varsa kap'a bildirilen mali veri tablolarını inceleyebilir daha iyi anlarsınız. örnek trabzonspor cardozo'nun bonservisi için 10 lira kredi aldı ve 1 sene içerisinde geri ödeyecekse 12 lira olarak ödeyecek. ve karşılığında tüm maç gelirlerini ( bu 15 liralar değil, bilet paraları) temlik etti. örnek, fb maçından 1 lira hasılat elde ettik borç düştü 11'e. o sırada o 1 lirayı kullanmak istersek yeni kredi açıyorlar. böylece yine yeni kar. bu durum anayasa mahkemesi iptaline kadar devam edecek. anayasa mahkemesi iptal edince gelirlere haciz mümkün olacağından yeni kredi verilmeyecek. çünkü yeni gelir hacze gidebilir.
o 15 tlleri tartışmaktan işin aslı kimsece görülmüyor.
yoksa minumum senede 20 iç saha maçı var her maç biletini 1 lira fazlaya satsan o para çıkıyor. amaç milleti o tartışmaya sevketmek ki bu başarıldı zaten. varsa yoksa yok millet 15 lira vermeye mecbur mu, yok 4 kişil aile bi maça gidecek 15 liradan 60 lira yapıyor. bu tartışma üzerinde cambaza bak denilip milletin cebindeki para alınıyor.
kısaca passolig'in tek amacı aktifbank sahiplerine para kazandırmaktır. yoksa düzensizlik falan değil. herhangi bir bere veya kaşkol taktığınızda sistemin sizi tespit etmesi mümkün olmadığı gibi yeterli kamera alt yapısı da bulunmamaktadır. amaç e-biletse yapmanız gereken tek şey tüm bankaların kredi veya banka kartı ile maça giriş yapabilme olayıdır ki çok basittir.
9 mart 2011'de bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunla "kamu kurum ve kuruluşlarına ait alacaklar hariç olmak üzere, spor kulüplerinin spor toto teşkilat başkanlığı nezdindeki isim haklarından doğan alacakları haczedilemez ve bu alacaklar devir ve temlik edilemez hükmü vardı
anayasa mahkemesi de bu düzenlemenin, kulüplerden alacaklı olanların mülkiyet hakkının ihlali gerekçesiyle iptal etti.
şimdi bu iptal kararına rağmen aynı hükmü passolig için koymak bile her şeyi özetlemiyor mu?
ilgili anayasa mahkemesi kararı: http://www.kararlaryeni.anayasa.gov....ordsOnly=False
yazının sahibi avukatdido'dur, vakitsizlikten ötürü ben derleyip entry haline getirdim.
edit: ve evet, beklenen oldu
http://www.fanatik.com.tr/2014/11/18...mesinde-397182
Konu muratali tarafından (27.11.2014 Saat 12:25 ) değiştirilmiştir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)