Merhaba arkadaþlar. Bu benim açtýðým ilk baþlýk. Açma nedenim ise, son zamanlarda yapýlan deðiþiklikler sonucu forum haddinden fazla bir duraðanlýða girdi ve beraberinde olaylara karþý tepkisizliði de bir ölçüde getirdi. Bu noktada, fikirlerimizi paylaþabilmemiz için, yönetimin sön dönem hareketlerini özetleyen asbaþkanýmýz Haþim Sayitoðlu'nun Fanatik gazetesine verdiði röportajý ilginize sunuyorum
Rakamlar yanýltýr!Trabzonspor Asbaþkaný Haþim Sayitoðlu: G.Saray’ý Trabzon’da 10 maçtýr yenemiyoruz. Ancak istatistikler de yanýlýr, bu kez
kazanacaðýz 20.09.2006![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Trabzonspor Asbaþkaný Haþim Sayitoðlu ile Galatasaray maçý baþta olmak üzere gündemdeki konularý konuþtuk
Sezon baþý olmasýna raðmen yine bir hayli çalkantýlý günler geçiren, dördüncü haftada teknik direktörünü deðiþtirip, Ziya Doðan ile iyi bir hava yakalayan Trabzonspor’un asbaþkaný Haþim Sayitoðlu ile Trabzon’da görüþtük... Konuþulacak çok þey vardý ama gündemin ana maddesi doðal olarak Galatasaray maçýydý. Beþiktaþ zaferinden sonra üst üste gelen Osasuna ve Konya beraberlikleri çýkýþý durdurduysa da futbolun giderek istenen seviyeye yükselmesi, Bordo-Mavili camiayý gelecek adýna umutlandýrýyor. Ýþte son dönemin en çok konuþulan konularýndan baþlayarak, Fatih Tekke’nin Zenit’e gidiþini, Lazaroni tercihini, Brezilyalý’ya ödenen tazminatý ve stat projesini masaya yatýrdýðýmýz FANATÝK’e özel bir röportaj...
‘Kadronun hakký verilmedi’
‘Kadromuz son 1 yýl içerisinde, yani geçen sezonun ikinci yarýsýndan itibaren büyük ölçüde deðiþti. Amacýmýz alternatifi bol bir kadro kurmaktý. Bunun için büyük çaba sarfettik. Zaten son dönemler de dahil olmak üzere aldýðýmýz futbolculara bakarsanýz ne demek istediðimi anlarsýnýz. Dünyaca ünlü yýldýz sözü verdik, aldýk. Birçok genç ve gelecek vaad eden oyuncuyla anlaþtýk. Hoca tercihine gelince... Orada büyük baský oluþtu üzerimizde. Birçok rakibimizde de durum ayný, hatta daha karanlýk olmasýna raðmen çok geç kaldýðýmýz havasý yaratýldý. Gündemimizde çok isim vardý. Lazaroni tercihinde biraz duygusal olduk. Çünkü en kýsa zamanda bir teknik adamla anlaþmamýz gerektiði havasý oluþtu. Hocamýzýn arkasýndan konuþmak istemiyorum þimdi ama eleþtirilerinin önemli bir bölümünü hak etmedik. Çünkü mevcut Trabzonspor kadrosunun hakký verilmedi. Kan uyuþmadý, lige bir türlü adapte olamadý. En son Denizlispor maçý da ipleri kopardý.’
‘Kriz havasý oluþturuldu’
‘Ziya Doðan camiayý tanýyan, ligi bilen ve Trabzonspor taraftarýnýn beklentilerinin farkýnda olan bir teknik adam. Ýyi bir tercih yaptýðýmýza inanýyorum. Elbetteki ilk 4 haftada teknik direktör deðiþtirmeyi biz de istemezdik ama bundan sonrasýna konsantre olmak zorundayýz. Bu aþamada da gereksiz yere ve anlamsýzca eleþtirildik. Yönetim içinde kriz olduðu iddia edildi, birbirimize düþtüðümüz söylendi. Asla böyle bir aþamaya gelmedik. Sadece hepimiz zaman zaman bazý konular hakkýnda fikirlerimizi açýklýyoruz ve hep ayný olmayabiliyor. Biz bir aileyiz, hem de iyi bir aileyiz.’
‘Ekonomik sorunumuz yok’
‘Büyük hedeflerimiz var. Gerçekleþtirebileceðimize inandýðýmýz için geldik. Þampiyonluk hasreti bizi en çok motive eden etkenlerden biri. Potansiyel olarak buna sahibiz. Dolayýsýyla da en büyük projemiz þampiyonluk. Ekonomik anlamda sýkýntýmýz yok. Zirve mücadelesi yaptýðýmýz diðer ekiplere bakacak olursak çok rahatýz. Zaman zaman kullandýðýmýz krediler için bile eleþtirildik ama dünyada bu iþler böyle yürüyor. Kýsa vadede borçlanýp ardýndan bunlarý çözebiliyoruz. Bir de gündemdeki stat konusu var. Bunun için teklifleri deðerlendiriyoruz. Arena Stadý’ný da yapan bir Hollandalý firma ile temastayýz. Karþýlýklý teklifler inceleniyor. Trabzonspor’un kasasýndan para çýkmadan bir proje düþünüyoruz. Seyirci gelirleri bize ait olacak. Stat içindeki veya yanýndaki diðer iþletmelerin gelirini devredeceðiz. Kapasite olarak da 30 bini geçmesini düþünmüyoruz.’
‘Osasuna’yý eleyebiliriz’
‘Oldukça kritik bir dönemin içindeyiz. Beþiktaþ maçýyla baþlayan seri bizim için büyük önem taþýyordu. Ýstanbul’daki kýrýlma noktasýný kayýpsýz atlattýk. Osasuna önündeki 2-2’lik skor ise 2-0’dan sonra geldiði için anlamlý. Osasuna yenilmeyecek bir takým deðil. Yeter ki, Trabzonspor kendi kimliðini sahaya yansýtabilsin. Çünkü gözle görülür bir çýkýþ içindeyiz. Yani turdan umutluyuz. Beraberliðe raðmen Konya önünde de iyi iþler yaptýk. Seyircinin puan kaybýna raðmen takýmý alkýþlamasý da gelinen noktayý anlatýyor. Þimdi Galatasaray maçý ve Osasuna sýnavlarýna kilitlendik. Galatasaray istatistiksel olarak avantajlý görünebilir ama rakamlar yanýltýr. Önemli eksiklerimiz var. Fakat galibiyet dýþýndaki bir sonuç bizi sevindirmez. Bu geniþ kadroyu da böyle günler için kurduk.’
‘Ýyi ki tazminat koyduk’
Lazaroni’ye ve yardýmcýlarýna ödediðimiz 735 bin dolarlýk tazminat için insafsýzca eleþtirildik. Ancak bu kiþilerin bilmediði birþey vardý! Dünyada artýk bu iþler böyle yürüyor. Lazaroni ile masaya oturduðumuzda 3 yýllýk bir sözleþme yapacaktýk. Ýlk etapta bir tazminat maddesi söz konusu deðildi aslýnda. Fakat son anda her türlü ihtimali göz önüne alarak 500 dolarlýk bir tazminat maddesi koymayý teklif ettik. Bu karþýlýklý olacaktý. Yani biz göndermek istersek 500 bin dolar ödeyecektik, kendisi gitmek isterse ayný rakamý verecekti. Ýlk etapta kabul etmedi. 500 bin dolar az dedi, 1 milyon dolarda diretti. Uzun uðraþlarýn ardýndan rakamý 800 bin dolara çektik. Ayrýlýrken de 200 bin dolar daha indirim yapýp 600 bin dolarda anlaþtýk. Eðer bu tazminat maddesi olmasaydý sözleþmesini fesh ettiðimiz için iþ bulup çalýþana kadar kendisine mukavelede yazan parayý ödeyecektik. Yani 3 yýl tatil yapsaydý bile parasýný týkýr týkýr alacaktý. Kýsacasý tazminat olayýnda haksýz yere eleþtirildik.
Fatih Tekke’ye gönderme
Fatih Tekke bizim çok önemli bir futbolcumuzdu. Trabzonspor’a emekleri de tartýþýlmaz. Ancak son dönemlerde o kadar fazla transfer söylentileri çýktý ki hakkýnda, rahatsýzlýk baþladý. Þimdi, kulübümün istediði takýma gittim, dediði konuþuluyor. Bunu nerede söylüyorsa yanýndan bir beni arasýnlar. Ben kendisine, ‘Gel Fatih bir imza at, sözleþmeyi uzatalým, hepimiz rahatlayalým’ dedim. Ayrýca özel bir madde koyacaktýk ve Avrupa’dan gelecek tekliflerde de iþi kolaylaþacaktý. Bunu kabul etmedi.
///
Ýlk yorum benden
Haþim Bey'in özrü kabahatinden büyük. Tazminat konusundaki sözlerine bakar mýsýnýz?
Stad konusunda ise gs stadýný devlete yaptýrýrken, bizimkiler para çýkmasýn diye seyirci hasýlatý dýþýndaki gelirleri feragat edecekler. O zaman neden yapacaksýnýz o stadý????????????Allah akýl fikir versin. Baþka biþey demiyorum