Lazaroni bombaladý: Transfer yapacaklarýný söylediler. Ancak, kendi istediklerini yaptýlar. Kýsacasý; söz verdiler, yerine getirmediler
02.09.2006
Trabzon’un hocasý Lazaroni yönetimi bombaladý: Ýmza atarken, yönetimden büyük destek gördüm. Transfer yapacaklarýný söylediler. Ancak, hep kendi istediklerini yaptýlar. Kýsacasý; söz verdiler, yerine getirmediler. Musampa’yý aldýlar. Musampa, en son ne zaman forma giymiþ, ne zaman idmana çýkmýþ. Çok komik... Bir tek iyi oyuncu transfer ettik ama inanýn o da benim listemde yoktu. Bir de rakiplerimize bakýn. Nasýl transferler yaptýlar. Halen bir ön liberoya ihtiyacýmýz var. Yönetim, transferin bitmesine saatler kala bir ön libero alýrsa hiç þaþýrmam!
Hesap meselesi!
Röportaj için Lazaroni ile buluþtuðumuzda, bu kadar çarpýcý açýklamalar yapacaðý aklýma bile gelmemiþti. Sadece ben deðil, tercüman Fatih Sönmez de Lazaroni’nin sözleri karþýsýnda þaþkýna döndü. Tecrübeli hocaya, “Bu açýklamalar biraz aðýr olmadý mý?” dediðimizde aldýðýmýz yanýt çok ilginçti: “Biliyorum... Belki yakýnda benden hesap soracaklar. O yüzden herkesin bunlarý bilmesini istedim.” Ýþte Lazaroni’nin olay yaratacak sözleri: “Gol kralýný kaybeden bir takýmýn toparlanmasý zaman alýr. Düþünün, bu takýmýn en önemli oyuncusu gidiyor ama maalesef yerine onun kadar kaliteli bir oyuncu alýnmýyor...”
Kimlerle görüþtü?
“Fatih Tekke’nin gideceðini ben gelirken bilmiyordum, onun gidiþi dengemizi bozdu. Trabzonspor’a imza atarken, yönetimden büyük destek gördüm. Transfer yapacaklarýný söylediler. Benim istediðim oyuncularýn çok yakýnda imza atacaðýný ifade ettiler. Ancak, hep kendi istediklerini yaptýlar. Kýsacasý; söz verdiler, yerine getirmediler. Bunu da herkesin bilmesini istiyorum. Ben Gilberto, Ricardinho, Wagner, Mossoro, Arrugu ve Renato gibi oyuncularýn hepsiyle konuþtum. Bunlardan birkaç tanesini alabilirdik. Ama yönetim gitti Musampa’yý aldý. Yönetim bana sormadan transfer yaptý. Her þey ortada...”
12. adama mesaj
“Musampa, en son ne zaman forma giymiþ, ne zaman idmana çýkmýþ. Çok komik... Düþünün, bu oyuncunun forma girmesi iki ay sürecek, ancak kötü sonuç aldýðýmýzda yine tek sorumlu ben olacaðým. Bu nedenle taraftarlardan biraz sabýr istiyorum. Bir tek iyi oyuncu transfer ettik ama inanýn o da benim listemde yoktu. Marcelinho’yu da yönetim aldý. Bu nedenle onlara teþekkür ediyorum. Ama bir de bakýn rakiplerimiz nasýl transferler yaptý. Fenerbahçe, Beþiktaþ ve Galatasaray kimleri transfer etti? Halen bir ön liberoya ihtiyacýmýz var. Yönetim, transferin bitmesine saatler kala bir ön libero alýrsa hiç þaþýrmam!”