Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 40 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2013 Türkçe Olimpiyatlarý

Ahmet Kuru - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    39

Standart 2013 Türkçe Olimpiyatlarý

Türkçenin daha yaygýn bir þekilde kullanýlmasýný saðlamak amacýyla düzenlenen uluslararasý organizasyondur. Dünya nýn bir çok ülkesinden öðrencilerin katýlýmýyla gerçekleþen bu organizasyon Türkçemizin Dünya üzerindeki etkisi arttýrmasý adýna önemli bir organizasyondur.

Aslýnda baþlýðý açmakta biraz geç kaldým. Türkçe olimpiyatlarý baþladý ama en azýndan bundan sonrakilerine ve final gecesine gitmek isteyenler için bilgi amaçlý bu baþlýðý açmak istedim.

Ne kaderime küstüm Ne Devlete küstüm…
    Çünkü inanmak, iman etmek varsa bir þeye, bedel neyse onada katlanýr. Yarabbi Kahrýnda hoþ, Lütfunda hoþ dedik… iki saniye sonrasýna garantimiz olmayan bir hayatýmýz için fýrýldak olmaya gerek yok, ben fýrýldaklýk istemem…( M . Y )

Emirhan Makul - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    35

Trabzon ile ilgili þeyler yapýldý mý ben kaçýrdým ? Yapýldýysa videolarý paylaþýlýrsa sevinirim, her sene tek onu izliyorum, hoþ oluyor.
    Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatýdýr.

Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    39

evet Trabzon ile alakalý olan gösteriler güzel oluyor. Hatta bi senesinde çocuk Bize Her Yer Trabzon diye baðý baðýrmýþtý. oda çok güzeldi
    Çünkü inanmak, iman etmek varsa bir þeye, bedel neyse onada katlanýr. Yarabbi Kahrýnda hoþ, Lütfunda hoþ dedik… iki saniye sonrasýna garantimiz olmayan bir hayatýmýz için fýrýldak olmaya gerek yok, ben fýrýldaklýk istemem…( M . Y )

slmn - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ordu
    Yaþ
    34

Baþlýk kilit yer demiþtim bmn'de ama yememiþ hayret Dün akþamda Amasya'da oldu muhteþemdi.
    Mustafa Yumlu.

Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    39

sadece bi Türk gencini baþka bi kültürün unsurlarýný sergilerken, ve yüzlerce insanýn egosunu okþarken hayal etmek, beni buna benzer bi organizasyondan soðutmaya yetiyor maalesef:s

dejenere olmanýn her türlüsüne karþý olmamýn bunda etkisi büyük:s

tartýþma yaratmak degil niyetim, yapanlara kolay gelsin, izleyenlere iyi seyirler...

Nereden
    Ordu
    Yaþ
    34

Bu noktada çok þey söylerim ama sadece ilk cümlen tuhafýma gitti. Türk gençlerini hayal etmene gerek yok zaten çoðunluðu batý özentisi, en basitinden justin hi bile demediði için aðlayanlar, ayakkabýsýný gördüðü için sevinenler vs seviye yerlerde maalesef.
    Mustafa Yumlu.

Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    44

Bildiðin hokkabazlýktýr...

Bir cemaatle baðlantýlý, dünyanýn dört bir yanýnda kurulan okullarda okuyan öðrencilerin, bir süre kampa alýnýp bilinen Türkçe þarký, þiir ve oyunlarý sergilemesidir.

Peki bu okullarda EÐÝTÝM DÝLÝ nedir ? ÝN-GÝ-LÝZ-CE ! Türkçe ise seçmeli ders olarak okutuluyor, o da hepsinde deðil. Hatta gelen bazý öðrenciler malum okullardan bile deðil. Bugün KOÇ, Doðuþ, Aðaoðlu gibi ehl-i iman holdingler bile sponsorluðunu yapýyor bu organizasyonun. Cia eski Ortadoðu temsilcisi ve þu an ajanlarýn eðitim sorumlusu olan Graham Fuller (ki kendisi çok deðerli bir mümindir) bu okullara övgüler düzüyor.

Peki bu çocukcaðýzlar kendi yazdýklarý þiirleri, besteledikleri þarkýlarý mý seslendiriyor ? El-cevap: Hayýr ! Yine gayet Ýslami ölçülerde, dinimizi sevdiren þarkýlar söyleyen (!) Tarkan gibi pop yýldýzlarýnýn þarkýlarý veya Anadolu'nun bilinen halk türküleri bunlar.

Bu organizasyonun kültüre, dilimize, sanata, hatta DÝNÝMÝZE katkýsý ne ? El-cevap: 0 ! Ancak böyle bir organizasyon için bakanlar, valiler dört bir yana genelge yolluyor. Hatta mhp'li, chp'li, bdp'li belediyeler dahi bu organizasyona destek vermeye zorlanýyor.

Peki bunun olimpiyatla benzerliði, olimpik özelliði var mý ? El-cevap: Anlayan beri gelsin...
    BÝLMEM ANLATABÝLDÝM MÝ?

Adem Erdoðan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    40

Hasan abi, sen kendi dilinde þiir, beste yazabiliyormusun? Kaldý ki baþka bir dilde yazabilesin.

Açýk bir iki nokta bulmuþsun vurmaya çalýþýyorsun.
    Özkan SÜMER

Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    44

Alýntý Adem Erdoðan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hasan abi, sen kendi dilinde þiir, beste yazabiliyormusun? Kaldý ki baþka bir dilde yazabilesin.

Açýk bir iki nokta bulmuþsun vurmaya çalýþýyorsun.

Zaten stadyumda 50.000 kiþi benim þiir ve bestelerimi bekliyor
    BÝLMEM ANLATABÝLDÝM MÝ?

Fatih Solmaz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    40

iki þarký türkü söylettirip sonra da bu okulda yetiþenlerin hepsinin ülkelerinde devlet adamý olacaðýna inandýrýlmaya çalýþýlýyorlar yersen.

asil suskun - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Almanya
    Yaþ
    37

Gurur verici

ibrahim - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Almanya
    Yaþ
    35

Standart AW: 2013 Türkçe Olimpiyatlarý

Hayata Trabzonspor penceresinden baktýðým için, düzenleyeninde bizi pek sevmediðini bildiðim için ilgilenmediðim bir organizasyon.

Gesendet von meinem HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e mit Tapatalk 2
    Milli Takýmým TRABZONSPOR
    Al aþaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
    Helalin adý kaldý, onu gören yok.
    Haram kapýþýldý, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Lazman - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hollanda

Alýntý Fatih Solmaz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    iki þarký türkü söylettirip sonra da bu okulda yetiþenlerin hepsinin ülkelerinde devlet adamý olacaðýna inandýrýlmaya çalýþýlýyorlar yersen.
    Su yazdigina kendin inandinmi.yada bunu okuyan birisinin ne anlamasi lazim. Politikami yaptin,naptin.Su mantikta birisinin dunya,turkiye gorusunu bilmem isterim bilgilenmek amacli.

Necmettin ALTUNTAÞ - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muðla
    Yaþ
    72

Alýntý asil suskun Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Gurur verici
    Neyin gururu imiþ bu?Gururlanacak baþka þey bulamadýk mý da iki þarký ile gururlanacaðýz.HasbinAllah...
    Eski kullanýcý adým:Nurver

Nereden
    Avrupa Diðer
    Yaþ
    43

Helal olsun emeði geçenlere.

Etkilerini anlamak için ülkemizdeki yabancý okullara ve oradan mezun olan kiþilerin o ülkeler hakkýndaki düþüncelere bakmak lazým.

%61 Loading...

Adem Erdoðan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    40

Alýntý Hakan Genç Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Helal olsun emeði geçenlere.

Etkilerini anlamak için ülkemizdeki yabancý okullara ve oradan mezun olan kiþilerin o ülkeler hakkýndaki düþüncelere bakmak lazým.

%61 Loading...
    Yabancý bir ülkede türkçe konuþan bir yabancýyla muhabbet etmenin zevkini yaþayan bilir.

Þahsen ben bu zevki yaþadým.
    Özkan SÜMER

Nereden
    Avrupa Diðer
    Yaþ
    43

Alýntý Adem Erdoðan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yabancý bir ülkede türkçe konuþan bir yabancýyla muhabbet etmenin zevkini yaþayan bilir.

Þahsen ben bu zevki yaþadým.
    Maalesef ideolojiler herþeyin üstünde... Elmaya elma diyecek toplumu özledim

%61 Loading...

Furkan Özdem - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Yaþ
    32

Siyasi görüþleri yüzünden Türkçe olimpiyatlarýný önemsizleþtirme çabasýnda olanlar var. Nasýl Trabzonspor'a en çok Trabzonsporlular zarar veriyorsa bu durum da ayný. Kendi adamý yapmayýnca tü-kaka oluyor.

Alýntý Necmettin ALTUNTAÞ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Neyin gururu imiþ bu?Gururlanacak baþka þey bulamadýk mý da iki þarký ile gururlanacaðýz.HasbinAllah...
    Vataný kilometrelerce uzakta olmasýna raðmen insanlarýn senin dilini öðrenmelerinin gururu. Bir ülkeye gittiðinde kendi dilini konuþanlarýn var olduðunu bilme gururu. Sýradan deðil de yayýlan, gittikçe daha da popülerleþen bir dile sahip olmanýn gururu vs vs...

Gurur duyacak onca þeyimiz var. Bu da onlardan biri.
    Her þey bittiðinde, hatýrlayacaðýmýz þey; düþmanlarýmýzýn sözleri deðil, dostlarýmýzýn sessizliði olacaktýr. (Alija Izetbegović)

Nereden
    Afrika Diðer

O zaman birisi bana þunu açýklasýn.
    Restoranlardan, çizgi film karakterlerine, "þey"lere verdiðimiz isimlerin yabancý dilde olmasýný neden eleþtiriyoruz?
    Neden bazý insanlarý, kullandýklarý kelimelerin Türkçe karþýlýklarý olmasýna raðmen yabancý dilde kelimeler kullandýklarý için eleþtiriyoruz?
    Ýngilizcenin Fransýzcanýn Almancanýn ve çok ciddi oranda Arapçanýn Farsçanýn istilasýna uðramýþ Türkçemizi öz Türkçe yapmaya uðraþýyoruz.
    Dilimizi yabancý kelimelerden kurtarmak için var gücümüzle uðraþýyoruz.

Öte yandan, Türkiye ile baðlarý zayýf olan milletlerin insanlarýný Türkçe konuþturduðumuz için gururlanýyoruz.
    Burada bir çeliþki var.
    Ya yabancý milletlerin Türkçe konuþmasý gurur duyulacak bir þey deðil; ya da Türkçenin ve dolayýsýyla Türk kültürünün zayýflamasý üzülünecek eleþtirilecek bir þey deðil.
    Ýngilizler baþta olmak üzere baþka milletlere, emperyal menfaatlerini dünya üzerinde gerçekleþtirmek amacýyla yaptýklarý iþlerden biri olan "dili yaymak" iþini gerçekleþtirdikleri için kýzacaðýz.
    Sonra ayný iþi biz yapýnca gurur duyacaðýz.

Kusura bakmayýn asla ama asla, TV'de oynama þýkýdým þýkýdým diye þarký söyleyen bir siyahi müslüman kardeþimi görünce gurur duyan insanlardan olmayacaðým.

Nereden
    Ordu
    Yaþ
    34

Þarký-türkü deyip küçümseyenler ya da müslümanlýktan dem vuranlar naat gecesini izlediler mi çok merak ediyorum ya da müslüman olmayan çocuklara tarkan yerine mehmet emin ay söyletmelerini mi bekliyorlar merak ettim.
    Mustafa Yumlu.

Nereden
    Avrupa Diðer
    Yaþ
    43

Romantizm aldý baþýný gidiyor. Eþyanýn tabiatýna aykýrý þeyler söyleniyor... Gülüyorum. Acaba tarihin baþlangýcýndan beri insanlar neden savaþýyor. Hangi dünyada yaþýyorsunuz çok merak ettim. Acaba sizin hayal ettiðiniz dünya hiç var oldu mu?
    Alper sözlerim sana idi.

%61 Loading...

Furkan Özdem - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Yaþ
    32

Alýntý alper* Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    O zaman birisi bana þunu açýklasýn.
    Restoranlardan, çizgi film karakterlerine, "þey"lere verdiðimiz isimlerin yabancý dilde olmasýný neden eleþtiriyoruz?
    Neden bazý insanlarý, kullandýklarý kelimelerin Türkçe karþýlýklarý olmasýna raðmen yabancý dilde kelimeler kullandýklarý için eleþtiriyoruz?
    Ýngilizcenin Fransýzcanýn Almancanýn ve çok ciddi oranda Arapçanýn Farsçanýn istilasýna uðramýþ Türkçemizi öz Türkçe yapmaya uðraþýyoruz.
    Dilimizi yabancý kelimelerden kurtarmak için var gücümüzle uðraþýyoruz.

Öte yandan, Türkiye ile baðlarý zayýf olan milletlerin insanlarýný Türkçe konuþturduðumuz için gururlanýyoruz.
    Burada bir çeliþki var.
    Ya yabancý milletlerin Türkçe konuþmasý gurur duyulacak bir þey deðil; ya da Türkçenin ve dolayýsýyla Türk kültürünün zayýflamasý üzülünecek eleþtirilecek bir þey deðil.
    Ýngilizler baþta olmak üzere baþka milletlere, emperyal menfaatlerini dünya üzerinde gerçekleþtirmek amacýyla yaptýklarý iþlerden biri olan "dili yaymak" iþini gerçekleþtirdikleri için kýzacaðýz.
    Sonra ayný iþi biz yapýnca gurur duyacaðýz.

Kusura bakmayýn asla ama asla, TV'de oynama þýkýdým þýkýdým diye þarký söyleyen bir siyahi müslüman kardeþimi görünce gurur duyan insanlardan olmayacaðým.
    Karþýlaþtýrdýðýnýz durum alakasýz bence. Karþýlýðý þu an yabancý ülkelerde yapýlan Türkçe eðitim deðil en azýndan. Ýngilizce, Ýspanyolca, Çince öðrenmeyelim o zaman. Diðer insanlarla etkileþimi iþaretlerle yapalým. Dil öðrenmekle dilin zarar görmesini birbirine karýþtýrmamak lazým...

Bizim kýzdýðýmýz dilin deðiþime uðramasý, diðer dillerin dilimize yerleþmesi, zarar vermesi. Eðer dilimizi öðrenen nijeryalýlar, faslýlar vs ana dillerine türkçe kelimeler serpiþtirip kendi dillerine zarar verselerdi haklý olabilirdiniz. Ancak öyle bir durum söz konusu deðil.
    Her þey bittiðinde, hatýrlayacaðýmýz þey; düþmanlarýmýzýn sözleri deðil, dostlarýmýzýn sessizliði olacaktýr. (Alija Izetbegović)

ibrahim - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Almanya
    Yaþ
    35

Standart AW: 2013 Türkçe Olimpiyatlarý

Ulan biz hakkýmýz yenildi diye vatandaþlýktan çýkýyoruz, bazýlarýmýz bizi hor gören sistemin baþ mimarlarýnýn düzenlediði organizasyonu yere göðe sýðdýramýyor...

Gesendet von meinem HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e mit Tapatalk 2
    Milli Takýmým TRABZONSPOR
    Al aþaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
    Helalin adý kaldý, onu gören yok.
    Haram kapýþýldý, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Nereden
    Afrika Diðer

Bu konuda daha fazla yazýp meseleyi uzatmaya gerek yok. Sevip beðenenler elbette izleyip gurur duyabilirler. Bunda bir beis yok

Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    39

Yorumlarýn bazýlarýný þaþkýnlýk ve üzüntü ile okudum.
    Bazý kesimlerde bu organizasyonlarda sadece 3-5 þarký öðrettirilip,bu organizasyonlarda okumalarý saðlanýyor gibi bir izlenim var. Yanlýþ...
    Yabancý çocuklara Türkçe öðrenirken,kendi dillerine de herhangi bir müdahale olunmuyor...

Bilmiyoruz, araþtýrmýyoruz... Bir kaç abimizden,arkadaþýmýzdan duyduðumuz aslý astarý olmayan bilgiler ile kafamýzdaki sýð düþüncenin içine hapsoluyoruz. Madem ki bir þeyi eleþtireceksin bence onun hakkýnda gerçek bilgileri öðrenmelisin, bunu öðrenmek içinde taraflý -tarafsýz her kesimden kitap, söyleþi ve haberleri okumalýsýn....

Yurt dýþýnda eðitim veren insanlar bu yola bir emek veriyorlar. Ailelerinden,arkadaþlarýndan , vatanýndan yýllarca ayrý kalýyorlar... Ortaya bir þey çýkarabilmek için...

Ben geçen hafta Naat Gecesine gittim.
    Keþke hiç gitmeyenler gitmiþ olsaydý....
    orada salona girmeden önce dýþarýda beklediðim vakitte, bir sürü afrikalý kardeþlerime denk geldim ve hepsi çok iyi Türkçe konuþarak kendilerini ifade ediyorlardý. Bu mu suç yada kötülük?

Bir yap-bozu yapmak belki aylarýný alýr ama yýkmak 1 dk ný bile almaz...

Paraya karþý emeðin savaþý diyorsak, emeðe de saygý göstermeliyiz....
    Konu Ahmet Kuru tarafýndan (09.06.2013 Saat 00:31 ) deðiþtirilmiþtir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)