Sayfa 1 Toplam 6 Sayfadan 1 2 3 ... SonuncuSonuncu
Toplam 129 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: "Ýþler Güçler" ve bir basit NTV Spor Analizi

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Tunga - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    52

Standart "Ýþler Güçler" ve bir basit NTV Spor Analizi

Türk Dizileri'nin birini bile seyretmiyorum uzunca zamandýr. Açýkçasý tüm yaþadýklarým sonunda artýk evimde bari zihnimin bulanmamasý, tepemin atmamasý için spor programlarýný bile seyretmiyor, Trabzonspor maçlarý tam baþlarken düdükle birlikte maçý açýyor, daha hakem elini kaldýrýrken de eylemi sonlandýrýyorum (taahhütüm Ocak ayý bitince ondan da kurtulacaðým inþallah). Yani, þikeyi, þikecileri, onlarý koruyup kollayanlarý, methedip tepemize çýkaranlarý evime sokmamaya gayret ediyorum.

Derken, çok duyduðum Ýþler Güçler dizisinin bazý videolarýný youtube'da izleyince bu içi boþ ama iyi matrak diziye merak saldým. Oturdum tüm bölümlerini internet sitesinden izledim.

Bu dizinin son bölümündeki bir kýsýmda ise bir sahne var ve bu sahneden pek çok analiz çýkarmak mümkün.

Öncelikle StarTV ve NTV bildiðiniz gibi ayný grubun iki kanalý. Dizide de iki kanal arasýnda paslaþýlýyor. Ve bu sahnede kahramanlarýmýz (Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz) NTV Spor'da Fuat Akdað ve Mehmet Demirkol'a konuk oluyor. Bakýn nasýl oluyor, neler oluyor?

1-
    Program öncesi NTV Spor yöneticisi kahramanlarýmýzýn soyunma/makyaj odasýna geliyor. Ve þunlarý söylüyor: "Beyler bazý þeyleri önceden konuþalým diye geldim. Ýlk bölüm itibariyle hiç bir eleþtiri yapmýyoruz. Genel olarak iyi tablolar çiziyoruz. Bardaða dolu tarafýndan bakacak þekilde konuþuyoruz."

Buna Murat Cemcir itiraz eder: "Bir dakika ya. Türk Futbolu'nda bardaðýn dolu tarafý mý kalmýþ ya?" Yönetici cevaplar: "Murat Bey, uzatmazsanýz sevinirim. 20 milyon taraftarý olan kulüp bunlar. Ýlk hafta uðraþmayacaðýz dedim. Siz esprili bir þeyler söylersiniz, bizim deneyimli yorumcularýmýz gerisini götürür zaten. Tamam mý?"

Ekibin moralleri bozulur; zira onlar için bu hafta ilk hafta deðil, tek haftadýr.

Murat Cemcir, Ahmet Kural'a sitemkar konuþur: "Fonetik diller gibiydik arkadaþ. Yazýldýðýmýz gibi okunurduk. Ne hallere düþtük. Bu ne lan!"

Sonra yayýnýn canlý olduðundan hareketle uyarýya uymamaya karar verirler.

NTV Spor adeta bir açýk itirafta bulunmuþtur. Bence bu komedide kendini ihbar etmiþtir.

2-
    Kahramanlar baþlarlar canlý yayýnda 3 kulübü eleþtirmeye. Gerçekten de keyifli bir bölüm bence burasý. Ýnadýna yarýsý dolu bardaklarýn hep boþ kýsmýna vururlar. Bazý eleþtiriler: "Beþiktaþ 2. Dünya Savaþý yýllarýnda Almanya'da olsaydý, dünya daha barýþçýl bir yer olurdu. Beþiktaþ onlarý da hücumdan soðuturdu". "fenerbahçe ben kendimi bildim bileli Picasso'nun tablolarýndaki insanlar gibi. Vücudu oluþturacak her türlü uzuv var; fakat baþka baþka, yanlýþ yerlerde". "Galatasaray Steua Bükreþ'e elendiði zaman bundan daha iyisini yapmak yerine, bunun çok büyük bir zafer olduðuna insanlarý inandýrmaya çalýþmayý seçti. Yarým kalmýþ maceralarý niye zafer gibi sunuyoruz kardeþim".

3-
    Kulüpler ve milli takým eleþtirilerinin ardýndan bu sefer hedef kiþilerdir. Bazý eleþtiriler: "Bunun sebebi 50 yýldýr bir naneyi beceremeyen futbol yöneticileri". "Eli azýcýk para görünce sapýtan futbolcular". "Herþeyin en iyisini bildiðini iddia eden ama tavýrlarýndan hiç bir þekilde taviz vermeyen teknik direktörler. Gerekirse isim vereyim. Fa... " Gerçekten bu bölümler komik.

4-
    Konu/program klasik NTV Spor yaklaþýmý olarak 3 Ýstanbul takýmý ve milli takým etrafýnda döner. Sonra Sadi "Ýyi içimizi döktük. Hami Mandýralý sert vurmaya nasýl baþlamýþ geyiði yaparsak tam olacak" derken Fuat Akdað gerçeðe çok yakýn (hatta týpkýsý) bir hamle ile konu Trabzonspor'a geçince müdahalede bulunur ve "reklam arasýna gitmemiz lazým" der. Arada da ekibe "siz ne yaptýnýz" der.

Vallaha daha fazla malzeme de çýkar bu kýsacýk bölümden. Ama bu aslýnda komik bir þekilde bir Doðuþ Grubu'nun iktidarlara (spordaki, siyasetteki, sosyal hayattaki tüm þekildeki iktidarlara) nasýl baktýðýnýn itirafý, kendini ihbarýdýr.

Ya da daha kötüsü, artýk öyle kanýksanmýþ bir tarafgirliktir ki bu, onlara acayip bile gelmemektedir. Ýþte en kötüsü de budur.

Bu bahsettiðim kýsým bu linkteki videoda.

http://www.startv.com.tr/dizi/isler-...mcusu-olursa--

Ayrýca diziyi de kesinlikle tavsiye ediyorum...
    Konu Tunga tarafýndan (29.11.2012 Saat 11:14 ) deðiþtirilmiþtir.
    Trabzonsporlu olmak...
    Zor ama güzel be kardeþim!

Enes Ünal Kaya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    32

Ayný Bölümde Ýskambil Kartlarýndan Salih Kupanýn Çalýndýðýný Ýfade Ediyor.

Ordaki Yaþlý Adamda Ne Kupa Çalmasý Trabzonlu Musun Sen Diyor :/

Çok Severek Ýzliyorum Ama Çok Kýrýldým O Sahnede
    Konu Enes Ünal Kaya tarafýndan (29.11.2012 Saat 11:18 ) deðiþtirilmiþtir.
    ...Allah'm Niyet Ettik 9.Þampiyonluða...

Onur Recep Kývrak !
    Yer Bordo Gök Mavi Biz Çýkýnca Sahaya

Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    45

Ýþler Güçler yaz ekranýnda, geçici bir dizi gibi ekrana girdi ama hafta içi prime time dilimine kadar yükseldi.

Baþýndan beri izlediðim hatta tv'de tek izlediðim dizi.

Orijinal ve oyuncu kadrosu da çok yetenekli.

Epeyce bir tiryakisi de var.

Son bölümde ise ntvspor ve doðuþ grubu üzerinden istanbul medyasýný çok fena ti'ye aldýlar.

Bravo doðrusu...
    ÖNCE TRABZONSPOR DÝYECEKSÝN…ENDÜSTRÝYEL FUTBOLA HAYIR!!! #DÝREN TRABZONSPOR

UNUTURSAK KALBÝMÝZ KURUSUN...#KORAY ÇAPOÐLU

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Külünkoðlu - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    52

Tunga Liman yazýsý sakýn kafayla geniþ zamanda okunur. En iyisi print alayým.
    Trabzonspor √
    Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Þamil Ekinci|Dozer Cemil|Þenol Güneþ|
    Ýki Renk ve Asalet √
    BordoMavi.Net √

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Tunga - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    52

Alýntý Enes Ünal Kaya Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Bence o sahne de bize çalýþýyor.

Zira "kupamý çaldýn" diyen Salih (sahnede Trabzonspor'u temsil ediyor) ve haklý çýkýyor. Kupayý çalan ise fenerli. Daha ne olsun. Ardýndan itiraf edip, aðlamaya baþlýyor. Bu da bence fenere çok uygun
    Trabzonsporlu olmak...
    Zor ama güzel be kardeþim!

Nereden
    Ankara

Salih abinin kupa kýzýný çaldýðýný gördüðü Rüstem abiye "kupamý ver, kupamý çaldýn" serzeniþi...Yaþlý adamýn umursamaz bir tavýrla arkadaþlarýna dönerek "Trabzonlu mu ulan bu" demesi ve kýzýp gitmesi... (gerçekten kaðýt çalan bir hýrsýzýn gücünü kullanarak nasýl hak kazanmaya çalýþtýðýnýn tasviridir)

Rüstemin eskiden bir ödülü hak etmiþken, zengin adama ödülün verilmesi, Rüstemin ödülü almak yerine "o zamanýnda kýymetliydi, þimdi ederi bu" diyerek kupanin içine küçük abdestini yapmaya kalkmasý...(hakkýnýn çalýndýðýna inanan adamýn kendince adaleti saðlamasý)

Ýþler Güçler iyidir iyi
    Konu Turgay Atalay tarafýndan (29.11.2012 Saat 11:39 ) deðiþtirilmiþtir.

Enes Ünal Kaya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    32

Alýntý Tunga Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Zira "kupamý çaldýn" diyen Salih (sahnede Trabzonspor'u temsil ediyor) ve haklý çýkýyor. Kupayý çalan ise fenerli. Daha ne olsun. Ardýndan itiraf edip, aðlamaya baþlýyor. Bu da bence fenere çok uygun
    Doðru Bakýþ Açýmý Deðiþtirdim Þuan : )

Dizi Tii ye Almaya Müsait Olduðu Ýçin Geçen Ýzlerken Aklýma Öyle Takýlmýþ
    ...Allah'm Niyet Ettik 9.Þampiyonluða...

Onur Recep Kývrak !
    Yer Bordo Gök Mavi Biz Çýkýnca Sahaya

BMN Yönetim Kurulu Yiðit Gayretli - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    35

Eline saðlýk Tunga abi...

Bir ekleme de benden olsun;

- "Bunun sebebi 50 yýldýr bir naneyi beceremeyen futbol yöneticileri..." cümlesiyle beraber baþlayan pasajda, Fuat Akdað ve Mehmet Demirkol'un endiþeyle "yukarý" doðru bakmasý...
    Forum Kurallarýna aykýrý gördüðünüz mesajlarý ve üyeleri kullanýcý panelinde bulunan (ikaz tuþu) týklayarak raporlamanýzý rica ediyoruz..
    Ayaða KALK!

Emirhan Makul - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    35

Dizinin ilk bölümünden beri sýký takipçisiyim, izlediðim 2-3 diziden bir tanesidir.

21. bölüm yani son bölümde ki iki sahne kupa 7'li sahnesi ve spor yorumculuðu sahnesi hoþtu.

Þöyle normal þartlarda bakýnca futbolun toplumlarýn afyonu olduðunu savunan tüm insanlar bu 3 oyuncunun 5 dakikalýk söylemini telaffuz edecektir. Bu onlarýn gerçek hayatta futbola öylesine baktýklarýný belirtiyor ve iþin esasýný okuyan,bilen,yorumlayan insanlar olarak söyleyebiliyorlar.Bu ve bunun gibi bir çok söylemi bir çok yazar,radyocu ve oyuncu tarafýndan dinledim.

Aslýnda böyle insanlardan olmak acý çektiðimden beri benimde özendiðim þeylerdendir, 1 senedir maç izlemeyerek ve maçlara gitmeyerek en önemlisi futbolu asla sosyal mecrada konuþmayarak, insanlara kapat þu muhabbeti deme baþarýsýný saðlayarak az bir az bu istediðim dereceye gelmiþ bulunuyorum, oyuncular bir kez daha bu ülkede futbolun siyaset kadar yapmacýk,sahte,yalanlarla dolu olduðunu anlatmýþ oldu, deðersiz olduðunu anlatmýþ oldu.

Ben açýkçasý berbat edeceklerini düþünüyordum, futbolun girmesini istemem böyle dizilerin iþinin içine soðutur hemen dizi kendinden ama bu sefer öyle olmadý helal olsun.
    Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatýdýr.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    a f s - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    52

Tunga eline saðlýk kardeþim, tarihe not düþmüþ oldun. Hislerimize tercüman oldun yine.

Ýþimin baþýna döneyim fýtý fýtý fýtý fýtý fýtý....

Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu

Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    36

Çok güzel bir açýdan yakalamýþsýn gene abi
    Þu kupa isteme mevzusu da çok önemli deðil benim için. Evet kupamý istiyorum ben. Trabzonluyum.
    "Kupamý" istiyorum ve "Kupasýný isteyen Trabzonlu" olarak anýlmamda sakýnca yok

Yunus Emre SEYHAN - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul

Alýntý Enes Ünal Kaya Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Ardýndan kolundan kartlarý çýkartýyor o yaþlý adam. yani sahtekar olarak gösteriyorlar adamý. Ayný fb gibi..

Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    45

Konu/program klasik NTV Spor yaklaþýmý olarak 3 Ýstanbul takýmý ve milli takým etrafýnda döner. Sonra Sadi "Ýyi içimizi döktük. Hami Mandýralý sert vurmaya nasýl baþlamýþ geyiði yaparsak tam olacak" derken Fuat Akdað gerçeðe çok yakýn (hatta týpkýsý) bir hamle ile konu Trabzonspor'a geçince müdahalede bulunur ve "reklam arasýna gitmemiz lazým" der. Arada da ekibe "siz ne yaptýnýz" der.
    Hýncal ve Haþmet Babaoðlu'nun ntv'de yýllarca yayýnlanan 90 dakika programýnda aþaðý yukarý her programýn sonunda haþmet'in klasikleþen bir lafý vardýr:

"Yine Trabzon'u konuþamadýk"

Bu cümleden sonra haftaya konuþulmak üzere program kapanýrdý!!!

Ve haftaya yine konuþulmazdý ve yine ayný lafý ederdi Haþmet.

Program yýllarca sürdü,bu gelenek hiç bitmedi.

Sonra adamlar bizi konuþamadan(!) program bitti.

Ýþler güçler komedi unsuru katarak, doðuþ grubunun bir kanalýný yine doðuþ grubuna ait bir kanalda yayýmlanan dizide eleþtirerek yýllardýr süren bir gerçeði ve haksýzlýðý hepsinin suratýna fena çarptý.
    Konu winner tarafýndan (29.11.2012 Saat 15:06 ) deðiþtirilmiþtir.
    ÖNCE TRABZONSPOR DÝYECEKSÝN…ENDÜSTRÝYEL FUTBOLA HAYIR!!! #DÝREN TRABZONSPOR

UNUTURSAK KALBÝMÝZ KURUSUN...#KORAY ÇAPOÐLU

Trabzonspor Kongre Üyesi

Gökhan Koç - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    40

"Ýþler Güçler", Rýdvana yönelik de birþeyler yapsa ne kadar çok sevinirdim
    StopMatchFixing.Com

Hazar_ - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Yaþ
    36

Dur lavaboya gideyim þu aðzýma çalýnan balý temizleyeyim. Çok iþ.

M.S.SOFU - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    35

kupasý çalýnan trabzonlu olarak anýlmak hatta dalga geçilmek birileri için kýrýcý olabilir ama ben bununla gurur duyuyorum
    kendi adýma devletin bize yararýndan çok zararý olduðunu ancak buna raðmen o arada ve pýsmýþ kalan bir iki iyi insan için mücadele ettiðimi hatýrlatýyor.

ben kupasý çalýnan trabzonsporluyum
    inadým inat

bu arada konu dýþýna çýkmayalým
    dizi harika
    mizah dediðin böyle olur
    adamýn aðzýna böyle tükürür iþte
    iktidar sevicileri omurgasýz çakal sürüsü
    þimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacým var.çalýþma zamaný.

krdnz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    41

Tolga'nýn konuþmasýndan sonra o videoyu izledim.Kupa savaþýyla dalga geçen fenerli aðzý..

memozcan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    43

kaptan tolga umarým ayný hassasiyati kaptaný olduðu takýmda yuhalanan arkadaþlarýný korumak için de yapar!!! zira bir kaptan önce takýmý için vardýr!!
    Attan inip eþeðe bindik!

krdnz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    41

Alýntý memozcan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    kaptan tolga umarým ayný hassasiyati kaptaný olduðu takýmda yuhalanan arkadaþlarýný korumak için de yapar!!! zira bir kaptan önce takýmý için vardýr!!
    Son maðlubiyette yapmýþtý.

memozcan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    43

Alýntý krdnz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Son maðlubiyette yapmýþtý.
    bugece halil yuhalandýðýnda ben evde utandým.. acaba o sahadakiler utanmadý mý.. halilin futbolcuþuðunu zerre sevmiyorum ama eðer o formayý giyiyorsa sahaya giren topçuyu yuhalamak ayýp benim görüþüme göre.. ve bunu o takýmýn kaptaný dile getirmeliydi..
    Attan inip eþeðe bindik!

Forumdan Uzaklaþtýrýlmýþtýr
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    43

Kupa çalýnma mevzusu bile camiayý ikiye böldü.
    Bazýlarýmýz ''kupasý çalýnana Trabzonlu'' olarak anýlmaktan gurur duyarken;
    Bazýlarýmýz (Þenol Güneþ ve Tolga) dalga geçildiðini düþünerek aðýr eleþtiriler yapýyorlar.

Trabzonspor Kongre Üyesi
    Kaya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýzmir
    Yaþ
    42

Sahmeye dikkat...

Kaðýdý çalan da sonun da aðlayan da hilekar fb li...
    “Her kim kendini kýymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
    Malik bin Dinar

Trabzonspor Kongre Üyesi
    hodlu - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Yaþ
    46

Tolga efsane kaptan sýfatýna layýk olduðunu ispatlamýþtýr bu gece. Helal olsun ona....
    2011 yýlýnda þike yoktur diyen namussuzdur...

M.S.SOFU - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ
    35

kepazeliðe bak ya
    felsefe yaacaðýz toplumsal olacaðýz diye bu kadar zorlamanýn alemi yok
    giderek insanlarý kendimizden uzaklaþtýrýyoruz
    madem bir þeyi izleyip tepki göstereceksiniz adam gibi sonunuda izleyin
    sonra trabzonspor niye medyada hiç konuþulmuyor
    sizin yüzünüzden

ayrýca bu lafýmda tolgaya:madem bu kadar duyarlýsýn önce sana o futbolu oynatan teknik direktöre,eðer oyuncular hocanýn dediðini yapmýyorsa hocaya,kondisyonere çýkýþacaksýn
    konuþ konuþ konuþ bi tane istanbul derbisini kazanama sonra gel haksýz yere tv dizilerini eleþtir
    herkes iþine baksýn
    sonra böyle kepaze oluyoruz iþte
    þimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacým var.çalýþma zamaný.

ilhan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýzmir

Benim Ýçin Üzülme dizisi çekimlerine Trabzonspor kulübü izin vermemiþ diye kýzarýz, sonra Ýþler Güçler'in bir sahnesinde kupa çalan hýrsýz göndermesini "kupa istiyoruz" diye yorumlar Tolga'nýn gazýyla diziyi izlemeyin deriz. Bir dengesizlik yapýyoruz ama ne? Neye tepki vereceðimizi þaþýrdýk.
    Türkçe, Turkche olmasýn! Dilimizi koruyalým! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
    iyi futbol dilencisiyim'. Elimde þapkam, dünyanýn dört bir yanýný geziyor ve stadyumlarda yalvarýyorum:
    “Tanrý rýzasý için, güzel bir maç lütfen!”
    Eduardo Galeano

"Ýhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)