AvniAker Nickli Üyeden Alýntý
Lolita ihtilali!
Dünkü Milliyet'in 3. sayfasýnda bir haber: "12 yaþýndaki kýz internette tanýþtýðý adama kaçtý."
Sayfayý çevirin:
Edirne'de seviþirken görüntülenen liseli kýzýn fotoðraflarý... Ve günlerdir Mardin'den Sivas'a kadar Türkiye'nin dört bir yanýndan 12 - 13 yaþýnda küçük kýzlara tecavüz haberleri...
Madalyonun bir yüzünde aðzý salyalý sübyancýlar var.
Peki diðer yüzünde?..
Alttan alta inanýlmaz bir "ergen ihtilali" yaþadýðýmýzýn farkýnda mýsýnýz?
* * *
Son zamanlarda bir lise mezuniyet balosunda bulundunuz mu hiç? Gitseniz, gördüðünüz aðýr makyajlý, cesur dekolteli, yüksek topuklu, cep telefonlu kýzlarýn 16 - 17 yaþýnda olduðuna inanabilir miydiniz acaba?
Levent'te bir estetik kliniðinde görevli bir uzmanla görüþtüm. Dinlediklerime inanamadým:
"14 - 15 yaþýnda kýzlar, ana babalarýndan habersiz gelip kaþlarýný kaldýrmak, fazla yaðlarýný aldýrmak, selülit tedavisi yaptýrmak istiyor"muþ.
Geçenlerde bir kýz elinde Angelina Jolie'nin fotoðrafýyla gelmiþ ve "Bununki gibi dudak istiyorum" demiþ.
18'lik bir lolita da göðüslerini büyütmesi için yalvarmýþ.
"En büyük istekleri" neymiþ biliyor musunuz?
Zara'nýn ya da Diesel'in 34 bedenine sýðmak...
Bunun için yarýþýyorlarmýþ:
"Çünkü televizyonda gördükleri mankenler 34 beden giyiyor. Onu giyebilmek için 44 kilo kalmalarý lazým. Bunun için resmen aç geziyorlar. Gün boyu yedikleri, bir kase yoðurt, iki tas salata, sigara, kahve ve kola... 500 kaloriyle yaþamaya çalýþýyorlar. O yüzden vücutlarýnda demir, sodyum eksikliði var. Yanlýþ beslendikleri için vücutlarý hýzla deforme oluyor, müdahale için de bize geliyorlar."
Uzman, bunun son 3 yýlda gözlenen bir "patlama" olduðunu söylüyor:
"Ben de anneyim, 18'lik 'lipolu' (yað aldýrmýþ) kýzlarý görünce dehþete kapýlýyorum. Biriktirdiði 300 - 500 milyonla gelip 'Dudaðýmýzý þiþir' diyenleri 'Býrakýn dudaðýnýzý da gidin kafanýzý þiþirin' diye geri yolluyorum."
* * *
Genelde üst gelir grubundan hastalarý bulunan bir jinekoloðun gözlemleri daha da çarpýcý:
"Genç nüfusta müthiþ bir uyanma var" diyor. 17 - 18 yaþlarýnda lise öðrencilerinin kürtaj için baþvurduðunu söylüyor ve bazý gözlemlerini aktarýyor:
Batý'da ergenlik yaþý 16 - 17'den 11 - 12'ye geriledi.
Amerika'da 10 yaþa kadar düþtü.
Genç kýzlar annelerinden çok daha erken adet görüyor artýk...
Bunun, iklimden beslenmeye kadar pek çok nedeni olabilir ama en önemli nedenlerinden biri "psiko - seksüel uyarýmýn artmasý"...
Yani, okulda, çevrede ve özellikle de medyada cinsel teþhirin yaygýnlaþmasý... Baþtan çýkarýcý klipler, uyarýcý filmler, cinsellik yüklü diziler, çýplaklýða çaðýran reklamlar, beyinde ergenliði erken uyandýrýyor, cinselliðin keþfini hýzlandýrýyor.
Özellikle varlýklý kesimden gençler, lise çaðýnda, özentiyle büyük ve seksi görünme derdine düþüyor. Karþý cinsi de sadece bir seks nesnesi olarak görüyor.
Anneleri mi? Onlar da kýzlarýnýn ponponlu çoraplarý ve lastik ayakkabýlarýyla genç görünme çabasýnda...
Küçükler büyük, büyükler küçük görünmek için yarýþýyor adeta...
* * *
Kimseyi suçlamayalým; bu tablo bizim eserimiz:
Ýyi bir kalça sahibi olmanýn, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptýðý bir ülkeden ne bekliyordunuz ki? Kafasýný çalýþtýranlarýn kafasýný koparýrken, kalçasýný çalýþtýranlarý baþ tacý eden bir toplumda nasýl çocuklara "Göðsünü deðil, kütüphaneni büyüt" öðüdü verebiliriz ki?
Yasak çare deðil...
Beyin faaliyetine itibar kazandýrmaya ve öncelikler konusunda topyekün bir hesaplaþmaya ihtiyacýmýz var.