Gitti parasiz Atay, geldi parali Nuri, hemencecik söz verdi, cennetten iki huri...fficeffice" />
Ama gel gör ki,halaayni hamamda ayni tasla yikiyoruz kendimizi. Hurilerden ise henüz bir ses yok."Henüz" diyelim ki ileride "vay efendim bak sen ne dedin baskan kimleri aldi" gibi elestirilerden biraz olsun siyiralim. Neme lazim.
Ama ben meseleye "parali Baskan'in tutarsiz açiklamalari, kanimca kendisinin siyasi bir masa olmasi, sahsen Trabzonspor'da çok önceden baslatilmasi gereken kurumsallasma sürecini baslatandevrik baskan Atay Aktug'cu olmam vs vs gibi Anti-Nurici bir dar açidan bakmayacagim.At gözlüklerimizi çikaralim ve bir de baska bir açidan bakalim bu "hurileri neden alamadigimiz" sorunsalina...Üstelik bu kez paramiz da var degil mi? Peki neden hala "yildiz" için gökyüzüne bakiyoruz?
Konunun birçok boyutu var. Ben bunlari zaman zamanpek çok kez buralara yazarak dile getirdim. Bazilari hakli buldu, bazilari "vay sen nasil olurda bunlari yazarsin" deyip linç etmeye kalkisti. Hatta ismi lazim degil bazi yöneticiler, halk tarafindan linç edilmeyeyim diye havaya uyari atesi açarak beni adaletin sevkatli kollarina teslim edip 15 gün içeri bile attilar!!
Neyse, Allah'a sükür içerden çiktik, pes etmedik,küsmedik hala yaziyoruz. Hersey Trabzonspor'un iyiligi için.
Gelelim mevzuya,
Simdi transfer defterimizde en popüler isimler kimler? Marcelinho, Ricardinho felan dimi. Simdi kendimizi hep beraber Ricardinho'nun yerine koyalim hadi.
Bir kulüp size talip olmus. Kulübün teknik direktörü vatandasiniz, ama öyle çok popüler bir adam da degil hani. Yani "gel dedigi yere gözü kapali gelinecek cinsten bir isim degil". Kulübün adiyabanci gelmiyor ama uzun yillardir öyle Avrupa'da ismi de pek duyulmuyor.Teklif edilenücret cazip vesiz sehirle ilgili bilgi almak için zaman istiyorsunuz.
Sehir küçük bir sehir. Istanbul gibi sosyal imkanlari yüksek olmayan, çocuklarin okullari için alternatifleri bol kolejlerin olmadigi bir Karadeniz kenti. Yani gelirseniz horandayi toplayip getirme ihtimali biraz zayif görünüyor. Ufukta hasret görünüyor yani...
Insanlari o kadar futbolla iç içe ki, sehrin kimligi olan Trabzonspor, siyasetten dahi önde geliyor. Sehrin siyasi durusu, Trabzonspor Baskani'nin siyasi durusuna göre sekilden sekile girebiliyor. O kadar atesli ki butaraftar Tomas Jun'dan alinan bilgilere göre "Maç kaybedildiginde otobüs tasliyor, futbolcu tehdit ediyor". Vatandas Eller?e göre ise ?Futbolcular kendi evinde maça çikarken dizleri titriyor ve üzerlerindeki baskiyi atamiyorlar bir türlü?.
Sosyal imkanlar o kadar kisitli ki, bazi oyuncular can sikintisindan "iddiaa" ya merak salmislar. Hatta bir araya gelip oynayarak isi "organize" boyuta bile götürmüsler. Sonunda da ceza almislar. Bazi oyuncularin ve hatta eslerinin otomobilleri, dükkanlariise "mafya ve haraç" konulu bir aksiyonfilmikaresinde kursunlanmislar. Havaalaninda silah gösterme mevzuuna girmeyecegim. Dedim ya içerden yeni çiktim.
Bir de futbolla ilgili olmayan meseleler var. Basinda yer alan haberlere göre sehirde bir takim linç girisimleri olmus.Senenin enpopüler haberi ise Italyan bir papazin öldürülmesi.
.....
Ne oldu? Duraksadin Ricardinho?
Disaridan görünen tablo bu arkadaslar kim ne derse desin. Biz bunlarin birçogunun altinda yatan nedenleri biliyoruz,bazilarinin bizegöre hakli nedenleri olabilirama gel gör ki bunu elin yabancisina anlatmak zor.
Ricardinho eger genis bir adamsa, bu tarz seyleri takmayan biriyseve ön yargili davranmayan bir kisilige sahipse ne ala. Yoksa gelirse yalnizca para için gelecektir. Yalnizca para için oynayan bir oyuncunun takima ne kadar katkisi olur? O ayri bir tartisma konusu.
Uzun lafin kisasi, kanimca Trabzonspor'a artik "parlayan bir yildiz" almak zor arkadaslar. Pariltisi sönmek üzere olan bir yildiz ya da Slav-Balkan ülkelerinden gelecek vaadeden ve bekar takilan bir göktasi alma ihtimalimiz ise halen mevcut.
Ha bu olumsuz imajin, ahlaki kirlenmenin hep birlikte önüne geçersek, önümüzdeki yillarda çevremiz huri dolabilir. Onun için burada hep "öz" e dönüs çagrisi yaptim. Ama burada bahsettigim "öz", yalniz bizim usaklara top oynatmak degil. Ben o eski formasi agir Trabzonspor'uçok özlüyorum dostlar. Önce biz, baskani, yönetici ve taraftariyla birlikte hep beraber o formayi geri takalim o agirligi kaldirabilecek futbolcularin sirtina, o ruhu, o hirsi geri getirelim, sonra yildizi da gelir, marsi da venüsü de gelir, velhasili saha skoru da.
Bakin bir ropörtajinda ne demis rahmetli Kazim Koyuncu,
?Sonuç önemli mi kardesim? Volkan geçen hafta senle yaptigi söyleside "topun çizgiyi geçmesinden daha baska bir seydir futbol benim için" demisti. Tam da böyledir. Top çizgiyi geçse ne olur, geçmese ne olur? Sen neyin varsa ortaya koyuyorsun. Horonun güzelligi, daglarin solugu devreye girer lazlar futbol oynamaya basladiginda.?
Nur içinde yat?Hiç sönmeyecek yildizimiz?