firari Nickli Üyeden Alıntı
bir futbol takiminda özellikle iyi bir kadrosu olan takimlarda teknik direktör ne derece ve hangi anlamlarda etkilidir sizce?
ben t.direktörlerin bir takim üzerinde moral motivasyon ve gerekli futbolun formatlarini uygulamasi disinda sampiyonlukta etkili olamayacagini her seyin yetenekli oyunculara veya inançli,azimli futbolculara bagli oldugunu düsünüyorum.
mesela teknik açidan bakinca bir barselona basindaki adam kim olursa olsun o takim herkesi yener sampiyon olurdu, oradaki adam sadece futbolcunun motivasyionunu üst düzeyde tutmayi basarmistir.
fatih terim galatasarayin basarisinda ayni sekilde yapmistir,daum da dünya kupasinda senol güneste....size daha binlerce örnek verebilirim!
bu fikir aklima lazaroniyi aldiktan sonra geldi çünkü herkes adamin kariyerine bakip konusuyor kesin yargilara variyor! ama lazoronin söylemleri hep olumlu ve babacan bir tavri var, yetenekli mücadeleci oyuncular alinip uyumu da t.direktör saglayabilirse sampiyonluk içten bile degil..
basarida veya basarisizlikta her zaman en büyük payi futbolcular alir..
sonuç olarak ben t.direktörleri bir arabayi yol alabilmesi için gerekli olan soföre benzetiyorum, araba sürmeyi bilen dogru kullanabilen biri hep bulunur ama araba bulunamaz! anadolusuda var, kartalida var ve pejosuda var... önemli olan dogru tercihi, markayi bulabilmek...