Ben tipki sizler gibi trabzonsporluyum.
Aynen sizler gibi hayatimin akisini bu renklere göre ayarlayan biriyim.
Moralimin iyi ya da kötü olmasi trabzonsporun basarili veya basarisiz olmasina bagli.
Trabzonsporu neden severiz?
Bu soruya hepinizin tek tek verebilecegi çok içten ve maneviyat degeri yüksek cevaplar vardir tahmin edebiliyorum.
Fikir ayriliklari olsada sonuçta ortak bir degerimiz trabzonsonspor ve bordomavi renklere duydugumuz asktir.
Her insan kendi sevdiginin özel oldugunu düsünür dogru, ama trabzonsporun özel olmasinin çok anlamli ve dogal bir sebebi var ki bu da basariyi kendi degerlerimizin yasamasi ve bizlere yasatmasidir.
Bu duruma en uygun kanit ise 23 yildir halen o insanlarin bize yasattigi sampiyonluklarla ayakta durabilmemiz ve büyüklügümüzü koruyabilmemizdir.
Trabzonsporu tabiri caizse onlar yaratti,onlar diger insanlarin bize saygi duymasini saglayan gerçek trabzonsporlulardir.Onlar tipki yenilmemek için kurulan devletin kumandanlari gibi savastan kaçinmaz,bayragi için gerekirse ölürlerdi.Formalari onlarin onuru, namusu, her seyiydi, onlari savasmak degil yenilmek yikardi! Bunun için terinin son damlasina kadar kahramanca mücadeleden kaçinmazlardi.
Iste bu bu forma sirf bu yüzden agirdir, asaletlidir, yürek ister bu forma altinda top oynayabilmek, güç ister, ruh ister.
Düsünün ne kadar güçlü bir etki biraktilar insanlarin üzerinde ki halen 23 yildir tek bir sampiyonluk olmamasina ragmen o insanlardan kirinti kalmamasina ragmen Trabzon denilince herkes bi duru ilk; formanin içinde o efsaneler olmasa da öyle bir miras biraktilarki bize içine kim girerse girsin agirligi, anlami en az bir 23 yil daha üzerinde kalabilecek cinstendir belkide...
Aslinda geçmise dair yazilacak çok seyler var fakat bunlar gerekli yerlerde dile getirilmektedir.Ben bunlari ufak bir hatirlatma ile esas niyetimi belirtmek ve konu arasindaki baglantiyi kurmak adina yazdim.
Önemle ve endise ile içimde uyaran korku ise; giderek birileri tarafindan kirletilmekte ve 96 sonrasi yasanilan zor dönemlere gidilmekte olan trabzonsporumuzdur.
Benim hedefim suan yönetimdeki kisiler degil kafalardaki trabzonspor modelidir.
iki yilki türkiye ikinciligi ardindan gelen bu yildan örnekler vererek anlatmak istedigim seyi daha netbir biçimde sizlere belirtecegim: Bu sezon basinda Bjk de kadro disi kalmis bir futbolcuyu hiç kimseyi bulamayip aliniyor,ikinci yari basinda Fatih Akyel,zamaninda Fb formasiyla trabzonsporu trabzonspor yapan taraftara asagilayacak cümleler kuran ve bizleri korkaklikla suçlayan,en son yunan takimindan kovulan futbolcuyu aldilar.Son olarakta (ki böyle umuyorum insallah son olur) Bjk kendi seyircisini suçlayarak! kadro disi kalmis futbolcuyu uzun pazarliklar sonucu kadromuza katmayi basariyoruz.Ben kesin bir sey olmadigi sürece yorum yapmam fakat beynimde bir kiyaslama yapiyorum; medyada çikan transfer haberlerine bakiyorum; Trabzonspor, bjkli ali günes,okan buruk, Fb li can,olcan,selçuk,m.hanefi gibi futbolculara talip yaziyor, bakiyorum bizim rakiplerimiz bizden Fatih Tekke, Gökdeniz, Yattara, szymek gibi oyunculara talip yaziyor. Sonra da biz çikip onlarla sampiyonluk mücadelesi mi yapacagiz! Bunu benim mantigim kabul etmiyor.
Dikkat ettiyseniz bu futbolcularin teknik veya sportif yönünü degerlendirmedim.Biliyormusunuz böyle sporcular söz konusu olunca Trabzonsporda basarili olmuslar hiçte umurumda degil kibunun mümkün olmadigini M:Ali Yilmaz dönemine bakilirsa anlasilacaktir.
Bunlari yaptiklari yetmiyormus gibiçikip; Bak siz karsi çiktiniz basarili oldu! söylemleri beni daha da karamsarliga itmektedir.
Ben bunu kabul etmem, bunu kabul etmek her seyden önce o insanlara yapilacak en büyük saygisizliktir.
Artik bunu anlayin! Trabzonspor bu tür sporcularla bir yere gelemez,sonu belirsiz batakliga dogru gider, geçmise bakarsaniz eger gitmistirdezaten.
Trabzonspor bir antep bir kayseri bir konya degildir.Trabzonspor Istanbul takimlarinin arka bahçesi, çöplügü degildir.
Trabzonspor 23 yildir küllenmis durumdadir. Bu tür insanlar atesi çakarak alevlendirmek yerine geride kalan kivilcimlari tek tek söndürmekten baska bir ise yaramazlar.
Trabzonspor yeniden alevlenmek istiyorsa formasina tipki o insanlar gibi yürekten baglanan futbolcularla yola devam etmelidir.
Geçmisi bilinen Trabzonsporluluk anlayisina ters düsen kisileri bu takima katarak basarili olmayi ve alkislanmayi bekleyenler biraz geçmise göz atsin da ne kadar yanlis bir yönde olduklarini görsünler.
Bu gidisata taraftar olarak bizim dur deme tepkimizi koyma zamani gelmedi mi sizce?
Trabzonspor taraftari birlesince tek bir düsünce altinda uzlasinca neler yapabilecegini 06.05.2005 tarihinde tüm Dünyaya göstermistir.
Bu futbolculari aklatip sonra tekrar Istanbul takimlarina vermeyi, onlarin pisliklarinin Trabzonspor üzerinde kalmasini hazmedemiyorum ben! Inaniyorum ki sizler de benimle ayni düsüncedesiniz...
Trabzonsporu yöneten insanlardaki bu tür anlayislar 23 yildir çesitli dönemlerde hep ortaya çikmis bizi uçurumun kenarina dogru daha hizli bir biçimde itmeye baslamistir.Amacim oradan asagiya düsmeden durmayi ve oradan hizla uzaklasmayi saglayacak birligi gerekli olan çogunlugu saglamaktir.
Ben suan Trabzonsporu yöneten insanlarin bizim düsüncelerimizi pekte umursadiklarini düsünmüyoru.
Bu yüzden taraftarlar olarak bu konudaki görüslerimizi ortak bir çati altinda toplayarak büyüyen bir olusum çerçevesinde sinirlari asmadan sesimizi yönetime duyurmaliyiz:
KIRLENMEYE HAYIR!