Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sistem ve Trabzonspor

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Sistem ve Trabzonspor

Neden şampiyon olamıyoruz üzerine bir tez...

Türkiye'de futbol sistemi para üzerine kurulu olduğu için müşteri çokluğu olanlar sırayla şampiyon olmak zorundadır.Bu ilk kuraldır...
    Böylece 3 baronlar ve diğer klüpler ekonomik varlığını devam ettirirler...3 baronlar kazanır,digitürk kazanır...medya kazanır...anadolu klüpleri kazanır
    ama hak ve adalet kaybeder.(geçen sezon olduğu gibi)
    Trabzonspor ekonomik olarak istanbul baronlarıyla denk değildir....Onlar istediği futbolcuyu alır sen de yeteneği sınırlı kişilerle mücadele edersin..
    Bunun dışında diğer anadolu klüpleri sistemi destelemek zorunda yoksa onlarda paylarına düşeni alamazlar...
    Bu demek oluyor ki alenen şike olmasa bile üç büyüklerin herhangi birinin şampiyonluğa oynadığı sezonlarda bu takımlar bu maçlara fazla asılmazlar....
    ama trabzonspora hiç acımazlar maçlara asılırlar da asılırlar(örnek geçen sene kayseri ve eses maçlarımız)...bu tezimi destekleyecek en büyük delil
    fenerbahçenin alenen şike yapmasına rağmen
    başta ilhan cavcav olmak üzere diğer anadolu klüplerinin fenerbahçenin düşmemesi gerektiğini savunmalarıdır...peki bunu savunan bir zihniyet
    bu 3 takımında şampiyon olması ve düşmemesi gerektiğini ve bu yüzden kendi maçlarında nasıl davranacaklarını da açıklayabilirler mi?...
    Yani diyelim son maç gençlerbirliği-fenerbahçe maçı VAR ve fener yenilirse küme düşecek..Bu durumda spor ekonomisi zarar görmesin diye
    Gençlerbirliği maçı verecek midir?
    İşte arkadaşlar sistem bu...ben de yıllardır Trabzonsporumuza kızıyorum niye şampiyon olamıyoruz diye?...Bu sistem de sizce şampiyon olmamız mümkün mü?

Hadi diyelim muhteşem bir performans gösterdik ve puan rekoru kırdık....Peki yine şampiyon olur muyuz?..Cevap hayır...
    Neden diye sorulacak olanlar geçen sene fenerbahçenin dünyada görülmemiş bir emsalle son 18 maçının 17 sini galibiyetle bitirmesine baksın..
    Bu da sistemin çok güzel işlediğini gösterir...
    Peki bütün bunlar olurken medya ne yapmaktadır?..Tabi ki sistemi beslemektedir...Çünkü sistemin içinde kendisi de vardır...

Bu durumda şunu söylemek zor değil...biz geçen sene 90 üzeri puan da alsaydık bu sistem yine de şampiyon olmamızı engelleyecekti...
    hatırlayın 96 ve 2011 yılında 82 puan almamıza rağmen şampiyon olamadık...Sizce burda bir gariplik yok mu?...
    En son robinhood61 tarafından düzenlendi; 14.05.2012, 20:15.
    KOŞAN VE İYİ PAS YAPAN TAKIM. ÇOK MU ŞEY İSTİYORUM?

Dostum sana bir şey diyeyimmi; Her şeyden önc inanmadığımız için şampiyon olamıyoruz. Geçen sene küme düşeceksiniz diye alay edilen GS taraftarı bu sene yürekten inandı şampiyon oldu. Geçen sezon Trabzonspor taraftarını ilk kez bu kadar inançlı gördüm mükemmel başarı sağlandı. Bu sezon birtek Şampiyonlar Ligin'de taraftarı inançlı gördüm ve bir tek orda bir şeyler yaptık. Fener taraftarı bu sene inandı bir yerlere geldiler az çok. Yani herşeyden önce şu inanmışlık başarıyı getirir.
    https://twitter.com/#!/design_bcb

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

İlk olarak bonanzia tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Dostum sana bir şey diyeyimmi; Her şeyden önc inanmadığımız için şampiyon olamıyoruz. Geçen sene küme düşeceksiniz diye alay edilen GS taraftarı bu sene yürekten inandı şampiyon oldu. Geçen sezon Trabzonspor taraftarını ilk kez bu kadar inançlı gördüm mükemmel başarı sağlandı. Bu sezon birtek Şampiyonlar Ligin'de taraftarı inançlı gördüm ve bir tek orda bir şeyler yaptık. Fener taraftarı bu sene inandı bir yerlere geldiler az çok. Yani herşeyden önce şu inanmışlık başarıyı getirir.
      Dostum ne olur kendini kandırma...
      şahsen ben 96 da ve 2011 de şampiyonluğa o kadar inandım ki inanamassın yani....aynı meleklere iman kadere iman gibi bişeydi...ama yukarda yazdığım gibi sistem müsade eeeeeetmezzzzzz........
      En son robinhood61 tarafından düzenlendi; 14.05.2012, 20:06.

Yorum

Arkadaş ne güzel özetlemiş sen ne diyorsun ya

Yorum

Tamam işte diyorum ki; 96 ve 2011 senesi dışında her sene yürekten inandın mı öyle? Hayır... Traftar olarak o büyük inancı devam ettirsek, o inanmışlığı 10 senede bir değilde her sene gösterebilsek şuan durum daha farklı olurdu.

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

Galatasaray boşluktan şampiyon oldu, bizim kadro dağıldı, beşiktaşın kadro oturmadı bazıları başka yollardan kazanamadılar v.s şartlar değişti

Yorum

EEEE bunları 5 yaşında çocuk da biliyo ki....
              Zaten garip olan da bu değil mi dostum. Herkesin bildiği ama kimsenin kabul etmediği bir gerçek bu
              En son eltfox tarafından düzenlendi; 14.05.2012, 20:09.

Yorum

İlk olarak titanic tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Galatasaray boşluktan şampiyon oldu, bizim kadro dağıldı, beşiktaşın kadro oturmadı bazıları başka yollardan kazanamadılar v.s şartlar değişti
                Abi o boşluk çoğu yıl oluyor. Geçen sezon 3 büyükler belkide en kötü halini yaşadı Fener dışında.

Yorum

Tamam işte diyorum ki; 96 ve 2011 senesi dışında her sene yürekten inandın mı öyle? Hayır... Traftar olarak o büyük inancı devam ettirsek, o inanmışlığı 10 senede bir değilde her sene gösterebilsek şuan durum daha farklı olurdu.

güzel diyorsun da biz her sene şampiyonluğa oynayacak kadro bulamıyoruz...tarihin en iyi kadrolarının olduğu hamili şotalı yıllarda ve geçen sene şampiyon olamıyorsak her sene nasıl inanalım? bu biraz da kendini kandırmak değil midir?

Yorum

Abi kadromuz bence çok iyi. Trabzonspor'a geldiğinde sahaya ilk çıkan Burak Yılmaz ile Şuanki Burak Yılmaz bir mi? Kendini geliştiren Mustafa Yumlu bir mi? Şenol Hoca ve taraftar sabretti inandı ve onlar bugünlere geldi. Onların bu öz güven ile başarmaya başlamalarında bile bir inanmışlığın payı çok büyük. Ligde Beşiktaşı ağlattık resmen. O oyunu bu kadro yaptı. Çünkü inandılar o maç. Bir tarftar kitlesinin bir şampiyonluğa,başarıya inanıp o duyguyu oyuncularına hissettirmesi oyuncuları bile ateşler. Hani Beşiktaş maçında Barça gibi oynayan Trabzon hani Fener maçlarında ki Trabzon? Elbette herkes az çok inanıyor ama o yürekten inanmak gerçekten farklı bir duygu. Trabzonspor geçen sezon ki inanmışlığı bu sene tekrar yapsa Fenerbahça bu sefer göstere göstre şike yapabilirmi okadar abartı derece artık?

3 büyükler ezberlemiş bizi. Bunlar 10 sezonda bir yürekten inanır devamı düzenli olarak gelmez diye. Geçen sezon ki inanmışlık her sezon devam etse 2. yada 3. sezonda şampiyonluğu şikeye rağmen alıp bu takım. 6 şampiyonluğumuzun hepsinde vardı bu şikeler ama ozamanlar taraftar her sezon inanırdı 10 sezonda bir değil...
                    En son Cem tarafından düzenlendi; 14.05.2012, 20:31.

Yorum

tamam da unuttuğunuz bir şey var jajalı selçuklu egemenli kadroya inanmak var mustafalı aykutlu adrianlı kadroya inanmak var önce takım bir fitil ateşleyecek ki sonra taraftar arkasından gelecek bu kadroyla şampiyonluğun yanından bile geçemeyeceğimiz o kadar netti ki hatta ve hatta ben önümüzdeki 7-8 seneden umudumu kestim geçen sene ki şampiyonluğumuzu verseler şimdilik yeter
                      Eski Nick : @phxsuns61

Yorum

İlk olarak phxsuns61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        tamam da unuttuğunuz bir şey var jajalı selçuklu egemenli kadroya inanmak var mustafalı aykutlu adrianlı kadroya inanmak var önce takım bir fitil ateşleyecek ki sonra taraftar arkasından gelecek bu kadroyla şampiyonluğun yanından bile geçemeyeceğimiz o kadar netti ki hatta ve hatta ben önümüzdeki 7-8 seneden umudumu kestim geçen sene ki şampiyonluğumuzu verseler şimdilik yeter
                        İşte olay budur. Trabzonspor taraftarı 1 sezon inanır. Sonra 3 büyükler şike yapar ve taraftar 8-10 yıl inanmaz. Ama o inanmışlık aynen devam etse(ki etmeyeceğini o bizans takımları biliyor) her sene öyle öküz gibi şike yapıp elimizden alamazlar kupaları. Şunuda belirteyim. Bu seneki kadro gayet güzel. Hepsi yetenekli oyuncular ama taraftar inanmıyorken onların inanıp ruhlarını ortaya koyup,sergilemelerini beklemek haksızlık olur. O beğenmediğiniz Adrian ne kadar yetenekli. Ama o adama taraftar kıvılcımı verip ateşini yaktıramıyor. Çünkü tarftar inanmamış ki Adrian inansın.

Yorum

Sonuna kadar katılıyorum söylediklerine. Futbol, endüstriyel futbol olarak devam ettiği sürece Trabzonspor bu ligde şampiyon olamaz.
                          "Ben bir müzisyenim, ondan sonra biraz Karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim." Kazım KOYUNCU

Yorum

Biz 6 şampiyonluk yaşarken,Bursa şampiyonluk yaşarken yokmuydu bu olaylar? 6 şampiyonluk dışında bu taraftar 2 kere büyük bir şekilde inandı 96 ve 2011 sezonu.

Yorum

giden gelseydi dedem gelirdi helal oğlu helal şampiyonluğun üstüne yattılar pişkin pişkin sırıtıyorlar şimdi soruyorum ben inansam ne olacak ne değişecek
                              Eski Nick : @phxsuns61

Yorum

Çalışıyor...
                              X