Dünyada spor giyim sektörünün büyüklüðü yüzlerce milyar dolar .
Sadece Türkiye bile milyar dolarýn üzerinde. Lescon yerli marka . Türkiyede bazý futbol ve basketbol kulüplerini yýllardan bu yana giydiriyor. Bundesliga'da geçmiþte Eintracht Frankfurt'a forma sponsorluðu yapmýþtý...
Bu sezon Lescon'un baz modelleri

Bu formalar 35 ve 40 tl .
Demek ki üretim ithalat ve nakliye ve sair maliyeti 15/20 tl civarýnda . Bu sektörle uzaktan yakýndan alakam yok , iþin içindekiler daha net tespitlerde bulunabilir , benimki farazi fikir yürütme...
Yani bu benim bakkal hesabýna göre ilk 200.000 formanýn üretim maliyeti 1,5 milyon $ civarýnda oluyor.
Þimdi Trabzonspor anlaþacaðý forma sponsorundan marka kullanýmý karþýlýðý TSClub'a göndereceði ilk 150.000 üst formayý bedelsiz gönderirse , Trabzonspor TSClub'larda sattýðý forma adedinden 80 tl civarýnda brüt kar elde etse... Bu adedi tüketebilirse yýlda yaklaþýk 5 milyon $ yapar. Depolardaki formalar paraya çevrilebilen bir menkul deðer halini alýr ...
Lescon ayrýca her yýl Trabzonspor antreman ürünleri ve 2/3 çift spor ayakkabý ve futbol ayakkabýsýný Trabzonspor markasýyla üretebilir. Hatta belki daha kapsamlý ve uzun soluklu bir sponsorluk anlaþmasý ile TS club , Lescon ile daha entegre bir hale de gelebilir ...
Lescon Trabzonspor armalý çýkaracaðý koleksiyonlarla üretim hacmini arttýracaðý gibi ; þayet kulüp Uefa ve þampiyonlar liginde mücadele ederse , bir kaç milyon dolarlýk bir yatýrým ile dünyanýn en büyük spor tekstili üreticileriyle ayný arenada önemli bir kulüple baþarýlý þekilde marka tanýnýrlýlýðýný arttýrma imkaný yakalar...
Bu markanýn uzun vadeli planlarýnda önemli bundesliga kulüpleri ve galatasaray gibi istanbul sermayesini temsil eden bir kulüp bulunuyor. O halde Trabzonspor , üretici için atlama taþý , Trabzonspor içinse daha fazla gelir ve "özel alaka" anlamýna gelebilir...